Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
*jezebel*

Post 25 Feb 2012, 22:16

Zekoslawa » wrote: Zapravo ne bi bilo loše ova dva najveća malo razmaknuti. Štajaznam, prođe Uskrs i onda ne slijedi ništa zgodno. Nije mi Velika Gospa nešto fensi da bih je računala. A ova dva kul blagdana nekako su blizu, pa Dan Zeke prebrzo dođe, pa onda velika buža do novog Dana Drvca. Valjalo bi tu nešto pomaknuti. Kome da pišem? :D
nema smisla, preko ljeta su ionako svi na praznicima, odnosno na godisnjem. a i kome se da trazit' poklone po vrucini...
aryna » wrote: čudno... mnogi su se tam prek na ŽuD-u žalili da se pojebu sa ženom samo jednom godišnje, na božić.
nije mi jasno zašto im ne da i na uskrs, ako kažeš da tad jebavanje opet dolazi u fokus.

i ako je to samo jednom godišnje, onda bi bilo logičnije da bude na uskrs, zar ne? :mar:
proljetni umor? :D

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
elma

Post 26 Feb 2012, 03:02

Misterij mi je koliko nam je zapravo sati sna potrebno, tj. koliko je optimalno? Čas vele da 8, čas da više/manje od 8,...
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 26 Feb 2012, 03:08

To je dosta individualno, a onda se još i mijenja s godinama. Osam sati je neka zlatna sredina koja pokriva najveći dio populacije.
Tea Tree

Post 26 Feb 2012, 04:35

Kako neko može prdnut u klubu, jebemu! :Prd: :gaah:
Karlinjo

Post 26 Feb 2012, 04:46

Tea Tree » wrote:Kako neko može prdnut u klubu, jebemu! :Prd: :gaah:
A obzirom na tvoju reakciju pretpostavljam dosta jako. :D
ombia

Post 26 Feb 2012, 09:02

nina williams » wrote:To je dosta individualno, a onda se još i mijenja s godinama. Osam sati je neka zlatna sredina koja pokriva najveći dio populacije.
Da. Kako starim sve mi vise sna treba. :o
Prije bihl otisla u petak van, dosla doma ujutro, digla se nakon 4 sata sna, funkcionirala normalno, to isto ponovila u subotu a nekad i u nedjelju i svejedno ponedjeljak bila top fit.
Sad odem van u subotu i u nedjelju vegetiram :facepalm: da do ponedjeljka dodjem k sebi.
Zimi spavam vise, lose mrak utjece na mene. Zimi mi je ideal 9+ sati. Vikendom mi je idealno 10+ sati.
Ljeti je i 7 super.
Pješčana

Post 26 Feb 2012, 10:05

oni koji dožive starost, trebat će malo sna, svega par sati :mig:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 26 Feb 2012, 10:34

Da vidjela sam da bake ne mogu puno spavati, ali treba to docekati. :zubo:
Jutros me netko probudio prerano :E i sad vec razmisljam kad u ostatak dana smjestiti jedan drijmez. :cerek:
Lastan

Post 26 Feb 2012, 13:47

Pješčana » wrote: ja sam mislila da se u braku pojebu kad Dinamo uspije prezimit u Evropi
Dakle, nikad? :ne zna:
Lastan

Post 26 Feb 2012, 13:52

kajla » wrote:Misterij mi je koliko nam je zapravo sati sna potrebno, tj. koliko je optimalno? Čas vele da 8, čas da više/manje od 8,...
Ako se dobro sjećam, najdulje žive ljudi koji prosječno spavaju 6.5 sati na dan. Ali ono: korelacija, ne kauzalnost, i te stvari.

Ono što kažu da je zajeb modernog doba, otkad imamo umjetnu rasvjetu i tome slično, to što se držimo ideala jednokratnog sna.
Bolje je (i efikasnije, jer tako zapravo manje spavamo) ako spavamo dvokratno; negdje je na tom tragu mediteranska siesta.
Jednako tako, s godinama pada propusnost rožnice na svjetlost, što dosta sjebe cirkadijalni ritam (koji se tempira svjetlom). Dakle, treba pojačati rasvjetu ili više boraviti u prirodi, naročito nakon 40. godine.

A starci ne spavaju manje. Samo više ćore tijekom dana, pa su im noći besane. :D
Pješčana

Post 26 Feb 2012, 13:57

Lastan » wrote:
A starci ne spavaju manje. Samo više ćore tijekom dana, pa su im noći besane. :D[/color]
ili...

spavaju manje.

To jest, starci koje ja znam i njihovi bračni drugovi, njihovi susjedi, njihovi rođaci i kolege iz penzionerskih udruženja. ne znam je li to dovoljna skupina :D

prvo ne mogu zaspati negdje do 1 u noći, a oko 4, 5 se već probude..
bez popodnevne ćorke
e sad, meni je to manje sna nego što ga ja trebam
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Eks

Post 26 Feb 2012, 14:05

Spavaju manje. Moja baba nikad ne spava popodne, ali ne spava bome ni noću nego par sati.
Ja bih bila najsretnija da svaki dan mogu spavati 12 sati.
Zekoslawa

Post 26 Feb 2012, 15:29

Mhm, nikad oni ne spavaju i ništa ne jedu. I ništa ne čuju osim ono što ih zanima. :D

Spavaju i više, ljudi moji, samo što to obavljaju sjedeći, onako ko ptice. :cerek:
ombia

Post 26 Feb 2012, 18:03

Lastan » wrote:[quote="[url=https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=119109#p119109]

Ono što kažu da je zajeb modernog doba, otkad imamo umjetnu rasvjetu i tome slično, to što se držimo ideala jednokratnog sna.
Bolje je (i efikasnije, jer tako zapravo manje spavamo) ako spavamo dvokratno; negdje je na tom tragu mediteranska siesta.
olor]
Kako je prije neimanje umjetne rasvjete pogodovalo dvokratnom spavanju? Nisu li ljudi tad bili prisiljeni iskoristiti svaki sat dnevnog svjetla? Da nemam struje isla bih zimi spavati u osam, znaci 4 sata nakon padanja mraka, jel sta da se radi?
Ovako ne idem prije ponoci.
I ne bih spavala krace, jer sto bi po mraku radila.
aryna

Post 26 Feb 2012, 18:33

*jezebel* » wrote: proljetni umor? :D
:rofl: :rofl:
da, najvjerojatnije ih još nije prošao onaj umor od božićnog seksa.
"Čim sam vidio tvoju facu, znao sam da si to ti" (?!?!)
Lastan

Post 27 Feb 2012, 00:09

Zekoslawa » wrote:Mhm, nikad oni ne spavaju i ništa ne jedu. I ništa ne čuju osim ono što ih zanima. :D

Spavaju i više, ljudi moji, samo što to obavljaju sjedeći, onako ko ptice. :cerek:
Tako je.

Odspavaju oni dobar komad dana, a odspavaju i noću više nego što pričaju.
Lastan

Post 27 Feb 2012, 00:11

ombia » wrote:
Kako je prije neimanje umjetne rasvjete pogodovalo dvokratnom spavanju? Nisu li ljudi tad bili prisiljeni iskoristiti svaki sat dnevnog svjetla? Da nemam struje isla bih zimi spavati u osam, znaci 4 sata nakon padanja mraka, jel sta da se radi?
Ovako ne idem prije ponoci.
I ne bih spavala krace, jer sto bi po mraku radila.
Bilo je normalnije da ranije odeš na spavanje, probudiš se usred noći, oslušneš spavaju li djeca pa se poševiš, i tako svašta nešto. Nije bitno odspavaš li preko dana ili dvaput tijekom noći, ali poanta je u tome da odspavaš, probudiš se, nešto napraviš, a onda se vratiš na spavanje.
ombia

Post 27 Feb 2012, 00:31

Lastan » wrote: Bilo je normalnije da ranije odeš na spavanje, probudiš se usred noći, oslušneš spavaju li djeca pa se poševiš, i tako svašta nešto. Nije bitno odspavaš li preko dana ili dvaput tijekom noći, ali poanta je u tome da odspavaš, probudiš se, nešto napraviš, a onda se vratiš na spavanje.
Znaci prije su onda imali dvofazno spavanje? Dvokratno. Jebiga ono sto sam vidjela kako su zivjeli moji bake i djedovi i kako su mi pricali, legli bi i spavali. Ne bi bez centralnog i lampe bauljali po mraku i hladnoci. Djeca su cesto spavala s njima u sobi, culi bi ih da su budna. :zubo:
Nisu spavali, obavljali nesto pa spavali.

Vozis li bicikl? Nesto te se spominje na drugoj temi.
nina williams

Post 27 Feb 2012, 00:40

Odrasli ljud bi trebao spavat bar 4 sata dnevno u komadu. Ako to ne čini, puno je nesposobnije čeljade neg inače. Sporije reagira i nesposoban je za neke stvari, tj. i voljni i autonomni živčani sustav ne rade optimalno.
Ako se to događa više dana zaredom, neš preživjet. Neko prije, neko poslije, al krepucnut će svak.

(Naravno da postoje iznimke, al ti se frikovi promilima mjere. Bio je onaj neki austrijski car kojeg stalno spominju da mu je trebalo 2,5 sati sna dnevno. I Napoleon.
Hm, nespavanjem do imperija? :unda: :zubo: )
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 00:48

nina williams » wrote:Odrasli ljud bi trebao spavat bar 4 sata dnevno u komadu. Ako to ne čini, puno je nesposobnije čeljade neg inače. Sporije reagira i nesposoban je za neke stvari, tj. i voljni i autonomni živčani sustav ne rade optimalno.
Ako se to događa više dana zaredom, neš preživjet. Neko prije, neko poslije, al krepucnut će svak.

(Naravno da postoje iznimke, al ti se frikovi promilima mjere. Bio je onaj neki austrijski car kojeg stalno spominju da mu je trebalo 2,5 sati sna dnevno. I Napoleon.
Hm, nespavanjem do imperija? :unda: :zubo: )
Zašto sam ja najlucidnija i najelokventnija kad ne spavam uopće ili pak kad spavam nekih sat-dva? :cerek:
ombia

Post 27 Feb 2012, 00:58

Imam faze nesanice. Onda danima ne spavam kako treba. Skupim 4 sata sna ali ne u komadu. Gledali me drugi kako spavam tad.
Kad se zareda tako par dana, postaje uzas, stvari mi ispadaju iz ruke, sve me pocinje smetati, buka, svjetlo, koncetracija nula bodova. Onda popijem nesto za spavanje, naspavam se ko covjek pa guram dalje.
Sva sreca da me primi svega par puta godisnje.
Chiro

Post 27 Feb 2012, 01:01

Odakle ovo (azil) u naslovu?
Skinheadsi, takav si!
dejzi

Post 27 Feb 2012, 01:12

Iz vremena dok se Trkeljanje doživljavalo kao mjesto za skupljanje izbjeglica.
Vidiš datum otvaranja, jedan od prvih topika.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
nina williams

Post 27 Feb 2012, 01:16

Zekoslawa » wrote: Zašto sam ja najlucidnija i najelokventnija kad ne spavam uopće ili pak kad spavam nekih sat-dva? :cerek:
Danima?
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 01:19

nina williams » wrote:
Danima?
Ne znam, rekord mi je dva i po dana u komadu. :zubo:
I da, trkeljala sam sasvim lucidno do posljednje sekunde, a kad sam krenula na spavanje, naravno, nisam mogla zaspati.

Ne znam, ako se radi o nekakvih dan-dva, uglavnom sam bolja ako nisam spavala uopće nego ako odspavam samo 5-6 sati.
  • Information