Zekoslawa » wrote: Grozni su!!!

Vrijeme je za spavanje.

Ma vid tebe namćore. Baš su super. Eksplozija oduševitih ljupičastih manijaka.Zekoslawa wrote: Grozni su!!!![]()
Ne možeš, moraš biti krštena. Smisao krštenja je da si ti predstavljaš s jedne strane garant djetetovog kršćanskog odgoja a s druge strane što ljudi ne misle, tim činom gledano Crkveno preuzimaju odgovornost za dijete ukoliko se što roditeljima dogodi a nema drugog rješenja.Tea Tree » wrote: Mogu li biti kuma na krštenju ako sama nisam krštena? Je li tako da ne mogu?
A, Karle Jozefe, a?
Karl Jozef » wrote: Smisao krštenja je da si ti predstavljaš s jedne strane garant djetetovog kršćanskog odgoja
Pa naravno, kako bi jedna raspuštenica i polovnjača (to su jel pučki nazivi na razvedenu ženu) mogla biti primjer djetetu, tcc.Tako da eto nažalost ne možeš. Ne bi mogla i da si krštena a rastavljena ako ti je lakše
Ne moš ni to ako nisi krštena, pričešćena i krizmana.Karl Jozef » wrote: Al' možeš se vjenčat u Crkvi
Što je tu loše. Tako je to zamišljeno, to što je ljudima to samo folklor druga je stvar. Što nije lijepo da netko pored roditelja često misli na to dijete, pa recimo kaže da nije uredu da nešto radi ili da bi ga trebalo poticati da nešto radi, da ima nekog sastrane s kime može razgovarati, ...ex anais » wrote:![]()
To nije pučki naziv za razvedenu ženu. Pučki naziv za razvedenu ženu je razvedena žena.Pa naravno, kako bi jedna raspuštenica i polovnjača (to su jel pučki nazivi na razvedenu ženu) mogla biti primjer djetetu, tcc.
Čuj da im se nešto dogodi, a nema drugog rješenja? Mislim, ja bih bila rješenje i da ne budem kuma, ali pobogu, kako je moguće da nema drugog rješenja osim kume?Karl Jozef » wrote: Ne možeš, moraš biti krštena. Smisao krštenja je da si ti predstavljaš s jedne strane garant djetetovog kršćanskog odgoja a s druge strane što ljudi ne misle, tim činom gledano Crkveno preuzimaju odgovornost za dijete ukoliko se što roditeljima dogodi a nema drugog rješenja.
Oprosti, za što me ti smatraš?Tako da eto ne možeš. Ne bi mogla i da si krštena a rastavljena ako ti je lakšeIli da si krštena a nemaš potvrdu (krizmu).
Da bih bila rastavljena, morala bih biti ranije udana. Ja? Udana? Divno!Al' možeš se vjenčat u Crkvi.![]()
Možeex anais » wrote: Ne moš ni to ako nisi krštena, pričešćena i krizmana.
Vjera je stvar osobne slobode, pogotovo pripadnost religiji. To je zapravo jedna ključna teološka istina a to je da nas je Bog stvorio slobodnima i to treba poštovati.Zekoslawa wrote:Nije mi jasno kako ljudi uspiju ne biti kršteni do neke dobi kad nema nikoga kome barem jednom nije ponuđeno kumstvo. Pa ono, ako te već nisu krstili, ili ako se nisi sam odlučio krstiti, obavio bi to makar zato da budeš nekome kum/a.
Tako je.Koliko znam, trebalo bi imati sve sakramente. Ako za krizmu traže, nema smisla da za krštenje ne traže.
Jebački zvuči. Još ovako velikim slovom.Karl Jozef » wrote: Crkveno preuzimaju odgovornost za dijete.
