Najbolje ju je progutati. S korom.Margarita » wrote: Ako se žvače s korom?
Veganska prehrana roditelja i za djecu?
mislim da to nije pametno jer citrusi u svojoj kori imaju sastojke koji su štetni za čovjeka.Margarita » wrote: Ako se žvače s korom?
zato ne bi trebalo jesti limune naranče i sl. s korom
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Koje točno?Pješčana » wrote: mislim da to nije pametno jer citrusi u svojoj kori imaju sastojke koji su štetni za čovjeka.
Meni je kiropraktičar rekao da iscijedim limun, klincima napravim limunadu a ja pojedem ostatak protiv glavobolje. S korama se rade i džemovi i sokovi a i korice se ušećere za kojekakvu namjenu. Iako sam i ja negdje čula da eterična ulja iz kora agruma nisu dobra.Pješčana » wrote: mislim da to nije pametno jer citrusi u svojoj kori imaju sastojke koji su štetni za čovjeka.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
ne znam moram pitat čoeka koji mi je to objašnjavao. pa javim, može?Satsuma » wrote:
Koje točno?
inače, ja sam naišla u razgovorima na ljude koji ne jedu ni koru jabuke, dapače, prvo ju operu deterdžentom, a onda ogule.
jer pesticidi ulaze kroz koru. nemam pojma jel to istina
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ajmo jedan konkretan slučaj.
Imam kolegicu. Udana je, 2 curice i simpatičan muž. Njih dvoje su skupa od praktički svoje šesnaeste godine.
Malo zapleta. Prije nekoliko godina ona je prešla na vegetarijanstvo. Moja je pretpostavka da je to učinila iz sažaljenja prema životinjama ali zapravo je nebitno. Nedavno smo razgovarali o hrani kada je ustvrdila da se u njenoj kući ne kuha meso.
Uglavnom, muž svoje mesne potrebe zadovoljava vani a curice jedu meso u vrtiću. Možda sam u krivu ali, njena odluka mi se čini jako jednostranom i pomalo nekorektnom prema ostalim ukućanima jer ih je sve stavila pred gotov čin. Što mislite?
Imam kolegicu. Udana je, 2 curice i simpatičan muž. Njih dvoje su skupa od praktički svoje šesnaeste godine.
Malo zapleta. Prije nekoliko godina ona je prešla na vegetarijanstvo. Moja je pretpostavka da je to učinila iz sažaljenja prema životinjama ali zapravo je nebitno. Nedavno smo razgovarali o hrani kada je ustvrdila da se u njenoj kući ne kuha meso.
Uglavnom, muž svoje mesne potrebe zadovoljava vani a curice jedu meso u vrtiću. Možda sam u krivu ali, njena odluka mi se čini jako jednostranom i pomalo nekorektnom prema ostalim ukućanima jer ih je sve stavila pred gotov čin. Što mislite?
- schmokljan
I ona je jedna od onih koji jelom svjedoče istinu.
ja znam ljude koji su spontano izbacili meso iz prehrane. jednostavno im nije pasalo. nije im falilo.
volim meso, al ga pripremam mozda 2 puta tjedno. sve vise od toga mi je previse. ne pase mi.
kazu da je to do moje krvne grupe
volim meso, al ga pripremam mozda 2 puta tjedno. sve vise od toga mi je previse. ne pase mi.
kazu da je to do moje krvne grupe
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
možda počne posjećivati njen frižiderkuki » wrote:Ako joj mužu smeta, neka to rješava s njom, ako njemu ne smeta, ne znam što bi smetalo tebi.
tako jedan par nije dogovorio, prije braka, neke religijske išjue vezane za pršut, vino... pa je on sreću tražio u tuđim frižiderima
a u cem je problem? ak jede na poslu? ak mu doma toliko fali mesa nek si sam spece.
mislim, ja organski ne mogu smislit kuhani karfiol i ma koliko ga muz obozava, ja ga ne radim. ak ga zeli jesti, nek si napravi sam.
mislim, ja organski ne mogu smislit kuhani karfiol i ma koliko ga muz obozava, ja ga ne radim. ak ga zeli jesti, nek si napravi sam.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
- Nikolajevna
A što si njen muž ne nabavi kakvu kuću za kuhat meso?Potjeh » wrote:
Nisi pročitala moj post? Zabranila je meso u svojoj kući.
baja wrote:tako jedan par nije dogovorio, prije braka, neke religijske išjue vezane za pršut, vino... pa je on sreću tražio u tuđim frižiderima![]()
Dobro je ona to sebi uredila. Još da namjesti neka neslaganja oko deterdženta za rublje pa da on sreću nađe u tuđim veš-mašinama.
Dovoljno je da su kompatibilni oko posteljine.
Pa jebote. Može li postojati ženka kojoj je teško baciti veš u mašinu? Pa taj stroj je napravio više za emancipaciju žena od komunista i sufražetkinja zajedno! Trebale bi mu triput dnevno recitirati hvalospjeve, a ne izbjegavati ga. Čak ni meni, jebote - meni, nije neki problem baciti veš u mašinu i onda u sušilo.Nikolajevna » wrote:
Dobro je ona to sebi uredila. Još da namjesti neka neslaganja oko deterdženta za rublje pa da on sreću nađe u tuđim veš-mašinama.
Dovoljno je da su kompatibilni oko posteljine.
Nabijem ženu koja to neće na sedamsto kuraca i pljujem na njenu crnu dušu!
Biti i mniti svemiropolisno
ne kužim, ti si kao neka mjerna jedinica za lijenost bacanja veša u vešmašinu? i kad neko muško dođe do 1 jpk, onda zaista i jedna žena može to isto?JPK » wrote:. Čak ni meni, jebote - meni, nije neki problem baciti veš u mašinu i onda u sušilo.
Pa da. Žena koja je više lijena od mene po pitanju kućanskih poslova nije zaslužila svoje sise i vaginu i trebalo bi je prodati u seksualno roblje.Pješčana » wrote: ne kužim, ti si kao neka mjerna jedinica za lijenost bacanja veša u vešmašinu? i kad neko muško dođe do 1 jpk, onda zaista i jedna žena može to isto?
- Nikolajevna
Ne može postojati... ubaciti veš u veš-mašinu, par minuta posla čovječe.JPK » wrote: Pa jebote. Može li postojati ženka kojoj je teško baciti veš u mašinu? Pa taj stroj je napravio više za emancipaciju žena od komunista i sufražetkinja zajedno! Trebale bi mu triput dnevno recitirati hvalospjeve, a ne izbjegavati ga. Čak ni meni, jebote - meni, nije neki problem baciti veš u mašinu i onda u sušilo.
Kad smo kod toga, koliko netko lijen mora biti da mu je teško razvrstati veš za ubaciti u mašinu. Par minuta posla. Da ne pričam o vađenju veša iz mašine jer je to svega nekoliko minuta posla. Jel ima netko da mu je teško objesiti veš na štrik? Lijenost na kvadrat, pa to je samo par minuta posla. Ljenčini kojoj je teško skinuti veš sa štrika mora da je teško i disati, budimo realni, to je svega nekoliko minuta posla. Onaj komu je lijeno posložiti taj veš, što je par minuta posla, neka se baci s bankine u gusti saobraćaj. Ne'š ti popeglat veš koji si oprao. Pola ure posla. Ne'š ti pospremiti popeglani veš. Minuta posla, ne više.
Takoc. Kad se sve te minute spoje onda onaj moj post dobiva smisao. Kad smo već kod veganske prehrane, jel.
Gle, ja bacim zmazani veš u mašinu. Kad se opere, prebacim u sušilo. Kad se osuši, prebacim u vreću. Onda ili tako stoji u vreći koja glumi ormar, ili ga samo istovarim u pravi ormar na hrpu.Nikolajevna » wrote:
Ne može postojati... ubaciti veš u veš-mašinu, par minuta posla čovječe.
Kad smo kod toga, koliko netko lijen mora biti da mu je teško razvrstati veš za ubaciti u mašinu. Par minuta posla. Da ne pričam o vađenju veša iz mašine jer je to svega nekoliko minuta posla. Jel ima netko da mu je teško objesiti veš na štrik? Lijenost na kvadrat, pa to je samo par minuta posla. Ljenčini kojoj je teško skinuti veš sa štrika mora da je teško i disati, budimo realni, to je svega nekoliko minuta posla. Onaj komu je lijeno posložiti taj veš, što je par minuta posla, neka se baci s bankine u gusti saobraćaj. Ne'š ti popeglat veš koji si oprao. Pola ure posla. Ne'š ti pospremiti popeglani veš. Minuta posla, ne više.
Takoc. Kad se sve te minute spoje onda onaj moj post dobiva smisao. Kad smo već kod veganske prehrane, jel.
To je minimum koji svatko treba napraviti da bude čist. I ja ga radim. Žena koja ne može bi trebala objesiti jajnike o klin.
- Nikolajevna
eek! Ako sad navališ razmjenjivati s nama recepte objesit ću se špigetom.JPK » wrote: Gle, ja bacim zmazani veš u mašinu. Kad se opere, prebacim u sušilo. Kad se osuši, ...
I kako je uopće ova zanimljiva rasprava o veganima okrenula na JKP-ove kućne čarolije? Evo ideje: otvoriti pdf Domaćinstvo i postaviti JKPa za moderatora iliti Glavnu domaćicu. Tu bi on mogao razglabati o tome koje sredstvo koristi za koju fleku a ne spamati po ostalim temama.
-
- Information
-