Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Tea Tree

Post 19 Feb 2012, 23:59

nodens » wrote: Eh LOL pa ono, ništa se ne 'mora'. Mislio sam na uobičajeno socijalno 'moranje'. Ono kad bi morao izmisliti jebeno dobru priču kao izgovor, inače bi ti baš onako pravo zamjerili.
Jooj, znam, tako sam morala biti na vjenčanju od sestričine, starci nisu mogli pa je morao doći bar netko od obitelji. Davno je to bilo, ne ponovilo se. : panično se boji poziva na vjenčanje:

Jebiga, nije mi fino. :ne zna: Pivo mi je bljutavo, vino kiselo, žestice previše ljute. :ne zna: :ro fl:
Ma kakvo si pivo probao da ti je bljutavo? Da nije bilo Karlovačko u pitanju? :rofl:
Ima jaaako dobrih vina, joooj! Nemoj to govoriti, "griješiš dušu". I meni su vina bila bezveze dok nisam probala stvarno dobro vino. Pa drugo pa treće.... :D
Hmm čudno. A koliko je to naliveno do daske? Eto baš nedavno sam otpratio mlađeg brata do kuće, bio je temeljito naliven i nema TEORIJE da bi u takvom stanju mogao voziti auto. :rofl: Kad je jedva hodao, doslovno.
A, zavisi, ljudi različito podnose alkohol. Vidjela sam ih i ja koji tako jedva stoje na nogama. Naravno da u tom stanju ne mogu voziti. (edit: oni, ne ja)
Jednom samo sam bila u stanju da ne mogu voziti, ali ne mogu uopće ispričati koji su sve uzroci tome bili, too much je.
Nego, baš se sad nekidan konačno riješio matematike za cijeli život. :cerek: I sad je ono la la la happy happy joy joy, nikad više matematike u životu... :trio: to ga mučilo još tamo od osnovne...
Što ne bih rekla za tebe. :D Nisi uspio utjecati na njega. :D

nodens

Post 20 Feb 2012, 00:02

ex anais » wrote:Dobro, nodenše, to bi bili psihopati, sociopati i tako to. Ali uobičajno zlih ima. :ne zna: Loš, dobar i te spike, generalno uvijek netko više vuče jednom spektru nego drugom. Rijetko je tko na sredini.
Hmm ne znam, to ovisi o tome što misliš pod 'zao'. :zubo:

Meni ta riječ ima poprilično jake 'duhovne' konotacije; u nekom uobičajenom razgovoru preferiram bilo kakve druge termine. Ne mogu se sjetiti gdje bi mi baš bila nužna riječ 'zao', a ne neka konkretnija, specifičnija. Primjerice, sebičan, osvetoljubiv, zlurad, podmukao, okrutan... imaš li neki primjer, recimo, gdje ti baš treba ta riječ 'zao', a da se to ne može svesti na nešto od ovog gore?
Eks

Post 20 Feb 2012, 00:03

nodens » wrote:
Hmm ne znam, to ovisi o tome što misliš pod 'zao'. :zubo:

Meni ta riječ ima poprilično jake 'duhovne' konotacije; u nekom uobičajenom razgovoru preferiram bilo kakve druge termine. Ne mogu se sjetiti gdje bi mi baš bila nužna riječ 'zao', a ne neka konkretnija, specifičnija. Primjerice, sebičan, osvetoljubiv, zlurad, podmukao, okrutan... imaš li neki primjer, recimo, gdje ti baš treba ta riječ 'zao', a da se to ne može svesti na nešto od ovog gore?
Pa to je to. :ne zna: Neću ni ja reći da je netko zao, ali ću misliti da je loša osoba.
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 00:09

nodens » wrote: Nisi shvatila zašto sam 'zao'. :rofl:
Ne? Moguće. A, zašto si "zao"? Jer si dolijevao ulje na vatru u konkretnoj situaciji ili?
Laibach, je li to nešto za jesti? :misli: :rofl:
Mrš! :durica: :rofl:

Ček, tko/što mi se sviđa, na što se odnosi ovo zadnje pitanje?
Ono što je možda za jesti. :durica:
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:12

Tea Tree » wrote:Jooj, znam, tako sam morala biti na vjenčanju od sestričine, starci nisu mogli pa je morao doći bar netko od obitelji. Davno je to bilo, ne ponovilo se. : panično se boji poziva na vjenčanje:
E, pa na to i ciljam, nisam ni ja bio na 76 vjenčanja, nego ono, jedan bratić, drugi bratić, sestrična itd. :rofl:

Ja se ipak više bojim da mi netko slučajno, ikad, predloži da mu budem kum na vjenčanju. :facepalm: Doduše, nekako mi se ipak čini da mi se taj užas neće dogodit...

Tea Tree » wrote: Ma kakvo si pivo probao da ti je bljutavo? Da nije bilo Karlovačko u pitanju? :rofl:
Ima jaaako dobrih vina, joooj! Nemoj to govoriti, "griješiš dušu". I meni su vina bila bezveze dok nisam probala stvarno dobro vino. Pa drugo pa treće....
Probao sam raznih, jednom su mi čak dali neko mutno a opet blijedo pivo koje navodno 'nema uopće neki okus', pa kao nije bed. I zbilja, nije imalo neki posebni okus prva tri gutljaja, ali kasnije sam jedva progutao do kraja, ugh, kako bljutava stvar. :rofl:

A vino, pa jebiga, da ga pijem dovoljno dugo da se naviknem, možda bi mi i postalo fino... samo, nekak' ne vidim razloga zašto da se trudim oko toga. :zubo:

Tea Tree » wrote:A, zavisi, ljudi različito podnose alkohol. Vidjela sam ih i ja koji tako jedva stoje na nogama. Naravno da u tom stanju ne mogu voziti.
E, pa to ti kažem. Ja nisam nikad bio ni dotle da mi se vrti u glavi, a kamoli da teturam.

Tea Tree » wrote:Što ne bih rekla za tebe. :D Nisi uspio utjecati na njega. :D
Nije to, nego baš obrnuto; njegova učiteljica iz viših osnovne je bila nekad prije i moja; pa je valjda zabrijala da 'mora bit nečeg u genima' :rofl: - i zato je jadni buraz toliko i zamrzio matematiku. Ziher ne bi baš toliko da ova nije bila uvjerena kako će iz njega 'iskopati' ljubav za matematiku. Doduše, bližila se penziji pa je maštala 'eh, da mi je još jedan onakav kao tvoj brat, prije penzije...' :rofl:

Enivej, jebeš gene, LOL. On je umjetnički tip, ne zanima ga ni fizika ni tehnologija, a još manje matematika.
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 00:12

OliverZG » wrote: Zaš', pa po deafaultu si onda zla. Ne moraš se ni truditi.
Tek sad ovo vidim. :rofl:
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:15

Tea Tree » wrote:Ne? Moguće. A, zašto si "zao"? Jer si dolijevao ulje na vatru u konkretnoj situaciji ili?
Ne, nego sam mislio da je očito kako iza 'nemaš ti to u sebi', ide ono '(za razliku od nekih)' :rofl:

Laibach, je li to nešto za jesti? :misli: :rofl:

Mrš! :durica: :rofl:

Ono što je možda za jesti. :durica:
Pa jebiga, zvučali su mi poznato, onako ovlaš, no zapravo se sjećam jedino da sam jednom na jubitu našao onu njihovu obradu pjesme 'life is life' (zapravo sam bio tražio original, pa naletio na to). :cerek:
Eks

Post 20 Feb 2012, 00:18

nodens » wrote:
Ne, nego sam mislio da je očito kako iza 'nemaš ti to u sebi', ide ono '(za razliku od nekih)' :rofl:
A konkretiziraj to. :zubo:
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 00:19

nodens » wrote: E, pa na to i ciljam, nisam ni ja bio na 76 vjenčanja, nego ono, jedan bratić, drugi bratić, sestrična itd.
Ja se ipak više bojim da mi netko slučajno, ikad, predloži da mu budem kum na vjenčanju. :facepalm: Doduše, nekako mi se ipak čini da mi se taj užas neće dogodit...
I ja sam o tome razmišljala pa zaključila da bih u tom slučaju ipak morala odbiti, uz sve potrebne disklejmere, ali ne bih to mogla podnijeti. Što je previše, previše je. :horor:
Probao sam raznih, jednom su mi čak dali neko mutno a opet blijedo pivo koje navodno 'nema uopće neki okus', pa kao nije bed. I zbilja, nije imalo neki posebni okus prva tri gutljaja, ali kasnije sam jedva progutao do kraja, ugh, kako bljutava stvar. :rofl:

A vino, pa jebiga, da ga pijem dovoljno dugo da se naviknem, možda bi mi i postalo fino... samo, nekak' ne vidim razloga zašto da se trudim oko toga. :zubo:
Ma ne, glupo se siliti, k'o da moraš išta.
U mom slučaju je bilo tako da sam bila na ručku kod prijatelja i zaklinjali su se ocem i majkom da imaju odlično vino iz Istre i da se to mora probati. I probala sam. Stvarno je bilo odlično!
E, pa to ti kažem. Ja nisam nikad bio ni dotle da mi se vrti u glavi, a kamoli da teturam.
Meni se znalo vrtiti, ali nisam nikada teturala. Ali to valjda ima veze s onim kako tko podnosi, kako na koga djeluje.
Nije to, nego baš obrnuto; njegova učiteljica iz viših osnovne je bila nekad prije i moja; pa je valjda zabrijala da 'mora bit nečeg u genima' :rofl: - i zato je jadni buraz toliko i zamrzio matematiku. Ziher ne bi baš toliko da ova nije bila uvjerena kako će iz njega 'iskopati' ljubav za matematiku. Doduše, bližila se penziji pa je maštala 'eh, da mi je još jedan onakav kao tvoj brat, prije penzije...' :rofl:

Enivej, jebeš gene, LOL. On je umjetnički tip, ne zanima ga ni fizika ni tehnologija, a još manje matematika.
Ahaa, brat je, znači, najebo, ni kriv ni dužan? :rofl:
OK, onda razumijem veselje.
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:21

ex anais » wrote:
Pa to je to. :ne zna: Neću ni ja reći da je netko zao, ali ću misliti da je loša osoba.
Loša osoba hmm, dobro, to mi zvuči prikladnije od onog 'zla'.

No ipak, uvijek me to čudilo kako ljudi druge nazivaju 'lošim osobama'. :zubo:

Zapravo, kad malo bolje razmislim :misli: čini mi se da uglavnom od žena čujem tu sintagmu 'loša osoba'. Kako čudno. No zbilja, ne sjećam se kad sam zadnji put od nekog tipa čuo, da za nekog drugog kaže da je 'loša osoba'. :rofl: Sjećaš li se ti?

U biti, sjetio sam se! Jednom, prije dosta godina, na Usenetu - neki lik je Thompsona nazvao 'zločestim čovjekom'. :rofl: Pa sam ja umro od smijeha, jer meni termin 'zločest' paše ili na djecu... ili na razne seksualne konotacije koje nemaju nikakve veze s pojmom 'zlo'. :rofl:
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 00:28

nodens » wrote:
:cerek:
Pa jebiga, zvučali su mi poznato, onako ovlaš, no zapravo se sjećam jedino da sam jednom na jubitu našao onu njihovu obradu pjesme 'life is life' (zapravo sam bio tražio original, pa naletio na to). :cerek:
Evo ti Borghesiu, za kaznu. :o

Samo da kažem da žene kažu "loša osoba", a muškarci ne, zato što to iz muške perspektive ispada nekako slabićki pa će se muškarci češće odlučiti za varijantu: kakav idiot, jebat ću mu sve i ostale ljutite fore. :D

A, sad se odoh ofarbati i inače mi je super kako ja obavještavam što idem raditi: prošetati psa, ofarbati se, svašta.
Ako ovo čita neki potencijalni novi član, sigurno će se poželjeti ulogirati. :facepalm:
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:30

ex anais » wrote: A konkretiziraj to. :zubo:
Nema ništa tužnije od objašnjavanja neuspjelog štosa. :crying:

Tea Tree » wrote: I ja sam o tome razmišljala pa zaključila da bih u tom slučaju ipak morala odbiti, uz sve potrebne disklejmere, ali ne bih to mogla podnijeti. Što je previše, previše je.
Pa da, no rekoh, teško mi zamislit da bi nekome uopće palo na pamet da takvo što meni predloži. :rofl:

Tea Tree » wrote:U mom slučaju je bilo tako da sam bila na ručku kod prijatelja i zaklinjali su se ocem i majkom da imaju odlično vino iz Istre i da se to mora probati. I probala sam. Stvarno je bilo odlično!
Bolje od gustog soka, mješavine jabuke, naranče i marelice? Nema teorije. :raspa: :rofl:

(Mislim, meni... možda i nisu svi toliko slabi na slatko kao ja LOL).

Tea Tree » wrote:Meni se znalo vrtiti, ali nisam nikada teturala. Ali to valjda ima veze s onim kako tko podnosi, kako na koga djeluje.
Naravno, ali ima veze i sa ukupnom količinom alkohola kojeg utovariš u sebe, i unutar kojeg vremenskog raspona. :rofl: Nakon određenog promila alkohola u krvi, možeš i umrijeti; očito da ćeš i prije toga morati bar teturati, zar ne - pa koliko god dobro podnosio alkohol.
Eks

Post 20 Feb 2012, 00:33

Tea Tree » wrote: inače mi je super kako ja obavještavam što idem raditi: prošetati psa, ofarbati se, svašta.
Ako ovo čita neki potencijalni novi član, sigurno će se poželjeti ulogirati. :facepalm:
:rofl: :rofl:

Pa ljudi uglavnom vole žutu štampu. :zubo:

Nodens, shvatila sam, samo te zajebavam. :rofl:
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 00:37

E, samo da ovo napišem:

Svakome se nekako iracionalno određeni tipovi ljudi sviđaju, dok im se drugi ne sviđaju?

Ne mislim na očigledne (i racionalne) stvari kao kad je netko neugodan, bezobrazan, pijan :zubo: ili tako nešto. Nego, onako nešto što ne znate objasniti.

Meni se sviđaju plavi dečki. Ne znam zašto. :o

Ajte vi to malo razradite dok se vratim. :o
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:42

Tea Tree » wrote:Evo ti Borghesiu, za kaznu. :o
Viš' kako čudno... a bi li znala reći što ti se sviđa u toj glazbi? Mislim, ne pitam *zašto* ti se sviđa - jer teško je objasniti ukus - nego *što*. Meni se, rekoh, sviđa složenost harmonije ili kompliciranost/ljepota melodije - pogotovo sam slab na melankolične melodije :zubo: - a bi li ti znala izdvojiti 'što' ti se sviđa u nekoj vrsti glazbe?

Tea Tree » wrote:Samo da kažem da žene kažu "loša osoba", a muškarci ne, zato što to iz muške perspektive ispada nekako slabićki pa će se muškarci češće odlučiti za varijantu: kakav idiot, jebat ću mu sve i ostale ljutite fore.
Ne znam za druge, no nije meni problem to 'slabićki' - nego to što termin 'loša osoba' sugerira nekakvu 'moralnu ocjenu'. Znači, kad kažem 'on je sebičan', ili 'on je okrutan' - time izričem 'statement of fact' (ili bar svoje mišljenje o 'stvarnosti'), kažem što 'jest' - jer su to relativno dobro definirani pojmovi.

Ali ako za nekog kažem da je 'loša osoba', time nisam samo naveo nečiji 'vlastiti atribut' - nego time izričem i SVOJ odnos prema tom atributu. Dapače, ni to nije problem - reći kakav je moj odnos prema nečemu - nego je meni tu 'problem' što na neki način taj svoj odnos implicitno 'proglašavam' nekakvom općevažećom činjenicom, premda ona to faktički nije. Jer postoji više različitih svjetonazora u svijetu, i ono što je 'loše' u jednom, može biti 'dobro' u drugom.

Tea Tree » wrote:A, sad se odoh ofarbati i inače mi je super kako ja obavještavam što idem raditi: prošetati psa, ofarbati se, svašta.
Ako ovo čita neki potencijalni novi član, sigurno će se poželjeti ulogirati.
Nisi ti odgovorna za privlačenje novih članova, znači nema razloga za brigu. :cerek:
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:44

ex anais » wrote: :rofl: :rofl:

Pa ljudi uglavnom vole žutu štampu. :zubo:

Nodens, shvatila sam, samo te zajebavam. :rofl:
Sram te bilo :gaah: igraš se s mojim OCD-om. :rofl:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 20 Feb 2012, 00:47

Tea Tree » wrote: Meni se sviđaju plavi dečki. Ne znam zašto. :o
Zbog švedskih filmova :ne zna:.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 20 Feb 2012, 00:50

Tea Tree » wrote:E, samo da ovo napišem:

Svakome se nekako iracionalno određeni tipovi ljudi sviđaju, dok im se drugi ne sviđaju?

Ne mislim na očigledne (i racionalne) stvari kao kad je netko neugodan, bezobrazan, pijan :zubo: ili tako nešto. Nego, onako nešto što ne znate objasniti.

Meni se sviđaju plavi dečki. Ne znam zašto. :o

Ajte vi to malo razradite dok se vratim. :o
Naravno da znaš objasniti - samo se ne usuđuješ...
nodens

Post 20 Feb 2012, 00:57

OliverZG » wrote: Zbog švedskih filmova :ne zna:.
Misliš, švedskih akcionih? :rofl:
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 00:57

nodens » wrote: Misliš, švedskih akcionih? :rofl:
Aha :D
Eks

Post 20 Feb 2012, 01:03

Relativiziraš, nodense. Isto tako netko nekom neće biti ni okrutan ni sebičan. Dakle, i to je ocjena i moralna osuda.

Hm, plavi. I ja sam ih prije voljela, sad mi nekako svejedno, bitno da ima malo više kose. :o
nodens

Post 20 Feb 2012, 01:03

Evo jednog plavog tipa

Image

Doduše, ima malo čudne uši... :rofl:
nodens

Post 20 Feb 2012, 01:06

ex anais » wrote:Relativiziraš, nodense. Isto tako netko nekom neće biti ni okrutan ni sebičan. Dakle, i to je ocjena i moralna osuda.
Kako misliš, 'relativiziram'? Nema ništa relativno u pojmu 'okrutnost'; to je sposobnost drugima nanositi bol bez da trepneš. Kako ćeš to 'relativizirat'? Možeš eventualno relativizirati *koliko* je netko okrutan, pa reći 'nije on baš toliko okrutan, samo malo i samo nekad' :zubo: No sam *pojam* 'okrutnosti' - kako ćeš njega relativizirat?

A to da je nekome 'loša' osoba jedno, a nekome drugo - evidentna je činjenica. :ne zna:
Tea Tree

Post 20 Feb 2012, 01:08

judolino » wrote: Naravno da znaš objasniti - samo se ne usuđuješ...
Ne znam, ali izgleda kao da ti znaš. :zubo:
Samo reci. :kokice:
Karlinjo

Post 20 Feb 2012, 01:08

ex anais » wrote: Hm, plavi. I ja sam ih prije voljela, sad mi nekako svejedno, bitno da ima malo više kose. :o
Znači ćelavi ne dolaze u obzir ili to malo više znači da ima ikoju dlačicu na glavi?
  • Information