Savjetnici

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Aristocat

Post 25 Jul 2012, 18:36

Ima jedna s kojom razgovori pocinju i zavrsavaju saslusanjima i davanjima savjeta.
Naravno koji nisu trazeni. Zena ne zna drugacije pricati nego se postavljati u ulogu tumaca zivota koji daje uputstva drugima kako zivjeti.

Moram li napomenuti da je po zvanju psiholog? I da je sama, prepametna, i sjebana do daske. :D

Imate li savjetnike za zivot i kako se nosite s njima, netrazenim savjetima i cijelokupnom njihovom pojavom?

Pješčana

Post 25 Jul 2012, 19:09

nemam, ali u zadnje vrijeme razmišljam treba li mi možda.

možda ipak nisam toliko pametna kao što mislim. :misli:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
karambol

Post 25 Jul 2012, 19:49

Samozvane i samopostavljene savjetnike ne volim i cesto ih stjeram u qrac. Jedini savjetnik cije misljenje cijenim i trazim je moja supruga.
Problem koji imaju ti nametnici-savjetnici je zelja za dominacijom. A to nisam nikada podnosio. Slusati, razumjeti, argumentirano razgovarati, cijeniti tudje emocije i okolnosti, a ne s visoka pametovati. Takvima mogu zbog pristojnosti biti sugovornik samo jednom. :o
Almost Rosey

Post 25 Jul 2012, 19:58

Aristocat » wrote:Imate li savjetnike za zivot i kako se nosite s njima, netrazenim savjetima i cijelokupnom njihovom pojavom?
A moraš li ti se ti ikako uopće nositi s njom?
Tko te, sirotu, natjera? :(
*jezebel*

Post 25 Jul 2012, 20:16

aristocat, ne kuzim bas u potpunosti to s tom tvojom ''jednom''. ako je u pitanju i saslusavanje, a znas da je takva i takva, zar joj uopce dajes priliku da te saslusa(va)?

bas i nemam takve medju bliskim osobama, ali znam se susresti s nekima iz sire obitelji. iritiraju me i nisam sklona intenzivnijim kontaktima s onima koji dijele savjete kad su nepozvani ili ih pak dijele u neprimjerenim situacijama. ono, pricamo o prepelicama, filmu, izlozbi, hrani, necem desetom, jednostavno se zelimo opustiti i onda oni ulete i krenu te ispitivat' o tvom razvodu, retardiranom djetetu, kondilomima, eserihiji, prostati, mrsavosti, kreditima, zaradi, dlakama na bradavici (nije da ja imam ista od navedenog :zubo:)... i onda ti, iako nisi pokazao da si raspolozen za raspravu, krenu dijelit' ozbiljne, ali imbecilne savjete:

recimo, uganes glezanj, a oni ti kazu da bi treb'o pocet' pit' koloidno govno jer oni to piju i njima je pomoglo kod zgaravice i leci sve i moras pit' to i to i nista drugo jer je njima pomoglo, al' ne znaju zasto, al' njima je pomoglo i ti si glup ako radis drukcije i you haven't found jesus yet i sve je to u glavi, jer da nije u glavi, ne bi uganuo glezanj, i zato ce ti koloidno govno pomoci, i onda te krenu tapsat' po ramenu pa ti uhvate rame pa ga tresu, a depresija ne postoji i ako postoji, onda smo svi mi depresivni i svi smo u istom pms-u, a zene ionako nisu stvorene da svrsavaju, tak' da nemas brige... i onda si ti onako sav sokiran i iscijedjen, iako si pozelio reci nesto, odlucis skratiti muke i progutas govno, i mislis si ne ponovilo se, a sugovornik odleprsa po jos jedno pivo, a onda do sljedece zrtve. :cheer:

za bliske osobe cu, cak i ako me iziritiraju, cesce pomisliti da savjete dijele dobronamjerno. ali ne dave me previse, znaju da mi je fitilj kratak i da im savjeti moraju biti koncizni i da moraju dobro promisliti prije nego sto ista izgovore. :hekla: kod manje bliskih osoba cesce znam imati dojam da to ne cine toliko dobronamjerno koliko, eto, samo tako da bi mogli malo srati i daviti jer ne znaju kud ce s viskom energije. ili su iz glasne mnogoclane obitelji u kojima se sere dvajstcetri sata dnevno. bilo kako bilo, od takvih se distanciram, pogotovo ako vidim da se ponavljaju. ne moraju biti takvi prema meni, dovoljno je da vidim kako se ponasaju prema drugima.

psiholozima nisam sklona, ne cijenim ih pretjerano i ne znam kakvi su privatno, ali imam medju prijateljima par psihijatara i ti se ne igraju savjetnika. dapace, medju najugodnijim su osobama koje znam. psiholozi su valjda manje pametni pa nisu ni svjesni toga koliko jos moraju nauciti. :zubo: ajme, sad cu najebat'... :zubo:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
*jezebel*

Post 25 Jul 2012, 20:24

a jesam se opet nasrala... oprostite, u stvarnosti nisam toliki davez. vise onako sutim, sutim, pa onda graknem, pa opet sutim... zapravo sam grozna jedino ako zivite sa mnom ili me sretnete u prometu. :raspa:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 25 Jul 2012, 20:28

Placene savjete itekako volim. Po njih sam i dosla.
Neplacene isto volim ako su o.k. i imaju dobar tajming.
One na koje aristocrat misli - njih ne trpim. N eda mi nisu mili, nego doslovce nikoga ne trpim da me pila.
Aristocat

Post 25 Jul 2012, 20:31

ombia » wrote:Placene savjete itekako volim. Po njih sam i dosla.
Neplacene isto volim ako su o.k. i imaju dobar tajming.
One na koje aristocrat misli - njih ne trpim. N eda mi nisu mili, nego doslovce nikoga ne trpim da me pila.

Da. :)
karambol

Post 25 Jul 2012, 20:34

jez, odi vrit... Sjajno! :S
Pješčana

Post 25 Jul 2012, 20:38

jez :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Aristocat

Post 25 Jul 2012, 20:39

Almost Rosey » wrote:
A moraš li ti se ti ikako uopće nositi s njom?
Tko te, sirotu, natjera? :(

Sto se nalazis prozvana? :D

Recimo da moram povremeno jer mi je clan obitelji. Izbjegavam koliko moram i mogu. Kad ipak okrenem njen broj da je cujem jer je sama i daleko, dobijem dugu seansu propitivanja mene i mojih odluka, savjeta i narodnih mudrosti zacinjenih lekcijama iz psihologije pomjesanim s 'neprocijenjivim' iskustvom jer zivi izvan zemlje pa je i samim time pametnija, sposobnija, ucenija, i naravno veca od svih ostalih koji su ili ostali tamo ili nemaju diplome psihologije.

Kako sjebano. U svakom slucaju - nenormalno. Ma koliko se ti kao buduci psiholog mrstila sad.
Mislim, cemu sva psihologija kad sve sto mozes je docirati i isticati sebe i svoju samozvanu pamet?

Draze mi je s nepismenim seljakom pricati nego s njom.
Eto, to ti je odgovor tko me natjera. Moja zelja da je cujem jer mi je clan obitelji i iz nekog postovanja prema onome tko smo si bile u djetinjstvu.
Aristocat

Post 25 Jul 2012, 20:40

*jezebel* » wrote:

psiholozima nisam sklona, ne cijenim ih pretjerano i ne znam kakvi su privatno, ali imam medju prijateljima par psihijatara i ti se ne igraju savjetnika. dapace, medju najugodnijim su osobama koje znam. psiholozi su valjda manje pametni pa nisu ni svjesni toga koliko jos moraju nauciti. :zubo: ajme, sad cu najebat'... :zubo:
To. :)
Almost Rosey

Post 25 Jul 2012, 21:33

Aristocat » wrote:

Sto se nalazis prozvana? :D

Recimo da moram povremeno jer mi je clan obitelji. Izbjegavam koliko moram i mogu. Kad ipak okrenem njen broj da je cujem jer je sama i daleko, dobijem dugu seansu propitivanja mene i mojih odluka, savjeta i narodnih mudrosti zacinjenih lekcijama iz psihologije pomjesanim s 'neprocijenjivim' iskustvom jer zivi izvan zemlje pa je i samim time pametnija, sposobnija, ucenija, i naravno veca od svih ostalih koji su ili ostali tamo ili nemaju diplome psihologije.

Kako sjebano. U svakom slucaju - nenormalno. Ma koliko se ti kao buduci psiholog mrstila sad.
Mislim, cemu sva psihologija kad sve sto mozes je docirati i isticati sebe i svoju samozvanu pamet?

Draze mi je s nepismenim seljakom pricati nego s njom.
Eto, to ti je odgovor tko me natjera. Moja zelja da je cujem jer mi je clan obitelji i iz nekog postovanja prema onome tko smo si bile u djetinjstvu.
Odakle ti da se nalazim prozvana?
Ovo je bio standardni forumski "a zašto ste uopće skupa"/"a što uopće valja u tom odnosu?"/"hajd barem reci da je seks svemirski" tip komentara. Za tuđe projekcije ne odgovaram.
Također, to nema veze sa strukom, neki ljudi su naprosto idioti. Za tuđe iluzorne korelacije također ne odgovaram.

Jesi ikad pokušala trolat ljude IRL?
Aristocat

Post 25 Jul 2012, 21:59

Almost Rosey » wrote:
Odakle ti da se nalazim prozvana?
Ovo je bio standardni forumski "a zašto ste uopće skupa"/"a što uopće valja u tom odnosu?"/"hajd barem reci da je seks svemirski" tip komentara. Za tuđe projekcije ne odgovaram.
Također, to nema veze sa strukom, neki ljudi su naprosto idioti. Za tuđe iluzorne korelacije također ne odgovaram.

Jesi ikad pokušala trolat ljude IRL?

Sto to znaci? Mozda i jesam a da ne znam. A ako pomaze da se ne osjecam lose kad pricam s takvim ljudima, nauci me. Mozda jednostavno ne znam kako - pa prilazim srcem. A to, slozit ces se, nije uvijek pametno.

I da u pravu si. Neki ljudi su naprosto idioti.
Almost Rosey

Post 25 Jul 2012, 22:03

Aristocat » wrote:Sto to znaci? Mozda i jesam a da ne znam. A ako pomaze da se ne osjecam lose kad pricam s takvim ljudima, nauci me. Mozda jednostavno ne znam kako - pa prilazim srcem. A to, slozit ces se, nije uvijek pametno.

I da u pravu si. Neki ljudi su naprosto idioti.
lol ya right, nešto ću ti savjetovat
Aristocat

Post 25 Jul 2012, 22:18

Almost Rosey » wrote: lol ya right, nešto ću ti savjetovat

Eto vidis. Kad se trazi savjet onda ga se ne dobije, a kad ga se ne trazi onda te njime zapljuskuju. :tuzni:

Nisi fair. Ajde bar objasni sto znaci trolati IRL? Please. :)
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 26 Jul 2012, 00:32

Obicno sam ja taj koji dijeli savjete,
cesto potpuno nepozvan.

Mozda se zato niko ne druzi samnom pa zrtve nalazim po kaficima ili na poslu

:misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 26 Jul 2012, 01:14

Euklid » wrote:Obicno sam ja taj koji dijeli savjete,
cesto potpuno nepozvan.

Mozda se zato niko ne druzi samnom pa zrtve nalazim po kaficima ili na poslu

:misli:
Ajmo se igrat da meni nešto savjetuješ. :D
Ovo nije zamišljeno kao posve ozbiljna tema, na ovom je pdf-u pa možemo.
Evo, aj mi daj neki dobar životni savjet. Ja više ne znam gdje udaram. :o
Aristocat

Post 26 Jul 2012, 06:57

Tea Tree » wrote: Ajmo se igrat da meni nešto savjetuješ. :D

Ja cu ti savjetovati sto god hoces, samo ako mi objasnis sto je IRL trolanje. :xlux:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 26 Jul 2012, 07:32

Tea Tree wrote: Ajmo se igrat da meni nešto savjetuješ. :D
Za pocetak promijeni savjetnika. Od mojih se savjeta nitko jos nije okoristio.

Kao drugo, posalji mi sliku sisa u inbox. To dokazano donosi srecu. Nemoj varati i poslati tudju fotku jer onda sreca ide drugoj osobi.

Trece i najvaznije, opisi koji te trenutno problemi muce a ja cu se posavjetovat s kristalnom kuglom...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Leteća
babin nakurnjak

Post 26 Jul 2012, 14:34

Ako ćemo o strukama, mene je neželjenim savjetima najviše udavio jedan elektrotehničar (kojeg sam trajno odjebala), a nakon njega slijedi dvoje ekonomista. Žive u inozemstvu i svima živima dijele savjete koji su u hrvatskim uvjetima jednostavno smiješni (čujemo se vrlo rijetko). Nakon toga slijedi jedna krojačica koju uvijek slušam mudro kimajući glavom jer je toliko u kurcu da mi ju je žao (ni nju ne vidim često pa mi to ne pada teško).

E sad, tu je i druga strana medalje. A to su ljudi mogu kukati od jutra do sutra a kad im savjetuješ kako bi mogli riješiti konkretni problem dižu se na stražnje noge. Recimo, ženska od stopedeset kila koja kuka kako je debela i nema dečka. Onda joj kažeš neka prestane stavljati majonezu na špagete, a ona se uvrijedi. Jer su joj špageti sa špekom i majonezom jedina utjeha nakon stresnog radnog dana - šefica je maltretira, plaća joj je mala, prekvalificirana i mogla bi raditi nešto puno bolje i pametnije. Pa joj predložiš da se javi na neki oglas. A ona grakne "ni u ludilu, pa radim u državnoj službi, ne pada mi na pamet mijenjati posao". :facepalm:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Leteća
babin nakurnjak

Post 26 Jul 2012, 14:38

[quote="[url=viewtopic.php?p=163610#p163610]
recimo, uganes glezanj, a oni ti kazu da bi treb'o pocet' pit' koloidno govno jer oni to piju i njima je pomoglo kod zgaravice i leci sve i moras pit' to i to i nista drugo jer je njima pomoglo, al' ne znaju zasto, al' njima je pomoglo i ti si glup ako radis drukcije i you haven't found jesus yet i sve je to u glavi, jer da nije u glavi, ne bi uganuo glezanj, i zato ce ti koloidno govno pomoci, i onda te krenu tapsat' po ramenu pa ti uhvate rame pa ga tresu, a depresija ne postoji i ako postoji, onda smo svi mi depresivni i svi smo u istom pms-u, a zene ionako nisu stvorene da svrsavaju, tak' da nemas brige... i onda si ti onako sav sokiran i iscijedjen, iako si pozelio reci nesto, odlucis skratiti muke i progutas govno, i mislis si ne ponovilo se, a sugovornik odleprsa po jos jedno pivo, a onda do sljedece zrtve. :cheer: [/quote]

A ovo kvotam samo zato što mi se sviđa. :zubo:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Mulica

Post 26 Jul 2012, 15:05

*jezebel* » wrote:a jesam se opet nasrala... oprostite, u stvarnosti nisam toliki davez. vise onako sutim, sutim, pa onda graknem, pa opet sutim... zapravo sam grozna jedino ako zivite sa mnom ili me sretnete u prometu. :ras pa:
:rofl: :S

erm, imala sam savjetnicu, nije bila plaćena, osim što bi joj platila kavu! jer je ona znala apsolutno sve sve o životu i svijetu, al nije ništa znala o radu i zaradi :zubo:

'fast food je smrt, jest fast food je fuj, kako se to može jest, pizza je grozna, puna maščobe (!!!), kako možeš jesti burek, fuj vrhnje za kuhanje, fuj maslo, fuj ulje... :o ja jedem samo meso, povrće i voće- ugljikohidrati ne tribaju, nemoj to jest.... kako možeš jest sladoled u ovo doba (ljeto, 5 popodne, vraćam se s mora...tebi bi odlično stajale rabtinke s ovim gore, a ovako dole, pa onda se dole malo šire ovako i onda gore imaju ono...a modra boja je ko stvorena za tebe jer imaš talve oči da bi to bilo dobro i onda te otvori i onda kurac palac...nemoj ić na aerobik, on je grozan, samo se uznojiš za kurac, teretana je zakon, ajme supe,r moraš tamo, tamo je sve super, ojačaš kvadricepse na onome i bicepse na ovome i onda sixcepcse onamo...mrzim se kupat na stijenama, tamo mi je grozno, idemo na plažu, to ti je zdravie i za leđa kad ležiš, a pod stijenema je puno trave i svega i šporko bude....kako se možeš mazat faktorom 20? pa to ničem ne služi...i ta marka ništa ne valja..i ulje za sunčanje je očajno, ne koristi to, ja imam maslinovo ulje s mrkvom....imaš strije tu, vidiš? njih riješipš ovako, kupiš ono, košta jeftino, 200kn...ispati se, kupi, sve nestane...'

i tako smo ja i moja druga prijateljica nju trpile neko vrime! :D zapravo, dugo vrimena, bila nam je jako bliska jako dugo...10ak godina! :zubo: al da se obranim, tek zadnje 3-4 godine ju je pukao neki kurac i sve je o svemu znala! posebno nam je dizalo živce to što je jedno vrime pdoučavala klaićev rječnik, jer joj je to bilo cool...i učila je nove riječi, duge riječi, koje ni sam klaić ne koristi! i onda se počela koristit tim riječima, al onako na silu. izbifla neku rečenicu, neku misao, samo da bi upotrijebila tu neku riječ. i onda smo mi jel bile glupe jer mi nismo znale što to znači! :S i onda nas je učila nove riječi. također, kad je upisala faks, pukle su je neke dijetalne spike. pila je nes samo s vodom ( :mama: ), paštu nije jela, kad bi se šetale čitavo popodne gradom i ogladnile, ja i ova treća bi kupile pizzetu ili nešto, ova bi kupila light jogurt. obavezno light, s 0.01% maščobe (!!!). i prodavala spike kako mi jedemo nezdravo i kako su sve krivi jebeni debeli odvratni amerikanci.

enivej, ni ja ni moja treća prija se nismo čule s njom već 4 godine! :S
čule smo da je više ne pucaju dijetalne spike, kreme za strije ne kupuje jer joj više nemaju smisla...naime tribala bi rodit uskoro! :D faks nije završila, ni ona ni taj njen s kojim je slučajno zatrudnila. tata joj plaća troškove života, ona studira već puno godina, i taj njen. u životu je zaradila 3000kn, ne lažem.
meg ti je glupa!!! :xlux:
Mulica

Post 26 Jul 2012, 15:07

pokamu, kako nepismeni post :zubo:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 26 Jul 2012, 15:17

To zato što nisi čitala Klaića. :D

Jepote, uspjela sam čak popratit ovaj kupus svega što si natrkeljala.

I šta fali nesu s vodom? :nogica:
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
  • Information