Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Eks

Post 26 Feb 2012, 04:15

Zekoslawa » wrote: Grozni su!!! :mama:
Image

Vrijeme je za spavanje. Image

nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 26 Feb 2012, 04:15

ex anais » wrote: Image

Image
:cerek: :cerek:
(Ja bolje ne umijem. :zubo: )
Zekoslawa wrote: Grozni su!!! :mama:
Ma vid tebe namćore. Baš su super. Eksplozija oduševitih ljupičastih manijaka. :cerek:
nina williams
Been thanked: 2 times

Post 26 Feb 2012, 04:17

Laku noć Ex.
:w
Eks

Post 26 Feb 2012, 04:19

nina williams » wrote:Laku noć Ex.
:w
Noć. Image :w
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 02:20

Ima li tu netko tko bi mi mogao dati malo više informacija o kumstvu za krštenje? :fućka i gleda okolo:
Možda netko ima. :misli:
Mogu li biti kuma na krštenju ako sama nisam krštena? Je li tako da ne mogu?
A, Karle Jozefe, a? :D
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 02:26

Tea Tree » wrote: Mogu li biti kuma na krštenju ako sama nisam krštena? Je li tako da ne mogu?
A, Karle Jozefe, a? :D
Ne možeš, moraš biti krštena. Smisao krštenja je da si ti predstavljaš s jedne strane garant djetetovog kršćanskog odgoja a s druge strane što ljudi ne misle, tim činom gledano Crkveno preuzimaju odgovornost za dijete ukoliko se što roditeljima dogodi a nema drugog rješenja.

Tako da eto ne možeš. Ne bi mogla i da si krštena a rastavljena ako ti je lakše :D Ili da si krštena a nemaš potvrdu (krizmu).

Al' možeš se vjenčat u Crkvi. :zubo:
Eks

Post 27 Feb 2012, 02:27

Karl Jozef » wrote: Smisao krštenja je da si ti predstavljaš s jedne strane garant djetetovog kršćanskog odgoja
:rofl:
Tako da eto nažalost ne možeš. Ne bi mogla i da si krštena a rastavljena ako ti je lakše :D
Pa naravno, kako bi jedna raspuštenica i polovnjača (to su jel pučki nazivi na razvedenu ženu) mogla biti primjer djetetu, tcc.
Eks

Post 27 Feb 2012, 02:28

Karl Jozef » wrote: Al' možeš se vjenčat u Crkvi :zubo:
Ne moš ni to ako nisi krštena, pričešćena i krizmana. :cheer:
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 02:28

Nije mi jasno kako ljudi uspiju ne biti kršteni do neke dobi kad nema nikoga kome barem jednom nije ponuđeno kumstvo. Pa ono, ako te već nisu krstili, ili ako se nisi sam odlučio krstiti, obavio bi to makar zato da budeš nekome kum/a. :D

Koliko znam, trebalo bi imati sve sakramente. Ako za krizmu traže, nema smisla da za krštenje ne traže.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 02:30

ex anais » wrote: :rofl:
Što je tu loše. Tako je to zamišljeno, to što je ljudima to samo folklor druga je stvar. Što nije lijepo da netko pored roditelja često misli na to dijete, pa recimo kaže da nije uredu da nešto radi ili da bi ga trebalo poticati da nešto radi, da ima nekog sastrane s kime može razgovarati, ...

Pa naravno, kako bi jedna raspuštenica i polovnjača (to su jel pučki nazivi na razvedenu ženu) mogla biti primjer djetetu, tcc.
To nije pučki naziv za razvedenu ženu. Pučki naziv za razvedenu ženu je razvedena žena.
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 02:34

Karl Jozef » wrote: Ne možeš, moraš biti krštena. Smisao krštenja je da si ti predstavljaš s jedne strane garant djetetovog kršćanskog odgoja a s druge strane što ljudi ne misle, tim činom gledano Crkveno preuzimaju odgovornost za dijete ukoliko se što roditeljima dogodi a nema drugog rješenja.
Čuj da im se nešto dogodi, a nema drugog rješenja? Mislim, ja bih bila rješenje i da ne budem kuma, ali pobogu, kako je moguće da nema drugog rješenja osim kume?
Je li se to ikada dogodilo u praksi?
Tako da eto ne možeš. Ne bi mogla i da si krštena a rastavljena ako ti je lakše :D Ili da si krštena a nemaš potvrdu (krizmu).
Oprosti, za što me ti smatraš? ImageDa bih bila rastavljena, morala bih biti ranije udana. Ja? Udana?
Užasa i promiskuiteta. :horor:
Al' možeš se vjenčat u Crkvi. :zubo:
Divno! :cerek: Odmah ću u subotu! :cerek:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 02:34

