I naravno poderanih carapa gledati sa snishodljivim obozavanjem becke salonske carape?
No, kao sto rekoh, smrdljivci se ocigledno ne libe priznati da smrde. Radi toga palac gore.
Srboljub!Aristocat » wrote:Da, i? Koja je pouka? Bolje je praviti se da ne smrdis - a smrdis - nego smrditi i priznati da smrdis?
I naravno poderanih carapa gledati sa snishodljivim obozavanjem becke salonske carape?
No, kao sto rekoh, smrdljivci se ocigledno ne libe priznati da smrde. Radi toga palac gore.
Od kad si promjenio misljenje? Bar si ti, koliko sam te citala, govorio da su isti jezici. Ili govoris o necem drugom... zurim mozda sam nesto krivo shvatila...?Emericzy » wrote: Da hrvatski i srpski nisu isti jezik.
Ja? Nešto si pobrkala. Ako itko, ja sam pljuvao po Snježani Kordić.Aristocat » wrote:
Od kad si promjenio misljenje? Bar si ti, koliko sam te citala, govorio da su isti jezici. Ili govoris o necem drugom... zurim mozda sam nesto krivo shvatila...?
Emericzy » wrote: Ja? Nešto si pobrkala. Ako itko, ja sam pljuvao po Snježani Kordić.
Mislim... Točno je da se može tvrditi, ako se baš hoće, da su s lingvističkog aspekta to dvije varijante istog jezika. Samo, kome su (osim lingvista) važni lingvistički aspekti?
U govoru, pisanju, popularnoj svijesti, politici, povijesti -- i bilo čemu drugome osim filologije -- to su uvijek bili različiti jezici, odmah, u prvih par sekundi, lako prepoznatljivi i lako odvojivi slušatelju i čitatelju.
A za njihovu se odvojivost, ako se baš hoće, mogu naći i lingvistički argumenti.
Ponajprije, bilo bi dobro da uključiš detektor ironije. (Glede prve primjedbe o dva jezika i Srboljubu.)Aristocat » wrote:
Kakvo razocarenje.... Prvo radi Srboljuba koji se koristi kao argument omalovazavanja sugovornika, a onda oportunisticka promjena misljenja o jeziku.
Kao sto sam vec ranije rekla, ovaj forum je ogolio i sveo na pravu mjeru neke pisce sa foruma hr. cijim pisanjima sam se iskreno divila.
Samo nastavi-- razocarenje je moje i spominjem ga samo kao usputnu sitnicu.
Tvrdnje o postojanju dva jezika, Srboljuba i slicnih pojava kod (cijenjenih) hrvatskih intelektualaca meni je dokaz da je Hrvatski duh jos uvijek jako jako mlad pa makar bio utjelovljen u sezdesetgodisnjem covjeku sirokih obzora....
Vec sam rekla -- samo nastavi.Emericzy » wrote:
Ja ne pišem da tebe razveselim nego zato jer mislim tako kako pišem.
Da, to je baš lijep filmAlmost Rosey » wrote:Junožao mi što ga nisam cijelog pogledala, propustila sam početak.
Točno to. Ja popizdim kad mi film krene s (a) prebogatim likovima, (b) gay serijskim ubojicama. (c) automobilima koji eksplodiraju (d) dodajte vi neku svoju bizarnost. Jebote, imaš u rukama milijarde koje ti je netko dao u ruke da (između ostalog) napraviš umjetničko djelo. Imaš golemu ekipu vrhunskih profesionalaca. Imaš sve. I onda ideš raditi film o superbogatom gay serijskom ubojici u vili na vrh Beverly Hillsa, koji bježi pred milijun policajaca s helikopterima i diže u zrak stotine autromobila nuklearnim eksplozijama. Jebote.
Samo ti voli, ali nemojmo to brkati s dobrim filmom. Eventualno može biti dobra zajebancija. Meni je odličan bio i John Carter, ali mi ne bi palo na pamet nazvati to dobrim filmom. Naime, u mom rječniku 'dobar film', 'dobra predstava', 'dobra slika', 'dobra knjiga' i ine slične sintagme ipak podrazumijevaju umjetničku vrijednost.
Eh da, ja nisam od umjetnosti.Emericzy » wrote: Samo ti voli, ali nemojmo to brkati s dobrim filmom. Eventualno može biti dobra zajebancija. Meni je odličan bio i John Carter, ali mi ne bi palo na pamet nazvati to dobrim filmom. Naime, u mom rječniku 'dobar film', 'dobra predstava', 'dobra slika', 'dobra knjiga' i ine slične sintagme ipak podrazumijevaju umjetničku vrijednost.
Napraviti umjetničko djelo sa svim privagama koje sam nabrojio možda nije apsolutno nemoguće, ali svaka od njih zasebno već drastično smanjuje vjerojatnost. Sve zajedno činile bi da se vjerojatnost skoro izjednači s nulom.
Onda si vjerojatno puno zadovoljnija Hollywoodom nego ja.blue » wrote: Eh da, ja nisam od umjetnosti.
Dobar film mi je onaj koji mi u određenom trenu dobro "sjedne", zainteresira me, zamisli, oduševi, razveseli, drži u napetosti, zabavi, kojeg zapamtim, kojeg mi je lijepo gledati jer imam osjećaj kao da razgovaram s prijateljima, koji me iznenadi, koji ima uvjerljivog glumca ili glumicu i tako... ovisi o bilo kojem od ovih kriterija
O, da, soundtrackSerenità » wrote:Isto gledala Juno, po prvi put.
Glazba mi se odlično uklopila. I mislila sam da će mi se svidjeti, unatoč klinji koji glumi Juninog dečka (ne znam je li to dobra riječ za odnos na početku filma). Ipak, i on mi je na kraju prirastao srcu.
Ellen Page je simpa.
Soundtrack je katastrofa! U filmu je primjeren (osim uvodne pjesme koja me naživcirala toliko da bih tog južnjačkog čobana nathjerao da pojede gitaru), ne para toliko uši, ali samoga, bez slike, mogu ga slušati samo ljudi kojima je slon prdnuo u uho.Almost Rosey » wrote: O, da, soundtrack
Točno. Ne samo to, nego je bio i izvrstan glumac.judolino » wrote:Uvijek me fasciniralo kako takav kreten kao što je Vrdoljak može snimiti tako dobar film kao što je U gori raste zelenbor, razumiješ ti mene...
Došao je?!Emericzy » wrote:Iron Sky
Prilično duhovita zajebancija. Dobro sam se zabavio. Svake tri sekunde je neka referenca na druge filmove, politiku itd. Većinom (po meni) jako uspješno.
Emericzy » wrote:Iron Sky
Prilično duhovita zajebancija. Dobro sam se zabavio. Svake tri sekunde je neka referenca na druge filmove, politiku itd. Većinom (po meni) jako uspješno.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests