Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Baš tako.ombia » wrote:Proci ce. Ili nece.
Našla sam sad neke recepte za pite koji mi zvuče autentično.
http://hem.passagen.se/kifa/pite.htm
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
imate li ih još?Morticia » wrote:.. tako da smo nas dvoje TRECI dan za redom jeli punjene paprike, ...
ja sam se, bome, nakuvala za vikend.. od petka navečer do sinoć se stalno nešto krčkalo
u subotu su se neplanirano pridružili frendovi na ručku pa su ostali i do kasne večere oko ponoći
danas ću napraviti vegetarijanski sekelji, a onda ću vidjeti hoću li kuhati do kraja tjedna
Mama mi je skuhala sarmu za cijeli tjedan.
Zadnju ovogodišnju.
Zadnju ovogodišnju.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
dugo nismo jeli pohano pa sam jucer ispohala krmeci but i senon iliti broccoflower u sezamu (pomijesam prezle i sezam). uz to varivo od tikvica (na zobenom mlijeku, s malcice kiselog vrhnja) u koje sam ubacila malo mladog luka i mljevene bamije. i somersby (njega nisam ubacila u varivo).
bamije zanimljivo mirisu (malo podsjecaju na mljevenu papriku, ali s daskom... origana i neceg vocnog.
), ali nisam uspjela skuziti okus, valjda sam ih premalo stavila. drugi put cu namociti cijele bamije i onda probati.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Ćevapi s lukom :svinjče:
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Tak vec da. Al tak mi nije zvucaokuki » wrote:Pa odmrznem ga i razvaljam, nije u listovima nego je... onaj blokić tijesta.
Nakon što sam pojela pola ovoga, moram reć da je ipak malo preblitvasto.
Kad ga zaboravim izvaditi na vrijeme i odmrzavam u mikrovalnoj a kako bi se dalo zarolati, cesto se zeznem pa odmrznem preivie i dobijem gnjecavu zvakacu.arolala sam u smrznuto lisnato pol kile sira,
Napravila sam kiš s mišancijom. O receptu nemam pojma. Popila sam jednu butelju plavca, istresla brašno koje je bilo u zelenoj kutiji, možda oko 30 dkg a možda i ne, jedno jaje, maslac, vodu sam točila iz pipe direkt, ofrljre, sol. Nadjev bi mogao biti pola kutije sira (mislim da je kutija pola kile) nekoliko kuhača kiselog vrhnja (koje kupujem u velikoj kanti), sol, jaje, mišancija (hm, vrećica) skuhana i smiksana. U mišanciji je bilo podosta komorača tako da je prilično aromatično. Romantični srcoliki kalup. Jestivo je, začudo.

"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
- Information
-