judolino » wrote:Žema danas ispekla pitu od sira i srijemuša. Fenomenalno! I paradajz juha od domaćeg paradajza. A za doručak bruskete i salata od krumpira, srijemuša, matovilca i jaja.
odlicno!

ja sam ga prvi put okusila prosle godine, i to kad sam ga sama brala.

u to sam vrijeme dosta boravila u prirodi i svako malo bih osjetila taj specifican miris. onda sam i procitala ponesto o medvjedjem luku jer je postao, kao,
in, a i kazu da je jako zdrav. i, ne bud' lijena, naberem ja toga tamo u nekoj sumi kod okica, ali kako znam da se moze pobrkati i s otrovnim biljkama, odem kod ljudi koji imaju zemlju, gljivare po prirodi i znaju sve i svasta, a oni o medvjedjem luku - nemaju pojma.

onda sam otisla doma, jos malo proguglala, oprala ga, poslagala po salvetama, lagano zaderala svaki list i isto tako mirisala svaki. na kraju sam ga samo smiksala s maslinovim uljem i stavila u teglicu. mislila sam da ce trajati, ali pozderali smo ga vrlo brzo. nitko se nije otrov'o.
ako ste paranoici kao ja, provjeravajte svaki list.

ali pazite da vam prsti ne budu preblizu nosu, da ne bi osjetili prste, a ne list.
stavljala sam ga najvise u quiche sa sirom i blitvom, a ubacila sam ga i u strudlu od sira. fin je i preko pire krompira. ma divotica.