Lastan » wrote:
I uvijek, ali uvijek, možeš (dokle god je riječ o mužjaku) zaurlati "hoćete li me više prestati dirati po sisama?" 
Zašto samo ako je riječ o mužjaku? Je li to provjereno da ZET zapošljava samo
straight kontrolorke?
Lastan » wrote:
Ako se sjećaš na kojoj si liniji i u koje vrijeme bila, pošalji žalbu Zetu. Nek se nađe.
Mene je jučer pri ulasku u bus vozač tražio da pokažem kartu.
S obzirom na to da u narednih ne znam koliko ljudskih vjekova nema šanse da će se tu išta naći, možeš komotno priložiti i zahtjev za naknadu troškova. Čisto iz zajebancije.
A ovo s pokazivanjem karte, to je stara praksa. Iz doba prije modernizacije. Još dok su se karte samo cvikale ili se kupovali mjesečni kuponi pa se presjedalo s tramvaja na bus, recimo, na terminusu (jel se to i kod nas tako kaže?

), znali su se vozači autobusa sjetiti pa zahtijevati od putnika da pokaže kartu prije ulaska u autobus. Točnije, prije prolaska kroz onu okretaljku na prvim vratima.
Inače, ne da je neka utjeha, ali... Pariški kontrolori imaju specifičan način zabave: kontroliraju putnike
nakon izlaska iz busa. Izvedba je jednostavna: vozač ne otvori sva vrata, nego samo jedna, i to napola (ah, ta vražja zapadna tehnika). Pa putnici mogu izlaziti samo jedan po jedan. I, naravno, neizostavno proći mimo kontrolora. I pokazati kartu. Tko je nema... sami dovršite rečenicu.
I svima je to normalno. Za razliku od Bečana koji su mi, kad jednom prilikom aparat za cvikanje nije radio, a ja se ogledavala za drugim, rekli da to nije moja briga, nego "neka si
ONI sami poprave aparat ako hoće da im se plati vožnja.