ex anais » wrote: Ne moš ni to ako nisi krštena, pričešćena i krizmana. :cheer:
Može :mig:, samo mora obećati da će se djeca odgajati u kršćanskom duhu, dakle da će slobodno primiti vjeru od oca. Zapravo Crkveno gledano tu se muž obvezuje ženi a za nju je to folklor.

Inače Tea Tree krštenje i krizma se mogu obaviti u jednom danu. Postoji vrijeme u godinu kada se to obavlja, pa ako ti je do folklora možeš i to obaviti.
Zekoslawa wrote:Nije mi jasno kako ljudi uspiju ne biti kršteni do neke dobi kad nema nikoga kome barem jednom nije ponuđeno kumstvo. Pa ono, ako te već nisu krstili, ili ako se nisi sam odlučio krstiti, obavio bi to makar zato da budeš nekome kum/a. :D
Vjera je stvar osobne slobode, pogotovo pripadnost religiji. To je zapravo jedna ključna teološka istina a to je da nas je Bog stvorio slobodnima i to treba poštovati.
Koliko znam, trebalo bi imati sve sakramente. Ako za krizmu traže, nema smisla da za krštenje ne traže.
Tako je.
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 02:35

Karl Jozef » wrote: Crkveno preuzimaju odgovornost za dijete.
Jebački zvuči. Još ovako velikim slovom. :rofl:
Pazi ti. Teo, pozvana si da budeš crkveno odgovorna za dijete. Jesi li sigurna da si tome dorasla? A ima li kakva komisija koja daje propusnice za ove stvari? :D
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 02:39

Zekoslawa » wrote:Nije mi jasno kako ljudi uspiju ne biti kršteni do neke dobi kad nema nikoga kome barem jednom nije ponuđeno kumstvo. Pa ono, ako te već nisu krstili, ili ako se nisi sam odlučio krstiti, obavio bi to makar zato da budeš nekome kum/a. :D

Ne bih to obavila, nema šanse, čak ni zato da nekome budem kuma. Cijela kombinacija mi zvuči kao teži horor. Em da budem kuma em da se još krstim radi toga.
Grozno!
Nezamislivo mi je da se krstim zbog bilo čega.
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 02:41

Tea Tree » wrote: Ne bih to obavila, nema šanse, čak ni zato da nekome budem kuma. Cijela kombinacija mi zvuči kao teži horor. Em da budem kuma em da se još krstim radi toga.
Grozno!
Onda nisi materijal za kumu. Ne znam što da ti kažem, treba li te to brinuti ili ne. :zubo:
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 02:42

Zekoslawa » wrote: Jebački zvuči. Još ovako velikim slovom. :rofl:
Pazi ti. Teo, pozvana si da budeš crkveno odgovorna za dijete. Jesi li sigurna da si tome dorasla? A ima li kakva komisija koja daje propusnice za ove stvari? :D
Nisam. :tuzni:
Ako djetetu štogod zatreba, prijevoz za van, droge ili tako nečega, nema problema.
Ne mogu za te crkvene stvari odgovarati.
Ček, ima li to po novom nekih crkvenih droga? :cerek:
Eks

Tea Tree » wrote: Ne bih to obavila, nema šanse, čak ni zato da nekome budem kuma. Cijela kombinacija mi zvuči kao teži horor. Em da budem kuma em da se još krstim radi toga.
Grozno!
Odlična si. :rofl:

Zato sam roflala na ono da se moraš pobrinuti o kršćanskom odgoju djeteta, a Karl nije skužio zašto roflam. :zubo:

Karle, lijepo je što braniš puk, ali nazivi jesu točni. :zubo: Kao što je svaka koja je imala više od pet partnera kurva i tako to. :o
Eks

Robi » wrote: Kakav ludi smajli :rofl:
Je. A koji s ti? :D :cerek:
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 02:43

Zekoslawa » wrote: Onda nisi materijal za kumu. Ne znam što da ti kažem, treba li te to brinuti ili ne. :zubo:
Pa nisu ni djetetovi roditelji materijal da krste dijete. Problem seže dalje u prošlost, lako za mene. :zubo:
Nego to razmišljaju bi li ispunjavali želje babama i djedovima pa ako se odluče na to, onda možda ću ja biti kuma. Ili neću. :zubo:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 02:46

ex anais » wrote: Karle, lijepo je što braniš puk, ali nazivi jesu točni. :zubo: Kao što je svaka koja je imala više od pet partnera kurva i tako to. :o
Svaka koja je spavala za novac je kruva. Ona koja je imala čak i manje o pet partnera :zubo: je samo pučki rečeno radodajka :rofl:, a možda i ima kakav simptom :raspa::rofl:

Mislim zadnju put kad sam raspravljao na tu temu 3 su bila granica. Čovjek ne piše mjesec dva po ŽUD i LJES i brojevi skaću u nebesa. :rofl:
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 02:47

ex anais » wrote:
Odlična si. :rofl:

Zato sam roflala na ono da se moraš pobrinuti o kršćanskom odgoju djeteta, a Karl nije skužio zašto roflam. :zubo:

Karle, lijepo je što braniš puk, ali nazivi jesu točni. :zubo: Kao što je svaka koja je imala više od pet partnera kurva i tako to. :o
Ujme, nisam stigla sve ubrat! JA garancija djetetova kršćanskog odgoja?!?!? JA?!?!
Ovo je stvarno joke! :rofl:
Djetetovi roditelji ne žele tako odgajati dijete, to znam pouzdano. :durica:
Možda se to odnosi samo na garanciju neke vrste odgoja, ne mora nigdje pisati kakvog, samo da se meni povjerava. Pa ćemo vidjeti po putu. :E
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 02:47

Tea Tree » wrote: Pa nisu ni djetetovi roditelji materijal da krste dijete. Problem seže dalje u prošlost, lako za mene. :zubo:
Nego to razmišljaju bi li ispunjavali želje babama i djedovima pa ako se odluče na to, onda možda ću ja biti kuma. Ili neću. :zubo:
E viš, ovo je zanimljivo pitanje. Kad roditelji nisu materijal za krstiti dijete, kuma još manje, a tko zna i kakvo je dijete, dok u isto vrijeme babe i dide jesu, postoji li mogućnost da babe i dide krste to dijete i nađu jednako tako dostojne kumove? Da se nedostojni roditelji ne moraju zajebavati tim stvarima? :cerek:
Eks

Post 27 Feb 2012, 02:50

Karl Jozef » wrote: Svaka koja je spavala za novac je kruva. Ona koja je imala čak i manje o pet partnera :zubo: je samo pučki rečeno radodajka :rofl:, a možda i ima kakav simptom :raspa::rofl:

Mislim zadnju put kad sam raspravljao na tu temu 3 su bila granica. Čovjek ne piše mjesec dva po ŽUD i LJES i brojevi skaću u nebesa. :rofl:
Dobro, radodajka, kurva, sve su to pučki nazivi. E, 3, zaboravila sam skoro. Samo, do koje godine?

Ne mogu vjerovat da simultano raspravljamo o kurvama i kumstvu. :facepalm:
Zekoslawa

Robi » wrote: Ja sam novi, a smajli je toliko gadan da je zapravo lijep. :cerek:
Robi, pozdravit ću te obožavanju tog gadnog smajlića unatoč. :cerek:

Pok-pok, dobro nam došao. :)
Karlinjo

Zekoslawa » wrote: E viš, ovo je zanimljivo pitanje. Kad roditelji nisu materijal za krstiti dijete, kuma još manje, a tko zna i kakvo je dijete, dok u isto vrijeme babe i dide jesu, postoji li mogućnost da babe i dide krste to dijete i nađu jednako tako dostojne kumove? Da se nedostojni roditelji ne moraju zajebavati tim stvarima? :cerek:
Zapravo da. Smatra se odgovornim od vjernika da se pobrinu za krštenje djeteta :D. Bitno je da postoji netko tko će se brinuti za razvoj duha, to Crkva smatra da je najbitnija komponenta čovjeka.
  • Information