Cokolada krema za idiote.
Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!
A bas moraju tolika jaja, smijem smanjiti?
Skuham puding od cokolade, ohladim (folija da se ne napravi kozica), u ohladjeno umiksam secera u prahu i dvije case tucenog slatkog vrhnja. Ili omeksalog ali ne rastopljenog maslaca. Volim i malo ruma. 
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ovo sam jela u Tortama i tome. Mljac!Mulica » wrote: tuka, zaboravila sam recept stavit
http://valivolitorte.blog.hr/2009/11/16 ... njama.html
Inače, ako hoćete kolač bez brašna i volite kokos možete napraviti i ovo:
Tijesto:
4 bjelanjka i 2-3 žlice šećera istučete u snijeg i dodate 100 g kokosovog brašna (nemojte istresti baš sve brašno, ostavite malo da pospete po kolaču za ukras) te ispečete (15 - 20 minuta na 180 stupnjeva).
Krema:
4 žutanjka i 2-3 žlice šećera izmiješate pjenasto.
100 g čokolade za kuhanje otopite na pari i umiješate žutanjke sa šećerom. Na kraju, u smjesu umiješate 100 g maslaca te izlijete na tijesto.
Pustite da se krema ohladi i premažite kolač šlagom na koji pospete malo kokosovog brašna.
Izvorni recept ima više žlica šećera i više maslaca (u stvari, margarina), a i sama smjesa je dvostruka. Kolač je jela i moja mama, koja inače frnji nosom na kokos.
Hvala. Ja uvijek na malo manje mlijeka kuham puding za kreme, strah me tekuceg rezultata, a bas to mi se jucer dogodilo.Bios » wrote:Samo sam malo smanjila šećer (12 umjesto 17 žlica) i puding sam kuhala u 8 dcl mlijeka da bude čvršći (to piše na dnu recepta).
I dio vode sam zamijenila sa sokom koji su pustile borovnice kad su se odmrzle. Zato je taj sloj tamno ljubičast.
Ovu Ellinu sam radila baš po receptu, ali idući put ću smanjiti maslac u kremi i umjesto kristal staviti šećer u prahu.
Kad se izmiksaju bjelanci sa šećerom kokos treba lagano umiješati kuhačom.
I dovoljno ga je peći 10 min na 180.
Ovaj od borovnica je odličan ljetni kolač. Već sad razmišljam kako ga napraviti s breskvama, marelicama, kruškama...
Kad se izmiksaju bjelanci sa šećerom kokos treba lagano umiješati kuhačom.
I dovoljno ga je peći 10 min na 180.
Ovaj od borovnica je odličan ljetni kolač. Već sad razmišljam kako ga napraviti s breskvama, marelicama, kruškama...
Hladi mi se tiramisu.
Najjednostavniji na svijetu.
Za kremu:
6 zutanjaka i 15-20 dkg secera smiksati.
Dodati pola kg mascarponea i 4-5 dcl tucenog slatkog vrhnja.
Gotovo!
Mislim da postupak slaganja ne moram pisati- piskoti u kavu, blablabla...
Obavezno hladiti preko noci.
Najjednostavniji na svijetu.
Za kremu:
6 zutanjaka i 15-20 dkg secera smiksati.
Dodati pola kg mascarponea i 4-5 dcl tucenog slatkog vrhnja.
Gotovo!
Mislim da postupak slaganja ne moram pisati- piskoti u kavu, blablabla...
Obavezno hladiti preko noci.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nisam znala kamo bih s ovim, pa reko ajd vamo ću
ovo je večera.
u čašu red za redom sam stavila red badema, red lanenih sjemenki, med, red sezamovih sjemenki, i tekući jogurt na vrh. super izgleda u čaši, a meni je jako fina slatko- kisela kombinacija.
nije mi se dalo spremati večeru
ovo je večera.
u čašu red za redom sam stavila red badema, red lanenih sjemenki, med, red sezamovih sjemenki, i tekući jogurt na vrh. super izgleda u čaši, a meni je jako fina slatko- kisela kombinacija.
nije mi se dalo spremati večeru
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Information
-