Neromantičnost - razlog za zabrinutost?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Beau

Post 29 Aug 2012, 10:44

Chilimama » wrote:jer ne znaju prepoznat u sebi ono što vrijedi i zato jer ne žele priznati da su upali u zamku konzumerizma i prodaje magle, šarenih pilula i artikala pa im se ljubav kao gadi jer je tu, jeftina je i pristupačna... mogu ovo sveobjasnit ali mi se ne da
ko ima snage i vjere u sebe, ko prizna i shvati da više vrijedi osoba koja te podupire i vjeruje u tebe, kojoj vjeruješ jer ima dubinu a ne dobro auto ili posao , taj je sretnik i neće ga zanimati nova stvarčica ili stanje na burzi
jebo kredit
plati, pa ako ti ostane prazna kesa uživaj i u toj praznoj kesi pa jedi dvopek i čaj.. uči djecu da je sve ono materijalno vrlo nadoknadivo a da je samo ona unutarnja vriejdnost zapravo vrijedna...
znam da je meni lako trkeljat :rolleyes:ali ja sam sve to prošla i znam o čemu trkeljam
Meni je ovo nejasan jezik, recimo. Ne skroz, al je djelomično.
Ne mogu zamislit te ljude na koje se odnosi kritika ovog posta.

Potjeh

Post 29 Aug 2012, 10:45

kukuriku » wrote: Možda nije problem u sklonosti romantici (što god to značilo :ne zna: :misli: ), nego, kužiš, u tome da mi je prva reakcija na "oceansku" ili "kozmičku" ljubav ili štagodtakvoga gurnut prst u usta.
A zašto? :misli:
Mogu li možda ja probat objasnit?

Malo je škakljiva definicija ali u kontekstu ljubavi dvoje (ili više?!?) ljudi sklonost romantici je zapravo sklonost primjećivanju i/ili stvaranju međusobnih lijepih trenutaka.

Ako uzmeš ovu definiciju onda su svi ljudi koji vole skloni romantici bez iznimke.

Bljuje ti se jer te riječi romantika, kozmička ljubav i sl. asociraju na romatične komedije, sapunice i avanturiste koji prose djevoju na prepunom stadionu. Bljuje ti se jer je to jako daleko od tvojeg pojma ljepote bivanja uvezanim sa pravim.
Beau

Post 29 Aug 2012, 10:47

kukuriku » wrote:
A je, a moji me osjećaji baš podsjećaju na pun kurac i osamsto. :misli:
Pa na to da taj tvoj penis vrijedi ko osamsto drugih penisa zajedno. :rofl:
Morticia

Post 29 Aug 2012, 10:48

kukuriku » wrote:
Ne bi.
Eto, ne bi.
Ali zašto mi je "pun kurac i 800" bolje od "oceana"?
Zašto?
A jbte sad, to je kao da pitaš zašto se nekome bljuje od punka, a nekome od šansone.
Takav ti je senzibilitet, što se tu ima puno pričat. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Potjeh » wrote:
Mogu li možda ja probat objasnit?

Malo je škakljiva definicija ali u kontekstu ljubavi dvoje (ili više?!?) ljudi sklonost romantici je zapravo sklonost primjećivanju i/ili stvaranju međusobnih lijepih trenutaka.

Ako uzmeš ovu definiciju onda su svi ljudi koji vole skloni romantici bez iznimke.

Bljuje ti se jer te riječi romantika, kozmička ljubav i sl. asociraju na romatične komedije, sapunice i avanturiste koji prose djevoju na prepunom stadionu. Bljuje ti se jer je to jako daleko od tvojeg pojma ljepote bivanja uvezanim sa pravim.
Eto ovako i ja razmišljam.
kukuriku

BoDerek » wrote: Pa na to da taj tvoj penis vrijedi ko osamsto drugih penisa zajedno. :rofl:
A je, istina je da na riječ na k ne ostajem hladna.

Međutoa, ne četaj mi na temi! :mad:

Nu, evo, Potjeh je lijepo objasnio, čini mi se.
Nek(v)arljiva.
kukuriku

Post 29 Aug 2012, 10:50

Morticia » wrote:
A jbte sad, to je kao da pitaš zašto se nekome bljuje od punka, a nekome od šansone.
Takav ti je senzibilitet, što se tu ima puno pričat. :ne zna:
Iju!
Ovo me zaboljelo.
Pa o tome i pričam. Pa kakav mi je to seljački prostački senzibilitet? Kakav? Kakva sam ja to ženetina? Alo!!!
Idem plakati u kut. :mama:
Nek(v)arljiva.
Beau

Post 29 Aug 2012, 10:51

kukuriku » wrote:
A je, istina je da na riječ na k ne ostajem hladna.

Međutoa, ne četaj mi na temi! :mad:

Nu, evo, Potjeh je lijepo objasnio, čini mi se.
Je njegovo ti se objašnjenje sviđa jer ima penis.

Neću više četat :no:
Morticia

Post 29 Aug 2012, 10:53

kukuriku » wrote:
Iju!
Ovo me zaboljelo.
Pa o tome i pričam. Pa kakav mi je to seljački prostački senzibilitet? Kakav? Kakva sam ja to ženetina? Alo!!!
Ne razumijem.
Pa kakav bi ovo bio svijet kad bi svi bili oceani, a nitko kurac? :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Emericzy

Post 29 Aug 2012, 10:55

Morticia » wrote:
Kad sam ja o ljubavi pisala traktate vrlo često sam naišla na ismijavanje i komentare u stilu "što se hvališ".
Od tad sam zaključila da mi je bolje čkomit.
Ja sam isto doživljavao na forumhaeru. Ismijavanje, plitku zajebanciju, nevjericu, optužbe za laž itd. Nakon nekog sam vremena zašutio.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 29 Aug 2012, 10:58

BoDerek » wrote: Meni je ovo nejasan jezik, recimo. Ne skroz, al je djelomično.
Ne mogu zamislit te ljude na koje se odnosi kritika ovog posta.
sad ja tebe ne razumijem
Mislim na ljude koji imaju milijun razloga za obveze a jedva jedan i nijedan da se druže s voljenom osobom su zapeli u šumi vrijednosti u kojem ne razlikuju ono vazdazeleno (ljubav) i listopadno ( materijalne šeme: kuća, auto, zimovanje, krediti) I ne samo da ih mogu zamisliti nego ih vidim posvuda.. a kad ostare pa kad vide da su djeca odrasla, da su kuće prevelike , onda se sjete da je nekad bilo baš dobro dok su se grijali pod dekicom...
kurvanjski avatar, a
Emericzy

Post 29 Aug 2012, 10:59

kukuriku » wrote:
Nemojte četat, bando četerska. :facepalm:

Dobro, možda nisam idealno nazvala temu. Možda nije problem u sklonosti romantici (što god to značilo :ne zna: :misli: ), nego, kužiš, u tome da mi je prva reakcija na "oceansku" ili "kozmičku" ljubav ili štagodtakvoga gurnut prst u usta.
Zato jer je o ljubavi teško pisati a da drugima ne zvuči ljigavo. Rijetko tko baš pogodi žicu. To ti je kao pjevanje. Koliki je postotak ljudi čije bi pjevanje rado slušala i ne bi pravila facu kao da si progutala limun bez šećera?
Beau

Post 29 Aug 2012, 11:03

Chilimama » wrote:
sad ja tebe ne razumijem
Mislim na ljude koji imaju milijun razloga za obveze a jedva jedan i nijedan da se druže s voljenom osobom su zapeli u šumi vrijednosti u kojem ne razlikuju ono vazdazeleno (ljubav) i listopadno ( materijalne šeme: kuća, auto, zimovanje, krediti) I ne samo da ih mogu zamisliti nego ih vidim posvuda.. a kad ostare pa kad vide da su djeca odrasla, da su kuće prevelike , onda se sjete da je nekad bilo baš dobro dok su se grijali pod dekicom...
Dobro, ovo o čemu pričaš je neka druga tema....mislim.

Na ovakve sam rečenice mislila da su mi nejasne:
"jer ne znaju prepoznat u sebi ono što vrijedi i zato jer ne žele priznati da su upali u zamku konzumerizma i prodaje magle.."
"ko ima snage i vjere u sebe, ko prizna i shvati da više vrijedi osoba koja te podupire i vjeruje u tebe, .."
Meni je to sve malo previše generalizirano i plošno. Ljudske priče su mi obično slojevitije. U stvarnom životu malo je ljudi oko mene koje bih strogo odijelila na, primjerice, ljubav i konzumerizam.
Uvijek je tu puno veći kupus svega, na svu sreću.
Emericzy

Post 29 Aug 2012, 11:04

kukuriku » wrote:Pa kakav mi je to seljački prostački senzibilitet? Kakav? Kakva sam ja to ženetina? Alo!!!
Nije ni seljački ni prostački. Čula si i pročitala previše ljigavih stvari i nekako ti se kurac i osamsto ipak više dopada od ljigavog prenemaganja. Ali da ti netko kvalitetno romantizira na uho, zatitrala bi ti duša. Ne bi ti trebalo ništa ni grubo ni prosto. Dobro, možda bi, ali kasnije, kad bi se već zapalila.
Pješčana

Post 29 Aug 2012, 11:06

Mislim da ne odgovaram opisu romantičarke.
sve je to krasno, ali meni je zanimljiviji i bitniji RL.
nemojte mi krivo shvatiti, generalno nemam ništa protiv takvih iskaza, zaista ne.
ali bitnije mi je da klikamo na nekim drugim segmentima.
isto tako, valjda negdje od zadnjeg razmišljanja o tome, prestala sam razmišljati o verbaliziranju odnosa na taj način. jednostavno ne razmišljam kroz pojmove "oceana ljubavi"- ne kažem da ne postoje, jednostavno ja ne živim tako.

od klečanja na jednoj nozi i pružanja prstena više mi znači da te novce, koji bi trebali zajednički, iskoristimo za nešto zajedničko, platimo račune i ležernije uđemo u idući mjesec.
opet, ne kažem da su prsteni i klečanje zli.
samo ja se ne obnesviještavam na to.
možda je okolina utjecala na mene, masa ljudi koja je bila "romantična" i radila masu stvari koje to dokazuju, koji su non stop pilili o tome da sam jednostavno prestala razmišljati o romantici.
Romantiku je ubilo Valentinovo, Božić, izreklamirani vikendi za dvoje. Ubio ju je zapadni komercijalni svijet koji non stop daje inpute kako biti romantičan.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beau

Post 29 Aug 2012, 11:07

Emericzy » wrote: Nije ni seljački ni prostački. Čula si i pročitala previše ljigavih stvari i nekako ti se kurac i osamsto ipak više dopada od ljigavog prenemaganja. Ali da ti netko kvalitetno romantizira na uho, zatitrala bi ti duša. Ne bi ti trebalo ništa ni grubo ni prosto. Dobro, možda bi, ali kasnije, kad bi se već zapalila.
Ne bih ja tražila nekakve krivce u tome svemu.
Stvar bih banalizirala do razine voliš li više vaniliju ili čokoladu.
Ili što kaže Mortiša punk ili cajku. Simple as that.
Morticia

Post 29 Aug 2012, 11:10

BoDerek » wrote: Ne bih ja tražila nekakve krivce u tome svemu.
A što reć za nekog tko je cijeli život mislio da obožava vaniliju, a onda mu se dogodilo to nešto i odjednom je čokolada postala najbolja ikad? :ne zna:
Onako, počeo je uživati u čokoladi više nego što je ikad ranije uživao u vaniliji.

Jel' i ovo previše ljigavo? :brukica:
Pješčana

Post 29 Aug 2012, 11:12

nije :D :cerek:
pa ljudsko si biće, imaš pravo na promjenu mišljenja.

govorimo o čokoladi i vaniliji, right? :zubo:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beau

Post 29 Aug 2012, 11:12

Morticia » wrote:
A što reć za nekog tko je cijeli život mislio da obožava vaniliju, a onda mu se dogodilo to nešto i odjednom je čokolada postala najbolja ikad? :ne zna:
Onako, počeo je uživati u čokoladi više nego što je ikad ranije uživao u vaniliji.

Jel' i ovo previše ljigavo? :brukica:
:rofl:
Ništa nije ljigavo što djeluje iskreno. Meni barem.
Ovo je okej, skroz normalno, događa se svima. :o
Emericzy

Post 29 Aug 2012, 11:16

BoDerek » wrote: Ne bih ja tražila nekakve krivce u tome svemu.
Ne bih rekao. Ograniči se samo na jedno od toga, pa ćeš vidjeti da i unutar 'žanra' i dalje postoji ista podjela.

Ljudi ne znaju osjećajno komunicirati. Kad ih lupi zaljubljenost, osjetljivost na ljigu nestaje i razni nespretni banalni i svakojaki izrazi prestaju zvučati blesavo -- jer smo za tu posebnu osobu uklonili sve filtre za ljigavost. I od njih nam je onda sve što čujemo dobro i fino i slatko i buci-buci.

Svi drugi, koji nisu cijepljeni Amorovom strijelom protiv ljigavosti, kad načuju nešto od toga, idu povraćati. I nama samima poslije ponekad bude malo smiješno.

A onih par nadarenih za takvu komunikaciju uspiju izbjeći ljigu i kažu nešto što svakome, zaljubljenom ili ne, zvuči dobro. Kao što većina ljudi reve umjesto da pjeva. A onih par koji umiju osvoje svako uho, a ne samo mamino.
Morticia

Post 29 Aug 2012, 11:17

Ma ustvari, da ne laprdam previše, govorim o tome da sam uvijek, do skoro tridesete, mislila kako mi se jako povraća od svih tih nekih kmekme emocija i svega sličnog, a kad me pokosilo postadoh najgora moguća vrsta plišanog, ljigavog medvjeda. :brukica:
Beau

Post 29 Aug 2012, 11:21

Emericzy » wrote: Ne bih rekao. Ograniči se samo na jedno od toga, pa ćeš vidjeti da i unutar 'žanra' i dalje postoji ista podjela.

Ljudi ne znaju osjećajno komunicirati. Kad ih lupi zaljubljenost, dojam ljigavosti nestaje i nespretni banalni i svakojaki izrazi prestaju izgledati ljigavo, jer smo za tu posebnu osobu uklonili sve filtre za ljigavost. I od njih nam je onda sve dobro i fino i slatko i buci-buci. Svi drugi, koji nisu cijepljeni Amorovom strijelom protiv ljigavosti, kad načuju nešto od toga, idu povraćati.

A onih par nadarenih za takvu komunikaciju uspiju izbjeći ljigu i kažu nešto što svakome, zalčjubljenom ili ne, zvuči dobro.

Kao što većina ljudi reve umjesto da pjeva. A onih par koji umiju osvoje svako uho, a ne samo mamino.
Dobro. Ali na početku, prije cijele te priče, postoji sklonost ka nečemu.

U godinama kad se nisam nagledala ni naslušala ni ljige ni neljige, znači skroz mala klinka, čitala sam sestrine dnevnike i gurala prs u usta :o
Znači već tad mi je bilo neugodno od takvih izraza, a nisam dotad imala gdje pokupit to. Čak i da jesam, pokupile bi isto jer smo nas dvije prolazile potpuno jednako iskustvo (gledanja i slušanja).
baja

Post 29 Aug 2012, 11:22

kukuriku » wrote: Dobro, možda nisam idealno nazvala temu. Možda nije problem u sklonosti romantici (što god to značilo :ne zna: :misli: ), nego, kužiš, u tome da mi je prva reakcija na "oceansku" ili "kozmičku" ljubav ili štagodtakvoga gurnut prst u usta.
valjda zato što se pojam romantike profanirano na razinu razglednice s motivom zalaska sunca dok se zaljubljeni par izmjenjuje poglede ovčica pred klanje :ne zna:

a o oceanskim i/ili kozmičkim ljubavima je i meni neugodno pisati jer se neki vole zabavljati u plićaku pa misle da oni što plivaju u dubokom samo poziraju, ovi iz dubokog misle da oni iz plićaka ni ne znaju da postoje dubine, iako znaju... :zvrko: :zubo:
dakle, zato što sam literarno sakata da bi suvislo dočarala osjećaje :o
Pješčana

Post 29 Aug 2012, 11:22

meni je to super! :D
potreba pokazivanja emocija. danas sam vodila sličan razgovor u uredu, kako ljudi generacijama prenose tijelo boli i ne znaju voljeti. da svi malo više pokažemo ljubav, svijet bi bio ljepše mjesto
Potjeh

Post 29 Aug 2012, 11:25

Pješčanu za ministra međugeneracijske solidarnosti... :)
  • Information