Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
Chiro

Post 24 Feb 2012, 00:29

Pretpostavljam da je rasprava o ovome već bila, ali kad sam se već sjetio, da napišem pokoju. Danas sam gledao neku HRT emisiju, ne sjećam se više koju, i bio je prilog o nekakvom maratonskom čitanju Biblije u vrijeme korizme, šta ti ga ja znam zašto. :socijaldemokrat: I naravno, prilog počinje s otprilike ovakvim tekstom: "U doba korizme, vremenu koje prethodi najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu...".

E sad, ono što mi ne ide u glavu, jer, Božić nije bio tako davno, i sjećam se bombardiranja s "najveći kršćanski blagdan, Božić", pa mi nije jasno, kad će se više usuglasiti koji je od njih No. 1, a koji No. 2? Onako, da imamo gradaciju, napravit TOP 20 kršćanskih blagdana i to. Pa liste, TOP 100 blagdana IKADA, TOP 50 najboljih dočeka Božića, štatijaznam šta sve ne.

Hm.

Kad bolje promislim, postoji li itko na ovom forumu, osim Hroboatosa :zubo:, tko bi mogao znati odgovor na ove misterije?

Skinheadsi, takav si!
Zekoslawa

Post 24 Feb 2012, 00:39

Heretik sam, ali ipak mi je nekako oduvijek bila poznata informacija da je najveći, najkul, najsuper blagdan Uskrs. Dan Zeke, jel. Nije mi baš bilo najjasnije zašto ni tko je vijećao o tome, ali tako sam upamtila. Dakle, da je Uskrs više kul nego Pošić. :D

Mulice, ne provociram, majke mi. :cerek:
*jezebel*

Post 24 Feb 2012, 00:46

nama su u skoli sve vjerouciteljice govorile da je uskrs najveci krscanski blagdan. to me uvijek pomalo ljutilo. :rofl: nekako imam dojam da je to samo stav crkve (valjda je isusovo uskrsnuce vaznije od rodjenja) i da je bozic za vecinu (prosjecnih) vjernika vazniji, radosniji, topliji, carobniji... inace, ja sam agnostik i uskrs ne fermam pretjerano, ali na bozic nisam (toliko) imuna. :cerek: uskrs mi vise spada u neki detoks i postdetoksni raspasoj, a bozic je caroban i topi srdasca. :o
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Zekoslawa

Post 24 Feb 2012, 00:52

A gle, ono, roditi se i umrijeti, to može svaka budala. Za uskrsnuti ipak treba biti malo više kul. I jasno mi je da ih to fascinira, gdje ne bi. Njih crkvenjake, mislim. :D

E sad... Kako to objasniti djeci, kako premostiti taj jaz... To je već drugo pitanje. Pogotovo nama Hrvatima, koji imamo i svetoga Niku i Djeda Božićnjaka, a ovaj potonji zapravo je klon prvoga. Nama pak obojica uredno donose darove. I sad ti reci da je više kul tu nekakav zekonja koji nema iza sebe cijelu logistiku, od bora, do Rudolfa i ekipe, pa do darova... A Zeko, šta će zeko, sirotan. :D
vrrrlet

Post 24 Feb 2012, 01:13

Chiro » wrote: Kad bolje promislim, postoji li itko na ovom forumu, osim Hroboatosa :zubo:, tko bi mogao znati odgovor na ove misterije?
Naravno, meni je striko svećenik.

Ja bih za Božić dobio od Malog Isusa recimo Lego konjušnicu, a za Uskrs od Zeca Majorete autić s prikolicom. Jednog dana kao mali dječak sam čuo da je Uskrs najveći katolički blagdan, što me frapiralo i uzdrmalo moj svemir :eek: : kako može autić biti jači od konjušnice, i kako može Zec biti jači od Isusa, čak i malog?

To su bili prvi korijeni moje sumnje u katoličku istinu. Kad sam shvatio da sam bliže Bogu ako nedjeljom ujutro vozim bicikl na Sljeme nego ako idem na misu, i kad sam na misi počeo viđati uglednike koji su mi se izrugivali kao bogomoljcu koju godinu prije... ajte bok.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Aristocat

Post 24 Feb 2012, 01:34

Pa kod nas... ne bolje ovako: U nas je sve najvece po potrebi.
Pješčana

Post 24 Feb 2012, 08:48

Chiro » wrote:Pretpostavljam da je rasprava o ovome već bila, ali kad sam se već sjetio, da napišem pokoju. Danas sam gledao neku HRT emisiju, ne sjećam se više koju, i bio je prilog o nekakvom maratonskom čitanju Biblije u vrijeme korizme, šta ti ga ja znam zašto. :socijaldemokrat: I naravno, prilog počinje s otprilike ovakvim tekstom: "U doba korizme, vremenu koje prethodi najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu...".
Uskrs je najveći kršćanski blagdan.
To što je kapitalistički svijet iskoristio Božić, samo znači da nema dovoljno materijala da to isto napravi i od Uskrsa. Kako ćeš iskoristiti smrt i uskrsnuće u svijetu gdje se ne preferiraju duhovne vrijednosti i ulaganje u život nakon? Tko će ti kupovati poklone za tako nešto?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 24 Feb 2012, 09:30

Chiro » wrote:Pretpostavljam da je rasprava o ovome već bila, ali kad sam se već sjetio, da napišem pokoju. Danas sam gledao neku HRT emisiju, ne sjećam se više koju, i bio je prilog o nekakvom maratonskom čitanju Biblije u vrijeme korizme, šta ti ga ja znam zašto. :socijaldemokrat: I naravno, prilog počinje s otprilike ovakvim tekstom: "U doba korizme, vremenu koje prethodi najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu...".

E sad, ono što mi ne ide u glavu, jer, Božić nije bio tako davno, i sjećam se bombardiranja s "najveći kršćanski blagdan, Božić", pa mi nije jasno, kad će se više usuglasiti koji je od njih No. 1, a koji No. 2? Onako, da imamo gradaciju, napravit TOP 20 kršćanskih blagdana i to. Pa liste, TOP 100 blagdana IKADA, TOP 50 najboljih dočeka Božića, štatijaznam šta sve ne.

Hm.

Kad bolje promislim, postoji li itko na ovom forumu, osim Hroboatosa :zubo:, tko bi mogao znati odgovor na ove misterije?
Paramilitary Christmas Special.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
kukuriku

Post 24 Feb 2012, 11:06

Vidim da nema nikoga da objasni zake je Uskrs "veći" od Božića, pa da pripomognem.
Isus se rodio, jest, i to je big dil, jasno, međutoa, rođenje je pošlo za tijelom i svima nama, i onima koji življahu prije nas, i onima koji će živjeti poslije. Štoviše, mnogi ne-kršćani vjeruju da se osoba zvana Isus doista rodila.
Međutoa, ono ZBOG ČEGA SE RODIO je Veliki četvrtak, Petak, Subota i Uskrs.
Odnosno, došao je podnijeti i otkupiti grijehe svijeta svojom mukom ter patnjom, a uskrsnućem je, uz činjenicu da je tek time razvidno očitavao da je Bog, i pokazao, dokazao i simbolizirao nadu i vjeru u uskrsnuće i život vječni svih nas kršćana koji ćemo to zaslužiti svojim lijepim i dobrim životima.
Nitko tko nije kršćanin u to ne vjeruje.
Stoga je za kršćanstvo Uskrs veći od Božića.
Nek(v)arljiva.
blue
Asgard

Post 24 Feb 2012, 11:37

kukuriku » wrote:Vidim da nema nikoga da objasni zake je Uskrs "veći" od Božića, pa da pripomognem.
Isus se rodio, jest, i to je big dil, jasno, međutoa, rođenje je pošlo za tijelom i svima nama, i onima koji življahu prije nas, i onima koji će živjeti poslije. Štoviše, mnogi ne-kršćani vjeruju da se osoba zvana Isus doista rodila.
Međutoa, ono ZBOG ČEGA SE RODIO je Veliki četvrtak, Petak, Subota i Uskrs.
Odnosno, došao je podnijeti i otkupiti grijehe svijeta svojom mukom ter patnjom, a uskrsnućem je, uz činjenicu da je tek time razvidno očitavao da je Bog, i pokazao, dokazao i simbolizirao nadu i vjeru u uskrsnuće i život vječni svih nas kršćana koji ćemo to zaslužiti svojim lijepim i dobrim životima.
Nitko tko nije kršćanin u to ne vjeruje.
Stoga je za kršćanstvo Uskrs veći od Božića.
A tako je jednostavno objašnjenje :S :S
Hvala :top:

Znala sam, doduše da je Uskrs najveći kršćanski praznik, sad znam i zašto :)
Lastan

Post 24 Feb 2012, 16:44

Hm.

Naravno da postoji.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan. Da nema mita o Isusovu uskrsnuću, kurac bi bilo kršćanstva kakvo poznajemo.
Božić je pak poganski blagdan koji su kršćani preuzeli kako bi lakše obraćali pogane (doduše, nije da nisu i u Uskrs preuzeli koješta pogansko, uključujući zečeve i jaja; eno u engleskom i sâm blagdan jošte nosi ime božice Eostre) i koji je danas najkomercijalniji kršćanski blagdan. Što je opet logično jer je zima daleko bolje vrijeme za blagdane od proljeća; zimi se prirodno ljudi okupljaju i žderu. :D
Nikolajevna

Post 24 Feb 2012, 16:50

Lastan » wrote: Da nema mita o Isusovu uskrsnuću, kurac bi bilo kršćanstva kakvo poznajemo.
:ne zna:

Da baba nema djeda, kurac bi imala kurac.
Lastan » wrote:
Božić je pak poganski blagdan koji su kršćani preuzeli kako bi lakše obraćali pogane (doduše, nije da nisu i u Uskrs preuzeli koješta pogansko, uključujući zečeve i jaja; eno u engleskom i sâm blagdan jošte nosi ime božice Eostre) i koji je danas najkomercijalniji kršćanski blagdan. Što je opet logično jer je zima daleko bolje vrijeme za blagdane od proljeća; zimi se prirodno ljudi okupljaju i žderu. :D
Pa dobro, malo naštimali blagdane da bude praktičnije, što je loše u tome?
vrrrlet

Post 24 Feb 2012, 16:51

Božić je tada kada je upravo stoga što dani počinju biti duži (simbol rođenja), a Uskrs je tada kada je jer se priroda opet budi (simbol spolne zrelosti, jebanja, seksa). Katolici su zakomplicirali do bola jednostavnu činjenicu da se vrtimo oko one užarene lopte.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Lastan

Post 24 Feb 2012, 16:56

vrrrlet » wrote:Božić je tada kada je upravo stoga što dani počinju biti duži (simbol rođenja), a Uskrs je tada kada je jer se priroda opet budi (simbol spolne zrelosti, jebanja, seksa). Katolici su zakomplicirali do bola jednostavnu činjenicu da se vrtimo oko one užarene lopte.
LAŽOVE! Sunce se vrti oko Zemlje!
kukuriku

Post 24 Feb 2012, 17:00

Nikolajevna » wrote:
:ne zna:

Da baba nema djeda, kurac bi imala kurac.
Bože, kako ti uvijek sve lijepo sažmeš.
Još da si muško, bila bi savršena. :cerek:
Nek(v)arljiva.
Pješčana

Post 24 Feb 2012, 20:29

Lastan » wrote: Naravno da postoji.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan. Da nema mita o Isusovu uskrsnuću, kurac bi bilo kršćanstva kakvo poznajemo.
pa da :ne zna:
kao i masu drugih stvari, Katolička crkva je preuzela od religije koja je na tim prostorima bila prije nje.
nije tajna, vrlo dostupne informacije
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
rh4ps0dy

Post 24 Feb 2012, 20:41

Najveći je kršćanski blagdan uvijek onaj koji je vremenski najbliže. :D
Zekoslawa

Post 24 Feb 2012, 22:49

rh4ps0dy » wrote:Najveći je kršćanski blagdan uvijek onaj koji je vremenski najbliže. :D
Zapravo ne bi bilo loše ova dva najveća malo razmaknuti. Štajaznam, prođe Uskrs i onda ne slijedi ništa zgodno. Nije mi Velika Gospa nešto fensi da bih je računala. A ova dva kul blagdana nekako su blizu, pa Dan Zeke prebrzo dođe, pa onda velika buža do novog Dana Drvca. Valjalo bi tu nešto pomaknuti. Kome da pišem? :D
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 815 times
Been thanked: 1557 times
Post 25 Feb 2012, 14:22

vrrrlet » wrote:Božić je tada kada je upravo stoga što dani počinju biti duži (simbol rođenja), a Uskrs je tada kada je jer se priroda opet budi (simbol spolne zrelosti, jebanja, seksa). Katolici su zakomplicirali do bola jednostavnu činjenicu da se vrtimo oko one užarene lopte.
A-a. Nije u pitanju komplikacija nego kristijanizacija. Poganske običaje učiniš svojima - i riješen problem.
Potpisi su za budale.
Herp
Nikki Gauda

Post 25 Feb 2012, 14:29

Nije mi jasno zašto je FPZG kratica za Fakultet političkih znanosti (u Zagrebu).
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 25 Feb 2012, 14:35

Herp » wrote:Nije mi jasno zašto je FPZG kratica za Fakultet političkih znanosti (u Zagrebu).
Možda zbog fakulteta prometnih znanosti :D
aryna

Post 25 Feb 2012, 17:29

čudno... mnogi su se tam prek na ŽuD-u žalili da se pojebu sa ženom samo jednom godišnje, na božić.
nije mi jasno zašto im ne da i na uskrs, ako kažeš da tad jebavanje opet dolazi u fokus.

i ako je to samo jednom godišnje, onda bi bilo logičnije da bude na uskrs, zar ne? :mar:
"Čim sam vidio tvoju facu, znao sam da si to ti" (?!?!)
Lastan

Post 25 Feb 2012, 17:37

aryna » wrote: čudno... mnogi su se tam prek na ŽuD-u žalili da se pojebu sa ženom samo jednom godišnje, na božić.
nije mi jasno zašto im ne da i na uskrs, ako kažeš da tad jebavanje opet dolazi u fokus.

i ako je to samo jednom godišnje, onda bi bilo logičnije da bude na uskrs, zar ne? :mar:
Ako je samo jednom godišnje, što nije na godišnjicu braka? :misli:
aryna

Post 25 Feb 2012, 17:56

Lastan » wrote: Ako je samo jednom godišnje, što nije na godišnjicu braka? :misli:
to im se valjda više ne slavi, pogotovo ne tak vatreno.
ostalo mi to u uhu... tema "nedovoljno seksa u braku" ili tako nešto... i dosta česta žalopojka "ona neće spavati sa mnom, poševimo se jednom godišnje, na božić". možda je to samo tako pjesnički rečeno, možda je zapravo samo na dan domovinske zahvalnosti ili sl.
"Čim sam vidio tvoju facu, znao sam da si to ti" (?!?!)
Pješčana

Post 25 Feb 2012, 22:07

Lastan » wrote: Ako je samo jednom godišnje, što nije na godišnjicu braka? :misli:
ja sam mislila da se u braku pojebu kad Dinamo uspije prezimit u Evropi
  • Information