Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:30

Karl Jozef » wrote: E tu si u pravu. Gledao sam njihovu polnoćku. Piju iz istog kaleža i jedu iz iste žličice, uopće je svećenik ne obriše, samo umače i stavlja u usta. :D
E, pa ako bih ja eventualno mogla prva, prije ostalih... Ili da ponesem nešto svoje... Ili da barem prije i poslije mene bude netko na koga se ne gadim...
Mislim, i ono pružanje mira malo mi je fuj, pa i ona hostija kad je iz ruku svećenika, a znaš da babe vole isplaziti jezik, pa se sve pitam je li mu koja slučajno obliznula prst... Ali ovo mi je malo preintimno da jedemo i pijemo svi iz istoga. Smijem li mu barem ponuditi kakvu maramicu da obriše prije? :D
Karl Jozef wrote: Pa ide za sve ikada. Ide za održavanje tog objekta. Ako će turistička zajednica ubirat novce i iz toga plaćati sve potrebno da taj objekt funkcionira onda dobro.

Mislim turistička zajednica i ubire novac od gostiju i ostale ponude koju stvaraju.
Pih, ubire turistička zajednica pare i od gostiju koji dolaze zbog mora, pa nije zato nitko ogradio komad mora i rekao mojemojemoje. :durica:
A nešto mi se čini da UNESCO-vi spomenici kulture nisu nešto što bi imalo vlasnika ili koncesionara.

Tea Tree

Ja sam zaboravila ovdje napomenuti jedan bitan detalj:
Roditelji onog djeteta s početka priče, kojem bi ja navodno trebala biti kuma, nisu vjenčani.
Je li i to problem za krštenje ili sam samo ja tj. kuma problem? :zubo:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Nego Zec, ja sam zbog ovakvih tema i promjenio nick :facepalm:. Jel' mogu ja to još jednom :D
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:32

Karl Jozef » wrote: Ne znam zakone ali sigurno plaćam nešto što ne bi htio :zubo:

Znači ti tvrdiš da 100% cijene pobačaja plaća žena ?
Bože tebe, pa zavisi od situacije: ako je on frajer, onda plati on.
Ako su u pitanju studenti, najčešće jadni nekako zajednički skuckaju pare.
Ako je neka poluzabranjena švaleracija u pitanju, onda plaća žena.
Vidiš, sve zavisi. :zubo:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:32

Tea Tree » wrote:Ja sam zaboravila ovdje napomenuti jedan bitan detalj:
Roditelji onog djeteta s početka priče, kojem bi ja navodno trebala biti kuma, nisu vjenčani.
Pa i to je problem :rofl:. Ti roditelji definitivno neće zatražiti krštenje :D sve i da nađu novu kumu. To će morati netko drugi za njih učiniti :D
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:33

Tea Tree » wrote:Ja sam zaboravila ovdje napomenuti jedan bitan detalj:
Isuse... :rofl:
Ima li tu ono itko tko za to dijete može preuzeti crkvenu odgovornost? :D

Ali mislim da to nije problem, nisu ni moji bili vjenčani u crkvi.
Karl Jozef wrote:Nego Zec, ja sam zbog ovakvih tema i promjenio nick :facepalm:. Jel' mogu ja to još jednom :D
A tko ti je kriv kad te se lako navuče na ove razgovore. :p

Nemoj, sav si šesan ovako. :trep:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:34

Zekoslawa » wrote:Smijem li mu barem ponuditi kakvu maramicu da obriše prije? :D
A možeš al' će se onda babe iza tebe ljutit i udarat te u bubreg :D.
A nešto mi se čini da UNESCO-vi spomenici kulture nisu nešto što bi imalo vlasnika ili koncesionara.
Znači za kofiskaciju si imovine ili da je zatvore za posjete ?
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:34

Karl Jozef » wrote: Pa što je pretvorio je pretvorio, popilo se štaš'. To je ono na svadbi bačvu dvije pretvorio i to se popilo. :D
Ma nemoj? Ako je tako svemoguć i svaštanešto, k'o da onda ne bi mogao i sada pretvarati svašta u svašta.
Nema tu puno priče: ili nije svemoguć ili neće, a onda, ah, bolje da ne kažem što je onda. Image
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:35

Zekoslawa » wrote: A tko ti je kriv kad te se lako navuče na ove razgovore. :p
Da citiram Matana: "... sile nečiste ..." :rofl:
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:36

Karl Jozef » wrote: A možeš al' će se onda babe iza tebe ljutit i udarat te u bubreg :D.
Pa bit ću fer, obrisat ću ja i kad završim ja sama, nije to problem. :D
Znači za kofiskaciju si imovine ili da je zatvore za posjete ?
Ne, samo da to "održavanje" ne bude potrebno ljeti više nego zimi. :D
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:37

Karl Jozef » wrote: Pa i to je problem :rofl:. Ti roditelji definitivno neće zatražiti krštenje :D sve i da nađu novu kumu. To će morati netko drugi za njih učiniti :D
Kako neće? Što sad ne valja? :gaah:
Oni ne mogu to ni tražiti ili što?
Ako dođu u crkvu i kažu što hoće, odjebat će ih? Što će im reći?

Odjebite?
:ne zna:

:rofl:
nina williams
Been thanked: 2 times

Post 27 Feb 2012, 04:38

Karl Jozef » wrote: Formula ne ovisi o popisu stanovništva ali u svakom slučaju popis stanovništva je istinit. Formula je ista za sve ostale zajednice, Crkva dobiva više zato jer je više katolika.

Dapače manje zajednice po glavi vjernika dobivaju i više, no nije oportuno govorit da židovi, srbi ili muslimani dobivaju previše. :D
Sorry, sad mi malo previše...dopizdeknulo.
Kako ne ovisi o popisu stanovništva? Prvo što zdravorazumski, neovisno o bilo kojoj državi, upada u oči je to da se na popisu niko katolikom izjanio nije, ne bi formule nikad ni bilo.
Drugo, mi smo valjda na osnovu tog popisa više katolika neg Vatikan imali. Nekako mislim da će se morat oformit kakav Krizni stožer za obranu digniteta K.C. nakon ovog zadnjeg popisa, jer čini mi se da će doć do masovnog odliva vjernika.

Karl Jozef » wrote:Pa taj ugovor te ne ograničava u ničemu. To što je međunarodni samo omogućava da nebi svatko hirovito mijenjao stvari.
Naravno da me ograničava. U zdravom razumu, prvo. Trodioba vlasti je trodioba vlasti i ne smije bit floskula. Odakle ikom drskost da mi kaže kako me postojanje nečeg nad Ustavom ne ograničava? Slušaj vamo, ja tebi nikad neću doć reć da trebaš živjet mimo 10 zapovijedi. Probaj i ti ne zabadat u moja vjerovanja.
Karl Jozef » wrote:Da pročitaš te ugovore a imaš ih na netu, vidjela bi (ozbiljan sam) da sve da i nema tih ugovora država bi na isti način morala urediti odnose. Ne vidim što bi moglo biti drugačije.

Ali ako ja kao vjernik plaćam svaki dan abortus i gay udruge u puno većem omjeru nego ateist moju misu onda mislim da ne bi trebalo oko toga biti zabrinut.
Pročitala ja to ima dugo. Ako ti ne vidiš, to ne znači da tog i nema. A ovo zadnje je jednostavno matematički nemoguće i to iz jednostavnog razloga-vjernici, ili oni koji se takvima broje, također su i homoseksualci i tu i tamo naprave pobačaj.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:38

Tea Tree » wrote: Ma nemoj? Ako je tako svemoguć i svaštanešto, k'o da onda ne bi mogao i sada pretvarati svašta u svašta.
Pa nemere sad svako malo se utjelovljivati. Pa tko bi povjerovao u toliko bezgrešno začetih :D
Nema tu puno priče: ili nije svemoguć ili neće, a onda, ah, bolje da ne kažem što je onda.
Ma ne želi stvarati monopol i rušiti cijenu :D Njemu je cijena proizvodnje jako mala, to ne mogu ni Kinezi pokrit tako da, soory.
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:40

Karl Jozef » wrote: Znači za kofiskaciju si imovine ili da je zatvore za posjete ?
Šta fali konfiskaciji? :zubo:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:41

Tea Tree » wrote: Kako neće? Što sad ne valja? :gaah:
Oni ne mogu to ni tražiti ili što?
Ako dođu u crkvu i kažu što hoće, odjebat će ih? Što će im reći?