Ne bih to obavila, nema šanse, čak ni zato da nekome budem kuma. Cijela kombinacija mi zvuči kao teži horor. Em da budem kuma em da se još krstim radi toga.Zekoslawa » wrote:Nije mi jasno kako ljudi uspiju ne biti kršteni do neke dobi kad nema nikoga kome barem jednom nije ponuđeno kumstvo. Pa ono, ako te već nisu krstili, ili ako se nisi sam odlučio krstiti, obavio bi to makar zato da budeš nekome kum/a.![]()
Koliko znam, trebalo bi imati sve sakramente. Ako za krizmu traže, nema smisla da za krštenje ne traže.
Onda nisi materijal za kumu. Ne znam što da ti kažem, treba li te to brinuti ili ne.Tea Tree » wrote: Ne bih to obavila, nema šanse, čak ni zato da nekome budem kuma. Cijela kombinacija mi zvuči kao teži horor. Em da budem kuma em da se još krstim radi toga.
Grozno!
Nezamislivo mi je da se krstim zbog bilo čega.
Nisam.Zekoslawa » wrote: Jebački zvuči. Još ovako velikim slovom.![]()
Pazi ti. Teo, pozvana si da budeš crkveno odgovorna za dijete. Jesi li sigurna da si tome dorasla? A ima li kakva komisija koja daje propusnice za ove stvari?
Tea Tree » wrote: Ne bih to obavila, nema šanse, čak ni zato da nekome budem kuma. Cijela kombinacija mi zvuči kao teži horor. Em da budem kuma em da se još krstim radi toga.
Grozno!
Nezamislivo mi je da se krstim zbog bilo čega.
Pa nisu ni djetetovi roditelji materijal da krste dijete. Problem seže dalje u prošlost, lako za mene.Zekoslawa » wrote: Onda nisi materijal za kumu. Ne znam što da ti kažem, treba li te to brinuti ili ne.
Svaka koja je spavala za novac je kruva. Ona koja je imala čak i manje o pet partneraex anais » wrote: Karle, lijepo je što braniš puk, ali nazivi jesu točni.Kao što je svaka koja je imala više od pet partnera kurva i tako to.
Ujme, nisam stigla sve ubrat! JA garancija djetetova kršćanskog odgoja?!?!? JA?!?!ex anais » wrote:
![]()
Odlična si.![]()
Zato sam roflala na ono da se moraš pobrinuti o kršćanskom odgoju djeteta, a Karl nije skužio zašto roflam.![]()
Karle, lijepo je što braniš puk, ali nazivi jesu točni.Kao što je svaka koja je imala više od pet partnera kurva i tako to.
E viš, ovo je zanimljivo pitanje. Kad roditelji nisu materijal za krstiti dijete, kuma još manje, a tko zna i kakvo je dijete, dok u isto vrijeme babe i dide jesu, postoji li mogućnost da babe i dide krste to dijete i nađu jednako tako dostojne kumove? Da se nedostojni roditelji ne moraju zajebavati tim stvarima?Tea Tree » wrote: Pa nisu ni djetetovi roditelji materijal da krste dijete. Problem seže dalje u prošlost, lako za mene.![]()
Nego to razmišljaju bi li ispunjavali želje babama i djedovima pa ako se odluče na to, onda možda ću ja biti kuma. Ili neću.
Dobro, radodajka, kurva, sve su to pučki nazivi. E, 3, zaboravila sam skoro. Samo, do koje godine?Karl Jozef » wrote: Svaka koja je spavala za novac je kruva. Ona koja je imala čak i manje o pet partneraje samo pučki rečeno radodajka
, a možda i ima kakav simptom
Mislim zadnju put kad sam raspravljao na tu temu 3 su bila granica. Čovjek ne piše mjesec dva po ŽUD i LJES i brojevi skaću u nebesa.
Zapravo da. Smatra se odgovornim od vjernika da se pobrinu za krštenje djetetaZekoslawa » wrote: E viš, ovo je zanimljivo pitanje. Kad roditelji nisu materijal za krstiti dijete, kuma još manje, a tko zna i kakvo je dijete, dok u isto vrijeme babe i dide jesu, postoji li mogućnost da babe i dide krste to dijete i nađu jednako tako dostojne kumove? Da se nedostojni roditelji ne moraju zajebavati tim stvarima?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests