Morticia » wrote:Uostalom, ružnoća nije nešto što čovjek može izabrati, tj. ne može izabrati ne biti ružan i zbog toga je ogavno rugati se ružnim ljudima.
Ali za nekog tko ovako nešto od sebe učini svjesno i namjerno itekako imam pravo reći da smatram kako nije pretjerano čist u glavu.
Što ne znači da mu oduzimam njegovo pravo na ludost.
Leteća wrote:Hm, sad ću možda istaknuti nešto isuviše očito, ali... ružni ljudi nisu krivi što su ružni. Pretilima je više stalo do jela nego do izgleda. Dlakavi se ne depiliraju jer im to, kajjaznam, oduzima previše vremena koje bi mogli posvetiti nečem korisnijem. I sve su to neki prirodni, ljudski, oblici života. Ne moraju mi se sviđati, niti mi biti seksualno privlačni, ali nekome hoće jer se ukusi razlikuju.
Ali svjesno se i namjreno poružnjeti i unakaziti... e pa to neću shvatiti da živim milijun godina.
Ok, ja sam estetski fašist, ali čak i ja priznajem da bi većina rugoba bila možda i jebomogućna da uobliče tijelo rekreativnim bavljenjem sportom, pravilno se obuku i našminkaju. Ružnoća je dakle većinom izbor, jer većina ružnih je zapravo zapuštena, i većina ljudi nema tolike estetske zahtjeve poput mene.
Ze. wrote:
Dobro, da li bi radije da ti kćer ugradi kugle u glavu, ili da se učlani u HDZ? Nemojmo napadati kugle na glavi, kugle u glavi su puno opasnije.

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.