Koliko je dovoljno, a koliko previše?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
ombia

Post 15 Mar 2012, 13:09

Lastan » wrote: Možda si u pravu. Ali ja nekako ne smatram da baš sve u životu mora biti izazov. :D

Ako imaš uspješnu vezu, imaš uspješnu vezu. Kako god da do nje dođe i kojim je god sredstvima održavaš.
O.k.
To je tvoje misljenje. :)
Ja vidis ne bih rekla da imam uspjesnu ili dobru vezu ako me decko varao godinama dok sam u toj istoj.
Ako smo se godinama lagali.
Rekla bih svasta al ne bih to nazvalam uspjesnom vezom.

A pogotovo ne bih tvrdila da mi partner nije dosadio godinama ako bih ga godinama varala.
O moralnosti ovaj put ne pisem niti sam ona koja ce preljubnike pribiti na kriz, zna se i zasto. :o

ombia

Post 15 Mar 2012, 13:12

vrrrlet » wrote:[q

Sramotno je da on godinama nije vidio kako njoj nešto dubinski fali, i sramotno je što mu ona to godinama nije rekla. Nsam 'tjela kvarit zabavu... pa šta, produžit ćemo do Bačvica i uletiti u stilu na picigin. :ne zna:
Mozda je vidio al nije mu se dalo, pa se uvjerio da ne vidi.
Mozda mu je rekla, milijon puta a on se pravio da lovi drugu frekvenciju.
karambol

Post 15 Mar 2012, 13:23

vrrrlet » wrote:
Kavi? Situacija više zove na rakijicu... Ne bih se usudio davati zaključke na osnovu šturih informacija, to ponekad nije mudro čak i kad "znaš" aktere priče, ali ako je pitanje tko je izdan, a tko izdajica, onda možemo reći da su izdana djeca, a izdajice su oni oboje.

Sramotno je da on godinama nije vidio kako njoj nešto dubinski fali, i sramotno je što mu ona to godinama nije rekla. . :ne zna:
Je, ja bi mog'o rakijicu, ali ne znam kako bi on uzgledao jer guta antidepresive, antibiotike i antiživotike i još neke anti tablete...
I da, uvijek je teško imati sve informacije, gotovo nemoguće, jer nitko ti ne da da mu zaviriš do dna u bunar s emocijama unatoč prijateljstvu.
Sramota je da se muškarac može toliko prepustiti - ničemu. Obitavati ne primjećujući nikakve znakove, a i kad ih primjeti ne zna ih pravilno rastumačiti... Sramota je da žena zna (iako se nada da je izabrala drugačijeg, pametnijeg, osjećajnijeg) kako je on tupav za neke stvari, a i dalje mu govori indirektno, suptilno, nadajući se kako će shvatiti. O, ne, neće, jebiga...
I sad, kada se dogodi takvo otklizavanje, i postoji način da djeca ostanu pošteđena (jer oboje tvrde kako se vole) krivo mi je što nijedno ne može nokautirati svoj ego, barem privremeno.
Ne znam... koliko god volim svoju suprugu - interese djeteta bih uvijek stavio ispred naših.
karambol

Post 15 Mar 2012, 13:26

ombia » wrote:
Pogotovo u braku, čest je taj šum na komunikacijskom kanalu između muškarca i žene...
vrrrlet

Post 15 Mar 2012, 13:26

ombia » wrote:
O moralnosti ovaj put ne pisem niti sam ona koja ce preljubnike pribiti na kriz, zna se i zasto. :o
Kurvo! Preljubnice! :azdaja:
ombia wrote:
Možda. A možda je ona notorna kurvetina. Ne znamo. Stoga, ne sudimo. Osim za potrebe trolbe, naravno.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
vrrrlet

Post 15 Mar 2012, 13:40

karambol » wrote:
Je, ja bi mog'o rakijicu, ali ne znam kako bi on uzgledao jer guta antidepresive, antibiotike i antiživotike i još neke anti tablete...
I da, uvijek je teško imati sve informacije, gotovo nemoguće, jer nitko ti ne da da mu zaviriš do dna u bunar s emocijama unatoč prijateljstvu.
Sramota je da se muškarac može toliko prepustiti - ničemu. Obitavati ne primjećujući nikakve znakove, a i kad ih primjeti ne zna ih pravilno rastumačiti... Sramota je da žena zna (iako se nada da je izabrala drugačijeg, pametnijeg, osjećajnijeg) kako je on tupav za neke stvari, a i dalje mu govori indirektno, suptilno, nadajući se kako će shvatiti. O, ne, neće, jebiga...
I sad, kada se dogodi takvo otklizavanje, i postoji način da djeca ostanu pošteđena (jer oboje tvrde kako se vole) krivo mi je što nijedno ne može nokautirati svoj ego, barem privremeno.
Ne znam... koliko god volim svoju suprugu - interese djeteta bih uvijek stavio ispred naših.

Onda ne rakijicu. I neka izbaci antidepresive, to je nezdravo, neka puši biljke koje nam je dobri Bog dao za slučajeve radosti i tuge.

Da, tužno je to, dobra riječ, otklizavanje.

S druge strane, ima li smisla glumatati radi djece? Da on nju i dalje ne razumije kao onaj što joj iz očiju čita? Koji zna kakvu će kaku podariti svijetu prije nego je i prdnula?

Oni si imaju mnogo toga za priznati. Ovo će njoj biti seksualna ljaga koju će on kao tašti mužjak uvijek nabadati na nos i peći će ga u besane noći, dok će ležati kraj nje ne usudivši je zagrliti, ne znajući želi li je zagrliti. Zbog djece?

Najmanje što ona može učiniti je da se za svoje kurvanje ispriča djelom. Neka mu izvoli platiti kurvu svaki put kada se ona poseksa sa čitačem misli i kake. Neka odrede dane i redove kada tko brine o djeci, a tko se kurva.

Nakon toga neka počnu s humorom oko te situacije, neka se međusobno izruguju, ali i samoizruguju, ali benevolentno, bez svađa. S vremenom će čitač misli i kake postati dosadan, a naletiti će neki crnac s ogromnom karom (plaćenu kurvu bi sada trebalo promijeniti u crnkinju, to su važni i osjetljivi detalji). Ma kraju će shvatiti da su otpočetka mogli jebati crnce, uživati u životu i skladno odgajati djecu.
baja

Post 15 Mar 2012, 13:44

karambol » wrote:
Možda iritacije nema. Prijatelj se rastaje. Sve je, gledano izvana, u najboljem redu. Oboje zaposleni, dvoje djece, novi stan, zajednički kredit. Zajedno 15 godina. Ona je našla nekoga tko ju "razumije, čita iz duše, vidi u njenim očima sve što ona želi pokazati"... Opet se ne mogu oteti dojmu kako ima mnogo "igrača" koji traže upravo takve, nezadovoljne i bračnim životom učahurene žene...
On, pak, nikada niti pomislio nije da pruža manje od onoga što ona očekuje. Mislio je, kao i mnogi, kako je to što sudjeluje - dovoljno.
Njoj je žao, on je povrijeđen. Deprimiran i afektivan i u takvom stanju donosi odluku o razvodu.
Ovo pitanje naslovnog posta je on postavio meni. Kaže da ju voli. Da voli djecu i život koji je imao, ali ne može prijeći preko osjećaja da je izdan. Pitanje je tko je izdan? Ona, vjerujem, misli kako je ona izdana od njega. Nedostatkom pažnje, uhodanim predvidivim danima gdje je izgledalo da je njemu super i da može tako godinama trajati.
Pita me je li preljub previše? I koliko je nezadovoljstva dovoljno da učiniš takav korak? Kao da je njemu bilo sve sjajno?
Jebiga, kad se takve stvari dogode uvijek se vrte slična ili ista pitanja.
Ne očekujem definitivan odgovor. Samo tražim inspiraciju i modalitet kako ću s njim pričati na slijedećoj kavi...
nažalost, viđam i previše ovakvih scenarija u zadnje vrijeme
ono što im je, čini se, zajedničko da živjeli jedno pored drugog, a da osim o nužnoj logistici nisu nikad razovarali
na duge staze, komunikacija nepovratno umre, ona komunikacija koja ih je trebaa činiti bračnim partnerima, i nezaovljstvo je ogromno
i onda, umjesto da se potrude vratiti komunikacijski minimum, oni se nastave klati preko djece pozivajući se na izdaju, iznevjerenost do kraja života
a zapravo, samo su zaboravili pitati kako se osjeća onaj drugi, kako on vidi jedan te isti problem
ombia

Post 15 Mar 2012, 13:59

vrrrlet » wrote:
Kurvo! Preljubnice! :azdaja: e]
Nosacu biciklistickih hlacica :azdaja: :azdaja: :azdaja:
S vremenom će čitač misli i kake postati dosadan, a naletiti će neki crnac s ogromnom karom
:o
Beau

Post 15 Mar 2012, 14:02

ombia » wrote:
:o
Kako si se odma namjestila. Kurvo! :azdaja:

:D
ombia

Post 15 Mar 2012, 14:09

BoDerek » wrote: Kako si se odma namjestila. Kurvo! :azdaja:

:D
To je proslo svrseno vrijeme. :o Sad sam opet cedna. :o
Beau

Post 15 Mar 2012, 14:13

ombia » wrote:
To je proslo svrseno vrijeme. :o Sad sam opet cedna. :o
I u stavu priprema pozor :o
karambol

Post 15 Mar 2012, 15:06

baja » wrote: a zapravo, samo su zaboravili pitati kako se osjeća onaj drugi, kako on vidi jedan te isti problem
Hvala, ovo je lijepo rečeno... :)
karambol

Post 15 Mar 2012, 15:22

vrrrlet » wrote:

S druge strane, ima li smisla glumatati radi djece? Da on nju i dalje ne razumije kao onaj što joj iz očiju čita? Koji zna kakvu će kaku podariti svijetu prije nego je i prdnula?

Oni si imaju mnogo toga za priznati. Ovo će njoj biti seksualna ljaga koju će on kao tašti mužjak uvijek nabadati na nos i peći će ga u besane noći, dok će ležati kraj nje ne usudivši je zagrliti, ne znajući želi li je zagrliti. Zbog djece?

.
Možda da drugačije postavimo pitanje - ima li smisla, ne glumatati, već pokušati reanimirati vezu kad se oboje izjašnjavaju da su jedno drugome dragi, pače, da se vole? Ili je to samo strah od toga da ne ispadnu pizde u vlastitom društvenom okruženju, u obitelji i pred zrcalom ujutro kod umivanja? Strah od pada dosadašnje životne konstrukcije? Od samoće?
Ili da ona prihvati da taj koji ju "shvaća i razumije, priča s njom do besvjesti" nije intergalaktički ljubavnik i grbava duša koja joj najbolje paše već samo netko tko želi umočiti i svršavati bez obaveza?
I da on ima dovoljno muda da prizna sam sebi i njoj svoju sramotnu glupost i lijenost?
Mislim da će ga ta spoznaja, o vlastitoj krivici, više proganjati od same činjenice da je neki drugi mužjak konzumirao spolovilo njegove izabranice srca... :ne zna:
ombia

Post 15 Mar 2012, 15:26

karambol al nekad je taj drugi srodna dusa, a ne onaj prvi.
Jebiga nigdje ne pise da sa dvadeset moramo donjeti dozivotne odluke.
Sto i nije nista lose, tuzno postaje kad su u igru upletena djeca.
Iako losi brakovi su ionako tuzni smai po sebi.
karambol