Odjebite?
:ne zna:

Bit će ljubazni i zatražiti ih potvrdu o vjenčanju i krštenju, oni to neće imati pa će im predložiti da se vjenčaju. Kao što sam rekao za njih to mogu baba i deda zatražiti. Vjerojatno ne moraju niti ići u ured.

A u p... ono Tea, fakat je bitno da je netko kršćanin u toj obitelji :rofl: :rofl: :rofl: ili da makar ima ikakve veze s kršćanstvom. Ako ne, krstit će se kad odraste.
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:44

Ajme, nino, iđen ća dok ovo ne postane raspra za Religiju. :D

Pozdravih vas i na noćnom topiću, odoh dovršiti ovu integralnu Domaćicu i želim vam laku noć, mir i dobro u ime oca i sve ostalo... :w
nina williams

Post 27 Feb 2012, 04:45

Zekoslawa » wrote: E, a to moš samo ako zaslužiš. Nije to za svakoga. Griješnici plate upad, a ni na hostiju nemaju pravo. Kako ćemo to riješiti? :D

Mislim da je red da jednom mjesečno pop okrene turu za sve nazočne. :rofl:
Ma lako. Samo staneš u red, šta on zna jesi se ti ispovidila il ne. Ionako ću u pakao, ako se njizi pita.
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:45

Karl Jozef » wrote: Pa nemere sad svako malo se utjelovljivati. Pa tko bi povjerovao u toliko bezgrešno začetih :D
Pa kako ne bi mogao? Zamisli koji bi tek onda frajer bio? Svako malo skokne negdje i predstavi se: Ja sam, šta ima? :mig: :zubo:
Ma ne želi stvarati monopol i rušiti cijenu :D Njemu je cijena proizvodnje jako mala, to ne mogu ni Kinezi pokrit tako da, soory.
Ma, e, sad je on to tako fer, kao neće biti nelojalna konkurencija pa zato. Mo'š mislit. :rolleyes:
Pa i Bill Gates se naplaćao svakakvih kazni zbog toga pa eno ga, ništa mu ne fali, a gdje bi Isusu to smetalo.
Ja mislm da ti njega podcjenjuješ i pitam se jesi li pravi vjernik. :frajer:
nina williams

Post 27 Feb 2012, 04:48

Zekoslawa » wrote:Ajme, nino, iđen ća dok ovo ne postane raspra za Religiju. :D

Pozdravih vas i na noćnom topiću, odoh dovršiti ovu integralnu Domaćicu i želim vam laku noć, mir i dobro u ime oca i sve ostalo... :w
Noć, iđem i ja.
:w
Ex, ako budeš čitala, s vrata se proderi: injekcijuuuu.

Tea i Karl, noć.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:49

nina williams » wrote: Kako ne ovisi o popisu stanovništva? Prvo što zdravorazumski, neovisno o bilo kojoj državi, upada u oči je to da se na popisu niko katolikom izjanio nije, ne bi formule nikad ni bilo.
Pa da. Jeli to moguće u Hrvatskoj. Zdravo razumski je da nije tako. Bez obzira na popis stanovništva država jednostavno ukoliko je demokratska mora na neki način urediti te odnose jer preveliki broj ljudi su vjernici odnosno bliski KC. Država mora reagirati a popis stanovništva je pošten, objektivan indikator.
Drugo, mi smo valjda na osnovu tog popisa više katolika neg Vatikan imali. Nekako mislim da će se morat oformit kakav Krizni stožer za obranu digniteta K.C. nakon ovog zadnjeg popisa, jer čini mi se da će doć do masovnog odliva vjernika.

Većina država svijeta ima odnose s Vatikanom. U svakom slučaju imamo više katolika od Vatikana i ima više manje svaka pretežno katolička država. Do odliva neće doći, sigurno će biti više od 80% izjašnjenih katolika.

Ne znam, da se recimo 80% ljudi izjasni za gay brak i država to uvede - bili to bilo opravdano?
Naravno da me ograničava. U zdravom razumu, prvo. Trodioba vlasti je trodioba vlasti i ne smije bit floskula. Odakle ikom drskost da mi kaže kako me postojanje nečeg nad Ustavom ne ograničava? Slušaj vamo, ja tebi nikad neću doć reć da trebaš živjet mimo 10 zapovijedi. Probaj i ti ne zabadat u moja vjerovanja.
Oprosti ali ovo je čista demagogija. Nije Crkva iznad trodiobe vlasti. Međunarodno su sređena pitanja koja su opća i da si pročitala vidjela bi da su tu riješena pitanja tipa održavanje Crkava, plaćanje iz poreza za Crkvu, način obračuna milodara, plaćanje časnih sestara po bolnicama i sličnih stvari. Ništa što bi bilo posebo i što druge zajednice nemaju slično riješeno sa državom. Razlika je samo to što je Vatikan suverena država pa ugovor ima međunarodni značaj. Pogledaj ugovor pa reci što bi ti i kako promjenila? Bez obzira bilo tog ugovora ili ne gotovo ništa se ne može pretjerano promjeniti.

Glede unutarpolitičke situacije, Crkva je jaka onoliko koliko je narod podržava. Ako uspjeva nametnuti tijek rasprave u nekim zakonima to je zato jer je narod podržava. Ugovorom se ni na jednom mjestu ne daje Crkvi neko pravo utjecaja na unutarnju politiku ili neko ustavno pravo.
Pročitala ja to ima dugo. Ako ti ne vidiš, to ne znači da tog i nema. A ovo zadnje je jednostavno matematički nemoguće i to iz jednostavnog razloga-vjernici, ili oni koji se takvima broje, također su i homoseksualci i tu i tamo naprave pobačaj.
Znači ti tvrdiš da KC dobije više po glavi pripadnika te grupe od raznih udruga?
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:50

Karl Jozef wrote: Bit će ljubazni i zatražiti ih potvrdu o vjenčanju i krštenju, oni to neće imati pa će im predložiti da se vjenčaju. Kao što sam rekao za njih to mogu baba i deda zatražiti. Vjerojatno ne moraju niti ići u ured.
A u p... ono Tea, fakat je bitno da je netko kršćanin u toj obitelji :rofl: :rofl: :rofl: ili da makar ima ikakve veze s kršćanstvom. Ako ne, krstit će se kad odraste.
Nije mi jasno - dopustili bi krštenje djeteta bez obzira što roditelji nisu crkveno vjenčani, samo se radi o tome da roditelji ne mogu zatražiti krštenje nego netko drugi?
Ovo uopće nema logike.
Zekoslawa » wrote:Ajme, nino, iđen ća dok ovo ne postane raspra za Religiju

Pozdravih vas i na noćnom topiću, odoh dovršiti ovu integralnu Domaćicu i želim vam laku noć, mir i dobro u ime oca i sve ostalo...
Idi u miru! :Pop: :zubo:

Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:51

nina williams » wrote:
Noć, iđem i ja.
Ex, ako budeš čitala, s vrata se proderi: injekcijuuuu.

Tea i Karl, noć.
:Pop: :Pop: :Pop:
Noć
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:51

Tea Tree » wrote: Ja mislm da ti njega podcjenjuješ i pitam se jesi li pravi vjernik. :frajer:
Ja mislim da i ti trebaš ići spavati :D

Idem i ja, dižem se u 9 :D
nina williams wrote: Tea i Karl, noć.
Laku noć :w
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 04:52

Ej, Oče Karlo, aj ti rađe sad meni odgovori, jer i ja moram ići spavati, radim sutra, a onda ćeš kasnije na ovo ninino, to je dulje. :rofl:
A, ja bih morala imati neke informacije o tom krštenju da me ne uhvate nespremnu. :D
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:56

Tea Tree » wrote: :Pop: :Pop: :Pop:
Noć
Idi u miru :Pop: :rofl:
  • Information