subkultura ili?

O duhovnim i materijalnim dobrima
vrrrlet

Post 24 May 2012, 13:18

Morticia » wrote:Uostalom, ružnoća nije nešto što čovjek može izabrati, tj. ne može izabrati ne biti ružan i zbog toga je ogavno rugati se ružnim ljudima.

Ali za nekog tko ovako nešto od sebe učini svjesno i namjerno itekako imam pravo reći da smatram kako nije pretjerano čist u glavu.
Što ne znači da mu oduzimam njegovo pravo na ludost.
Leteća wrote:Hm, sad ću možda istaknuti nešto isuviše očito, ali... ružni ljudi nisu krivi što su ružni. Pretilima je više stalo do jela nego do izgleda. Dlakavi se ne depiliraju jer im to, kajjaznam, oduzima previše vremena koje bi mogli posvetiti nečem korisnijem. I sve su to neki prirodni, ljudski, oblici života. Ne moraju mi se sviđati, niti mi biti seksualno privlačni, ali nekome hoće jer se ukusi razlikuju.

Ali svjesno se i namjreno poružnjeti i unakaziti... e pa to neću shvatiti da živim milijun godina.
Ok, ja sam estetski fašist, ali čak i ja priznajem da bi većina rugoba bila možda i jebomogućna da uobliče tijelo rekreativnim bavljenjem sportom, pravilno se obuku i našminkaju. Ružnoća je dakle većinom izbor, jer većina ružnih je zapravo zapuštena, i većina ljudi nema tolike estetske zahtjeve poput mene.

Ze. wrote:
Dobro, da li bi radije da ti kćer ugradi kugle u glavu, ili da se učlani u HDZ? Nemojmo napadati kugle na glavi, kugle u glavi su puno opasnije. :rofl:

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Almost Rosey

Post 24 May 2012, 13:19

Ze. » wrote:
Mislim da nije konretno stvar u pažnji kao takvoj (kamere, popularnost, bla), već u osjećaju da si poseban, drugačiji, unikatan....special little snowflake. :D
Šteta što taj osjećaj ne mogu dobiti od neke drage žive osobe pa ga moraju tražiti od detektora metala :ne zna:
Ze.

Post 24 May 2012, 13:25

vrrrlet » wrote:

Ok, ja sam estetski fašist, ali čak i ja priznajem da bi većina rugoba bila možda i jebomogućna da uobliče tijelo rekreativnim bavljenjem sportom, pravilno se obuku i našminkaju. Ružnoća je dakle većinom izbor, jer većina ružnih je zapravo zapuštena, i većina ljudi nema tolike estetske zahtjeve poput mene.
Ma blago takvima, ali ima i onih kojima nikakva količina šminke i pirlitanje ne pomaže. :crying:
vrrrlet » wrote:
Dobro, da li bi radije da ti kćer ugradi kugle u glavu, ili da se učlani u HDZ? Nemojmo napadati kugle na glavi, kugle u glavi su puno opasnije. :rofl:
Da se učlani u HDZ. Vidiš da su žene u visokoj politici sve češće, a proreknuta joj je i uspješna i bogata karijera. Dakle, to je to! :klopa: :rofl: :rofl:
vrrrlet

Post 24 May 2012, 13:30

Emericzy wrote:Ja sam tu totalno konzervativan. Ja mislim da nam jakojakojako fali austrougarska malograđanština. Red, rad i mir. Uniformirana 'pristojnost'. Da se točno zna što je comme il faut. Da postoji minimalni standard obrazovanja i bontona. I da bude pristupačan svakome kroz obavezno i rigorozno desetgodišnje školovanje. Da je sve ispod tog standarda javno, jasno i glasno proglašeno za šljam.

Eto, to je humus iz kojeg raste pametno društvo.

Naime kaj. Tko nije za bogznakaj, ostane u toj kolotečini. Tko je sposoban ali neimaginativan, unutar te kolotečine može i cvasti. Tko je imaginativan ali skromnih dosega, a sklon zalijetanju, ostane unutar prihvaćenih okvira, ali kao bedak. Tko je imaginativan i ima u rukama nešto snažno i važno i ne jebe živu silu, taj probije ogradu, plati cijenu nekomformizma i nametne nešto svoje. Prisili javnost da prihvati novu paradigmu.

Ali to probijanje ne radi svaki kripl s pola lošeg ukusa, nego samo netko tko jednostavno mora. Luđaci tipa Tesle i Van Gogha i Ujevića. Ostali ostanu bedaci ili se uklope natrag u malograđanštinu ili potonu u šljam.

Ne, ja NEĆU hodajuća čudovišta oko sebe. Ne, ja NEĆU zidove oslikane grafitima. Trpit ću ih samo ako su mi dali nešto stvarno važno i revolucionarno (a i onda ću pridržavati nos). Ako mi ne daju ništa, marš u šljam, jer nisi sposoban ni za uredan život niti za originalnu kreaciju. Sposoban si samo za nered. E, onda plati cijenu time što ćeš mi se maknuti s obzora. Ne zaklanjaj mi vidik. Želim gledati na uredni perivoj. Tebe ću gledati samo ako si stvarno važan.
Evo ti nešto s druge teme za razmišljanje. :kokice:
schmokljan wrote:Mislim da ne znate o čemu govorite.

Ja sam oduševljen činjenicom da je javni prostor zagađen šundom i trešom. Cajka look je postao mainstream, kao i šoder glazba. Ljudi baljezgaju bez srama. Hvala bogu.

Što bi bilo da je javni prostor pod izravnom i učinkovitom kontrolom neke vrhunske estetske komisije? Razmislite - svi bi donekle imali ukusa, glupaču ne bih prepoznao na prvi pogled (pa i sad se znaju prikriti), u Lisinskom bi petkom bila gužva, a najviše mrzim kad se netko znoji pored mene dok uživam u klasičnoj glazbi, ne bi već po zvonjavi mobitela mogao prekrižiti dvoznamenkasti broj populacije - bilo bi, dakle, puno više malograđana, a puno manje notornih primitivaca.

A ako nešto zagađuje grad to su malograđani, dok su primitivci obično strano tijelo.

Dakle, samo nek se malograđani opuste i pokažu svoje pravo, primitivno lice, a ne da ih moram stalno otkrivati u svojoj okolini.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
baja

Post 24 May 2012, 13:50

karambol » wrote:
Kad rabi daljibski ima li to kakav utjecaj na njemu?? Čuje li radio u glavi? Osjeća li magnetske oluje sa sunca???
Sto pitanja.... :misli:
da, da... i još jedno pitanje; kad si već ugrađuju takva čudesa, zašto ne ugrade neš' korisno? antenu npr. :D
Morticia

Post 24 May 2012, 13:51

baja » wrote: da, da... i još jedno pitanje; kad si već ugrađuju takva čudesa, zašto ne ugrade neš' korisno? antenu npr. :D
Ili peglu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 24 May 2012, 13:52

Morticia » wrote:
Ili peglu.
:rofl:

mogle bi mi to mužovima ugraditi :o
Morticia

Post 24 May 2012, 13:55

baja » wrote: :rofl:

mogle bi mi to mužovima ugraditi :o
Bljeh, u našoj kući se ne koristi pegla.
Ikad.
Nikad.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 13:59

vrrrlet » wrote:
Evo ti nešto s druge teme za razmišljanje. :kokice:
Zgodno povezano.

Ja glasam za malograđanštinu i njezin diskretni šarm. :cerek:

Ne zato što mi je jako draga i simpatična, nego zato što se na račun nje može jako fino zajebavati. Bez uštogljenog BBC-ja ne bi bilo Pajtonovaca. Zapravo, ne znam je li umjetnički procvat uopće moguć bez jedne učmale, konzervativne baze. Ona dođe kao svojevrsni kompost. Da ne velim đubar. :zubo:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
baja

Post 24 May 2012, 13:59

MOrticia wrote:Bljeh, u našoj kući se ne koristi pegla.
Ikad.
Nikad.
pa dobro, ti svom ugradi mikser :zubo:
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 14:00

Morticia » wrote:
Bljeh, u našoj kući se ne koristi pegla.
Ikad.
Nikad.

Imamo više toga zajedničkog nego što sam mislila. :cerek:
karambol

Post 24 May 2012, 14:08

Leteća » wrote:
Zgodno povezano.

Ja glasam za malograđanštinu i njezin diskretni šarm. :cerek:

Ne zato što mi je jako draga i simpatična, nego zato što se na račun nje može jako fino zajebavati. Bez uštogljenog BBC-ja ne bi bilo Pajtonovaca. Zapravo, ne znam je li umjetnički procvat uopće moguć bez jedne učmale, konzervativne baze. Ona dođe kao svojevrsni kompost. Da ne velim đubar. :zubo:
Slažem se. Ravnoteže mora biti... :D
Morticia

Post 24 May 2012, 14:08

baja » wrote: pa dobro, ti svom ugradi mikser :zubo:
Ne pada mi na pamet, kuhinja je moja strast. :o
Ali ne brini, umjesto prstena dobio je usisavač. :cerek:
Leteća wrote:

Imamo više toga zajedničkog nego što sam mislila. :cerek:
I vi hodate okolo k'o da vas je krava sažvakala? :cerek:
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 14:11

Pa čak i ne prečesto. :zubo:

Trik je u sušenju i slaganju, a kupuje se samo ono što se ne pegla. :cerek:
karambol

Post 24 May 2012, 14:11

Morticia » wrote:
Ne pada mi na pamet, kuhinja je moja strast. :o
Ali ne brini, umjesto prstena dobio je usisavač. :cerek:

I vi hodate okolo k'o da vas je krava sažvakala? :cerek:
Mi doma koristimo meteorološku prognozu. Kad najave niski tlak onda legnemo na travu u vrtiću i čekamo da nas pritisne i popegla...
Morticia

Post 24 May 2012, 14:16

Leteća » wrote:Pa čak i ne prečesto. :zubo:

Trik je u sušenju i slaganju, a kupuje se samo ono što se ne pegla. :cerek:
:zubo: :five:

Kad smo počeli živjeti zajedno počinjeno je misteriozno istrebljenje svih njegovih košulja. :ne zna:
Lyla

Post 24 May 2012, 14:18

karambol » wrote:
Mi doma koristimo meteorološku prognozu. Kad najave niski tlak onda legnemo na travu u vrtiću i čekamo da nas pritisne i popegla...
valjda visoki tlak. :rolleyes: od podtlaka ti grune samo krv na nos.
Nemojte mi ćetat na temi!! :gaah:
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 14:20

Morticia » wrote:
:zubo: :five:

Kad smo počeli živjeti zajedno počinjeno je misteriozno istrebljenje svih njegovih košulja. :ne zna:
Okrutnice. "Naše" su još u ormaru. Ako netko navrati, da vidi da smo fini ljudi. Austrobugari, dabome. :cerek:
Morticia

Post 24 May 2012, 14:21

Lyla » wrote:
valjda visoki tlak. :rolleyes: od podtlaka ti grune samo krv na nos.
Nemojte mi ćetat na temi!! :gaah:
Što bi rek'o unda- THIS... IS... TRKELJANJE!!!!!!

Image

Navikni se. :o :kava: :zubo:

Uostalom, sad kad smo se dogovorili da su ovi ljudi-gušteri kuku što ćemo nego se dalje zgražat?
A to si nam zabranila. :durica:
Lyla

Post 24 May 2012, 14:24

Morticia » wrote:
Uostalom, sad kad smo se dogovorili da su ovi ljudi-gušteri kuku što ćemo nego se dalje zgražat?
A to si nam zabranila. :durica:
Ok. Ajmo dalje. Koliko pirseva na pipici je dozvoljeno, a da nisi nakazna?
Morticia

Post 24 May 2012, 14:26

Lyla » wrote:
Nemam pojma, stvarno.
Valjda je to u "oku promatrača".
karambol

Post 24 May 2012, 14:29

Lyla » wrote:
Meni i jedan prilično demotivirajući... :)
Ze.

Post 24 May 2012, 14:31

karambol » wrote:
Meni i jedan prilično demotivirajući... :)
Također. :D
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 14:32

Morticia » wrote:
Nemam pojma, stvarno.
Oku lizača? :misli: :o
Lyla

Post 24 May 2012, 14:32

Morticia » wrote:
Nemam pojma, stvarno.
aaaaaa, tjdr jpćsodlčkjgćlxčk...wrong answer!!!
Svaki pirs na pipici je patološki motivirano skretanje pažnje s pameti na spolni organ.
Ajmo ovako, zašto bi ijedna prisebna žena pirsala klit i nanosila toliku bol svom tijelu?
Jel granica tu samo u mjeri ili?
  • Information