Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 20 Feb 2012, 02:11

ex anais » wrote: Eto, priznajem, nisam toliko pametna. :ne zna:
Odeš na portal HJPa i dobiješ otprilike odgovor
http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... d=lo%C5%A1
http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... eyword=zao

:D

Eks

Post 20 Feb 2012, 02:13

Nodense, promiskuitet i zlo nemaju veze, miješaš kruške i jabuke. Zaboga.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:14

ex anais » wrote:Nodense, promiskuitet i zlo nemaju veze, miješaš kruške i jabuke. Zaboga.
Imaju, promiskuitet dolazi od riječi izmješati a zlo je zapravo izvrnuto/izmješano dobro :D
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:15

OliverZG » wrote: Imaju, promiskuitet dolazi od riječi izmješati a zlo je zapravo izvrnuto/izmješano dobro :D
Znala sam! Znala! :rofl: :gaah:

Vi bi i ludog izludili do ludila. :mad: :tuzni:
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:15

ex anais » wrote:Kad sam imala 11 jedno sam ljeto plivala s curicom (mojih godina) koja me svaki dan ispitivala: "Zašto stari ljudi imaju sijede", "Zašto je voda mokra"...

Eto, priznajem, nisam toliko pametna. :ne zna:

Ako ti općepriznati pojam kojeg bi i ta curica razumjela, nazivaš nekom vrstom fašizma, onda si jednostavno podmukao. :cerek: Jer, ja ti nisam kriva što ne razumiješ opće pojmove. :D
Za razliku od termina 'loša osoba', podmuklost je jasan termin: (s HJP-a)

pòdmūkao

pòdmūkao prid. 〈odr. -klī〉

1. koji potajno čini zlo, koji prikriva zle namjere šutnjom, ljubaznim ponašanjem i sl.; podao, himben, licemjeran

Vidiš. :cerek: Znači, hoćeš reći da ja potajno činim zlo, ili prikrivam zle namjere šutnjom ili 'ljubaznim ponašanjem'. :zubo: hihihi. Nadam se da bar uviđaš koliko si promašen termin uzela za moje ponašanje. :rofl:

Kakvom vrstom fašizma? Nismo čitali Orwella, vidim. Pročitaj, pa onda komentiraj. Nije to nikakav 'općepriznati' pojam, kad se koristi u tom kontekstu (za osobe). Nego termin 'loš', općenito znači 'nekvalitetan za neku upotrebu'. To ima smisla koristiti za objekte i pojave čija upotreba je svima očigledna; pa čak i za ljude, u kontekstu gdje je to očito. Npr. 'loš plesač' je onaj koji ne zna plesati, kojeg nije lijepo vidjeti kako pleše. Ali što bi značilo 'loša osoba'? To bi bila dakle osoba koja nije kvalitetna za nekakvu 'upotrebu'? A koja je to upotrebna vrijednost *osobe* kao takve?

Umjesto da se inatiš, radije pokušaj probuditi zatomljenu volju za filozofskim razmatranjem pojmova. :kava: :rofl:

Doduše, ne baš u 2 ujutro. Idem spavat, sutra je f'in radni dan. :facepalm:
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:16

ex anais » wrote: Znala sam! Znala! :rofl: :gaah:

Vi bi i ludog izludili do ludila. :mad: :tuzni:
Što, ko, zašto?
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:17

ex anais » wrote:Nodense, promiskuitet i zlo nemaju veze, miješaš kruške i jabuke. Zaboga.
Jbt, pa i REKAO sam da ne bih to tako nazvao. Zaboga. :rofl:
Eks

Kakkk. va crna volja?! :rofl: Ja samo izbjegavam učenje. :mama:
Znam što je loša osoba u mom pojmovniku i ne treba mi stručna definicija.

Ne, to znači da imputiraš i izvrćeš.
I spominješ novogovor za nešto što oduvijek postoji. :facepalm:
Tea Tree

nodens » wrote: Bingo. KOME nepoželjnih? Tebi, meni, susjedu? :cerek:
Upravo na to i ciljam, kad za nekoga kažeš da je 'loša osoba' - ne govoriš samo o njemu, nego ujedno govoriš nešto i o svom odnosu prema tim njegovim osobinama. I to je čak i u redu, dok god priznaš da je to tvoj stav: 'meni je to loše', 'meni se ne sviđa' itd. No ja imam dojam da ljudi često misle da je to nešto imalo 'objektivno' - za nekoga reći da je 'loša osoba'. Zato tupim.
A, ne znam baš. Može se reći da su određene osobine općeprihvaćene kao nepoželjne. Ne radi se samo o subjektivnom dojmu.

