Hoće li se opet smjeti pušiti u restoranima?

Sve od javnog i tajnog interesa
Beta ženka

Post 05 Apr 2012, 14:56

vrrrlet » wrote:
Puši kurac. Ovo je silovanje 30% hrvatskih građana.

Ne razumijem zašto je tako teško shvatiti da se zgrade sastoje od prostorija, a da se restorani nalaze u zgradama. Zašto je toliko nemoguće za pojmiti da jedan restoran može imati više prostorija, wc, spremište, kuhinju, hodnik, salu za pušače i salu za nepušače. Nije da tražimo vladu da zamisli sedamaestu dimenziju.
Da, ali što kad je mješovito društvo?

Inače, imam prijatelja nepušača koji kaže da mu birtija nije birtija i nema dušu ako nema duvanskog dima. :D
A što se restorana tiče, mojoj guzici je svejedno, ionako u njih zalazim svake prijestupne.
U svojim fazama pušenja/nepušenja - draže mi je zalaziti tamo ljeti pa mogu na terasu (ako tad pušim) - da se ne zamaram previše.

Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 05 Apr 2012, 15:08

vrrrlet » wrote:
Nije 70%, nisu svi nepušači lastanoliki. Nepušači nadalje imaju slabiji socijalni život i manje su po vani. Omjer je više fifti-fifti.

E pa ja se osjećam diskriminirano. Alkohol kao teška droga je legalan, a marica kao laka nije. Što je to nego diskriminacija.

U restoranu smiješ smrditi, ali ne smiješ pušiti. Smiješ trovati ljude automobilom, ali ne smiješ cigaretom. Ljudi se smiju debljati kao tovne svinje, ali na hamburgeru ne piše upozorenje PREŽDERAVANJE VAS MOŽE UBITI.

Neka izvade brvno iz svojih usta prije nego meni miču cigaretu. :Isus:
Pa možeš pušiti zamjensku cigaretu ili dildo, ali ne, ti bi baš ovu koja smrdi. Ovisnici su kao mala djeca. :rolleyes:
Biti i mniti svemiropolisno
JPK

Post 05 Apr 2012, 15:18

vrrrlet » wrote:
Daj ne drobi, daj ne drobi. :moli: 30 % od 4.500.000 milijuna puta 15 kuna dnevno. To je preko 20 milijuna kuna dnevno, preko 7 milijardi godišnje.

Bez nas, ova država se raspada. Čuješ li Lastane, R-A-S-P-A-D-A!!!

Ma boli me kurac, dobro Unda kaže, neka budu ilegalne, ja ću ih i dalje kupovati na crnom tržištu, gdje će biti jeftinije od današnje cijene.
Evo, imam rješenje: nakrcamo pušače i radnike iz brodogradilišta na brodove za rasuti teret, te ih pošaljemo u tri pičke materine, prema Somaliji ili Antarktici. Proračun uravnotežen, dvije muhe jednim udarcem! :cool2:
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 15:22

Beta ženka » wrote:
Da, ali što kad je mješovito društvo?
Lijepo se dogovore. Ako se ne mogu lijepo dogovoriti, za koji kurac uopće idu skupa u restoran?
JPK wrote: Pa možeš pušiti zamjensku cigaretu ili dildo, ali ne, ti bi baš ovu koja smrdi. Ovisnici su kao mala djeca. :rolleyes:
Lako je tebi jebat', ti si otišao iz ove zemlje i jebe ti se za nju. Ali ima nas koji svaki dan doslovce izgaraju za nju, riskiraju svoj život i polažu ga na oltar domovine za njen boljitak. Mi koji pušimo za Hrvatsku smo istinski heroji ove zemlje. A gdje je naš spomenik palim pušačima? Gdje su naše braniteljske penzije? Subvencionirani staž? Ništa mi to ne tražimo, jer iskreno volimo ovu zemlju... a onda nas vi još jebete s natpisima po kutijama, reklamnim kampanjama i silovanjima po klubovima i restoranima.

Odite si u Srbiju, majku vam jebem.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beta ženka

Post 05 Apr 2012, 16:16

vrrrlet » wrote:
Lijepo se dogovore. Ako se ne mogu lijepo dogovoriti, za koji kurac uopće idu skupa u restoran?
Jeb'la te Seka i "šta ste tražili na Rivi". :zubo:

Lako je tebi jebat', ti si otišao iz ove zemlje i jebe ti se za nju. Ali ima nas koji svaki dan doslovce izgaraju za nju, riskiraju svoj život i polažu ga na oltar domovine za njen boljitak. Mi koji pušimo za Hrvatsku smo istinski heroji ove zemlje. A gdje je naš spomenik palim pušačima? Gdje su naše braniteljske penzije? Subvencionirani staž? Ništa mi to ne tražimo, jer iskreno volimo ovu zemlju... a onda nas vi još jebete s natpisima po kutijama, reklamnim kampanjama i silovanjima po klubovima i restoranima.
:rofl: :rofl: :rofl:
Naglasak na PUŠIMO.
Ja idem za vikend, ali se vraćam. :tuzni:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 16:21

Beta ženka » wrote:
Jeb'la te Seka i "šta ste tražili na Rivi". :zubo:

Ja idem za vikend, ali se vraćam. :tuzni:
Tužna si što ideš ili što se vraćaš?
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 16:41

vrrrlet » wrote:
Kutija cigareta tršižno košta manje od pet kuna. Petnaest kuna su državni nameti. Svaki pušač ovoj jebenoj državi daje 500 kuna mjesečno. 500 kuna.

Koliko ono košta dopunsko zdravstveno? 80? Koliko košta turboubermega zdravstveno? Ni blizu 500 kuna. Moj rak je debelo preplaćen, mogu imati deset rakova, i državi bi se još isplatio.

Slažem se, nazovimo stvari pravim imenom. Hajka na cigarete je licemjerna do Boga.

Neka zabrane vožnju automobilom svima koji nemaju dobar razlog. Umjesto da tjeraju mene da ne pušim, i još me pri tome potkradaju, neka tjeraju sve ove debele svinje da idu na posao biciklom. Daj molim te, što zadimi grad više, pušači ili automobili?

A mene smeta kretenska muzika, kao što Lastana smeta dim. I nogometne utaklmice, koja je svrha hrvatske nogometne lige? Više ljudi ima u kazalištu nego na utakmici, i to čak u ovoj zemlji čobana.

Nabijem ih nakurac. Jučer Srbi, danas cigarete. Mrš.
da, i k tome kad dobiješ rak i kreneš na liječenje, i budeš na bolovanju i primaš plaću za ništa tjednima, mjesecima, a ne radiš svoj posao, država isto tako ne gubi na tebi.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beta ženka

Post 05 Apr 2012, 16:52

vrrrlet » wrote:
Tužna si što ideš ili što se vraćaš?
Što se vraćam, ofkors. :cerek:

:beograd u srcu, duši i jetrama: :p
kuki

Post 05 Apr 2012, 18:01

vrrrlet » wrote:[Nepušači nadalje imaju slabiji socijalni život i manje su po vani.
I država je jako puno zaradila na nama u doba dial upa. I zato odjebi. :D
MmeTipfeler

Post 05 Apr 2012, 18:31

Priznajem da uopće ne znam gdje se smije, a gdje se ne smije pušiti. Ne radim u udruženom radu... uuuups... ma kako se to danas zvalo, u kafićima i restoranima nitko me ne opominje jer sam nepušačica, tako da sam neinformirana.

Ali, znam da se posljednjih godina podigla takva hajka na pušače da je to postalo degutantno. Najblaže rečeno. Samo čekam da se svima naredi prišivanje oznake s cigaretom na rukav ili već nekamo.

