kuki » wrote:
Meni je to đubretarsko teroriziranje ljudi. Platiš 120-350 kuna mjesečno i u prekršaju si za koji ti mogu naplatiti kaznu ako u šestoj današnjoj vožnji ne evidentiraš karticu.
Osim toga sa mjesečnom kartom ti plaćaš 24 sata vožnje svaki dan mjesec dana a s godišnjom 24 sata godinu dana.
Dakle stalno prijavljivanje kartice ne služi ničemu nego da se za njih prikupljaju statistički podaci o vožnjama a mislim da nigdje ne postoji obveza da se troši vrijeme za sudjelovanje u besplatnoj izradi statistike neke tvrtke. Ono kao da te HRT ili neka kabelska televizija prisile da iako si platio mjesec dana unaprijed negdje zapisuješ svaki puta kada si upalio televizor i koji si kanal gledao. Ukoliko ih to zanima njihova je obveza da da to na neki način prikupljaju. Mogu kao i prije zaposlit konduktera u tramvaju koji bi brojao ljude

mislim da je ostalo još nešto nezaposlenih kumova.
Ti aparati su tamo samo da oni koji kupuju pojedinačno karte mogu platiti vožnju. Obveza da se tamo prijavljuje je razumljiva tamo gdje te netko plaća ali tamo gdje ti nekome plaćaš i platiš unaprijed mjesec ili godinu dana ne.
Mislim da je nije istina da je netko platio kaznu zato što nije prijavio mjesečni ili godišnji pokaz, možda ako onu karticu s pojedinačnim iznosom nisu prijavili ali ovako ne.
Uostalom i kad nemaš sa sobom pokaz a inače ga imaš s kaznom odeš u sjedište i ponište ti kaznu. Što sada će reći nešto tipa: ... je da, da ste prijavili karticu poništili bi vam kaznu ali evo ovako ne možemo