....s punka prešla na Lajnla RičijaMorticia » wrote:Ma ustvari, da ne laprdam previše, govorim o tome da sam uvijek, do skoro tridesete, mislila kako mi se jako povraća od svih tih nekih kmekme emocija i svega sličnog, a kad me pokosilo postadoh najgora moguća vrsta plišanog, ljigavog medvjeda.
Neromantičnost - razlog za zabrinutost?
Ja mislim da se ta potreba pokazivanja i primanja emocija ustvari uči još u djetinjstvu, kod kuće.Pješčana » wrote:meni je to super!
potreba pokazivanja emocija. danas sam vodila sličan razgovor u uredu, kako ljudi generacijama prenose tijelo boli i ne znaju voljeti. da svi malo više pokažemo ljubav, svijet bi bio ljepše mjesto
Ako smo imali jako zakočene i/ili hladne roditelje vrlo je vjerojatno da ćemo i mi izrasti u takve ljude.
Također, ako smo jako nesigurni i/ili sjebani i bojimo se da ćemo biti napušteni/povrijeđeni (svjesno ili nesvjesno), također je vrlo izgledno da ćemo osjećati nelagodu pri izricanju emocija jer nas (u našim glavama) to čini izloženima i ranjivima.
Takvi ljudi onda najčešće sabotiraju sami sebe i odnose, ne dajući nikome priliku da im se približi niti se oni ikome približe dovoljno da bi mu dali priliku da ih povrijedi.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Taj dio možda spada u ukus, u vaniliju i čokoladu.BoDerek » wrote:Dobro. Ali na početku, prije cijele te priče, postoji sklonost ka nečemu.
U godinama kad se nisam nagledala ni naslušala ni ljige ni neljige, znači skroz mala klinka, čitala sam sestrine dnevnike i gurala prs u usta
Znači već tad mi je bilo neugodno od takvih izraza, a nisam dotad imala gdje pokupit to. Čak i da jesam, pokupile bih isto jer smo nas dvije prolazile potpuno jednako iskustvo (gledanja i slušanja).
Ono što ja hoću reći jest da postoji i romantična vanilija i neromantična vanilija. I romantična čokolada i neromantična čokolada. Dakle, postojala je tada romantika i neromantika za tebe, a skroz drukčija romantika i neromantika za tvoju sestru. Svatko ima neki svoj žanr u kojemu dobro funkcionira. I unutar tog žanra može biti romantičan i neromantičan.
Recimo, poezija je, kao, romantična. A gle, Stanislaw Lem je pisao poeziju o matematici. Kao, ne može biti manje romantično. Vrlo lijepu poeziju. Eto, ja znam bar dvije znanstveno navudrene žene kojima bi srca (i još štošta) zatitrala od te poezije. Jer bi shvatile duh iza te poezije i razumjele bi da je zapravo jako romantičan. Na način koji one razumiju, a mnogi drugi ljudi ne.
Dakle, miješa nam se dilema romantika-neromantika s ukusom, a to su dva različita problema koja se lako ujedine pa onda zamute sliku.
Ma s tim se dijelom slažem u potpunosti. Ja nisam tip od poezije, ali sam svejedno nailazila na poneku od koje bih se smrznula.Emericzy » wrote: Taj dio možda spada u ukus, u vaniliju i čokoladu.
Ono što ja hoću reći jest da postoji i romantična vanilija i neromantična vanilija. I romantična čokolada i neromantična čokolada. Dakle, postojala je tada romantika i neromantika za tebe, a skroz drukčija romantika i neromantika za tvoju sestru. Svako ima neki svoj žanr u kojemu dobro funkcionira. I unutar tog žanra može biti romantičan i neromantičan.
Recimo, poezija je, kao, romantična. A gle, Stanislaw Lem je pisao poeziju o matematici. Kao, ne može biti manje romantično. Vrlo lijepu poeziju. Eto, ja znam bar dvije znanstveno navudrene žene kojima bi srca (i još štošta) zatitrala od te poezije. Jer bi shvatile duh iza te poezije i razumjele bi da je zapravo jako romantičan. Na način koji one razumiju, a mnogi drugi ljudi ne.
Dakle, miješa nam se dilema romantika-neromantika s ukusom, a to su dva različita problema koja se lako ujedine pa onda zamute sliku.
To mi se podrazumijeva, zato se nisam zadržavala na tome.
Ali lijepo si ovo napisao!
To je to o čemu ja govorim.Emericzy » wrote: Taj dio možda spada u ukus, u vaniliju i čokoladu.
Ono što ja hoću reći jest da postoji i romantična vanilija i neromantična vanilija. I romantična čokolada i neromantična čokolada. Dakle, postojala je tada romantika i neromantika za tebe, a skroz drukčija romantika i neromantika za tvoju sestru. Svako ima neki svoj žanr u kojemu dobro funkcionira. I unutar tog žanra može biti romantičan i neromantičan.
Recimo, poezija je, kao, romantična. A gle, Stanislaw Lem je pisao poeziju o matematici. Ne može biti manje romantično. Vrlo lijepu poeziju. Eto, ja znam bar dvije znanstveno navudrene žene kojima bi srca (i još štošta) zatitrala od te poezije. Jer bi shvatile duh iza te poezije i razumjele bi da je zapravo jako romantičan. Na način koji one razumiju, a mnogi drugi ljudi ne.
Naime, uvjerena sam da svi (normalni, zdravi ljudi) kad vole imaju potrebu i za davanjem i za primanjem, i za verbalizacijom i za realizacijom te ljubavi, i za gestama i za riječima i za djelima, za svime što istinska ljubav sa sobom nosi.
E sad, to što se kod nekog te riječi manifestiraju oceanima, a kod nekog kurcima, to je vrlo vjerojatno stvar senzibiliteta, tj. "ukusa".
Iako, vjerujem i u ovo što sam napisala post iznad.
Da uvjeti u kojima je čovjek odrastao, kao i različita životna iskustva, itekako mogu utjecati na razvijanje određenog "ukusa".
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Jebala vas romantika da vas jebala. 
Totalno sam neromantična jer nisam nikad čitala ljubiće. Pa mi ne padaju na pamet te oceanske metafore. Mislim, jebo vas i ocean. Koliko je vas zapravo vidjelo ocean? I što fali Jadranu, što?
Totalno sam neromantična jer nisam nikad čitala ljubiće. Pa mi ne padaju na pamet te oceanske metafore. Mislim, jebo vas i ocean. Koliko je vas zapravo vidjelo ocean? I što fali Jadranu, što?
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
To ti samo misliš, jer poistovećuješ romantično s ljigavim. A to nije isto. Ima i neljigave romantike. U plemenu špiljskog medvjeda, gdje se flertovalo toljagom, bilo je romantičnog toljaganja i neromantičnog. Recimo, za primjer, romantično bi bilo da ti dragi na šljivu od omamljivanja, dok si još u nesvijesti, stavi sažvakan korijen sljeza da ti prije zaraste. Poslije tvrdi da je baba to napravila. I gurne laktom po podu tebi još vruću jetricu, tek iščupanu iz srnine utrobe, i kaže, "Na, pičko; ja više volim but." A znaš da laže kao pas i da mu sline cure na iznutrice.Leteća » wrote:Jebala vas romantika da vas jebala.
Awwwww.Emericzy » wrote: To ti samo misliš, jer poistovećuješ romantično s ljigavim. A to nije isto. Ima i neljigave romantike. U plemenu špiljskog medvjeda, gdje se flertovalo toljagom, bilo je romantičnog toljaganja i neromantičnog. Recimo, za primjer, romantično bi bilo da ti dragi na šljivu od omamljivanja, dok si još u nesvijesti, stavi sažvakan korijen sljeza da ti prije zaraste. Poslije tvrdi da je baba to napravila. I gurne laktom po podu tebi još vruću jetricu, tek iščupanu iz srnine utrobe, i kaže, "Na, pičko; ja više volim but." A znaš da laže kao pas i da mu sline cure na iznutrice.
Nek(v)arljiva.
Dakem, da probam zaključit. Svar je ukusa. I sklonosti odnosno senzibiliteta. I trenutne zaljubljenosti. I ne trebam se brinuti oko toga što okeani i kozmosi nisu nešto igra za mene.
Recimo da sam djelomično uvjerena u to.
Ali i dalje nisam baš sto posto sigurna da nisam "oštećena" na tom planu.
Nek(v)arljiva.
Ma nisam baš toliko primitivna.Emericzy » wrote: To ti samo misliš, jer poistovećuješ romantično s ljigavim. A to nije isto. Ima i neljigave romantike. U plemenu špiljskog medvjeda, gdje se flertovalo toljagom, bilo je romantičnog toljaganja i neromantičnog. Recimo, za primjer, romantično bi bilo da ti dragi na šljivu od omamljivanja, dok si još u nesvijesti, stavi sažvakan korijen sljeza da ti prije zaraste. Poslije tvrdi da je baba to napravila. I gurne laktom po podu tebi još vruću jetricu, tek iščupanu iz srnine utrobe, i kaže, "Na, pičko; ja više volim but." A znaš da laže kao pas i da mu sline cure na iznutrice.
Meni je jače ono iz Star Warsa.
Princess Leia: I love you.
Han Solo: I know.
Mislim, ona ga cijeli film prca kako je stoka krijumčarska bez morala i ideala, a on se zbog nje uvali u međuplanetarno sranje i zanemari uhodan biznis. Da joj je u tom trenutku počeo pričati kako bi joj skinuo zvijezde s neba došlo bi mi slabo. Ovako je romantično.
Djela, a ne riječi!Leteća » wrote:
Ma nisam baš toliko primitivna.
Mislim, ona ga cijeli film prca kako je stoka krijumčarska bez morala i ideala, a on se zbog nje uvali u međuplanetarno sranje i zanemari uhodan biznis. Da joj je u tom trenutku počeo pričati kako bi joj skinuo zvijezde s neba došlo bi mi slabo. Ovako je romantično.
Nek(v)arljiva.
Naravno. To je samo modernija varijanta žvakanog korijena i "Na, pičko". Duh je isti.Leteća » wrote:
Ma nisam baš toliko primitivna.
Tako nekako.kukuriku » wrote:Dakem, da probam zaključit. Svar je ukusa. I sklonosti odnosno senzibiliteta. I trenutne zaljubljenosti. I ne trebam se brinuti oko toga što okeani i kozmosi nisu nešto igra za mene.
Nisi oštećena ako se ne osjećaš oštećenom.
Većina ljudi jest 'oštećena'. Samim time, to nije oštećenost. To je normalnost.kukuriku » wrote:Dakem, da probam zaključit. Svar je ukusa. I sklonosti odnosno senzibiliteta. I trenutne zaljubljenosti. I ne trebam se brinuti oko toga što okeani i kozmosi nisu nešto igra za mene.
Najbolje je kad umiješ uživati i u jednom i u drugom, ovisno o tome s kakvom si osobom. Dakle, ako umiješ čitati romantične poruke na više 'jezika' i iz više 'žanrova' i razumiješ što se njima zapravo htjelo reći.
I znaš to cijeniti.
Jes. Meni se taj oceanski žanr zamjerio kad sam skužila da iza njega najčešće ne stoji ništa, tj. samo golema provalija između riječi i djela. Ali ako netko brije na serijska zaljubljivanja i ne traži više od hormonalne oluje i pjeva ptice ševe, neka slobodno plovi oceanima miješanih metafora. 
Evo, škicnuh temu koja je bila povod ovoj... zastajkivanja, onesvješćivanja, ocani, umiranje, voljenost... Men to vuče na onaj film o razmaženoj južnjačkoj sponzoruši i ratnom profiteru koja se desetljećima veličala kao nešto najromantičnije na svijetu. Zato se i izjašnjavam kao neromantičarka.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
oće mi neko reć koja je tema inspiracija ovom topiću?
di se to priča o oceanima i to sve,
kurvanjski avatar, a
'Kad ga vidim zastanem'Chilimama » wrote:oće mi neko reć koja je tema inspiracija ovom topiću?
viewtopic.php?f=4&t=1522
Ja sam npr tek neki dan skontala da meni muž pusti da budem u pravu samo zato što zna koliko je meni to bitno.
I još mi se lijepo smješka.
A ja sam uvijek mislila da sam u pravu jer je on shvatio da zapravo i jesam.
To je romantika.
I kad vozimo bicikl uzbrdo i kad mi dođe slabo, on me gura do vrha jednom rukom, a drugom drži svoj bajk.
I ostavi mi uvijek bolji komad mesa u tepsiji.
I kupi sok kojeg volim.
I ne kupi sok kojeg voli, a ne smijem pit iako ga on isto voli. Da me ne rajca.
I šlata me po noći dok spavamo.
I kaže da je oženio najgoru beštiju na svijetu i da on najviše trpi u povijesti muškog roda.
A ja sam uvijek mislila da sam u pravu jer je on shvatio da zapravo i jesam.
To je romantika.
I kad vozimo bicikl uzbrdo i kad mi dođe slabo, on me gura do vrha jednom rukom, a drugom drži svoj bajk.
I kupi sok kojeg volim.
I kaže da je oženio najgoru beštiju na svijetu i da on najviše trpi u povijesti muškog roda.
Ne pljuc nego veliki masni hrać iz najdubljih zakutaka čeonih sinusa. Mislim, tehnički je savršen za svoje doba, ali priča mi je fuj.
Imamo jednu razmaženu bitch. Koja se namjerila na to da otme zaručnika/muža najbolje frendice. U međuvremenu razori još barem jedan brak da spasi svoju jebenu farmu. Neka šupendara i pogine zbog nje, ako se dobro sjećam.
I nađe se netko tko je svjestan o kakvom se gadu od žene radi, ali ju svjedno voli. Vjerojatno zato što je i sam isto takvo beskrupulozno đubre koje se bogati dok drugi ljudi ginu u bratoubilačkom ratu i još se uspije isfurati kao narodni heroj.
Ma nema veze. On ju voli. Zna kakvo je dno, ali ju svejedno voli. Onako, oceanski. A ona ga gazi i radi šupendarom jer i dalje pati za mužem najbolje frendice.
I onda kad skuži da se je malo zajebala, njemu je već pun kurac. I veli joj nek odjebe u skokovima.
A onda si ona koeljovski zabrijava kako je sutra novi dan, sunce sija, a zemlja je crvena i sve će bit u redu jer će se cijeli svijet urotiti da ona dobije što želi.
Ma fuj!
I da me jebeš nije mi jasno što je tu lijepo i romantično. Njezino prenavljanje i afektacija? To što je on visok i crn? Ne kužim, jebeno ne kužim. :503:
A ovo mi je preslatko. Po svim točkama.Lyla » wrote:Ja sam npr tek neki dan skontala da meni muž pusti da budem u pravu samo zato što zna koliko je meni to bitno.I još mi se lijepo smješka.
A ja sam uvijek mislila da sam u pravu jer je on shvatio da zapravo i jesam.![]()
To je romantika.
I kupi sok kojeg volim.
Leteća » wrote:
Ne pljuc nego veliki masni hrać iz najdubljih zakutaka čeonih sinusa. Mislim, tehnički je savršen za svoje doba, ali priča mi je fuj.
Imamo jednu razmaženu bitch. Koja se namjerila na to da otme zaručnika/muža najbolje frendice. U međuvremenu razori još barem jedan brak da spasi svoju jebenu farmu. Neka šupendara i pogine zbog nje, ako se dobro sjećam.
I nađe se netko tko je svjestan o kakvom se gadu od žene radi, ali ju svjedno voli. Vjerojatno zato što je i sam isto takvo beskrupulozno đubre koje se bogati dok drugi ljudi ginu u bratoubilačkom ratu i još se uspije isfurati kao narodni heroj.
Ma nema veze. On ju voli. Zna kakvo je dno, ali ju svejedno voli. Onako, oceanski. A ona ga gazi i radi šupendarom jer i dalje pati za mužem najbolje frendice.
I onda kad skuži da se je malo zajebala, njemu je već pun kurac. I veli joj nek odjebe u skokovima.
A onda si ona koeljovski zabrijava kako je sutra novi dan, sunce sija, a zemlja je crvena i sve će bit u redu jer će se cijeli svijet urotiti da ona dobije što želi.
Ma fuj!
I da me jebeš nije mi jasno što je tu lijepo i romantično. Njezino prenavljanje i afektacija? To što je on visok i crn? Ne kužim, jebeno ne kužim. :503:
A gledaj, stavi to u kontekst vremena kad je to bio hit.
Recimo Koeljo u ranim četrdesetim bi bio čist fajn.
I moraš se s 14 ložit na Malog princa i ''Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo'' da ti se ne desi da se na to ložiš kasnije. Sve u svoj vakat.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
A čuj, Skarlet je faca, kako god..i je , kuja je na sve načine kako se kuja može bit..On je isto faca i isto tako mutež ko ona, samo je ona ljepša a njemu treba baš takva koja zna što oće a on je spreman to joj dati...Drugačija je, jača je, nije tipična plačkava južnjakinja nego je moćna žena ..
I možeš ju prezirati i čak biti u pravu zbog toga ali to bi više govorilo o tvojem poimanju romantičnosti
jer Skarlet to nije.
Međutim, publika je tada trebala baš takvu priču.
Što kažeš na Damu s kamelijama? Na romantiziranje priče o umirućoj? ili na Love story?
a e..
I možeš ju prezirati i čak biti u pravu zbog toga ali to bi više govorilo o tvojem poimanju romantičnosti
Međutim, publika je tada trebala baš takvu priču.
Što kažeš na Damu s kamelijama? Na romantiziranje priče o umirućoj? ili na Love story?
a e..
kurvanjski avatar, a
-
- Information
-