OK, slažem se da je zakon za kurac, a njegovo provođenje za još veći kurac - jebote, što nam je Lijepa Naša kurčevita postala! Ali, nije riječ o tome. Riječ je o nelogičnosti. Ovisnike o drogi šopat ćemo antilijekovima (nemam pojma kako se zovu, samo znam da se kod moje doktorice opće prakse svaki put rano ujutro pojavi jedan dečko koji se trese dok ne dobije svoju dozu), ovisnicima o alkoholu dopuštat ćemo izbor - oće se liječit, neće se liječit, a u međuvremenu neka slobodno maltretiraju svoju obitelj, ali ovisnike o nikotinu prokazivat ćemo kao parije i tjerati ih da na svoj trošak kupuju Nicorette i slična pomagla.

Meni pušači ne smetaju. Možda je u tome stvar. Ako mi netko smeta - iz bilo kojeg razloga, maknem se i odem svojim putem. Možda je stvar u tome. Ne pizdim i ne očekujem od drugih da budu kao ja, da dijele iste stavove, da jednako žive svoj život.

Da radim u firmi i da me šef ili kolega odnosno kolegica maltretiraju pušenjem, da, prijavila bih ih. Zato što smo svi zaposleni u istom poduzeću i moramo se pridržavati istog pravilnika. Ali, iz firme ne mogu otići, ne, u doba egzistencijalne krize, a iz restorana i kafića mogu. S frendovima koji puše ne moram se družiti ili ih mogu otrpjeti. Moj slobodan izbor. Pušači ga nemaju.

U prednosti sam. Pa si mogu dopustiti da budem velikodušna, a ne čangrizava.
kuki

Post 05 Apr 2012, 18:43

MmeTipfeler » wrote: S frendovima koji puše ne moram se družiti ili ih mogu otrpjeti. Moj slobodan izbor. Pušači ga nemaju.
Kako misliš - nemaju ga? Koji to izbor pušači nemaju, osim što ne smiju zasmrđivati srectvom svoje ovisnosti restorane, slastičarne, radna mjesta i bolnice? :misli:

Što se tiče pušača s kojima se nalazim tu i tamo, postoje oni koji sami traže mjesta na kojima ću moć disat (nisu sve pušačke birtije takve, nekima su dali dozvolu jer je gazda popušio inspektoru kurac i nazvao to ventilacijom - toliko o degutantnom progonu pušača) i postoje oni s kojima se izbjegavam nać. :D
JPK

Post 05 Apr 2012, 19:56

vrrrlet » wrote:

A zašto ti ne bi, umjesto cigarete, u restoranu pušio kurac? Tako bi pružao ugodu dvjema osobama, a ne samo jednoj, a bog voli kad podijeliš radost svoju s bratom svojim.
Lastan

Post 05 Apr 2012, 21:01

blaze » wrote:svi mi tu idemo u restorane da se sve praši. nepušači svaki dan otkako je zabranjeno pušenje :rofl: kad ga odbrane, iz protesta će si sami doma kuhati
Ja trenutno idem u restoran najmanje jednom tjedno. Počne li se ondje pušiti, ići ću nula puta godišnje.
Lastan

Post 05 Apr 2012, 21:02

vrrrlet » wrote:Nije 70%, nisu svi nepušači lastanoliki. Nepušači nadalje imaju slabiji socijalni život i manje su po vani. Omjer je više fifti-fifti.
A zašto imamo slabiji društveni život? Jer je većina okupljališta pušačka, pa takva mjesta izbjegavamo. :kava:
Neka izvade brvno iz svojih usta prije nego meni miču cigaretu. :Isus:
Neka se ja i prežderavam; to tebi ne šteti.
Meni tvoj dim šteti.
Odjebi s ovakvim jeftinim štosovima.
Lastan

Post 05 Apr 2012, 21:03

ali » wrote: Služi i državnom proračunu :mig:
I to prilično dobro.
Samo kratkoročno. Dugoročno bi državnom proračunu bilo daleko bolje da odjebe poticaje za duhan i zabrani pušenje; troškovi liječenja pušačkih bolesti čak su i u Hrvatskoj veći od prihoda od duhanskih nameta.
Lastan

Post 05 Apr 2012, 21:06

kuki » wrote: Kako misliš - nemaju ga? Koji to izbor pušači nemaju, osim što ne smiju zasmrđivati srectvom svoje ovisnosti restorane, slastičarne, radna mjesta i bolnice? :misli:
Vjerojatno misli na to da pušači kao ovisnici nemaju izbora – njihova ih ovisnost ganja.

