Odeš na portal HJPa i dobiješ otprilike odgovorex anais » wrote: Eto, priznajem, nisam toliko pametna.![]()
http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... d=lo%C5%A1
http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... eyword=zao
Odeš na portal HJPa i dobiješ otprilike odgovorex anais » wrote: Eto, priznajem, nisam toliko pametna.![]()
Imaju, promiskuitet dolazi od riječi izmješati a zlo je zapravo izvrnuto/izmješano dobroex anais » wrote:Nodense, promiskuitet i zlo nemaju veze, miješaš kruške i jabuke. Zaboga.
Znala sam! Znala!OliverZG » wrote: Imaju, promiskuitet dolazi od riječi izmješati a zlo je zapravo izvrnuto/izmješano dobro
Za razliku od termina 'loša osoba', podmuklost je jasan termin: (s HJP-a)ex anais » wrote:Kad sam imala 11 jedno sam ljeto plivala s curicom (mojih godina) koja me svaki dan ispitivala: "Zašto stari ljudi imaju sijede", "Zašto je voda mokra"...
Eto, priznajem, nisam toliko pametna.![]()
Ako ti općepriznati pojam kojeg bi i ta curica razumjela, nazivaš nekom vrstom fašizma, onda si jednostavno podmukao.Jer, ja ti nisam kriva što ne razumiješ opće pojmove.
Jbt, pa i REKAO sam da ne bih to tako nazvao. Zaboga.ex anais » wrote:Nodense, promiskuitet i zlo nemaju veze, miješaš kruške i jabuke. Zaboga.
A, ne znam baš. Može se reći da su određene osobine općeprihvaćene kao nepoželjne. Ne radi se samo o subjektivnom dojmu.nodens » wrote: Bingo. KOME nepoželjnih? Tebi, meni, susjedu?![]()
Upravo na to i ciljam, kad za nekoga kažeš da je 'loša osoba' - ne govoriš samo o njemu, nego ujedno govoriš nešto i o svom odnosu prema tim njegovim osobinama. I to je čak i u redu, dok god priznaš da je to tvoj stav: 'meni je to loše', 'meni se ne sviđa' itd. No ja imam dojam da ljudi često misle da je to nešto imalo 'objektivno' - za nekoga reći da je 'loša osoba'. Zato tupim.
OliverZG » wrote: Odeš na portal HJPa i dobiješ otprilike odgovor
http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... d=lo%C5%A1
http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... eyword=zao
Bill je bio *i* promiskuitetan *i* okrutan - Beatrix Kiddo nije smetalo ni jedno ni drugo.ex anais » wrote: Ali promašeno je uopće to spominjati, zaboga! Kruške. I jabuke.
Ijooj, kako zajebavaš sad!nodens » wrote:BTW, za većinu je nepoželjno i biti bezveznjak ili mrtvo puhalo, pa nećeš reći za takvog da je 'zao'.![]()
A evo meni je nepoželjno i kad je netko promiskuitetan, pa svejedno neću reći da je 'loša osoba' (a pogotovo ne 'zla'). Nego jednostavno - da nije po *mom* ukusu.
Kako to misliš, promiskuitet je uvijek prema nečemu ili nekome činjenje zla / nečeg lošeg. Prema sebi, prema partneru, roditelju, društvu, ...ex anais » wrote: Ali promašeno je uopće to spominjati, zaboga! Kruške. I jabuke.
Na ostalim forumima bi to rekli još jučer oko 21 satTea Tree » wrote: Jel se to na forumima kaže da trola? Jel to to sad?![]()
Ta promiskuitetna osoba može biti duša od čovjeka i bolja osoba od neke babe koja upravo izlazi iz crkve. Kome čini zlo? Jebanje je činjenje zla?OliverZG » wrote: Kako to misliš, promiskuitet je uvijek prema nečemu ili nekome činjenje zla / nečeg lošeg. Prema sebi, prema partneru, roditelju, društvu, ...
Mislim da ne može čak ni to - no, i da se složim, nepoželjnost neke osobine nije dovoljna da se to nazove 'lošom osobom'. Može netko biti univerzalno nepoželjan a da nikome ne padne na pamet da ga nazove 'lošom osobom'.Tea Tree » wrote: A, ne znam baš. Može se reći da su određene osobine općeprihvaćene kao nepoželjne. Ne radi se samo o subjektivnom dojmu.
Biti 'bad guy' nije univerzalno nepoželjna osobina, čak dapače - određeni sloj žena ima urođenu slabost za takve, jer poistovjećuju okrutnost sa 'snagom', a na snagu su slabe. Nisu stvari tako jednostavne kao što ih zamišljaju 11-godišnje djevojčice.Tea Tree » wrote:Okrutnost nije poželjna osobina, osim ako se traži djelatnik za radno mjesto u logoru u ratnim uvjetima. Obzirom je ovakav djelatnik i ovakvi uvjeti nešto što je toliko ekstremno i specifično, i dalje se može smatrati da je to objektivno nepoželjna osobina. Ima dosta takvih osobina pa se za nositelj većeg broja kaže da je bad guy.
Pa to ide jedno s drugim, zaboga. Ni neprijatelja ne poznaješ.OliverZG » wrote:ja sam mislio da si samo ljevičarka.
Možda, ali većina žena to ne prevodi u "odurno manipulatorsko đubre" dok nije kasno.nodens » wrote: Biti 'bad guy' nije univerzalno nepoželjna osobina, čak dapače - određeni sloj žena ima urođenu slabost za takve, jer poistovjećuju okrutnost sa 'snagom', a na snagu su slabe. Nisu stvari tako jednostavne kao što ih zamišljaju 11-godišnje djevojčice.
Zašto svi ljudi s manje vjere imaju fetiš na babe u Crkvi? Znaš onu, odlazak u Crkvu čovjeka čini vjernikom kao i stajanje u garaži autom.ex anais » wrote: Ta promiskuitetna osoba može biti duša od čovjeka i bolja osoba od neke babe koja upravo izlazi iz crkve
U najmanju ruku nodensuKome čini zlo? Jebanje je činjenje zla?
ex anais » wrote: Ta promiskuitetna osoba može biti duša od čovjeka i bolja osoba od neke babe koja upravo izlazi iz crkve. Kome čini zlo? Jebanje je činjenje zla?
Zato se i ne radi o jednoj osobini nego o skupu osobina koje jesu univerzalno nepoželjnje, što onda i tu osobu čini takvom. Nije važno kako će ga točno nazvati, u konačnici će mišljenja biti slična.nodens » wrote: Mislim da ne može čak ni to - no, i da se složim, nepoželjnost neke osobine nije dovoljna da se to nazove 'lošom osobom'. Može netko biti univerzalno nepoželjan a da nikome ne padne na pamet da ga nazove 'lošom osobom'.
Ma to je tako zanemarivo mali broj žena da se ne može uopće govoriti o sloju.Biti 'bad guy' nije univerzalno nepoželjna osobina, čak dapače - određeni sloj žena ima urođenu slabost za takve, jer poistovjećuju okrutnost sa 'snagom', a na snagu su slabe. Nisu stvari tako jednostavne kao što ih zamišljaju 11-godišnje djevojčice.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests