Nitko se ovdje gutanjem ne bavi profesionalno, molim lijepo!

Stare teme i začeci foruma
kuki

Post 12 Mar 2012, 03:55

Dejzi, reci. Ja sam u četvrtom serije ujutro prije škole gledala seriju o djevojčici koja se rastapa u lokvice, a imam još samo 10 epizoda treće sezone Lie To Me za gledat dok perem suđe i to. :D

Ja sam u Zagrebu, nisam znala da puše. :o

Vodena, nakon što sam vidjela da prijatelji životinja na glavnom kolodvoru emitiraju neke filmiće s napomenom da su neke scene nasilne (nisam gledala filmiće, ne znam), pa valjda netko tko ne želi da mu djeca deranje mačke naživo ili šta već prikazuju ima poslat izvidnicu i onda s djecom zaobić glavni, ili im povezat oči, potrošilo mi se čuđenje. :(

A šta je taj vege ljudožder?

jednokratni klon

Post 12 Mar 2012, 04:08

Ne možete mene nadmašit. Ovaj mjesec sam pogledala cijelu prvu sezonu tinejdžerske serije. :facepalm:
Iznimno glupave. Ali, uživjela sam se. :brukica:
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 08:00

Jutro :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Mar 2012, 08:28

Dobro jutro! :cerek:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
baja

Post 12 Mar 2012, 08:44

Mulica » wrote:ajme, biberica će prva riječ bit 'kurac' :crying:
:zubo:

što me sjeti na bajicu, imala je negdje 2-3 godine, pokupim je iz vrtića, vozimo se, ona će odjednom: mama, 'ajde reci kurac
ja: pa zašto? znaš li ti što to znači?
b: ne
ja: to ti je pimpek od dečki i zaš' bi tako vikali pimpek, pimpek.. to ti je bez veze
par dana nakon, ja komentiram za nešto drugo da je bez veze, a ona će: jel' to pimpek?
ja: neee, pimpek nije bez veze nego ga stalno spominjati

Tupelo, u međuvremenu se uozbiljila pa kad budeš dolazila k meni ponesi sitniša jer naplaćuje prostačenje po 2 kn :o
otac joj i ja već dugujemo pozamašnu sumu :D
ja sam mislila da i mi imamo bogovsku zaštitu...obzirom da pola linkova ne mogu otvorit! dok jednog dana...
narafno, sve što se zaključa, da se i otključati :mudri: :D

jutro :cerek:
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 08:49

baja » wrote:Tupelo, u međuvremenu se uozbiljila pa kad budeš dolazila k meni ponesi sitniša jer naplaćuje prostačenje po 2 kn :o
S obzirom na visinu porodiljne naknade, trenutno si ne mogu priuštiti kavu kod tebe.
Mislim, mogu, ali bit će to veoma kratka kava. :o
baja

Post 12 Mar 2012, 08:50

Tupelo » wrote:

Mislim, mogu, ali bit će to veoma kratka kava. :o
:rofl:

nećemo stići dalje od dobar dan? :zubo:
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 08:52

baja » wrote: :rofl:

nećemo stići dalje od dobar dan? :zubo:
Otprilike.
Mislim da je bolje da se držimo birtije još neko vrijeme.

Fakat moram poraditi na tome.
Zbilja, ima li koja kočijašica na topicu da mi udijeli pokoji savjet kako je, zbog klinaca, riješila psovanje?
Morticia

Post 12 Mar 2012, 08:56

Tupelo » wrote:Zbilja, ima li koja kočijašica na topicu da mi udijeli pokoji savjet kako je, zbog klinaca, riješila psovanje?
Khm. :o :brukica:

Još se nisam riješila.
Al' budem, od sutra.
Ako ne jebat ću si mater. :o

Dobro jutro svima. :zubo:
Imala sam krasan vikend iako se danas osjećam poprilično loše, jak me boli grlo. :(

Imam sad nešto posla :mama:, vraćam se brzo.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 09:01

Morticia » wrote:Još se nisam riješila.
Al' budem, od sutra.
Što ćeš ako Buba krene psovati?

Ajmo se zajedno odviknuti.
Za početak sam mislila uzeti blokić i staviti recku za svaku psovku koju izgovorim ("jebiga" uključeno) pa da vidim o kojoj se brojci zbilja radi.
Bojim se kako će izgledati skor. :o
Morticia

Post 12 Mar 2012, 09:03

Što ću ako ona počne psovat?
A gle, ako do tad ja ne prestanem neću moć puno, ustvari. :ne zna:
Kako djetetu reći ja smijem, al' ti ne smiješ. :ne zna:

Ovaj, da, mi se kući odvikavamo od kad sam ostala trudna. :o
Nismo se još odvikli.

:gaah: :gaah: :mama:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Nikolajevna

Post 12 Mar 2012, 09:06

Morticia » wrote: Kako djetetu reći ja smijem, al' ti ne smiješ. :ne zna:
Moj stari je znao opsovat ali ja sam znala to ne znači da i ja smijem psovat. Bo. :ne zna:
Morticia

Post 12 Mar 2012, 09:11

Nikolajevna » wrote:
Moj stari je znao opsovat ali ja sam znala to ne znači da i ja smijem psovat. Bo. :ne zna:
A i kod nas je bilo tako, a bojim se da ću i ja morat pokleknut pred dvojnim kriterijima, ma koliko mi to djelovalo licemjerno i ne sviđalo mi se.
Nikolajevna

Post 12 Mar 2012, 09:17

Morticia » wrote:
A i kod nas je bilo tako, a bojim se da ću i ja morat pokleknut pred dvojnim kriterijima, ma koliko mi to djelovalo licemjerno i ne sviđalo mi se.
Pametnije je odvići se, no svejedno će negdje čuti odrasle da psuju. Na ulici, u parku, kad dođu gosti... jedino da opominješ pred njom nepoznate ljude. :zubo:
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 09:19

Nikolajevna » wrote:
Može i tako, ali mislim da bi roditelji trebali svojim ponašanjem biti primjer djetetu.
Licemjerni i glupo mi je od nje tražiti da ne psuje ako ja psujem ili da jede korabicu, a ja je ne jedem.
Želim svoj autoritet potkrijepiti/argumentirati svojim ponašanjem, a ne rečenicom "ja sam roditelj pa zato smijem" :ne zna:
baja

Post 12 Mar 2012, 09:22

Morticia » wrote:
Al' budem, od sutra.

ne znam, kako rekoh mi već dugujemo brdo love :o
roditelji nisu bezgrešni pa se tješim dok priznam kako sam kvarna da mi je pola oprošteno :trep:
a i ona onda zna da je takvo ponašanje nepoželjno
Morticia

Post 12 Mar 2012, 09:23

Tupelo » wrote:
Može i tako, ali mislim da bi roditelji trebali svojim ponašanjem biti primjer djetetu.
Licemjerni i glupo mi je od nje tražiti da ne psuje ako ja psujem ili da jede korabicu, a ja je ne jedem.
Želim svoj autoritet potkrijepiti/argumentirati svojim ponašanjem, a ne rečenicom "ja sam roditelj pa zato smijem" :ne zna:
Isto.

Međutim, moram priznati da što je starija, postajem sve svjesnija da će ponekad biti i takvih situacija.
Npr. spavanje.
Jbga, nema šanse da joj dopustim da bude budna koliko i mi.
I što onda?
Kako joj to objasniti?
Ići s njom leći u 8 navečer?

I bojim se da će se kroz odrastanje i odgoj dogoditi još puno takvih nekih sitnica kad ću joj morati objasniti da jednostavno odrasli smiju, a djeca ne smiju, bez previše drame. :ne zna:

Teorija je jedno, praksa mi se pokazuje kao nešto drugo. :zubo:
baja

Post 12 Mar 2012, 09:43

Morticia » wrote: I bojim se da će se kroz odrastanje i odgoj dogoditi još puno takvih nekih sitnica kad ću joj morati objasniti da jednostavno odrasli smiju, a djeca ne smiju, bez previše drame. :ne zna:
pa da
mislim da je jedino bitno objašnjavati, a ne izricati naređenja :ne zna:
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 09:45

Morticia » wrote:I bojim se da će se kroz odrastanje i odgoj dogoditi još puno takvih nekih sitnica kad ću joj morati objasniti da jednostavno odrasli smiju, a djeca ne smiju, bez previše drame. :ne zna:
Naravno da će takvih situacija biti, ali pokušat ću ih agrumentirati s malo više od "odrasli/djeca" podjele.
Mislim, ako već mora ići spavati u 8, onda ću dati sve od sebe da joj objasnim da raste i da joj je san potreban.
Dodatno, potrudit ću se da broj situacija s dvostrukim kriterijima svedem na što je moguće manju mjeru.
Jebiga :o , to je, valjda, sastavni dio onog "život ti se promijeni" paketa. :ne zna:
Morticia » wrote:Teorija je jedno, praksa mi se pokazuje kao nešto drugo. :zubo:
Ovo uviđam iz dana u dan. :o
Morticia

Post 12 Mar 2012, 09:47

baja » wrote: pa da
mislim da je jedino bitno objašnjavati, a ne izricati naređenja :ne zna:
A da, kako drugačije. :ne zna:
vrrrlet

Post 12 Mar 2012, 09:47

Morticia » wrote:Što ću ako ona počne psovat?
A gle, ako do tad ja ne prestanem neću moć puno, ustvari. :ne zna:
Kako djetetu reći ja smijem, al' ti ne smiješ. :ne zna:
Jednostavno. Ti si stariji i možeš je bez problema zavezati za radijator. To mi se čini kao dovoljno dobar argument. :ne zna:
Morticia » wrote:
Isto.

Međutim, moram priznati da što je starija, postajem sve svjesnija da će ponekad biti i takvih situacija.
Npr. spavanje.
Jbga, nema šanse da joj dopustim da bude budna koliko i mi.
I što onda?
Kako joj to objasniti?
Ići s njom leći u 8 navečer?

I bojim se da će se kroz odrastanje i odgoj dogoditi još puno takvih nekih sitnica kad ću joj morati objasniti da jednostavno odrasli smiju, a djeca ne smiju, bez previše drame. :ne zna:

Teorija je jedno, praksa mi se pokazuje kao nešto drugo. :zubo:
Jednostavno joj kažeš da djeca trebaju više spavati da se dobro i pravilno razviju, a odrasli su već razvijeni i mogu manje spavati. I onda je zavežeš za radijator.

Jesi vozila bicikl? Jesi napisala izvještaj na sportskim temama?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 12 Mar 2012, 09:53

Tupelo » wrote:
Naravno da će takvih situacija biti, ali pokušat ću ih agrumentirati s malo više od "odrasli/djeca" podjele.
Mislim, ako već mora ići spavati u 8, onda ću dati sve od sebe da joj objasnim da raste i da joj je san potreban.
Dodatno, potrudit ću se da broj situacija s dvostrukim kriterijima svedem na što je moguće manju mjeru.
Jebiga :o , to je, valjda, sastavni dio onog "život ti se promijeni" paketa. :ne zna:
Ma slažem se ja s tobom, al' kažem, kroz odgoj i odrastanje bit će tih i takvih situacija, vjerojatno i više nego što mi sad mislimo.
I sad ovisi o djetetu, neka djeca prihvaćaju objašnjenje bez puno drame, neka druga su tvrdoglava i biti će još tisuću i jedno potpitanje, inaćenje, pravljanje da ne razumiju.
Koliko, do kad i kako čovjek takvom djetetu može baš sve, svaku sitnicu, objasniti, ja ne znam.
Bojim se da se ponekad jednostavno dogodi ono famozno i kritizirano- "zato i dosta".
Ne znam, moja je još premala za takve stvari, al' ne mogu se zakleti da ću uvijek, u svakoj sekundi biti dovoljno odmorna, smirena i staložena za beskrajna objašnjavanja.
To je loše, potpuno sam svjesna toga, ali gledajući kako su se stvari u samo cca zadnjih 6 mjeseci okrenule na glavu kužim da jednostavno nisam sposobna biti uvijek i do kraja savršena i pratiti teoriju do u slovo.
Mene osobno je to sve zateklo.
Ni jedno tuđe iskustvo i priča nisu me uspjeli pripremiti na ono što se, praktički preko noći dogodilo- beba je postala dijete.
I sve što mogu je učiti uz nju, a mislim da ću oboliti na živce ako si ne budem dozvolila ništa osim "savršenog" odgoja.
Morticia

Post 12 Mar 2012, 09:56

vrrrlet » wrote:
Jednostavno. Ti si stariji i možeš je bez problema zavezati za radijator. To mi se čini kao dovoljno dobar argument. :ne zna:

Jednostavno joj kažeš da djeca trebaju više spavati da se dobro i pravilno razviju, a odrasli su već razvijeni i mogu manje spavati. I onda je zavežeš za radijator.

Jesi vozila bicikl? Jesi napisala izvještaj na sportskim temama?
Pa da, to i kažem.
Objasniti.
Objasniti opet.
Objasniti opet.

I šta onda kad si joj u pola sata doslovno deset puta objasnio i ponudi realne, dobre argumente, a dijete i dalje odmahuje glavicom, govori ne, ne, ne, zašto, zašto, zašto? :zubo:

E onda vidiš što uistinu znači odgoj živog čovjeka umjesto onog iz knjige. :zubo:

Jesam. :o
Tupelo

Post 12 Mar 2012, 09:58

Morticia » wrote:To je loše, potpuno sam svjesna toga, ali gledajući kako su se stvari u samo cca zadnjih 6 mjeseci okrenule na glavu kužim da jednostavno nisam sposobna biti uvijek i do kraja savršena i pratiti teoriju do u slovo.
Savršena nikad nećeš biti, a nije pametno ni postaviti si takav cilj.
Dovoljno je da pokušaš biti najbolja što ti možeš biti, dati najbolje i najviše od sebe.

Zajebat ćemo bezbroj puta. Čak i nas dvije. :o :zubo:
Ali nekako mislim da je važno da zajebe prihvatimo kao zajebe, nešto iz njih naučimo, a ne da posežemo za racionalizacijama.
baja

Post 12 Mar 2012, 10:00

Morticia » wrote:
I šta onda kad si joj u pola sata doslovno deset puta objasnio i ponudi realne, dobre argumente, a dijete i dalje odmahuje glavicom, govori ne, ne, ne, zašto, zašto, zašto? :zubo:
daj mi jos pifice, daj mi jos pifice
ne smiješ, to je za odrasle, ti imaš tri godine i smiješ tri mala guca
a koliko ti smiješ?
36 :vidiga: :zubo:
  • Information