Ipak, nikotinska ovisnost ljude ostavlja visokofunkcionalnima i neka se liječe.
kuki

Post 05 Apr 2012, 23:45

Pa nisam sigurna imaju li gdje. Što se desi kad dođeš svom liječniku opće prakse i zamoliš uputnicu za psihijatrijsko liječenje od duhanske ovisnosti?
Lastan » wrote: Samo kratkoročno. Dugoročno bi državnom proračunu bilo daleko bolje da odjebe poticaje za duhan i zabrani pušenje; troškovi liječenja pušačkih bolesti čak su i u Hrvatskoj veći od prihoda od duhanskih nameta.
Jesi li ukalkulirao i kraći životni vijek i kraću isplatu penzija pušačima? :D
karambol

Post 06 Apr 2012, 09:04

O moj bogo, što ste se zajapurili... :zubo:
Ja sam vrlo uviđavan pušač. Pušim jer mi je to gušt. Uvlačim dim cigarete, dimim cigare, volim lule s dobrim duhanom i fino složene nargile, ali moja obitelj ne puši pa im ja doma neću dimiti. Odem na balkon ili u vrt ili na Velebit i tamo guštam. Isto je i s restoranima i kafićima. Biram onaj gdje mi je gušt, gdje mi nitko neće braniti ili me prezrivo gledati ispod oka dok otpuhujem svoj dim.
Tamo gdje im to nije po volji, ne idem...osim, ako netko drugi plaća, a klopa i alkohol su nadnaravni.
Tada sam se spreman žrtvovati i pričekati trenutak kad mogu zapaliti i udahnuti svoj voljeni dim. Ne silujem svoju okolinu i ne razmišljam o zdravstvenim posljedicama jer, lijepo si to rekao vrrrlete, da je do držanja nekog principa na svakom bi auspuhu trebalo visjeti upozorenje o štetnosti sadržaja koji se vožnjom izbacuje kroz tu cijev, na svakoj konzervi bi trebao biti nacrtan neki ogavni debeljko, a u mekdonaldsima i sličnim mjestima trebao bi stajati presjek eksplodirane ili usaljene aorte...
Also...ja ću i dalje uvlačiti i ispuhivati dim. Onaj kome to smeta maknut će se od mene isto kao što ću se ja maknuti od onoga tko mi kaže da mu to smeta... Peace!
Haug! :zubo:
Lastan

Post 06 Apr 2012, 09:41

kuki » wrote:Pa nisam sigurna imaju li gdje. Što se desi kad dođeš svom liječniku opće prakse i zamoliš uputnicu za psihijatrijsko liječenje od duhanske ovisnosti?
Nije da sam ikad bio ovisnik o nikotinu i pokušao, ali koliko znam, općenito se ovisnicima, pa tako i nikotinskima, savjetuje da se obrate svom liječniku opće prakse kako bi primili svaki moguć oblik pomoći.
Dakle, liječnik opće prakse trebao bi onda i izdati takvu uputnicu.

Pitam se koliko je pušača pokušalo s tim. :kava:
Vjerovala ili ne, neke duhanske kompanije u EU sada upravo tu činjenicu ističu kao dokaz svoje korisnosti po društvo. (Sad mi fali :rigo: )
vrrrlet

Post 06 Apr 2012, 09:49

Beta ženka » wrote:
Što se vraćam, ofkors. :cerek:

:beograd u srcu, duši i jetrama: :p
Zašto se ne preseliš tamo? Tamo ti je Tito.
JPK » wrote: A zašto ti ne bi, umjesto cigarete, u restoranu pušio kurac? Tako bi pružao ugodu dvjema osobama, a ne samo jednoj, a bog voli kad podijeliš radost svoju s bratom svojim.
Žicaš ručak? No fud for ju, dezerteru.
Lastan » wrote: A zašto imamo slabiji društveni život? Jer je većina okupljališta pušačka, pa takva mjesta izbjegavamo. :kava:

Neka se ja i prežderavam; to tebi ne šteti.
Meni tvoj dim šteti.
Odjebi s ovakvim jeftinim štosovima.
Ma je, sad smo mi krivi što ste vi autistični.

Meni šteti tvoja debljina. Ja ću plaćati liječenje tvojih srčanih bolesti, kao i ti moj rak pluća. Zbog tebe javni gradski prijevoz kojeg i ja subvencioniram troši više benzina i struje. Teži si i više trošiš podloge za hodanje po gradu, a cure su manje sretne jer je manje atleta oko njih. A nesretna cura đavolje je igralište.
Pješčana » wrote: da, i k tome kad dobiješ rak i kreneš na liječenje, i budeš na bolovanju i primaš plaću za ništa tjednima, mjesecima, a ne radiš svoj posao, država isto tako ne gubi na tebi.
Lastan » wrote: Samo kratkoročno. Dugoročno bi državnom proračunu bilo daleko bolje da odjebe poticaje za duhan i zabrani pušenje; troškovi liječenja pušačkih bolesti čak su i u Hrvatskoj veći od prihoda od duhanskih nameta.
Odlično primjećeno, i gotovo da ste u pravu, da nije slijedeće sitnice: :D
kuki » wrote:
Mi umiremo mlađi. Osim što državi šparamo lovu za naše penzije, neće nas dohvatiti staračka nepokretnost ili demencija. Umrijeti ćemo kao ljudi, a ne kao biljke. Vi slobodno kakajte u gaće i nosite katetere.
zeleni zub

Post 06 Apr 2012, 10:02

Meni nije jasno kako je moguće da itko osim vlasnika nekog prostora određuje hoće li se pušiti u njemu ili neće. Dok se recimo na javnom prostoru smije pušiti, a u biti je to prostor u kojem nemaš izbora.
vrrrlet

Post 06 Apr 2012, 10:11

zeleni zub » wrote:Meni nije jasno kako je moguće da itko osim vlasnika nekog prostora određuje hoće li se pušiti u njemu ili neće. Dok se recimo na javnom prostoru smije pušiti, a u biti je to prostor u kojem nemaš izbora.
Točno, takve zabrane su fašizam. Zabrana pušenja na javnom prostoru je moguća, neke mudre zemlje su zabranile pušenje na recimo tramvajskim stanicama. :cerek: Uz koje prometuju tonobili. :cerek: :cerek: I iznad kojih se kočopere tisuće kućnih i desetine tvorničkih dimjaka. :cerek: :cerek: :cerek:
Beau

Post 06 Apr 2012, 10:18

zeleni zub » wrote:Meni nije jasno kako je moguće da itko osim vlasnika nekog prostora određuje hoće li se pušiti u njemu.
Ok, ovakvi argumenti ne drže vodu.
Kada bi samo jedan od milion vlasnika odlučio imati nepušački lokal, možda bi se i moglo raspravljati na taj način.
vrrrlet

Post 06 Apr 2012, 10:22

BoDerek » wrote: Ok, ovakvi argumenti ne drže vodu.
Kada bi samo jedan od milion vlasnika odlučio imati nepušački lokal, možda bi se i moglo raspravljati na taj način.
Aha. A oni odlučuju imati pušačke restorane zato jer im to tjera goste? :misli:

I ima onaj nepušački birc na Britancu, nek idu tamo.
Beau

Post 06 Apr 2012, 10:23

Dobro to je samo jedan. Nisam mislila doslovno jedan.
Odlučuju se na pušačke zbog zarade, da. Ne valjda da bi oni mogli zapalit u njemu.
  • Information