Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 20 Feb 2012, 02:30

ex anais » wrote: Pa to ide jedno s drugim, zaboga. Ni neprijatelja ne poznaješ. :kava:
A ne, ljevičari su još mila majka prema liberalima, oni su pravo zlo. Oni su kao v2.0 lošega. :D Dobro to je isprepleteno ali nije isto.

:moli: nemoj bit liberalka, samo ljevičarka :rofl:

nodens

Post 20 Feb 2012, 02:31

OliverZG » wrote: Nije :zubo: taj je još najjasniji.
To evidentno nije istina, jer vidiš da se tvoj i ex anaisin pojam o tome razlikuje.

A ja samo registriram da *očito* postoji to razlikovanje; dok npr. nitko neće dvojiti da je 'loša' pegla ona koja je nekvalitetna za peglanje veša, dakle, koja ne služi svrsi kojoj je namijenjena. Oko toga ziher neće biti kontroverzi, zar ne? Kao oko ovog 'moralnog' značenja.
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:33

OliverZG » wrote: Zašto svi ljudi s manje vjere imaju fetiš na babe u Crkvi? Znaš onu, odlazak u Crkvu čovjeka čini vjernikom kao i stajanje u garaži autom.
Zanimljiv odabir riječi.
A tko više vjeruje od one u prvom redu? Može li se bliže bogu prići? Babe u prvom redu su prosjek vjernika, pomiri se s tim. :D

U najmanju ruku nodensu :zubo:, smanjuje mu broj potencijalnih partnerica.

Čini zlo recimo sebi, troši svoje vrijeme, dolazi na zao glas, ugrožava zdravlje, ...
Evo ja sad trošim svoje vrijeme. Činim zlo sebi, dakle. A čak ne dobivam zadovoljstvo. :rofl: Dakle, jesam li ja loša osoba? Ne, lijenost nama nevjernicima nije smrtni grijeh. Ali da recimo sad smišljam kako ću tebe i nodensa zatvoriti u nekakav bunar i otići lakirati nokte te nazovem Teu da zatvori poklopac, da, bila bih zla. A loša bih bila da vas eventualno samo prevarim za pare. :ne zna:

Da, dolazi na zao glas kod baba. :zubo:
Šalu na stranu, ako se netko čak i profesionalno kurva taj ne mora biti loša osoba. Jer trošenje svog vremena i raspolaganje svojim tijelom te nekakvo apstraktno remećenje društvenog morala definitivno nisu u istoj ravni sa malicioznim povrjeđivanjem drugih.
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:34

OliverZG » wrote: A ne, ljevičari su još mila majka prema liberalima, oni su pravo zlo. Oni su kao v2.0 lošega. :D Dobro to je isprepleteno ali nije isto.

:moli: nemoj bit liberalka, samo ljevičarka :rofl:
Kakvi sad liberali, objasni? :D
nodens

ex anais » wrote:Kakkk. va crna volja?! :rofl: Ja samo izbjegavam učenje. :mama:
Znam što je loša osoba u mom pojmovniku i ne treba mi stručna definicija.

Ne, to znači da imputiraš i izvrćeš.
I spominješ novogovor za nešto što oduvijek postoji. :facepalm:
Rekoh ti već: pojam 'loš' postoji oduvijek. Pa zapravo, i 'loša osoba' postoji oduvijek; no vidiš, prije 150 godina bi se za promiskuitetnu ženu reklo da je 'loša osoba'. :zubo: Je l' da kako interesantno. I sad neki moderni pametnjakovići to redefinirali, a meni se čude što onda primjećujem koliko je relativan taj pojam navodne 'loše osobe'. :zubo:

Inače, pročitaj knjigu pa će ti biti jasnije.
Tea Tree

OliverZG » wrote: Zašto svi ljudi s manje vjere imaju fetiš na babe u Crkvi? Znaš onu, odlazak u Crkvu čovjeka čini vjernikom kao i stajanje u garaži autom.
Ma znaš kako je s tim babama, znaju biti nabrijane i neugodne i pritom se još pozivati na boga. :šeta s nemogućim psom pored crkve i svađa se s babama:
U najmanju ruku nodensu :zubo:, smanjuje mu broj potencijalnih partnerica.

