Što kad vam dosade?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Almost Rosey

Post 03 Oct 2011, 22:13

dimnjak » wrote:sto se mozga tice, koliko god je ono neistrazeno podrucje, s vremenom ga istrazis. ako ga pomno istrazujes. :)
Ali to ne znači da postane dosadan, nego samo ugodno poznat :D mislim, stvar je perspektive i vjerojatno crta ličnosti/horoskopa ( :zubo: ), ali rekla bih da ljudski karakter nije nešto presušno. Naravno, imaš ljude koji su toliko predvidljivi i dosadni, ali oni su naprosto takvi i ma koliko mislio da ih upoznaješ, zapravo samo svjedočiš njihovoj plošnosti u raznim situacijama; s druge strane, ako ti netko odgovara i daje ono što trebaš (znam, ofucan je izraz), zbilja ne vidim kako ti on sam, osoba kao takva, može dosaditi :ne zna:

Eks

Post 03 Oct 2011, 22:16

aisling » wrote: Ali stvarno, meni se tako ne da zajebavati. Lijena sam.
Pa i ja sam, što je najgore.
Ali ne dešava se to meni često. Kad zapnem za jednog to traje. :rolleyes: Zadnji slučaj je trajao par godinica, uključujući i vezu. :D Ali tad nisam ovako projicirala, bila je to ipak malo drukčija priča, i on nije bio zao.

Privatizirala sam temu. :o
aisling

Post 03 Oct 2011, 22:20

ex_anais » wrote:
Pa i ja sam, što je najgore.
Ali ne dešava se to meni često. Kad zapnem za jednog to traje. :rolleyes: Zadnji slučaj je trajao par godinica, uključujući i vezu. :D Ali tad nisam ovako projicirala, bila je to ipak malo drukčija priča, i on nije bio zao.
Između ta dva je bila neka rupa (vremenska :D ) ili je jedan istisnuo ( :rofl: ) drugog?
Privatizirala sam temu. :o
Ma jok, onaj ko to pomisli projicira :D
Happy Easter!
Eks

Post 03 Oct 2011, 22:22

aisling » wrote:
Između ta dva je bila neka rupa (vremenska :D ) ili je jedan istisnuo ( :rofl: ) drugog?
Nije bilo rupe, ako računam prebolijevanje. Zapravo, nisam ziher da sam tog bivšeg preboljela posve. Tu i tamo mi se pojavi u mislima, kad ovoga zaboravim.
Poše, meni stvarno nikad nije dosadno. :rofl:
Osim što apstiniram. :rofl:
Ma jok, onaj ko to pomisli projicira :D
:rofl:
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 22:24

Almost Rosey » wrote:
Ali to ne znači da postane dosadan, nego samo ugodno poznat :D mislim, stvar je perspektive i vjerojatno crta ličnosti/horoskopa ( :zubo: ), ali rekla bih da ljudski karakter nije nešto presušno. Naravno, imaš ljude koji su toliko predvidljivi i dosadni, ali oni su naprosto takvi i ma koliko mislio da ih upoznaješ, zapravo samo svjedočiš njihovoj plošnosti u raznim situacijama; s druge strane, ako ti netko odgovara i daje ono što trebaš (znam, ofucan je izraz), zbilja ne vidim kako ti on sam, osoba kao takva, može dosaditi :ne zna:
sjecam se kad su frendice govorile: u picku materinu, koliko godina ste skupa, zivite skupa i onda odete s nama ko ekipa van i vas dvoje i dalje trkeljate i verglate, pored cijele ekipe vas dvoje neumorno razglabate. daj mi, molim te ko boga, reci, sta to vas dvoje pricate, a da si vec niste rekli.
tad mi je to bilo simpaticno i smijesno. danas na to gledam, osim s nostalgijom :D, iz sasvim drugog kuta. jednostavno danas znam sta ce reci prije nego sto kaze. znam kako ce reagirati. znam kakvo ce misljenje imati. znam kamo ce nas odvesti razgovor. i jednostavno, nije mi toliko napeto i sve manje pricam(o). znam kako funkcionira, nema tu vise nikakvih nepoznanica.

