ZET

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Lastan

Post 10 Mar 2012, 15:55

Almost Rosey » wrote:
Pda, ali upravo takvi misle da je njihovo sveto pravo voziti se bez karte, kao, sporo je i neorganizirano, ljudi su stoka i smrde, usluga je zakurac i upravo zato ću je koristiti i ne platiti :ne zna:
Dobro, hoćeš. Ali ćeš onda i držati jezičinu za zubima.

Ako uslugu ne plaćaš, nemaš se pravo žaliti.
Ako ne glasaš na izborima, nemaš pravo pljuvati po vlasti.
I tako.

Beta ženka

Post 10 Mar 2012, 16:01

Lastan » wrote: Ne. Tim više što tako uglavnom kokodaču iritantne babetine. :D
Da, zapravo. Neki mrga sigurno ne bi tražio da sjedne - bilo bi sramota.
:D
Mene uopće ne zanima ima li netko zbilja kartu. Zanima me reakcija.
Nisi nikad pričao o tome - pa tebe treba pratiti kamera, bilo bi materijala za smijeh. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
elma

Post 11 Mar 2012, 18:10

Gledam njihov cjenik i nije mi jasno kako opća mjesečna karta za zet košta 360 kn, a tzv. višednevna za 30 dana košta 400kn? :misli:
Ili ta višednevna vrijedi i za zet i za hž? Ali zašto bi ona netko platio zet+hž 573 kn kad može kupiti tu od 400 za oboje?

cjenik :http://zet.hr/media/145175/zetcjenik2012.pdf
Herp
Nikki Gauda

Post 14 Mar 2012, 08:43

Je li Herp konačno dolijao?

Dakle, uđe kondor maloprije na Glavnom. Snimila sam ga još na stanici i brzo poslala poruku. Dok je došao do mene, već sam imala i odgovor. Kad je pregledao, ustvrdio je "to ste sad poslali". Ja kažem, naravno da sam sad poslala kad sam ušla kod Sheratona. Pa navlačenje kak sam trebala poslati još dok sam bila na stanici. Ja reko - a kako da ja to znam? Gdje to piše? Ovdje piše samo broj na koji se mora poslati, a ja se tramvajem inače ne vozim pa ne znam. Pita osobnu, kažem nemam.
Na kraju mi je rekao da će (nekome? :misli:) javiti br. mobitela s kojeg je stigla poruka, pa nek se onda s njima raspravljam. I još me pitao jesam li na pretplatu ili na bonove. Kažem, na bonove. Lažem, dakako.

I što sad? Jel imaju oni pravo od mog mobilnog operatera tražiti moje podatke? :gaah:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
A.P.
Cactus

Post 14 Mar 2012, 09:07

Neće ništa biti. Jebote sad bi kažnjavali i s ispravnim kartama. Baš me zanima bi li to rekli ljudima koji su netom procvikali kartu.
Plus, na to se moš žalit zetu i uvažili bi ti žalbu ionako, da ti je dao kaznu, jer te zatekao s kartom ionako, a nitko ne zna gdje si ušla.
baja

Post 14 Mar 2012, 09:16

A.P. » wrote: Baš me zanima bi li to rekli ljudima koji su netom procvikali kartu.
da će im precvikati prste :D
jaooo :facepalm:
Pješčana

Post 14 Mar 2012, 12:36

Herp » wrote:Je li Herp konačno dolijao?

Dakle, uđe kondor maloprije na Glavnom. Snimila sam ga još na stanici i brzo poslala poruku. Dok je došao do mene, već sam imala i odgovor. Kad je pregledao, ustvrdio je "to ste sad poslali". Ja kažem, naravno da sam sad poslala kad sam ušla kod Sheratona. Pa navlačenje kak sam trebala poslati još dok sam bila na stanici. Ja reko - a kako da ja to znam? Gdje to piše? Ovdje piše samo broj na koji se mora poslati, a ja se tramvajem inače ne vozim pa ne znam. Pita osobnu, kažem nemam.
Na kraju mi je rekao da će (nekome? :misli:) javiti br. mobitela s kojeg je stigla poruka, pa nek se onda s njima raspravljam. I još me pitao jesam li na pretplatu ili na bonove. Kažem, na bonove. Lažem, dakako.

I što sad? Jel imaju oni pravo od mog mobilnog operatera tražiti moje podatke? :gaah:
ja sam jednom uslikala onu njihovu naljepnicu, na kojoj je pisalo ZG 8585 i da smo dužni pokazati poruku kondoru, a nije pisalo kad treba poslati poruku.
zatim su te naljepnice nestale .
da, nije dovoljno da platiš, bitno je da platiš čim uđeš. kako da ne :rofl:
koliko znam, nemaju prava tražiti te podatke, jer oni nisu policija.
sve ostalo je zastrašivanje.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
karambol

Post 14 Mar 2012, 12:46

Možda će zatražiti izmjene zakona i zahtjevati da im se odobri nošenje vatrenog oružja većeg kalibra, elektrošokeri za paraliziranje putnika koji imaju namjeru umaći im, zatražiti od grada subvenciju za nabavku pancirnih košulja i kapa fantomki te obuku pasa grizača (poželjno one vrste koje imaju najveće čvalje i najtanje žifce)...Bilo bi zgodno da im tzv. obavještajna zajednica ustupi neke svoje tehničke kapacitete i dozvoli prisluškivanje i satelitski nadzor u gradskim prometalima. Nema majci da se itko više igdje šverca, a ne, ne....Image
Herp
Nikki Gauda

Post 14 Mar 2012, 12:50

Totalno ću sutra ić autom na posao i pješačiti još 20 minuta od parkinga. Jeftinije mi je od jebene karte. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ombia

Post 14 Mar 2012, 12:55

Pješčana » wrote:
koliko znam, nemaju prava tražiti te podatke, jer oni nisu policija.
sve ostalo je zastrašivanje.
Pa ni na koncert ne udjes pa platis na pola istoga. :o
Inace to je novija rijec - kondor? Nije mi poznata. Znam konduktera i kontrolora.
Pješčana

Post 14 Mar 2012, 12:59

ombia » wrote:
Pa ni na koncert ne udjes pa platis na pola istoga. :o
Inace to je novija rijec - kondor? Nije mi poznata. Znam konduktera i kontrolora.
pa, ručak u restoranu/ mjesečnu struju/plin/vodu/internet/taxi platim na kraju usluge, zar ne?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
dejzi

Post 14 Mar 2012, 13:04

Negdje sam čitala da si dužan imati poruku prije ulaska u vozilo. Mislim na njihovoj stranici. :misli:

Kako da ne, a onda mi tramvaj kasni 25min pa mi istekne onih sat i pol. Nek si puše kikije.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
ombia

Post 14 Mar 2012, 13:11

Pješčana » wrote: pa, ručak u restoranu/ mjesečnu struju/plin/vodu/internet/taxi platim na kraju usluge, zar ne?
Pa od elektre mozes malo teze pobjeci ne? Niti mozes reci, nisam koristila uslugu ovaj mjesec.
Ljudi se masovno svercaju i zetovci to znaju. Ne znam jel masovno ljudi bjeze iz restorana ne plativsi.
Rekla bih da ne.
Jedino ovo sto Dejzi pise, tko garantira da ce tramvaj doci na vrijeme?
Pješčana

Post 14 Mar 2012, 13:15

ombia, stvar je u tome da oni sad očekuju da ušećeš s kartom, karta ima rok trajanja. nećeš slat poruku dok ne uđeš jer ne znaš kad će doći, hoće li tramvaj biti pun pa nećeš moći ući i slično.
traže stvari za koje ne nude dovoljno garancije ni sigurnosti.
isto kao što u Zagrebu nema aparata za poništavanje karata izvan vozila, nego cvikaš kad uđeš.kako im to ne smeta?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Mar 2012, 14:13

Image
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Lastan

Post 14 Mar 2012, 14:22

Već iz predloženih izmjena načina plaćanja mobitelom očito je da ZET želi iskamčiti što je više moguće kazni.

Neka si jebu mrtvu mater gnojavim i nadasve mlohavim kurcem.

Na "to ste sad poslali" uopće ne odgovaraš. Jedino je pitanje je li karta valjana.
Ako počne raspravu, zapisuješ njegove podatke: ime, prezime, broj iskaznice, mjesto i vrijeme te šalješ pisanu žalbu na njegovo ponašanje.

Ako te traži osobnu, ne kažeš "nemam". Kažeš "ne dam".
Kontrolor nema nikakve službene ovlasti po kojima bi te mogao legitimirati, a uopće pokušaj da te legitimira nakon što si mu pokazala valjanu kartu dovoljan je razlog za žalbu na njegovo ponašanje jer te maltretira.

I uvijek, ali uvijek, možeš (dokle god je riječ o mužjaku) zaurlati "hoćete li me više prestati dirati po sisama?" :kava:
Lastan

Post 14 Mar 2012, 14:25

Pješčana » wrote:zatim su te naljepnice nestale .
Zapravo, budući da više nema naljepnica, možeš ne poslati poruku uopće i pitati kondore gdje su naljepnice, da se rijetko voziš tramvajem i da si očekivala da ćeš naći naljepnicu s uputama kakva je bila kad si se zadnji put vozila.
Ne, ne. Oni bi da platiš prije nego što uđeš u njihovo sredstvo javnog prijevoza koje ili nema ili ne poštuje vozni red i ne znaš kad će stići, ali zato karta ima vrlo ograničeno trajanje.
JPK

Post 14 Mar 2012, 14:29

Herp » wrote: Na kraju mi je rekao da će (nekome? :misli:) javiti br. mobitela s kojeg je stigla poruka, pa nek se onda s njima raspravljam. I još me pitao jesam li na pretplatu ili na bonove. Kažem, na bonove. Lažem, dakako.

Ma baljezga gluposti. Kao prvo, nigdje nije propisano da moraš slati poruku sa svog mobitela, tj. mobitel može biti od nekoga tko je stajao kraj tebe u tramvaju ili si ti mogla nekome posuditi mobitel da kupi kartu.
Drugo, cijela stvar je bespredmetna jer si imala kartu, drugi put reci da ti se napuši kurca ili nešto slično kreativno. :D
Biti i mniti svemiropolisno
Lastan

Post 14 Mar 2012, 14:45

Fiju. Moglo je i gore.
Mogla je biti Colonia. :kava:
*jezebel*

Post 14 Mar 2012, 17:48

Pješčana » wrote:ombia, stvar je u tome da oni sad očekuju da ušećeš s kartom, karta ima rok trajanja. nećeš slat poruku dok ne uđeš jer ne znaš kad će doći, hoće li tramvaj biti pun pa nećeš moći ući i slično.
traže stvari za koje ne nude dovoljno garancije ni sigurnosti.
isto kao što u Zagrebu nema aparata za poništavanje karata izvan vozila, nego cvikaš kad uđeš.kako im to ne smeta?
tako je!

herpe, imas valjanu kartu, dakle, on nema pravo trazit' podatke od tebe, a pogotovo ne od tvog operatera (ovo drugo, pretpostavljam, smije samo policija. on sam, ako je kreten, moze pretraziti telefonski imenik ili tako neki k****.). zapravo, ti bi trebala trazit' podatke od njega, da ga mozes lakse prijaviti poslodavcu.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 14 Mar 2012, 19:19

Ovo s automatima je bezveze. Iako nemam ni ja automate za ponistavanje. Nego automate za kupnju karte koja vrijedi od odmah. Nije ogranicena vremenski nego relacijom, znaci zabranjene su kruzne relacije ili povratne.
Niti nema isprike, zaboravio sam cvikati. Kupis, vec je cvikana. :zubo:
Nedostatak: ne mozes kupiti praznu kartu unaprijed i upotrijebiti kad ti treba. No automat za kupnju je skoro na svakoj stanici, tocnije po samom gradu bas na svakoj stanici.
Beta ženka

Post 14 Mar 2012, 22:13

Pa ono, ja krenem slati poruku čim uđem u tramvaj. No slati čim dođem na stanicu, nema šanse - ne dam.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
kuki

Post 31 Mar 2012, 04:14

Večeras je nestalo napona pa sam morala dio puta pješice, do druge linije. Pa mi tamo vozač nije stao na stanici na kojoj sam zvonila jer zašto bi. Pa je moj noćni tramvaj ne postojao pa sam išla doma taksijem.

Ko to more platit. :serek:
Lastan

Post 31 Mar 2012, 08:19

kuki » wrote:Večeras je nestalo napona pa sam morala dio puta pješice, do druge linije. Pa mi tamo vozač nije stao na stanici na kojoj sam zvonila jer zašto bi. Pa je moj noćni tramvaj ne postojao pa sam išla doma taksijem.

Ko to more platit. :serek:
Ako se sjećaš na kojoj si liniji i u koje vrijeme bila, pošalji žalbu Zetu. Nek se nađe.

Mene je jučer pri ulasku u bus vozač tražio da pokažem kartu.
Koja je plastična kartica s RFID čipom na kojoj su jedini ispravni podaci moje ime i prezime te, recimo, slika.
Vozač nema načina da provjeri je li kartica pretplatna ili pokazna i jesam li ja platio vožnju, tim više što je automat za poništavanje iza njega.
Ali me jebe pri ulasku.

I onda mi se obraća s “ti”.

Sedamdeset jebenih milijuna kuna koštao je sustav elektroničke naplate skupa s nefunkcionalnim sustavom koji javlja kad stiže sljedeći bus/tramvaj. Sedamdeset jebenih milijuna da bismo se vratili na pokazivanje jebene karte jebenom vozaču.
Sljedeći put ću mu reći da ću mu pokazati kartu kad je bude mogao očitati. A ako mi se bude obraćao kao da smo skupa u školu išli, bilježim mu ime i prezime i pišem žalbu zbog neprofesionalnog ponašanja.
MmeTipfeler

Post 31 Mar 2012, 10:26

Lastan » wrote: I uvijek, ali uvijek, možeš (dokle god je riječ o mužjaku) zaurlati "hoćete li me više prestati dirati po sisama?" :kava:
Zašto samo ako je riječ o mužjaku? Je li to provjereno da ZET zapošljava samo straight kontrolorke? :ne zna:

Lastan » wrote: Ako se sjećaš na kojoj si liniji i u koje vrijeme bila, pošalji žalbu Zetu. Nek se nađe.

Mene je jučer pri ulasku u bus vozač tražio da pokažem kartu.
S obzirom na to da u narednih ne znam koliko ljudskih vjekova nema šanse da će se tu išta naći, možeš komotno priložiti i zahtjev za naknadu troškova. Čisto iz zajebancije.

A ovo s pokazivanjem karte, to je stara praksa. Iz doba prije modernizacije. Još dok su se karte samo cvikale ili se kupovali mjesečni kuponi pa se presjedalo s tramvaja na bus, recimo, na terminusu (jel se to i kod nas tako kaže? :ne zna:), znali su se vozači autobusa sjetiti pa zahtijevati od putnika da pokaže kartu prije ulaska u autobus. Točnije, prije prolaska kroz onu okretaljku na prvim vratima.

Inače, ne da je neka utjeha, ali... Pariški kontrolori imaju specifičan način zabave: kontroliraju putnike nakon izlaska iz busa. Izvedba je jednostavna: vozač ne otvori sva vrata, nego samo jedna, i to napola (ah, ta vražja zapadna tehnika). Pa putnici mogu izlaziti samo jedan po jedan. I, naravno, neizostavno proći mimo kontrolora. I pokazati kartu. Tko je nema... sami dovršite rečenicu.

I svima je to normalno. Za razliku od Bečana koji su mi, kad jednom prilikom aparat za cvikanje nije radio, a ja se ogledavala za drugim, rekli da to nije moja briga, nego "neka si ONI sami poprave aparat ako hoće da im se plati vožnja.
  • Information