Čini zlo recimo sebi, troši svoje vrijeme, dolazi na zao glas, ugrožava zdravlje, ...
E, ne, neće se u razgovoru reći da je netko "loša osoba" jer čini zlo sebi, jer se npr. drogira i tako uništava svoj život, zdravlje itd. Čak će se prije čuti da taj neki "eto, jadan, nije loš, ali droga ga je 'zela". :D
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:36

Nodense, jesi ti Isus? Isus je volio sve. Za njega nije bilo loših.
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:37

ex anais » wrote: Možda, ali većina žena to ne prevodi u "odurno manipulatorsko đubre" dok nije kasno. :ne zna: Stoga, da je poželjno, ne, nije. Da je dobro, ne, nije.
Pa da - recimo, kao u filmu Kill Bill, vol. 2 :rofl: kad Bill pita Kiddo - pogledaj sve što sam napravio pa mi reci: zar zaista nisi znala da sam sposoban za sve to?

A ona će njemu: da, znao sam da si sposoban to napraviti, ali nisam znala da si sposoban to napraviti MENI. :durica: :rofl:

To tako lijepo sažima vjekovni problem kojeg žene imaju s muškarcima... a i obrnuto. :zubo:
Tea Tree

ex anais » wrote: Ali da recimo sad smišljam kako ću tebe i nodensa zatvoriti u nekakav bunar i otići lakirati nokte te nazovem Teu da zatvori poklopac, da, bila bih zla. A loša bih bila da vas eventualno samo prevarim za pare. :ne zna:
:rofl: :rofl: :S :rofl:
A, kad ih već zatvaramo u bunar, što ih ne bi prevarili i za pare? :E
Karlinjo

nodens » wrote:Oko toga ziher neće biti kontroverzi, zar ne? Kao oko ovog 'moralnog' značenja.
Ne bi trebalo niti oko moralnog jer ...

moralno je uvijek skup pravila koji su relativno čvrsta i zapravo postižu se nekom vrstom nepisanog konsenzusa. Kod vjernika je to naravno onaj mali osnovni skup pravila ali u općem društvu to je ono što prihvaća većina ljudi.

Tako gol čovjek koji šeta po parku je nemoralan jer većini društva to smeta. Moralnost nije međuodnos jedan na jedan nego svi na sve da se tako kolokvijalno izrazim. Loš čovjek možda može biti loš u odnosu jedan na jedan ili dobar, ali nemoralan je nemoralan u odnosu na šire društvo od onog u kojem trenutno je.

Tako je npr. nemoralno da ex u Saudijskog Arabiji ne nosi maramu ili vozi auto htjela ona to ili ne, ne ovisi o tome dali će se to njenom mužu svidjeti ili ne.
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:39

nodens » wrote:
To tako lijepo sažima vjekovni problem kojeg žene imaju s muškarcima... a i obrnuto. :zubo:
Ne, to sažima problem ljudi koji imaju posla s lošim ljudima. Uvijek misle da njima to neće napraviti. Eto ti, to ti je loša osoba, koja će uvijek i svugdje učiniti zlo jer mora.
Tea Tree wrote: :rofl: :rofl: :S :rofl:
A, kad ih već zatvaramo u bunar, što ih ne bi prevarili i za pare? :E
Misliš da imaju išta? :o
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 02:40

nodens » wrote:
Pa da - recimo, kao u filmu Kill Bill, vol. 2 :rofl: kad Bill pita Kiddo - pogledaj sve što sam napravio pa mi reci: zar zaista nisi znala da sam sposoban za sve to?

A ona će njemu: da, znao sam da si sposoban to napraviti, ali nisam znala da si sposoban to napraviti MENI. :durica: :rofl:

Uuuu, ovo boldano je najveća zabluda, ikad! Samo to nije svojstveno isključivo ženama. Nema selektivne pokvarenosti, prevrtljivosti, ali ni pozitivnih osobina.
Netko je u stanju nešto napraviti, na neki način postupiti. Ili nije.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:42

ex anais » wrote: A tko više vjeruje od one u prvom redu? Može li se bliže bogu prići? Babe u prvom redu su prosjek vjernika, pomiri se s tim. :D
Recimo ja se uvijek trudim stajati otraga (ups znači li to da sam promiskuitetan :D)

Babice su bolesne i prve dođu jer prve krenu a i možda su lajave jer nemaju baš pričati s kim i o čemu pa im je to eto tema.
Evo ja sad trošim svoje vrijeme. Činim zlo sebi, dakle. A čak ne dobivam zadovoljstvo. :rofl: Dakle, jesam li ja loša osoba?
Pa mi dobivamo zadovoljstvo, tako da nisi loša nego dobra.
Ne, lijenost nama nevjernicima nije smrtni grijeh.