ne kazem da je osoba dosadna zbog toga, vec da je, meni, kad je sve poznato...dosadno.
volim izazove. a vise ih nema. volim iznenadjenja. a vise ih nema. imam sigurnost u poznavanju onog sto imam, sto cu imat. pitanje je karaktera da li je to ono sto ti tjera krv u zilama da brze struji.

mogla bi to usporediti sa seksom na pocetku veze. ona nezasitnost. kad se sevite nekoliko puta dnevno, svaki dan. s vremenom se sevite, ako ste van prosjeka, jednom tjedno. ili, realnije, mjesecno.
vatra, sagorijevanje, zeravica.
tako je i sa mozgom.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
vrrrlet

Post 03 Oct 2011, 22:25

ex_anais » wrote:
To.
Jučer sam zavapila frendici da želim konačno voljeti dobre ljude. Prave kvalitetne ljude. Zadnjeg takvog sam ostavila bez grižnje savjesti, a veza nam je bila dosadna nakon prvih par mjeseci...
Onda sam malo vrtjela tu rečenicu u glavi. I skužila da lažem kao pas. Ne, nisu mi zanimljivi. Zanimljivi su mi oni koje na kraju prezrem, koji su gori od mene, a jedino u čemu su "superiorniji" je njihov egoizam, narcisoidnost, a ponekad i zlo. Sad kad sam to riješila u glavi, mirnija sam. Svjesno biram takve ljude i to je to. I biram ih ne vidjeti takvima dok letim u ružičastim imaginarnim srcima. Biram projekciju i oh kako volim projekciju. :

Oh, pa vi ste se zaljubili u mene. :cerek:
ex_anais » wrote:
Evo 'vako. Ima taj neki tip na kog se palim duže vrijeme. Strast na prvi pogled i tako to. Zaboravim ga pa se opet vidimo pa opet popizdim. Nije nikakav Apolon (iako on misli da jest :o ) niti je nešto posebno natprosječno pametan. Manipulativan je, ljudi su slabi na njega (ne ovako kao ja :zubo: ), škrt, bahat i zaljubljen u sebe. Budući da mi nijedna njegova osobina nimalo ne odgovara, budući da bih ga vjerojatno prezirala da se ne palim na njega, zaključih da to mora biti neka opaka projekcija. Kakva, to ne znam. Ah da, nedostupan je- ne bih govorila iz kojih razloga (ne, nije oženjen ni zauzet ni pop) i to situaciju čini posebno mi zanimljivom. Kad ga izanaliziram, bijedan mi je, ali kad ga vidim :cerek: i takva sam danima. Nemam pojma što on misli o meni. :rofl:

Doduše, nisam sigurna da je to školski primjer projekcije, ali projekcija bi trebala postojati kad nisi zaljubljen u nečije osobine nego ga na neki način sebi izmisliš pa ti je sav divan. Ne znam. Samo sam se htjela požaliti. :o

O, jeste, jeste. :cerek:

ex_anais » wrote:
Nisam luda da mu kažem. :rofl: Ne patim za njim, patila bih da sam s njim. Jer je kreten, vrlo vjerojatno ima narcistički poremećaj ličnosti uz ostale koje ima. Ne mogu ga izbjeći, a gledati ga svako malo i biti svjesna njegovog napuhanog ega, no way. To da je čovjek ok, onda bi imalo smisla.
Pa ja sam počašćen. :cerek:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Eks

Post 03 Oct 2011, 22:26

vrrrlet » wrote:

Oh, pa vi ste se zaljubili u mene. : cerek:

O, jeste, jeste. :cerek:

Pa ja sam počašćen. :cerek:

O jebemti. :rofl:

A tko ste vi? :zubo:
aisling

Post 03 Oct 2011, 22:27

dimnjak, a uzet neku kamasutru za mozak?
Oću reć, jasno da sex na početku nije isti ko i nakon xy godina, al onda si uzmeš nešto da to malo pokreneš :ne zna: Ne? Reci da da :D
Happy Easter!
Eks

Post 03 Oct 2011, 22:29

aisling » wrote:Reci da da :D
Trebat će i nam ovdje kutak za preljubnice. :no:

Zezam se, samo se zezam. :cerek:
aisling

Post 03 Oct 2011, 22:32

ex_anais » wrote:

Nije mi to ni na pamet palo. Rekoh ti, dosadna sam :D
Happy Easter!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Oct 2011, 22:33

..koliko price o tome..kupila sam novi laptop..promijenila sam frizuru..

strah od letenja se trebao ustvari zvat..strah od dosade..:rolleyes:
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 22:36

ex_anais » wrote:

hahaha! to mi je prvo palo na pamet.

aisling, ma nadjes. ono zajenicki hobi il nesto :lol:
aisling

Post 03 Oct 2011, 22:39

A vidi ih sad, ja sam ozbiljna bila :D
Happy Easter!
Ashtaroth

Post 03 Oct 2011, 22:46

Projekciju ne vidim skroz kao ovo što ex anais piše, ne kod mene.

Meni je...

Projekcija je kad misliš da je netko nekakav, kakav se predstavi ili još bolje - odšuti, pa ti posložiš svašta nešto i to ti bude baš super. I onda još malo trčiš jer pa nemoguće da si krivo shvatio.

Onda pustiš i shvatiš da to što te vuklo nije bila osoba kakva je. Već ono što si ti mislio o njoj.

Moja prva iluzija bila je prebolijevana 5 godina, cca. Da, velik dio tog vremena sam bila u sretnoj vezi i prošla i zaljubljenost fazu u novoj vezi i svašta nešto, pa me svejedno znalo oprati, pa me tadašnji tješio dok sam tulila :rofl:
Ne znam zapravo nad čim sam tulila, samo sam znala da je ostao gorak okus u ustima, da mi je trebalo jako dugo da poslažem to što je ona rekla i napravila, i da emocije prihvate ono što je razum pet godina ranije prihvatio i odrezao stvar.
Danas, to je tamo jedna cura.

Drugi generalni zajeb tog tipa datira u malo bližu prošlost.
Faza 'ok, što sam ja tu vidjela' je tu, i kao i prethodna, nema odgovora.

No, svakako, radi se o projekciji. U oba slučaja. Vidjela sam ljude, ne kakvi jesu, nego kroz neku mješavinu onoga kako se predstavljaju i onoga kako ja to predstavljanje interpretiram.

Bilo bi pogrešno da sam te odnose nastavljala. Racio je odrezao. Hvala mu.
Ljutnja, bijes, zgražanje, nevjerica, 'koji mi je kurac', 'što sam ja vidjela', 'što me zapravo privuklo', i popis kojekakvih činjenica - sve je to negdje bilo na putanju kroz koju je valjalo proći.

Nekad neka misao, sasvim druge osobe, može biti konačni šamar emocijama. Jer, i bijes je emocija :mig:
Nekad je potrebno da više ljudi kaže, dok netko ne napike ono što će najbolje odzvoniti.
Nekad možda treba više puta piknuti u isto mjesto.

Nekad treba preboljeti.

Gdje je catch, zašto baš te dvije osobe?
Prvo je, bila mi prva cura i sjećam se scene i pripadne misli "she's out of my league", te koliko vidim, trebalo je preboljeti idealiziranje ljubavi. Jesam.
Drugo je, prva osoba za koju sam se emotivno vezala i koja me uspjela razočarati do prezira, te koliko vidim, trebalo je preboljeti takvo razočaranje. Rekla bih da jesam.

Zašto mislim da oboje jesam? Jer je zavladao mir. Da, postoji neko činjenično stanje što mislim za nekoga, ali ne osjećam adrenalin rush u nekom smislu. Kad budem pobrajala sranja, uspuhat ću se - jer ja sam sangvinik, a ne flegma, i ja jednostavno ne mogu tiho i mirno pričati :rofl:
Neke priče jednostavno lejm zvuče ako im ne daš energiju :D

No, znam kad je proces na kraju. Kad ime (prezime, nick) nije trigger, nema dizanja obrve, nema percepcije, kad ne skužiš oko koga te podjebavaju, kad ne kapiraš zajednička mjesta/događaje/asocijacije dok ne kreneš koncentrirano razmišljati gdje si bio i što radio.

Sa svima ex-nešto osim druge osobe bi čak mogla i na kavu u godinama koje dolaze. S drugom osobom ne. Neću reći nikad, ali ne bih se iznenadila da bude upravo 'nikad'.

Odgovor na pitanje iz naslova: dosadi mi osoba koja stagnira, a ne istražuje svijet, sebe i mene jednakim tempom kao što ja istražujem svijet, sebe i nju.
Ti koji mi dosade, su mi ok za povremena druženja. Ne svi. Neki.
Nekad potraje dok dođeš do 'ne inspirira me', potraje dok 'iscrpiš'.

No ja, ja želim puno, svega, svačega. Znatiželjna sam. To treba utažiti. Znanja, ideja, misli. Input :mig:
Ako s nekim ne mogu pričati, tj. nemam o čemu pričati... da, dosadi mi.
To ne znači da moramo pričati 24/7, ali ako ja imam impuls, želje i potrebe, a nema reakcija... onda je vrijeme za ići dalje.

Nekad se ide dalje i kad se dođe do raskrižja, kad je fond zajedničkih tema - mali, presahnuo.

Mozak, mozak je ono što pali. Ono što grije, ono što inspirira, utažuje znatiželju. No, ne mozak koji stagnira. Nego mozgovi koji istražuju slične svjetove.
Ako su svjetovi različiti, postanemo predaleki.... to ne znači da je osoba stagnirala, nego samo da smo zašli jedno drugome iza horizonta.

Nije bed, uvijek možemo popričati o onom zajedničkom. Ali, to više nije ono što pali. Nije dosta. Ok je za povremeno :mig:
Taman za prijatelje, frendove...
Almost Rosey

Post 03 Oct 2011, 22:53

dimnjak » wrote:ne kazem da je osoba dosadna zbog toga, vec da je, meni, kad je sve poznato...dosadno.
volim izazove. a vise ih nema. volim iznenadjenja. a vise ih nema. imam sigurnost u poznavanju onog sto imam, sto cu imat. pitanje je karaktera da li je to ono sto ti tjera krv u zilama da brze struji.
Dakle, ipak se slažemo. Možda sam ja zbog toga dosadna osoba, ali iako volim kad je u početku sve novo i neistraženo i uzbudljivo, volim i kad više nije, nego kad je poznato i "udobno"; osjećaj je jednako dobar, samo drugačiji Image ali i to se odnosi na sam odnos, a ne na osobu.
Gazda

Post 03 Oct 2011, 22:58

Što se mozgovlja tiče, ima još jedan faktor. Ljudi se i mijenjaju i time mogu iznova iznenaditi. Ono što je problem je kad se 2 mozga sjedine i ne daju si da se razvijaju. Drugim riječima, dvije pijavice će si prije dosaditi nego 2 neovisna duha koji ne funkcioniraju kao simbiotički organizmi nego oni koji se nadopunjuju.

A propos ex annaišinog tipa, i ja sam pomislio da je riječ o meni, ali onda sam vidio da piše da nije Apolon, tako da ipak nije riječ o meni.
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 22:59

Almost Rosey » wrote:
Dakle, ipak se slažemo. Možda sam ja zbog toga dosadna osoba, ali iako volim kad je u početku sve novo i neistraženo i uzbudljivo, volim i kad više nije, nego kad je poznato i "udobno"; osjećaj je jednako dobar, samo drugačiji Image ali i to se odnosi na sam odnos, a ne na osobu.
nisi dosadna, samo si rak :D
ja sam s rakom. pa mi je sve to jako poznato. to o cem pricas :D
on je sokiran kad ga iznenadim. nakon toliko godina :D
a ja zudim za iznenadjenjima :zubo:
Eks

Post 03 Oct 2011, 23:00

Gazda » wrote: A propos ex annaišinog tipa, i ja sam pomislio da je riječ o meni, ali onda sam vidio da piše da nije Apolon, tako da ipak nije riječ o meni.
Nije forumaš. :zubo:

Poše, tek sad vidim koliko vas je ovdje egocentričnih, da ne kažem poremećenih. :cerek: :rofl: : oprezno se udaljava s foruma:
Nikolajevna

Post 03 Oct 2011, 23:01

dimnjak » wrote:ok, ja ne mogu vjerovati kako NE dosadi. nakon iks godina.
jednostavno neke stvari postanu toliko predvidive, toliko poznate da je dosadna i sama pomisao na njih.
A što je tek s opasnošću da sami sebi dosadimo, nakon još više ikasa godina? :zubo:
Zato ja nekad obučem gaće na glavu. Ne bih si htjela biti predvidiva.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Oct 2011, 23:01

dimnjak » wrote:nisi dosadna, samo si rak :D
ja sam s rakom. pa mi je sve to jako poznato. to o cem pricas :D
on je sokiran kad ga iznenadim. nakon toliko godina :D
a ja zudim za iznenadjenjima :zubo:
evo, amaterke astroloske. :facepalm:

stas ti iznenadit? koga? jedino sebe i to iz zasjede. pa vama je ovdje skoro svima najveca avantura ovaj forum. :facepalm:

:zubo:
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 23:03

Gazda » wrote:Što se mozgovlja tiče, ima još jedan faktor. Ljudi se i mijenjaju i time mogu iznova iznenaditi. Ono što je problem je kad se 2 mozga sjedine i ne daju si da se razvijaju. Drugim riječima, dvije pijavice će si prije dosaditi nego 2 neovisna duha koji ne funkcioniraju kao simbiotički organizmi nego oni koji se nadopunjuju.
ne bi se bas slozila s tobom.
ovo je gore Ash dobro napisala.
to razvijanje treba biti tocno dozirano.
vrlo cesto predje horizonte i jednostavno svatko ode u svoju stranu. gubeci dodirne tocke koje ih spajaju.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 03 Oct 2011, 23:03

Nikolajevna » wrote:
A što je tek s opasnošću da sami sebi dosadimo, nakon još više ikasa godina? :zubo:
I to je realna opasnost. I onda brinem jesam li njemu dosadna kao što sam sebi dosadna. : grize nokte :
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 23:04

..a unda » wrote: evo, amaterke astroloske. :facepalm:

stas ti iznenadit? koga? jedino sebe i to iz zasjede. pa vama je ovdje skoro svima najveca avantura ovaj forum. :facepalm:

:zubo:
sad me oces navest da ti pricam svoje skrivene i prljave tajne.

e pa necu :belj:
Eks

Post 03 Oct 2011, 23:04

..a unda » wrote: stas ti iznenadit? koga? jedino sebe i to iz zasjede. pa vama je ovdje skoro svima najveca avantura ovaj forum. :facepalm:
Kaže čovjek na kojem redovito sjede mačke. Obične, ne ljudske.
Gazda

Post 03 Oct 2011, 23:05

ElliQuinn » wrote: I to je realna opasnost. I onda brinem jesam li njemu dosadna kao što sam sebi dosadna. : grize nokte :
I onda njemu prigovoriš da je dosadan. Projekcija - saving egos since 1914.
  • Information