Okrutnost nije poželjna osobina, osim ako se traži djelatnik za radno mjesto u logoru u ratnim uvjetima. :D Obzirom je ovakav djelatnik i ovakvi uvjeti nešto što je toliko ekstremno i specifično, i dalje se može smatrati da je to objektivno nepoželjna osobina. Ima dosta takvih osobina pa se za nositelj većeg broja kaže da je bad guy.
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:18

nodens » wrote:
Jbt, pa i REKAO sam da ne bih to tako nazvao. Zaboga. :rofl:
Ali promašeno je uopće to spominjati, zaboga! Kruške. I jabuke.
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:18

Eee, ovo zadnje, 'moralno' značenje - to je ono s kojim ja imam problem. Ovih prvih 6 su posve OK, tu nemam primjedbi - a valjda je jasno zašto imam na ovo zadnje. :zubo:
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:19

nodens » wrote: Eee, ovo zadnje, 'moralno' značenje - to je ono s kojim ja imam problem. Ovih prvih 6 su posve OK, tu nemam primjedbi - a valjda je jasno zašto imam na ovo zadnje. :zubo:
Nije :zubo: taj je još najjasniji.
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:20

ex anais » wrote: Ali promašeno je uopće to spominjati, zaboga! Kruške. I jabuke.
Bill je bio *i* promiskuitetan *i* okrutan - Beatrix Kiddo nije smetalo ni jedno ni drugo.

Kruške i jabuke se sasvim lijepo miješaju u nekakvoj voćnoj salati, inače. :kava:

Druga je stvar što ti iz nekakvih ideoloških razloga to ne možeš svariti. Jesi li bar svjesna da nisi jedina? To je prilično uobičajen stav danas, misliti da je 'svakome jasno' što pojam 'loša osoba' znači. :cerek:
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 02:20

nodens » wrote:BTW, za većinu je nepoželjno i biti bezveznjak ili mrtvo puhalo, pa nećeš reći za takvog da je 'zao'. :rofl:

A evo meni je nepoželjno i kad je netko promiskuitetan, pa svejedno neću reći da je 'loša osoba' (a pogotovo ne 'zla'). Nego jednostavno - da nije po *mom* ukusu. :ne zna:
Ijooj, kako zajebavaš sad! :rofl:
Jel se to na forumima kaže da trola? Jel to to sad? :rofl:

Pa naravno da nitko promiskuitet neće dovesti u vezu sa zao. Ili mrtvo puhalo.
Ako smo pričali o tome što bi podrazumijevao pojam "loše osobe", onda je i prije same definicije valjda jasno da se radi o odnosu te osobe i okoline. :D
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:21

ex anais » wrote: Ali promašeno je uopće to spominjati, zaboga! Kruške. I jabuke.
Kako to misliš, promiskuitet je uvijek prema nečemu ili nekome činjenje zla / nečeg lošeg. Prema sebi, prema partneru, roditelju, društvu, ...
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:22

Gle, meni je jasno da neka osoba nekom može biti super, a meni loša. Svatko ima svoju "lošu osobu", a često se poklapaju s obzirom da nema baš puno osobina na svijetu koje možeš strpati u taj opis. Ali očito je da pojam postoji. I da osoba prema vlastitom nahođenju trpa osobine u taj pojam.
Ako ti misliš da nitko o nikome nikada ne donosi moralni sud, onda zbilja ne znam, to je već preapstraktno i suludo i za mene liberalnu.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:23

Tea Tree » wrote: Jel se to na forumima kaže da trola? Jel to to sad? :rofl:
Na ostalim forumima bi to rekli još jučer oko 21 sat :D ali što oni znaju.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:24

ex anais » wrote:mene liberalnu.
:horor: ja sam mislio da si samo ljevičarka.
Eks

OliverZG » wrote: Kako to misliš, promiskuitet je uvijek prema nečemu ili nekome činjenje zla / nečeg lošeg. Prema sebi, prema partneru, roditelju, društvu, ...
Ta promiskuitetna osoba može biti duša od čovjeka i bolja osoba od neke babe koja upravo izlazi iz crkve. Kome čini zlo? Jebanje je činjenje zla? :zubo:
nodens

Tea Tree » wrote: A, ne znam baš. Može se reći da su određene osobine općeprihvaćene kao nepoželjne. Ne radi se samo o subjektivnom dojmu.
Mislim da ne može čak ni to - no, i da se složim, nepoželjnost neke osobine nije dovoljna da se to nazove 'lošom osobom'. Može netko biti univerzalno nepoželjan a da nikome ne padne na pamet da ga nazove 'lošom osobom'.