Pa nije ni vjernicima. Što tebi znači pojam smrtni grijeh :zubo:?
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:42

ex anais » wrote:Evo ja sad trošim svoje vrijeme. Činim zlo sebi, dakle. A čak ne dobivam zadovoljstvo. :rofl: Dakle, jesam li ja loša osoba? Ne, lijenost nama nevjernicima nije smrtni grijeh. Ali da recimo sad smišljam kako ću tebe i nodensa zatvoriti u nekakav bunar i otići lakirati nokte te nazovem Teu da zatvori poklopac, da, bila bih zla. A loša bih bila da vas eventualno samo prevarim za pare.
Ti misliš da je sve jednostavno... ali nije. :ne zna:

A zapravo, znaš i sama da nije, jer si ranije komentirala kako ljudi različito doživljavaju 'okrutnost', pa tako netko nazove nešto okrutnim, a netko 'fair play'-em.

A je li zao čovjek koji zbog političkih razloga pokrene akciju za koju ZNA da će rezultirati smrću mnogo civila?

ex anais » wrote:Šalu na stranu, ako se netko čak i profesionalno kurva taj ne mora biti loša osoba. Jer trošenje svog vremena i raspolaganje svojim tijelom te nekakvo apstraktno remećenje društvenog morala definitivno nisu u istoj ravni sa malicioznim povrjeđivanjem drugih.
Ti zapravo pod 'loša' osoba ciljaš na prilično rudimentarnu stvar, naime na osobu koja 'čini nešto protiv tuđeg života ili slobode'. :ne zna:

A je li 'loša' osoba koja vara supružnika, recimo?
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 02:44

OliverZG » wrote: Recimo ja se uvijek trudim stajati otraga (ups znači li to da sam promiskuitetan :D)

Babice su bolesne i prve dođu jer prve krenu a i možda su lajave jer nemaju baš pričati s kim i o čemu pa im je to eto tema.
I ja mislim da nemaju s kime pričati pa se obrate meni, ali na čudan način. :zubo:
I sve samo zato što moj ljupki psić lajući dođe u njihovu blizinu i pokazuje im zubiće. :cerek: :ne zna:
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:45

Tea Tree » wrote: Ma znaš kako je s tim babama, znaju biti nabrijane i neugodne i pritom se još pozivati na boga. :šeta s nemogućim psom pored crkve i svađa se s babama:
Pa pozivaju se ali to nema veze s Bogom nego s njihovim trenutnim psihičkim stanjem. A i ne znam na koji način se pozivaju na Boga.

Iskreno meni se nitko nikad koliko se sjećam u životu nije pozvao na Boga tumačeći mi nešto a da je bilo van Crkve.
E, ne, neće se u razgovoru reći da je netko "loša osoba" jer čini zlo sebi, jer se npr. drogira i tako uništava svoj život, zdravlje itd. Čak će se prije čuti da taj neki "eto, jadan, nije loš, ali droga ga je 'zela". :D
Nije zao u odnosu na tebe ali je zao u odnosu na samog sebe.
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:45

OliverZG » wrote: Recimo ja se uvijek trudim stajati otraga (ups znači li to da sam promiskuitetan :D)
I, kakav je pogled? :kokice:
Pa mi dobivamo zadovoljstvo, tako da nisi loša nego dobra.
Khm, izuzet ću sebe iz ovog, ali shvaćaš li što si upravo napisao? Isto tako i ona promiskuitetna djevojka nekom čini dobro, zadovoljstvo, jel. A vjerojatno i sebi. :zubo:
tccc.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:46

Tea Tree » wrote: I ja mislim da nemaju s kime pričati pa se obrate meni, ali na čudan način. :zubo:
I sve samo zato što moj ljupki psić lajući dođe u njihovu blizinu i pokazuje im zubiće. :cerek: :ne zna:
I što onda kažu Bogec, Bogec kak vam pes ima lepe zubeke.

