Veganska prehrana roditelja i za djecu?

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 23:23

JPK » wrote: Biserko, njegove teorije su tisućama puta eksperimentalno provjerene, i hrpu puta su predvidjele neočekivane stvari. Dočim je vegetarijanstvo tek ideološka pizdarija.
Zato ga ja mogu potegnuti kao argument da su ljudi fascinantne životinje, a ti ne možeš kao argument za vegetarijanstvo. Jer, onda bi ga i koprofili mogli potegnuti kao argument da je govno najbolja hrana ikad. Ipak, Einstein je i srao.
A što je sad s neutrinom koji je brži od fotona, pročitah da bi srušilo njegovu teoriju (a ne bi bilo prvi put u povijesti znanosti, naprotiv). Da se razumijemo - nemam pojma o fizici, znam samo da nisu niti svi zakoni fizike apsolutna istina. A teorije se ne zovu teorije bezveze.

Ako je koprofilu govno najbolja hrana - tko sam ja da ga uvjeravam da nije? Pa nije da mene sili da jedem govna. :ne zna: Einstein nije zagovarao žderanje govana pa ga onda koprofili ne bi mogli potegnuti kao argument.
S druge strane, koprofag bi umro bez govana za hranu, tako da ono... :zubo:

Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 01 Oct 2011, 23:30

Beta ženka » wrote:
A što je sad s neutrinom koji je brži od fotona, pročitah da bi srušilo njegovu teoriju (a ne bi bilo prvi put u povijesti znanosti, naprotiv). Da se razumijemo - nemam pojma o fizici, znam samo da nisu niti svi zakoni fizike apsolutna istina. A teorije se ne zovu teorije bezveze.
Skoro da i nema teorije u znanosti koja je srušena, one se obično nadopunjavaju i postaju sveobuhvatnije ili preciznije. Ne dešava se da one starije postanu pogrešne, a oni koji su ih otkrili u krivu.
Biti i mniti svemiropolisno
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Oct 2011, 23:36

Samo da se ubacim, u vezi teorija općenito.

Treba imati na umu da znanstvenici pod pojmom teorija čuju "hipoteza koja nakon eksperimenata svakog i njegove bake nije opovrgnuta, dapače izgleda da je dodatni eksperimenti potvrđuju". Nedokazani model koji treba testirati predstavljaju pod imenom hipoteza.

Mi, kao i kumice na placu, razlikujemo teoriju i praksu. Praksa je ono što nakon tisuću ponavljanja daje iste rezultate, a teorija je nešto neprovjereno u praksi.

Kad znanstvenik govori o teoriji nečega, govori o provjerenom i s poznatim metodama, u praksi, dokazanom.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Lastan

Post 02 Oct 2011, 02:25

xibalba » wrote:K vragu, pa i za Hitlera kažu da je bio vegetarijanac. Je li važniji taj podatak ili činjenica da je bio poremećeni genocidni manijak i nacist?
Ovisi o kontekstu.

Recimo, kad militantni vegani & co. krenu listati poznate ličnosti koje jesu ili su bile vegetarijanci ili nešto takvo, Hitler se na toj listi nikad ne nalazi. I onda je to iznimno uputno spomenuti, tek toliko da dotični popizde. :D

(Isprva sam mislio zatrolati komentarom “pa kaj nije to isto?”, ali sam odustao. :zubeki:)
Lastan

Post 02 Oct 2011, 02:41

ElliQuinn » wrote:Ma je li to ista ona fora kao kad na neki sok stave "0% masnoća"?
A voda s nula kalorija? :zubo:
xibalba

Post 02 Oct 2011, 10:01

Lastan » wrote: Ovisi o kontekstu.

Recimo, kad militantni vegani & co. krenu listati poznate ličnosti koje jesu ili su bile vegetarijanci ili nešto takvo, Hitler se na toj listi nikad ne nalazi. I onda je to iznimno uputno spomenuti, tek toliko da dotični popizde. :D

(Isprva sam mislio zatrolati komentarom “pa kaj nije to isto?”, ali sam odustao. :zubeki:)
Mislim da je totalno idiotski kad ljudi krenu nabrajati tko je sve od slavnih ili zloglasnih osoba bio isto što i oni (bez obzira o čemu je riječ).

Niti je Einstein bio genijalan zato što je bio vegetarijanac, niti je Hitler bio genocidan i pobio 6 milijuna židova zato što je bio vegetarijanac.

Uostalom Staljin je pobio 30 milijuna ljudi, a brk mu se sjajio od pečene janjetine. Baš kao što je svejed i Stephen Hawking, koji sigurno ne bi bio ništa pametniji da prestane jesti meso.

To mi je kao ono kad se Hrvati i Srbi prepiru oko toga je li Tesla bio Hrvat ili Srbin, kao da to automatski čini cijeli narod pametnijim. Ili kao ono svojatanje Andrića. Kao da će time svi pripadnici naroda kome je i on pripadao postati Nobelovci. :rolleyes:
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
schmokljan

Post 02 Oct 2011, 10:09

xibalba » wrote: ...
Uostalom Staljin je pobio 30 milijuna ljudi, a brk mu se sjajio od pečene janjetine. Baš kao što je svejed i Stephen Hawking, koji sigurno ne bi bio ništa pametniji da prestane jesti meso.
...
Koliko znam, štakori odrasli na životinjskoj masti su puno inteligentniji od štakora odraslih na biljnoj masti.
JPK

Post 02 Oct 2011, 11:53

Lastan » wrote: A voda s nula kalorija? :zubo:
Kad se uračuna energija za metabolizam i zagrijavanje vode, ona ima negativan broj kalorija. Čudi me da se nitko u marketingu toga nije sjetio.
kuki

Post 02 Oct 2011, 14:40

To je meni prvo bilo jako glupo, a onda sam shvatila da ima voda koje imaju kalorijsku vrijednost soka. :D To su ti one s okusom i šećerom.

