Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Aristocat

Post 11 Apr 2012, 20:32

Da, i? Koja je pouka? Bolje je praviti se da ne smrdis - a smrdis - nego smrditi i priznati da smrdis?
I naravno poderanih carapa gledati sa snishodljivim obozavanjem becke salonske carape?

No, kao sto rekoh, smrdljivci se ocigledno ne libe priznati da smrde. Radi toga palac gore. :)

Emericzy

Post 11 Apr 2012, 23:52

Aristocat » wrote:Da, i? Koja je pouka? Bolje je praviti se da ne smrdis - a smrdis - nego smrditi i priznati da smrdis?
I naravno poderanih carapa gledati sa snishodljivim obozavanjem becke salonske carape?

No, kao sto rekoh, smrdljivci se ocigledno ne libe priznati da smrde. Radi toga palac gore. :)
Srboljub!
Emericzy

Post 12 Apr 2012, 00:01

Henry's Crime

Sladak film. Izvrsna Vera Farmiga (silno volim tu glumicu). Poslastica od Jamesa Caana. I neobičan Keanu Reeves.

Lagan, polagan film u kojemu je svaki detalj pravljen s ljubavlju i trudom. Sve je, naravno, predvidivo, ali ništa ne smeta. Cijelim filmom sam se lagano cerekao premda zapravo nije komedija. Ili jest? Ako se hoćete lijepo osjećati. I ako hoćete vidjeti Reevesa u Čehovljevom Višnjiku, s ruskom bradom. Mene je baš razveselio.
Emericzy

Post 12 Apr 2012, 00:03

Aristocat » wrote:Da, i? Koja je pouka?
Da hrvatski i srpski nisu isti jezik.
Aristocat

Post 12 Apr 2012, 00:10

Emericzy » wrote: Da hrvatski i srpski nisu isti jezik.
Od kad si promjenio misljenje? Bar si ti, koliko sam te citala, govorio da su isti jezici. Ili govoris o necem drugom... zurim mozda sam nesto krivo shvatila...?
Emericzy

Post 12 Apr 2012, 07:27

Aristocat » wrote:
Od kad si promjenio misljenje? Bar si ti, koliko sam te citala, govorio da su isti jezici. Ili govoris o necem drugom... zurim mozda sam nesto krivo shvatila...?
Ja? Nešto si pobrkala. Ako itko, ja sam pljuvao po Snježani Kordić.

Mislim... Točno je da se može tvrditi, ako se baš hoće, da su s lingvističkog aspekta to dvije varijante istog jezika. Samo, kome su (osim lingvista) važni lingvistički aspekti?

U govoru, pisanju, popularnoj svijesti, politici, povijesti -- i bilo čemu drugome osim filologije -- to su uvijek bili različiti jezici, odmah, u prvih par sekundi, lako prepoznatljivi i lako odvojivi slušatelju i čitatelju.

A za njihovu se odvojivost, ako se baš hoće, mogu naći i lingvistički argumenti.
Aristocat

Post 12 Apr 2012, 15:30

Emericzy » wrote: Ja? Nešto si pobrkala. Ako itko, ja sam pljuvao po Snježani Kordić.

Mislim... Točno je da se može tvrditi, ako se baš hoće, da su s lingvističkog aspekta to dvije varijante istog jezika. Samo, kome su (osim lingvista) važni lingvistički aspekti?

U govoru, pisanju, popularnoj svijesti, politici, povijesti -- i bilo čemu drugome osim filologije -- to su uvijek bili različiti jezici, odmah, u prvih par sekundi, lako prepoznatljivi i lako odvojivi slušatelju i čitatelju.

A za njihovu se odvojivost, ako se baš hoće, mogu naći i lingvistički argumenti.

Kakvo razocarenje.... Prvo radi Srboljuba koji se koristi kao argument omalovazavanja sugovornika, a onda oportunisticka promjena misljenja o jeziku.
Kao sto sam vec ranije rekla, ovaj forum je ogolio i sveo na pravu mjeru neke pisce sa foruma hr. cijim pisanjima sam se iskreno divila.
Samo nastavi-- razocarenje je moje i spominjem ga samo kao usputnu sitnicu.
Tvrdnje o postojanju dva jezika, Srboljuba i slicnih pojava kod (cijenjenih) hrvatskih intelektualaca meni je dokaz da je Hrvatski duh jos uvijek jako jako mlad pa makar bio utjelovljen u sezdesetgodisnjem covjeku sirokih obzora....
Emericzy

Post 12 Apr 2012, 20:32

Aristocat » wrote:

Kakvo razocarenje.... Prvo radi Srboljuba koji se koristi kao argument omalovazavanja sugovornika, a onda oportunisticka promjena misljenja o jeziku.
Kao sto sam vec ranije rekla, ovaj forum je ogolio i sveo na pravu mjeru neke pisce sa foruma hr. cijim pisanjima sam se iskreno divila.
Samo nastavi-- razocarenje je moje i spominjem ga samo kao usputnu sitnicu.
Tvrdnje o postojanju dva jezika, Srboljuba i slicnih pojava kod (cijenjenih) hrvatskih intelektualaca meni je dokaz da je Hrvatski duh jos uvijek jako jako mlad pa makar bio utjelovljen u sezdesetgodisnjem covjeku sirokih obzora....
Ponajprije, bilo bi dobro da uključiš detektor ironije. (Glede prve primjedbe o dva jezika i Srboljubu.)

Ja nisam ni Hrvat niti Srbin, nego Mađar. Meni su sve takve prepirke malkice komične. Ali, ne znači da sve strane u njima držim jednako smiješnima. Ni slučajno. I nisam u njima neutralan.

Mojih stavova o Hrvatima, Srbima, njihovim jezicima i domoljublju, te zdravoj pameti, na oba je ova foruma (a na haeru osobito) objavljeno puno. Koga je zanimalo što o tim problemima mislim, lako je to mogao vidjeti.

Slobodna si razočarati se u meni koliko god želiš. Ja ne pišem da tebe razveselim nego zato jer mislim tako kako pišem.
Aristocat

Post 12 Apr 2012, 21:14

Emericzy » wrote:
Ja ne pišem da tebe razveselim nego zato jer mislim tako kako pišem.
Vec sam rekla -- samo nastavi. :)
Vec sam rekla i : " spominjem razocarenje kao usputnu crticu". Nevazno je i postaje sve manje i manje. Kao i hrvatski intelektualni krug.

Mozemo dalje o filmu. Rekla sam reci nesto o Paradi -- ja kao Srboljub, pokusat cu predociti svoje impresije na cistom hrvatskom jeziku. :)

Malo kasnije....
Almost Rosey

Post 12 Apr 2012, 23:10

Juno :) žao mi što ga nisam cijelog pogledala, propustila sam početak.
blue
Asgard

Post 12 Apr 2012, 23:13

Almost Rosey » wrote:Juno :) žao mi što ga nisam cijelog pogledala, propustila sam početak.
Da, to je baš lijep film :)
Obožavam takve, obične, a nisu :cerek:
Emericzy

Post 13 Apr 2012, 07:08

blue » wrote: Da, to je baš lijep film :)
Obožavam takve, obične, a nisu :cerek:
Točno to. Ja popizdim kad mi film krene s (a) prebogatim likovima, (b) gay serijskim ubojicama. (c) automobilima koji eksplodiraju (d) dodajte vi neku svoju bizarnost. Jebote, imaš u rukama milijarde koje ti je netko dao u ruke da (između ostalog) napraviš umjetničko djelo. Imaš golemu ekipu vrhunskih profesionalaca. Imaš sve. I onda ideš raditi film o superbogatom gay serijskom ubojici u vili na vrh Beverly Hillsa, koji bježi pred milijun policajaca s helikopterima i diže u zrak stotine autromobila nuklearnim eksplozijama. Jebote.
blue
Asgard

Post 13 Apr 2012, 09:38

Khm :zubo: Ja nisam toliko isljučiva, volim i kad auti lete u zrak :D Ovisi kako sam raspoložena :)
Emericzy

Post 13 Apr 2012, 10:29

blue » wrote:Khm :zubo: Ja nisam toliko isljučiva, volim i kad auti lete u zrak :D Ovisi kako sam raspoložena :)
Samo ti voli, ali nemojmo to brkati s dobrim filmom. Eventualno može biti dobra zajebancija. Meni je odličan bio i John Carter, ali mi ne bi palo na pamet nazvati to dobrim filmom. Naime, u mom rječniku 'dobar film', 'dobra predstava', 'dobra slika', 'dobra knjiga' i ine slične sintagme ipak podrazumijevaju umjetničku vrijednost.

Napraviti umjetničko djelo sa svim privagama koje sam nabrojio možda nije apsolutno nemoguće, ali svaka od njih zasebno već drastično smanjuje vjerojatnost. Sve zajedno činile bi da se vjerojatnost skoro izjednači s nulom.
Serenità

Post 13 Apr 2012, 10:52

Isto gledala Juno, po prvi put.
Glazba mi se odlično uklopila. I mislila sam da će mi se svidjeti, unatoč klinji koji glumi Juninog dečka (ne znam je li to dobra riječ za odnos na početku filma). Ipak, i on mi je na kraju prirastao srcu.
Ellen Page je simpa. :cerek:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
blue
Asgard

Post 13 Apr 2012, 11:46

Emericzy » wrote: Samo ti voli, ali nemojmo to brkati s dobrim filmom. Eventualno može biti dobra zajebancija. Meni je odličan bio i John Carter, ali mi ne bi palo na pamet nazvati to dobrim filmom. Naime, u mom rječniku 'dobar film', 'dobra predstava', 'dobra slika', 'dobra knjiga' i ine slične sintagme ipak podrazumijevaju umjetničku vrijednost.

Napraviti umjetničko djelo sa svim privagama koje sam nabrojio možda nije apsolutno nemoguće, ali svaka od njih zasebno već drastično smanjuje vjerojatnost. Sve zajedno činile bi da se vjerojatnost skoro izjednači s nulom.
Eh da, ja nisam od umjetnosti.

Dobar film mi je onaj koji mi u određenom trenu dobro "sjedne", zainteresira me, zamisli, oduševi, razveseli, drži u napetosti, zabavi, kojeg zapamtim, kojeg mi je lijepo gledati jer imam osjećaj kao da razgovaram s prijateljima, koji me iznenadi, koji ima uvjerljivog glumca ili glumicu i tako... ovisi o bilo kojem od ovih kriterija :ne zna:
Emericzy

Post 13 Apr 2012, 13:46

blue » wrote: Eh da, ja nisam od umjetnosti.

Dobar film mi je onaj koji mi u određenom trenu dobro "sjedne", zainteresira me, zamisli, oduševi, razveseli, drži u napetosti, zabavi, kojeg zapamtim, kojeg mi je lijepo gledati jer imam osjećaj kao da razgovaram s prijateljima, koji me iznenadi, koji ima uvjerljivog glumca ili glumicu i tako... ovisi o bilo kojem od ovih kriterija :ne zna:
Onda si vjerojatno puno zadovoljnija Hollywoodom nego ja.
Almost Rosey

Post 13 Apr 2012, 21:14

Serenità » wrote:Isto gledala Juno, po prvi put.
Glazba mi se odlično uklopila. I mislila sam da će mi se svidjeti, unatoč klinji koji glumi Juninog dečka (ne znam je li to dobra riječ za odnos na početku filma). Ipak, i on mi je na kraju prirastao srcu.
Ellen Page je simpa. :cerek:
O, da, soundtrack :S
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Apr 2012, 11:09

Almost Rosey » wrote: O, da, soundtrack :S
Soundtrack je katastrofa! U filmu je primjeren (osim uvodne pjesme koja me naživcirala toliko da bih tog južnjačkog čobana nathjerao da pojede gitaru), ne para toliko uši, ali samoga, bez slike, mogu ga slušati samo ljudi kojima je slon prdnuo u uho.
Puštali su pjesme iz filma na stojedinici cijeli tjedan i popizdio sam.
Mrzim falšanje.

Jučer se moglo čuti kako su lijepo pjevali partizani i domobrani. Ne znaš tko ljepše pjeva...
Uvijek me fasciniralo kako takav kreten kao što je Vrdoljak može snimiti tako dobar film kao što je U gori raste zelenbor, razumiješ ti mene...
Emericzy

Post 14 Apr 2012, 12:00

judolino » wrote:Uvijek me fasciniralo kako takav kreten kao što je Vrdoljak može snimiti tako dobar film kao što je U gori raste zelenbor, razumiješ ti mene...
Točno. Ne samo to, nego je bio i izvrstan glumac.

Koji mu je kurac trebala politika? Aha, da... lakše je i veća je lova.
Emericzy

Post 16 Apr 2012, 23:16

Iron Sky

Prilično duhovita zajebancija. Dobro sam se zabavio. Svake tri sekunde je neka referenca na druge filmove, politiku itd. Većinom (po meni) jako uspješno.
ombia

Post 16 Apr 2012, 23:32

Zenu u crnom.
Klasican izlizan horor.
Ajd bilo mi je napeto u kinu, al jos nisam ni izasla van a vec sam se cudila sebi sto mi je to uopce bilo napeto. Spuki kuca, duh, nesretno stradao sin, prokletstvo nad cijelom mjestom.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Woman_ ... 12_film%29

Snimati ce se i nastavak. Iako nastavci sami po sebi cesto zeznu stvar.
dejzi

Post 17 Apr 2012, 14:12

Emericzy » wrote:Iron Sky

Prilično duhovita zajebancija. Dobro sam se zabavio. Svake tri sekunde je neka referenca na druge filmove, politiku itd. Većinom (po meni) jako uspješno.
Došao je?!

Isuse, to čekam tri godine. :bliss:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Emericzy

Post 17 Apr 2012, 14:36

dejzi » wrote:
Došao je?!

Isuse, to čekam tri godine. :bliss:
Nije još, ali samo što nije. (Ovo je bila nekakva novinarska projekcija.)

Američka kritika ga je prilično pokopala; meni je bolji nego što su ga oni doživjeli.
vrrrlet

Post 18 Apr 2012, 11:59

Emericzy » wrote:Iron Sky

Nacisti, svemirci, rat! :bliss: Možda čak i odem u kino, nisam bio godinama.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
  • Information