Pa nije ti to neko propovjedanje Tea :D
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:46

Tea Tree » wrote: Uuuu, ovo boldano je najveća zabluda, ikad! Samo to nije svojstveno isključivo ženama. Nema selektivne pokvarenosti, prevrtljivosti, ali ni pozitivnih osobina.
Netko je u stanju nešto napraviti, na neki način postupiti. Ili nije.
Ja zbilja imam dojam da je to više svojstveno ženama, tj. da je njima važnije 'kako se netko ophodi prema meni', nego 'kakav je inače'. :ne zna:

Pa onda, imaš one klasične fore tipa 'žena se uda za muškarca s idejom da će se on promijeniti, a muškarac se oženi s idejom da će žena ostati ista. Oboje se obično prevare'. :rofl:

No dakako, nije to neko univerzalno pravilo, tj. ima sigurno i mnogo obrnutih primjera...
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:48

nodens » wrote:A je li zao čovjek koji zbog političkih razloga pokrene akciju za koju ZNA da će rezultirati smrću mnogo civila?
Ako zna da će oduzeti ljudske živote, onda jest.
Ti zapravo pod 'loša' osoba ciljaš na prilično rudimentarnu stvar, naime na osobu koja 'čini nešto protiv tuđeg života ili slobode'. :ne zna:

A je li 'loša' osoba koja vara supružnika, recimo?
Ne mora biti. Imaš onu knjigu "Zašto dobri ljudi varaju" ili tako nekog naziva.
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:49

nodens » wrote:
No dakako, nije to neko univerzalno pravilo, tj. ima sigurno i mnogo obrnutih primjera...
Kako se spretno ogradiš nakon ovakvih klišeja. :rofl:
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:50

ex anais » wrote:Nodense, jesi ti Isus? Isus je volio sve. Za njega nije bilo loših.
Paaaa... nisam baš spreman da me razapnu u ime te 'ljubavi'. :rofl:

Shvaćaš, nije teško biti 'benevolentan' dok si fino u svojoj sobi i kuckaš na tipkovnicu. :rofl:

Problem je u onom što se zove 'djelotvorna ljubav', dakle ljubav koja se 'pokazuje' nekakvim djelima, tj. postupcima. A ne samo lijepim željama.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:50

ex anais » wrote: I, kakav je pogled? :kokice:
Krasan.
Khm, izuzet ću sebe iz ovog, ali shvaćaš li što si upravo napisao? Isto tako i ona promiskuitetna djevojka nekom čini dobro, zadovoljstvo, jel. A vjerojatno i sebi. :zubo:
Da ali ja tvrdim da joj nije to dobro, ako ništa prehladit će bubrege :rofl:
Ti opet nabrajaš :D. To je samo Crkveno učiteljstvo nabrojalo ali zašto baš to, to je bilo pitanje :zubo: što je to smrtno u njima ...
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:52

OliverZG » wrote: Krasan.
Voliš babe, dakle.
Da ali ja tvrdim da joj nije to dobro, ako ništa prehladit će bubrege :rofl:
Ha? :misli:

Ti opet nabrajaš :D. To je samo Crkveno učiteljstvo nabrojalo ali zašto baš to, to je bilo pitanje :zubo: što je to smrtno u njima ...
Ne, rekao si da lijenost nije vama vjernicima smrtni grijeh pa sam ti linkala da te podsjetim da ipak jest.
Meni ništa nije smrtni grijeh jer nisam vjernica. :ne zna:

Još čekam odgovor što je tako strašno u liberalnom svjetonazoru.
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:52

ex anais » wrote:
Kako se spretno ogradiš nakon ovakvih klišeja. :rofl:
Nije to ograđivanje nego moje iskreno mišljenje. :cerek:

Većina klišeja ima neku 'podlogu', tj. nisu nastali totalno napamet, bez ikakve veze. Nego obično nečijim uočavanjem (pa onda često i prenaglašavanjem, no to je druga stvar) nekakvog 'obrasca'.

Tako postoje mnogi obrasci ponašanja i razmišljanja po kojima se žene i muškarci razlikuju; ja time čak nisam ulazio u pitanje je li to strogo društveno uvjetovano ili još štošta; samo registriram te 'obrasce'... i kažem, da očito nisu 'univerzalno važeći', nego valjda čisto u nekom statističkom smislu.
  • Information