Zato na nekima napomenu da imaju nula kalorija. :D

Btw, postali ste preretardirani za čitat. :D Hajte sad o ustašama.
aisling

Post 02 Oct 2011, 15:05

Jedini argument koji je meni ovdje bitan je da li je dijete zdravo i napreduje li kako treba. Ako da, sasvim je svejedno da li je mama veganka, da li jede samo meso, doji li ili ga hrani formulom ili nečim desetim.
Happy Easter!
blaze

Post 02 Oct 2011, 20:29

xibalba » wrote:
niti je Hitler bio genocidan i pobio 6 milijuna židova zato što je bio vegetarijanac.
:
ipak ima nekakve opscenosti u tome kad ti se mile životinje, a tamaniš ljude. etička komponenta u vegetarijanstvu ulazi tako u - autistični spektar
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 02 Oct 2011, 23:00

xibalba » wrote:iti je Hitler bio genocidan i pobio 6 milijuna židova zato što je bio vegetarijanac.
Samo da napomenem, u koncentracijskim logorima pobijeno je 11 milijuna ljudi, od njih je 6 milijuna bilo Židovima.

Pričuvni moderator.
jevgenija

Post 02 Oct 2011, 23:18

oćete poseban topik o Hitleru?
Ono, lik, djelo, horoskopski znak, prehrambene navike, marka šampona? Sljedeća teza koju mislite iznijeti jest da vegani mrze židove i da su svi palestinci vegani? :rofl:
Aj se bar pravite da ste ontopic.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
JPK

Post 02 Oct 2011, 23:25

jevgenija » wrote:oćete poseban topik o Hitleru?
Ono, lik, djelo, horoskopski znak, prehrambene navike, marka šampona? Sljedeća teza koju mislite iznijeti jest da vegani mrze židove i da su svi palestinci vegani? :rofl:
Aj se bar pravite da ste ontopic.
Ne treba, uvjeren sam da Hitler ne bi imao ništa protiv da bude u društvu vegana.
xibalba

Post 02 Oct 2011, 23:27

ElliQuinn » wrote: Samo da napomenem, u koncentracijskim logorima pobijeno je 11 milijuna ljudi, od njih je 6 milijuna bilo Židovima.
Smatraš li tu napomenu nužnom u ovom topiku?

Ispričavam se što nisam spomenula i nežidovske žrtve.

Evo, da se ispravim i za Staljina. Nije pobio 30 nego 23 milijuna ljudi.
Da je bio vegan, nedvojbeno bi ih pobio više.

Strah me i pomisliti koliko bi ih tek pobio Mao Ce Tung da je bio vegan.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 02 Oct 2011, 23:31

Pa, da. Jer meni kao meni, potpuno nevezano za vegane ili bilo što ovdje, ide na živce kad se zaboravi pet milijuna leševa.

Pričuvni moderator.
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 14:22

a negativne kalorije? :D

zar nema npr. list zelenog persina negativne kalorije?
malo sam ostala sokirana kad sam prvi put cula za taj pojam pa sam isla guglati...vise kalorija potrosis zvakajuci nego sto ih uneses persinom :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Nica

Post 03 Oct 2011, 14:26

Navodno je isto i s celerom. :D Nisam provjeravala.
Groupie :cerek:
Pješčana

Post 03 Oct 2011, 14:30

Nica » wrote:Navodno je isto i s celerom. :D Nisam provjeravala.
i s narančom
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 14:31

Nica » wrote:Navodno je isto i s celerom. :D Nisam provjeravala.
za to kazu da je i afrodizijak. pa ako djeluje, onda su to mega negativne kalorije :zubo:
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 14:33

Pješčana » wrote: i s narančom
hm, to mi je malo cudno jer u prehrani sa odredjenim kalorijskim vrijednostima ne pise neograniceno narance, vec tocno kolicninski jer se zbrajaju kalorije :/
Nica

Post 03 Oct 2011, 14:33

Pješčana » wrote: i s narančom
Ovo nisam znala. :misli:
dimnjak wrote: za to kazu da je i afrodizijak. pa ako djeluje, onda su to mega negativne kalorije :zubo:
:rofl:
Groupie :cerek:
Pješčana

Post 03 Oct 2011, 14:35

dimnjak » wrote: hm, to mi je malo cudno jer u prehrani sa odredjenim kalorijskim vrijednostima ne pise neograniceno narance, vec tocno kolicninski jer se zbrajaju kalorije :/
ok, točno količinski se zbrajaju kalorije.
ali kažem da za obradu jedne naranče treba više kalorija nego ih ta jedna naranča da
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Margarita

Post 03 Oct 2011, 14:36

Pješčana » wrote: ok, točno količinski se zbrajaju kalorije.
ali kažem da za obradu jedne naranče treba više kalorija nego ih ta jedna naranča da
Ako se žvače s korom?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
dimnjak

Post 03 Oct 2011, 14:37

Pješčana » wrote: ok, točno količinski se zbrajaju kalorije.
znaci kad sam se u trudnoci svercala i skrivala nisam radila nista sto ne smijem?
dobro je znati :D
sljedeci put cu se bez griznje prezderavat narancama i mandarinama :raspa:
  • Information