Pa reciTea Tree » wrote:Ej, Oče Karlo, aj ti rađe sad meni odgovori, jer i ja moram ići spavati, radim sutra, a onda ćeš kasnije na ovo ninino, to je dulje.![]()
A, ja bih morala imati neke informacije o tom krštenju da me ne uhvate nespremnu.
Drugi summit Nesvrstanih
Sad mi se neda vaditi zakonik kanonskog prava ali otprilike kažeTea Tree » wrote: Nije mi jasno - dopustili bi krštenje djeteta bez obzira što roditelji nisu crkveno vjenčani, samo se radi o tome da roditelji ne mogu zatražiti krštenje nego netko drugi?
Ovo uopće nema logike.
Krštenje u ime djeteta zatraže roditelji a ukoliko je to nemoguće u ime djeteta to može zatražiti koji drugi član obitelji poput tete, babe, dede, ...
Ukoliko je neki stroži svećenik izbaciti će ih a ukoliko je blaži reći će im da dođu baba i deda ili nešto slično.
Dakle suština je u tome da postoji osoba koja će kao osigurat izloženost djeteta kršćanskom duhu da tako kažem.
U svakom slučaju 95% je da će moći krstiti dijete i 100% da ti nećeš moći biti kuma
Ma eno, rekla sam da mi se čini nelogično da ne mogu roditelji doći tražiti krštenje ako nisu vjenčani, ali se dijete ipak može krstiti, bez obzira na njihovu nevjenčanost.
Ako je to dugo sada, onda sutra nastavljamo, jer je fakat već frka, 5 sati i to.
Ajmo mi sad leć pa ćemo sutra.
Aj, ćao!
Edit: evo, istovremeno, dok sam ja pisala i ti si.
Ako je to dugo sada, onda sutra nastavljamo, jer je fakat već frka, 5 sati i to.
Ajmo mi sad leć pa ćemo sutra.
Aj, ćao!
Edit: evo, istovremeno, dok sam ja pisala i ti si.
Ima zakonik doma! Legendo!Karl Jozef » wrote: Sad mi se neda vaditi zakonik kanonskog prava ali otprilike kaže
E, sad ću baš bit. U inat!U svakom slučaju 95% je da će moći krstiti dijete i 100% da ti nećeš moći biti kuma
Odoh sad stvarno, ajmo, ajmo, razlaz, prošlo 5.
Kako gdje, u katoličanstvu nije tako. Mene su krstili, a da me nitko nije pitao želim li to. Prema tome, to je jasno kršenje osobne slobode.Karl Jozef » wrote: Vjera je stvar osobne slobode, pogotovo pripadnost religiji. To je zapravo jedna ključna teološka istina a to je da nas je Bog stvorio slobodnima i to treba poštovati.
Nego, što kažeš da otvorimo pdf o religiji i duhovnosti? Ozbiljno pitam.
Isuse, rasprave. Doslovno Isuse.
Sad mi je žao što nisam ostala. Ionako sam idiot. Zaspala sam.
Ovo je već drugi put da sam zaspala kad sam trebala ić vadit taj zub. Ne znam kako ću joj doći na oči. I što ću slagati.
Tea, nisu ni vjenčani.
Ajme. Umirem.
Tea, nisu ni vjenčani.
Ajme. Umirem.
reci da su te zarobili prosvjedujući mljekari.ex anais » wrote:Isuse, rasprave. Doslovno Isuse.![]()
![]()
Sad mi je žao što nisam ostala. Ionako sam idiot. Zaspala sam.
Ovo je već drugi put da sam zaspala kad sam trebala ić vadit taj zub. Ne znam kako ću joj doći na oči. I što ću slagati.
![]()
"Čim sam vidio tvoju facu, znao sam da si to ti" (?!?!)
ali uvijek možeš slagat da prosvjeduju, šta zubarica zna.
možda žena uopće ne gleda vijesti.
jebo kauboje.
I šta si rekla? Jel bi mijenjala svoje sredstvo za čišćenje za najnoviji Psihosomat?
Jao, što ste nefleksibilni! 
Pa nisam se odmah sjetila da nisu vjenčani. Ako ljudi žive zajedno i imaju dijete, meni su automatizmom muž i žena.
Trebalo bi nešto improvizirati za ovu gerijatriju, napraviti neku kofol crkvu, da sve izgleda k'o pravo. Karl će biti pop, ja kuma, gerijatrija će mislit da je dijete kršteno i problem riješen.
A, Karl, može li?

Pa nisam se odmah sjetila da nisu vjenčani. Ako ljudi žive zajedno i imaju dijete, meni su automatizmom muž i žena.
Trebalo bi nešto improvizirati za ovu gerijatriju, napraviti neku kofol crkvu, da sve izgleda k'o pravo. Karl će biti pop, ja kuma, gerijatrija će mislit da je dijete kršteno i problem riješen.
A, Karl, može li?
-
Almost Rosey
Pa kacmo kotoga, ne treba ti pop da bi krštenje bilo valjano. Bitni su voda i riječi koje se izgovaraju.Tea Tree » wrote:Jao, što ste nefleksibilni!
A, Karl, može li?
Sinusi?Tea Tree » wrote:Može li se to izvaditi?
Možda je rak sline.ex anais » wrote:
Sinusi?Ne. Ima neka bolna operacija, ali zakurac je sve to. To je doživotno. Mislim, nadam se da su sinusi, jel.
![]()
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
-
Almost Rosey
-
- Information
-