Tea Tree » wrote:Okrutnost nije poželjna osobina, osim ako se traži djelatnik za radno mjesto u logoru u ratnim uvjetima. Obzirom je ovakav djelatnik i ovakvi uvjeti nešto što je toliko ekstremno i specifično, i dalje se može smatrati da je to objektivno nepoželjna osobina. Ima dosta takvih osobina pa se za nositelj većeg broja kaže da je bad guy.
Biti 'bad guy' nije univerzalno nepoželjna osobina, čak dapače - određeni sloj žena ima urođenu slabost za takve, jer poistovjećuju okrutnost sa 'snagom', a na snagu su slabe. Nisu stvari tako jednostavne kao što ih zamišljaju 11-godišnje djevojčice. :rofl:
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:25

OliverZG » wrote: :horor: ja sam mislio da si samo ljevičarka.
Pa to ide jedno s drugim, zaboga. Ni neprijatelja ne poznaješ. :kava:

Tea, da, trola. :rofl:
Eks

Post 20 Feb 2012, 02:26

nodens » wrote: Biti 'bad guy' nije univerzalno nepoželjna osobina, čak dapače - određeni sloj žena ima urođenu slabost za takve, jer poistovjećuju okrutnost sa 'snagom', a na snagu su slabe. Nisu stvari tako jednostavne kao što ih zamišljaju 11-godišnje djevojčice. :rofl:
Možda, ali većina žena to ne prevodi u "odurno manipulatorsko đubre" dok nije kasno. :ne zna: Stoga, da je poželjno, ne, nije. Da je dobro, ne, nije.
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 02:27

ex anais » wrote: Ta promiskuitetna osoba može biti duša od čovjeka i bolja osoba od neke babe koja upravo izlazi iz crkve
Zašto svi ljudi s manje vjere imaju fetiš na babe u Crkvi? Znaš onu, odlazak u Crkvu čovjeka čini vjernikom kao i stajanje u garaži autom.
Kome čini zlo? Jebanje je činjenje zla? :zubo:
U najmanju ruku nodensu :zubo:, smanjuje mu broj potencijalnih partnerica.

Čini zlo recimo sebi, troši svoje vrijeme, dolazi na zao glas, ugrožava zdravlje, ...
nodens

Post 20 Feb 2012, 02:29

ex anais » wrote: Ta promiskuitetna osoba može biti duša od čovjeka i bolja osoba od neke babe koja upravo izlazi iz crkve. Kome čini zlo? Jebanje je činjenje zla?

Ne znam što ti znači 'bolja osoba'. :ne zna: :rofl:
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 02:30

nodens » wrote: Mislim da ne može čak ni to - no, i da se složim, nepoželjnost neke osobine nije dovoljna da se to nazove 'lošom osobom'. Može netko biti univerzalno nepoželjan a da nikome ne padne na pamet da ga nazove 'lošom osobom'.
Zato se i ne radi o jednoj osobini nego o skupu osobina koje jesu univerzalno nepoželjnje, što onda i tu osobu čini takvom. Nije važno kako će ga točno nazvati, u konačnici će mišljenja biti slična.
"Loša osoba" je samo kolokvijalizam. Da se ljudi bolje razumu, kako bi rekli tamo oko Šibenika. :D
Biti 'bad guy' nije univerzalno nepoželjna osobina, čak dapače - određeni sloj žena ima urođenu slabost za takve, jer poistovjećuju okrutnost sa 'snagom', a na snagu su slabe. Nisu stvari tako jednostavne kao što ih zamišljaju 11-godišnje djevojčice. :rofl:
Ma to je tako zanemarivo mali broj žena da se ne može uopće govoriti o sloju.
Koje 11-godišnje djevojčice? Jel ja? Ah, da bar imam toliko! :cerek:
  • Information