Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Morticia

Post 08 May 2012, 21:38

blaze » wrote: [spoiler]najbolji je dio kad mu fazonira bradu i brkove, urnebes[/spoiler]
:giggle:
Smijala sam se na glas. :rofl:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blue
Asgard

Post 09 May 2012, 09:22

ombia » wrote: Julie & Julia :cerek:
To sam počela gledat, ali nisam odgledala do kraja :zubo:
Ako me zanima nešto u vezi kuhanja ili neki recept, nađem na netu, inače nemam živaca pratit dugometražne kulinarske showove, čak ni kada su upakirani u film :zubo:
Emericzy

Post 09 May 2012, 09:30

blue » wrote: To sam počela gledat, ali nisam odgledala do kraja :zubo:
Ako me zanima nešto u vezi kuhanja ili neki recept, nađem na netu, inače nemam živaca pratit dugometražne kulinarske showove, čak ni kada su upakirani u film :zubo:
Pa to uopće nije kulinarski show... To je slatka priča o dvije blesasto-pametne žene i njihovom teturanju kroz komplikacije života. Mogla je biti i na pozadini mode ili novinarstva ili ne znam čega. Slučajno je na pozadini kulinarstva.
blue
Asgard

Post 09 May 2012, 09:44

Emericzy » wrote: Pa to uopće nije kulinarski show... To je slatka priča o dvije blesasto-pametne žene i njihovom teturanju kroz komplikacije života. Mogla je biti i na pozadini mode ili novinarstva ili ne znam čega. Slučajno je na pozadini kulinarstva.
A gle - nije me zainteresiralo :ne zna:

Simpatičan film s kulinarskom pozadinom mi je npr. Čokolada, iako mi je Meryl Streep draga, a Juliette Binoche uglavnom iritantna :ne zna:
blaze

Post 14 May 2012, 23:45

albert nobbs

film u kojem glenn close glumi ženu koja glumi muškarca (ime filma je ime lika). irska, 19. stoljeće. privukla me bizarnost da je film režirao sin gabriela garcije markesa

u kinu sam bila s margaritom koja ne voli glenn close. malo me to zabrinjavalo

uz neke manje nedostatke, film je jako dobar. nedostatak je recimo što je užasno bitna uloga u zaplotnjačkom smislu dodijeljena - buhi :zubo:

film je jedan od najfeminističkijih koje sam gledala. ne zbog glenn, niti njezine uloge, ona je sama u biti bespolna. nego, usred irske iz 19. st. imamo pravi pravcati lezbijski par koji živi u braku! naravno da je jedna članica para također na van i za javnost muškarac, i da su vjenčane kao žena i "muškarac", ali to je povijesna nužnost koja ne umanjuje revolucionarnost ideje :zubo:

a da ne kažem da niti jedan muškarac u filmu u biti nije pozitivac, ako nije mlada i zgodna svinjica, onda je samo svinja :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Emericzy

Post 17 May 2012, 09:18

blaze » wrote:albert nobbs

film u kojem glenn close glumi ženu koja glumi muškarca (ime filma je ime lika). irska, 19. stoljeće. privukla me bizarnost da je film režirao sin gabriela garcije markesa

uz neke manje nedostatke, film je jako dobar. nedostatak je recimo što je užasno bitna uloga u zaplotnjačkom smislu dodijeljena - buhi :zubo:

film je jedan od najfeminističkijih koje sam gledala. ne zbog glenn, niti njezine uloge, ona je sama u biti bespolna. nego, usred irske iz 19. st. imamo pravi pravcati lezbijski par koji živi u braku! naravno da je jedna članica para također na van i za javnost muškarac, i da su vjenčane kao žena i "muškarac", ali to je povijesna nužnost koja ne umanjuje revolucionarnost ideje :zubo:

a da ne kažem da niti jedan muškarac u filmu u biti nije pozitivac, ako nije mlada i zgodna svinjica, onda je samo svinja :zubo:
Znači, konačno jedan realistički?
Emericzy

Post 17 May 2012, 09:30

The Iron Lady

Streep magistralna. Jebote, to je nevjerojatna glumica. Zaboraviš na nju i vidiš Thatchericu kako drma Britanijom i jebe im sve po spisku.

Malo me smeta (netko je tome već čini mi se prigovorio) da je film više o njezinom Alzheimeru nego o političkoj karijeri. Ali OK; neću tom konju u zube gledati. Ipak je film izvrstan.
Morticia

Post 17 May 2012, 09:33

Emericzy » wrote:The Iron Lady

Streep magistralna. Jebote, to je nevjerojatna glumica. Zaboraviš na nju i vidiš Thatchericu kako drma Britanijom i jebe im sve po spisku.

Malo me smeta (netko je tome već čini mi se prigovorio) da je film više o njezinom Alzheimeru nego o političkoj karijeri. Ali OK; neću tom konju u zube gledati. Ipak je film izvrstan.
Pisala sam o tom filmu, a posebno o Streep. :S :S :S :S
Film sam po sebi se mogao i bolje izvesti, ali ona... Ona... Ona ga nosi, nema se tu što reći.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 17 May 2012, 13:24

blaze » wrote:albert nobbs

Ovo me sve podsjeca na mijenanje spolova kroz Orlando i na odlicnu Tildu.
dejzi

Post 19 May 2012, 14:11

Conan the Barbarian (2011)
Odbijala sam to pogledat jer je film smeće. A onda su mi rekli da nije smeće, nego trash. Glupača nasjela. :facepalm:
Užas, užas.
Vjerojatno bi mi film bio bolji da mi je onaj pećinski čovjek napet, al on je meni samo retardiran.

Waiting for Forever.
:facepalm:
Ideja filma je prikazat hipstreskog stalkerskog psihopata koji stalno hoda u pidžami kao nešto jako simpatično i drago i trućsraćbljuc.
I sat i dvadeset se razvlače i sve tako nešto polako, a onda nagla drama i nelogična promjena i sve ikad, cijeli svemir se okrene u 10min.
Prazni plitki likovi, gluma nula, priča nula.
I ona jeza od Davisa.

Richarde Jenkinse, imao si nekad i bolje odabire.

Pirate Radio
Divan.
I priča i glumci i izvedba i glazba i sve ikad.
Paralelno pratimo događanja na brodu koji je sjedište radio postaje i u ministarstvu kojem je ta ista radio postaja trn u oku.
Jedan od citata koji me oduševio:
You see, that's the whole point of being the government.
If you don't like something, you simply make up a new law that makes it illegal.

Wild Target
Opet Bill Nighy. Ja tog čovjeka jednostavno obožavam.
Bill glumi postarijeg plaćenog ubojicu koji razmišlja o umirovljenju i preispituje sebe. U zadatak dobije riješiti mladu simpatičnu lopovicu i tu nastaju problemi.
Odlična glumačka postava uspjela je od možda ne tako inovativne osnovne priče stvoriti zabavnu komediju upotpunjenu s laganom akcijom.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Emericzy

Post 19 May 2012, 23:22

dejzi » wrote:Opet Bill Nighy. Ja tog čovjeka jednostavno obožavam.
What's not to like? :D
blaze

Post 20 May 2012, 01:17

bill nighy :trep: :zubo:

pogledah onaj iranski separation. malo će zvučati čudno, ali to je jedan od najinteligentnijih filmova koje sam gledala. mislim, ako iranci rade nuklearni program ovako kao što rade filmove, nije ni čudo da su im ameri pokokali najbolje fizičare :zubo:

odnosi, likovi, situacije, toliko su gusti i istodobno iznenađujuće razumljivi da imate dojam kako mi hrvati uistinu potječemo iz irana :cerek:

znate za razliku između soka iz tetrapaka i soka iz sokovnika. e, ovo prvo je američki, ovo drugo iranski film
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Emericzy

Post 20 May 2012, 07:19

blaze » wrote:bill nighy :trep: :zubo:

pogledah onaj iranski separation. malo će zvučati čudno, ali to je jedan od najinteligentnijih filmova koje sam gledala. mislim, ako iranci rade nuklearni program ovako kao što rade filmove, nije ni čudo da su im ameri pokokali najbolje fizičare :zubo:

odnosi, likovi, situacije, toliko su gusti i istodobno iznenađujuće razumljivi da imate dojam kako mi hrvati uistinu potječemo iz irana :cerek:

znate za razliku između soka iz tetrapaka i soka iz sokovnika. e, ovo prvo je američki, ovo drugo iranski film
Mislim da mi generalno podcjenjujemo iransku kulturu.
ombia

Post 20 May 2012, 12:02

blaze » wrote:bill nighy :trep: :zubo:

Iranci i nasi se dobro kuze gdje se imaju prilike druziti i zivjeti jedni do drugih. Sve su samo ne glupi.
Serenità

Post 23 May 2012, 17:01

Get the Gringo
Meni je bio dobar, štoviše zanimljiv.
Mel Gibson glumi "klauna" za kojim juri američka policija uzduž granice SAD-a s Mexicom.
Meksička policija ga uhićuje kad shvati da na stražnjem sjedalu auta ima hrpu love. Lovu naravno uzimaju sebi.
Sad gledamo njegovu asimilijaciju na uvjete u zatvor koji stvarno liči na najgori trgovački centar.

Sama akcija mi nije bila pretjerano zanimljiva, ali put do nje vrijedi pogledati.
Mel Gibson mi je uvijek bio drag, unatoč slomovima živaca posljednjih godina.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
dejzi

Post 26 May 2012, 11:01

King Kong vs. Godzilla (1962)

Sve što ću reći:

Image

:cerek: :cerek:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Morticia

Post 27 May 2012, 07:57

Gledala sinoc u kinu Dark shadows. :zubo:

http://m.imdb.com/title/tt1077368/

Genijalan Depp, genijalan Burton. :cerek: :cerek:
Imao je Burton i svjetlijih trenutaka u karijeri, al' svejedno- Burton je Burton. :zubo: :S :cerek:
Morticia

Post 27 May 2012, 08:00

Serenità » wrote:Get the Gringo
Meni je bio dobar, štoviše zanimljiv.
Mel Gibson glumi "klauna" za kojim juri američka policija uzduž granice SAD-a s Mexicom.
Meksička policija ga uhićuje kad shvati da na stražnjem sjedalu auta ima hrpu love. Lovu naravno uzimaju sebi.
Sad gledamo njegovu asimilijaciju na uvjete u zatvor koji stvarno liči na najgori trgovački centar.

Sama akcija mi nije bila pretjerano zanimljiva, ali put do nje vrijedi pogledati.
Mel Gibson mi je uvijek bio drag, unatoč slomovima živaca posljednjih godina.

Gledala.
Onako, meni nista posebno.
Gibson je odlican, klinac jos bolji, ali meni osobno jedino sto je bilo zanimljivo jest prikaz tog zatvora.
ombia

Post 27 May 2012, 09:30

The Reader, odlican. :cerek:
Odlicna knjiga po kojoj je snimljen.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Reader

Ljubavna prica u kasnim pedesetima bivse SS cuvarice i mnogo mladjed tinejdzera. I desetljece kasnije kad on slucajno dolazi na sudjenje njoj i tek tamo spoznaje da je ona svo vrijeme nepismena i da je osudjena nepravedno jer nosi krivicu za izvjestaje koje nikad nije ni mogla napisati...
Serenità

Post 27 May 2012, 12:43

Morticia » wrote:

Gledala.
Onako, meni nista posebno.
Gibson je odlican, klinac jos bolji, ali meni osobno jedino sto je bilo zanimljivo jest prikaz tog zatvora.
A ono, to je glavni dio filma. :ne zna:
Štajaznam, Mel mi je dobar, pa sam otvorena za svaku njegovu izvedbu.

Tek sad sam shvatila da sam napisala asimilijacija, jel moguće da nitko nije primijetio ili nitko ni ne čita? :rofl:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
klonka

Post 27 May 2012, 23:47

Morticia » wrote:Gledala sinoc u kinu Dark shadows. :zub o:

http://m.imdb.com/title/tt1077368/

Genijalan Depp, genijalan Burton. :ce rek: :c erek:
Imao je Burton i svjetlijih trenutaka u karijeri, al' svejedno- Burton je Burton. :zu bo: : S :c erek:
Taman se vratila s filma, meni je zaaaaakon :cerek:

Imao je svjetlijih, ali imao je i očajnijih. Ovo je na tragu onih njegovih nekadašnjih veselih sumanutih divnota :cerek: :cerek: :cerek: :cerek:

Johnny :love:

A Michelle je r-a-s-t-u-r-i-la :S
gonj špadi
*jezebel*

Post 28 May 2012, 19:49

jucer sam na tv-u (i to sve rvacki programi) gledala tri filma i ne osjecam se kao da sam gubila vrijeme. :D

waltz with bashir: ugodno sam iznenadjena. rijetko gledam animirane filmove, ali ovo bih zeljela pogledati jos jednom. nazalost, propustila sam dvadesetak minuta filma. nije namjerno, s*ebala me neka cudna bol u prsima nakon vjezbanja i istezanja. :o od ova tri filma, valcer s bashirom mi djeluje umjetnicki najvrednije.

last chance harvey: film prema kraju, odnosno nakon sto se spoji s thompson, postaje dosadnjikav, konvencionalno predvidiv, ali hoffman mi je u prvom dijelu super sjeo, izaziva mi onaj gorki osmijeh pomijesan s divljenjem i sazaljenjem, pogotovo u sceni kad u hotelskoj sobi razgovara na telefon ili kad je na veceri uoci vjencanja. na mahove sam pozeljela zagrliti hoffmana kroz ekran. film vizualno lijep, gladak, efektan, kao neka dobra reklama. :zubo:

the believer: mozda bih ga trebala jos jedanput pogledati (balint je toliko zbunjen. ili kompleksan. ili oboje. ne znam.), ali sumnjam da hocu. no film je zanimljiv (posebno efektni su mi dijelovi s povratkom u djetinjstvo, zamisljanje sebe u ulozi nacistickog vojnika, a zatim i zrtve, dok me nekoliko scena uistinu nasmijalo). ryan gosling mi je dobro sjeo i bolji mi je nego u the notebook. druge njegove filmove nisam gledala (tj. ponesto jesam, recimo murder by numbers, ali nije da mi je ostavio nekakav utisak).

btw, mrzim mela gibsona. sto je veci psiho, to ga teze gledam. a bila sam zaljubljena u martina riggsa. :tuzni: uzasno me dekoncentrira, jednostavno ne mogu prestati misliti na njegovu ludu stranu (kao da druga postoji :rofl:). zapravo, lazem. bio mi je ok u the singing detective. ali samo zato sto sam prekasno shvatila da se radi o melu gibsonu. :D
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 28 May 2012, 19:52

Carnage :S
Bravo Polanski.

When two grade-school boys get into a confrontation in the park that results in one boy hitting the other in the mouth with a stick, their parents meet in a Brooklyn apartment to discuss the matter. The parents of the boy wielding the stick, Alan and Nancy Cowan (Waltz and Winslet), visit the home of Michael and Penelope Longstreet (Reilly and Foster), who are the parents of the boy who was struck. Their meeting is initially intended to be a short visit but various circumstances, such as Nancy vomiting in the Longstreet's living room and Alan's numerous cell phone conversations, continue to draw it out.
At first, the verbal exchange between the two married couples maintains a high civility factor but when the differences between them start to emerge, subtly at first and eventually glaringly, the couples begin to turn on each other and finally each on their own spouse. As their civility and inhibition washes away, aided by a bottle of Scotch whisky, the geniality vanishes, descending fully into verbal warfare with all their character flaws laid bare.

Bravo Kate i Jodie :cerek:
Morticia

Post 28 May 2012, 19:54

klonka » wrote: Taman se vratila s filma, meni je zaaaaakon :cerek:

Imao je svjetlijih, ali imao je i očajnijih. Ovo je na tragu onih njegovih nekadašnjih veselih sumanutih divnota :cerek: :cerek: :cerek: :cerek:

A Michelle je r-a-s-t-u-r-i-la :S
[spoiler]A scena s McDonaldsom? Crkla sam, crkla. :S :rofl: :rofl:[/spoiler]
klonka

Post 29 May 2012, 00:36

Morticia » wrote: [spoiler]A scena s McDonaldsom? Crkla sam, crkla. :S :rofl: :rofl:[/spoiler]
Aaaaaa da :S :S :S :rofl:

[spoiler]Detalj, idemo poslije do grada na pivu i moja sestra izjavi da će u Mek po sladoled, a mi ostali počnemo vrištati Mefisto, Mefisto :rofl: :rofl: :rofl:[/spoiler]
gonj špadi
  • Information