Post 15 Mar 2012, 15:41

ombia » wrote:karambol al nekad je taj drugi srodna dusa, a ne onaj prvi.
Jebiga nigdje ne pise da sa dvadeset moramo donjeti dozivotne odluke.
Sto i nije nista lose, tuzno postaje kad su u igru upletena djeca.
Iako losi brakovi su ionako tuzni smai po sebi.
Meni je žao upravo zbog te slike koja nije odavala loš brak. Loš brak je rastezljiv pojam i ocjenjivanje je vrlo subjektivno u ovakvim slučajevima. Pokušavam dokučiti i uključiti još neke razloge zašto do takvih stvari dolazi. Kao što su npr. midlife crisis koja se najčešće koristi za opravdavanje i tumačenje muških stanja u nekim godinama. Koliko ja kužim, ona se zaljubila, a zaljubljenost je stanje koje dođe i prođe. Odluka da s nekim živiš i imaš djecu je, valjda, stepenica više, ne znam...
Dozvoljavam i oprostio bih seks koji se dogodi ili zaljubljenost u tim godinama drugog puberteta kada bi se mogli dogovoriti da sve to ne šteti djeci i njihovom odrastanju.
Isto tako, naravno, ako netko smatra svoje stanje nepodnošljivim i želi razvrgnuti ono što se godinama zajednički stvara i što se ulaže, mislim da to nitko ne odlučuje na mah, već razmisli. Razgovara i pokuša objasniti i sebi i svojoj partnerici/partneru razloge zašto je to tako i zašto misli kako je to najbolje. Osim u slučajevima fizičkog i psihičkog maltretiranja.
Ne mislim i da netko nesretan treba trpjeti i podnositi ulogu uzornog supružnika radi društva i moralnih ograda. Ali da bi bilo razumno pričati i učiniti onda korake u nekom smjeru smatram ljudskim i dostojanstvenim.
Mislim da su oni to preskočili, oboje, a to je tužno. I za njih i za djecu.
rh4ps0dy

Post 15 Mar 2012, 15:48

Tupelo » wrote:
Upravo ovo sam mislila kad sam pisala o prihvaćanju partnerove i razvijanju vlastite samohodnosti.

Meni je ovo iznimno bitno u odnosu.
Jako jako jako mi je potrebno da nastavim "postojati" u odnosu. Da se ne izgubim u nekakvom "mi".
Potreban mi je i partner koji tako funkcionira.
Ne bih mogla biti s osobom koja ne zna "sama guštati u svojim guštima". Takvi ljudi se prečesto pokažu jako dosadnima. :o
Mene je veza na daljinu uspjela razviti u tom polju. Volim ga, s njim sam neizmjerno sretna i nakon skoro dvije godine (kad obično vele da leptireki smanje intenzitet), ali neću čeznutljivo sjediti kraj prozora čekajući da se vrati s posla i bude raspoloživ za brbljanje. Neću ga smsati svakih 10 minuta ako je na kavi s frendovima. Mogu živjeti bez njega, ali naprosto ne želim. :cerek: Imamo zajedničke hobije, imamo svaki svoj i to je super (uostalom, ne mogu očekivati da ćemo danas-sutra u zajedničkom životu viriti ili ja njemu u kod ili on meni u tabletić u nastajanju - cijenim svoj prostor i svoje vrijeme). Želim da ostanemo jedinke, ali u timu.
ombia

Post 15 Mar 2012, 15:49

Al ti ne mozes znati kakav je njima brak bio. Zapravo ne znas.
Podsjecas me na ekipu koja je bila ucviljena kad smo se mi rastajali. A oni bili ucviljeni.
Kao pa tak smo super par bili. Pa kao ak smo se mi raspali onda fakat nema gerancije.
No shit sherlok.
Pa nema je.
Tak da ispada da smo druge razocarali rastavsi se. :rofl:
Tak da ne znas.
Neke stvari ti cak i kao frendu nece reci. A mozda ih ni sam nije svjestan.
Loš brak je rastezljiv pojam i ocjenjivanje je vrlo subjektivno u ovakvim slučajevima.
I to dvoje u braku mogu itekako znati jesu imali los brak. I samo oni. Cak i ako je samo jedno misljenja da im je brak los.
Sta sam trebala cekati jos 15 godina dok i njemu ne postane lose? Iako je meni neko vrijeme bilo uzasno lose?
I da takve odluke se ne donose preko noci.
Pa okidam na recenice: najlakse se rastati.
Koje redovito dolaze od ljudi koji se nisu rastali pa jel znaju kako je to rastati se. :facepalm:
Ali da bi bilo razumno pričati i učiniti onda korake u nekom smjeru smatram ljudskim i dostojanstvenim.
Da ovo i ja smatram.
Al se pislao nedavno po forumu da je rad na vezi/braku fuj i jadno i izlisno.
karambol

Post 15 Mar 2012, 16:03

ombia » wrote:Al ti ne mozes znati kakav je njima brak bio. Zapravo ne znas.
Podsjecas me na ekipu koja je bila ucviljena kad smo se mi rastajali. A oni bili ucviljeni.
Kao

Pa okidam na recenice: najlakse se rastati.
Koje redovito dolaze od ljudi koji se nisu rastali pa jel znaju kako je to rastati se. :facepalm:

Da ovo i ja smatram.
Al se pislao nedavno po forumu da je rad na vezi/braku fuj i jadno i izlisno.
To sam i napisao. Nitko ti neće dozvoliti da mu dođeš do dna njegovog emotivnog bunara. Ne osuđujem niti sudim, pokušavam razumjeti, ako me kužiš.
Jednostavno mi bude žao i ja se osjećam loše kad vidim da se jednostavnim razgovorom, manje-više jednostavnim, možda može naći čak i pozitivno rješenje odnosa dvoje ljudi, a ne da budu žrtve u vlastitim očima koje će se sažalijevati ili mrziti onog drugog zbog nečega što si nisu uspjeli reći radi jahanja na egu.
Onaj forum mi je kao prekrcani željeznički kolodvor i uvijek kada čitam tamo padnem u afan od sve sile "savjeta" i konačnih definicija...no, dobro, to nije tema.
vrrrlet

Post 15 Mar 2012, 16:03

ombia » wrote: Tak da ispada da smo druge razocarali rastavsi se. :rofl:
Samo se ti smij, ali mene je bilo nekako malo sram naći se s ljudima nakon mog fatalnog prekida. :rofl: Osjećao sam se kao da po meni padaju mrtvi leptiri, a u vrtu da je masovna grobnica anđela s ljubavnim strelicama.

Ali, moglo je i gore. Anđeli barem nisu silovani i nisu im izvadili zlatne zube i pokrali ručne satove.
baja

Post 15 Mar 2012, 16:07

ombia » wrote:Al ti ne mozes znati kakav je njima brak bio. Zapravo ne znas.
ali ovdje je ucviljen karambolov prijatelj, a ne karambol koji želi pomoći
i kužim ga; imamo među prijateljima jednu vrlo sličnu priču, toliko sličnu da pomislim da je ista :D :(
on plače, ona ode....
ombia

Post 15 Mar 2012, 16:07

karambol » wrote:[quote="[url=https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=128915#p128915]

To sam i napisao. Nitko ti neće dozvoliti da mu dođeš do dna njegovog emotivnog bunara. Ne osuđujem niti sudim, pokušavam razumjeti, ako me kužiš. a.
Sorry sto te nisam ubrala. Da slazem se.
Ali, moglo je i gore. Anđeli barem nisu silovani i nisu im izvadili zlatne zube i pokrali ručne satove.
:rofl:

Da.

edit: bajo najveci zajeb koji prijatelji rastavjaljuceg para mogu uciniti je zabrijati da znaju kako je njima. Bilo u tom braku. I kako im je sad.
Nisam pisala karambolu da je ucviljen nego me podsjetio na neke projekcije koje su ljudi imali u vezi mog braka.
baja

Post 15 Mar 2012, 16:16

ombia » wrote:
edit: bajo najveci zajeb koji prijatelji rastavjaljuceg para mogu uciniti je zabrijati da znaju kako je njima. Bilo u tom braku. I kako im je sad.
ma, ne brijem(o) nego je čovjeku loše i pita se i pita nas... jako tužno
Nisam pisala karambolu da je ucviljen nego me podsjetio na neke projekcije koje su ljudi imali u vezi mog braka.
a, ok, ovdje priznajem da sam zabrijala :D
vrrrlet

Post 15 Mar 2012, 16:18

ombia » wrote:
:rofl:
Sada ti je smiješno, je li? To je dobro, da nemaš PTSP, iako imaš krezube anđele.

baja wrote:
i kužim ga; imamo među prijateljima jednu vrlo sličnu priču, toliko sličnu da pomislim da je ista :D :(
on plače, ona ode....
Svi imamo sličnu priču. Kao što svi imamo mamu.
karambol

Post 15 Mar 2012, 16:21

vrrrlet » wrote:
Sada ti je smiješno, je li? To je dobro, da nemaš PTSP, iako imaš krezube anđele.

Svi imamo sličnu priču. Kao što svi imamo mamu.
:giggle:
baja

Post 15 Mar 2012, 16:22

vrrrlet » wrote: Svi imamo sličnu priču. Kao što svi imamo mamu.
al' nisu sve mame slične :zvrko:
  • Information