NeČu ti reČ.
Posao, iliti gdje su se sakrila slobodna radna mjesta
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Potpisi su za budale.
- schmokljan
Uvijek sve kažem, pod cijenu da odmah popušim prijavu. Jednoj velikoj firmi sam napisao da im iz natječaja nije jasno koga uopće traže, svejedno su me pozvali na razgovor, da bi ispalo da stvarno ne traže moj profil, jednoj drugoj sam na testu ispravio rješenje, jer niti jedno ponuđeno nije bilo točno, itd.aisling » wrote:Jedni su u oglasu naveli da je prednost stručno poznavanje hrvatskog jezika i mogućnost lektoriranja. Nisam stručnjak, al na web stranici im piše Pomoč. Došlo mi da im to napišem u molbi, al sam prokleta kukavica.
Mislim - pristojnih i bez iskustva ima bezbroj. Moraš se nekako istaknuti. Dobro, ja imam dosta radnog staža na različitim projektima i izvor financiranja pa si mogu priuštiti da me u startu odbace, ali barem neće poslije biti problema.
Nedavno na natječaju - jeste li spremni raditi vikendom, smjene, noćne, blagdane i ponuđeno DA i NE uz objašnjenje. Jedini od deset na testiranju sam zaokružio ne. Mislim - ako tražiš profil uposlenika kao da se radi o liječniku na hitnoj - onda ga toliko i plati.
Došlo je do toga da traže magistre ekonomije da im rade kao šalteruše u banci. U slavnoj Hypo banci magistri ekonomije rade kao osobni bankari za maksimalno 5500kn - dvokratno. Dvokratno! Ma mrš.
Uglavnom - vjerujem da se treba postaviti tako da oni budu sretni što te maju priliku zaposliti. Da, najčešće neće upaliti, ali kad upali - na konju si.
Sjećam se kad su me zvali iz jedne američke korporacije da im nešto odradim, a već sam jednom radio za njih. Bio sam sretan, naravno, ali su mi oni sami dali do znanja prošli put da su prošli jeftino sa mnom. I na to sam ih odmah podsjetio te da ću ovaj put koštati nešto više. Malo su se lecnuli, ali su prihvatili. OK, nakon toga više nismo bili u dobrim odnosima, ali sam novce uzeo.
Uglavnom - samopoštovanje je ključ, doza originalnosti, a ni blefiranje ne treba zanemariti. Usto nije loše ako nešto doista i znaš raditi.
Zašto kukavica? Da imam iskustvo svojeg brata (koji je odustao od struke nakon dvadeset i osme odbijenice) zezao bih se u molbama žešće. Ako je već sve kurac, bar da se nasmijem ja i još netko tamo. Osim toga, simpatična drskost vrlo dobro prolazi kod ljudi, ako i ne dobiješ posao, možda dobiješ penisa.aisling » wrote:Jedni su u oglasu naveli da je prednost stručno poznavanje hrvatskog jezika i mogućnost lektoriranja. Nisam stručnjak, al na web stranici im piše Pomoč. Došlo mi da im to napišem u molbi, al sam prokleta kukavica.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Zato što mi tek predstoji 28 odbijenica, iako mislim da ću se počet zajebavat tamo negdi oko 15tevrrrlet » wrote:
Zašto kukavica? Da imam iskustvo svojeg brata (koji je odustao od struke nakon dvadeset i osme odbijenice) zezao bih se u molbama žešće. Ako je već sve kurac, bar da se nasmijem ja i još netko tamo. Osim toga, simpatična drskost vrlo dobro prolazi kod ljudi, ako i ne dobiješ posao, možda dobiješ penisa.
Happy Easter!
glede toga što se smije a što ne smije:
ja sam dobila posao, a na sajko testu sam pisala totalne pizdarije. imali smo ono 20 puta dovrši rečenicu "ja sam..." i to nakon 3 i pol sata testiranja pameti i živaca. s obzirom da bijah uvjerena da ništa od posla i u stanju "koji meni kurac ovo treba", aj reko da si bar dam malo oduška pa nadrobih svašta. od "nezavisna kao NDH" do "lijena guzica".
ipak me zaposlilo.
mislim da je preporuka (čitaj veza) prevladala.khm.
ali i dan danas me naša ljudskoresurna psihologica (blago rečeno) ne gotivi. nije bed, ni ja nju.
samo da zaključim:
Nije važno što ćete reći ili napisati ako imate vezu.
ja sam dobila posao, a na sajko testu sam pisala totalne pizdarije. imali smo ono 20 puta dovrši rečenicu "ja sam..." i to nakon 3 i pol sata testiranja pameti i živaca. s obzirom da bijah uvjerena da ništa od posla i u stanju "koji meni kurac ovo treba", aj reko da si bar dam malo oduška pa nadrobih svašta. od "nezavisna kao NDH" do "lijena guzica".
ipak me zaposlilo.
mislim da je preporuka (čitaj veza) prevladala.khm.
ali i dan danas me naša ljudskoresurna psihologica (blago rečeno) ne gotivi. nije bed, ni ja nju.
samo da zaključim:
Nije važno što ćete reći ili napisati ako imate vezu.
Nek(v)arljiva.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
Na kojem se btw sprema čistka od nekih 600 komada ako sam dobro zapamtila, čisto da budem ontopic
Happy Easter!
- Stitch
- Head Honcho
A je li provedena u EPH? Prije mjesec-dva govorilo se o 150 ljudi.
Potpisi su za budale.
Vjerujem da je, no nemam drugi info osim onog da je jedan od likova koji je dobio zadatak otpuštanja bio vrlo ponosan na svoj uspjeh. 
Ah te reorganizacije, ko ih ne bi volio. I ona u Vipu je bila zanimljiva nedavno. Čujem da sad zapošljavaju nove snage
disklejmer - ne radim u tim sektorima i sve što pričam su naklapanja, da ne bi bilo..
Ah te reorganizacije, ko ih ne bi volio. I ona u Vipu je bila zanimljiva nedavno. Čujem da sad zapošljavaju nove snage
disklejmer - ne radim u tim sektorima i sve što pričam su naklapanja, da ne bi bilo..
Happy Easter!
koliko ja znam, hrt je čistku već odradio.
vip se zahvalio ljudima uz jako lijepu otpremnicu
vidim ovdje lagano formiranje dviju struja, moguće preživljavanje s vezom i bez nje
u mom svijetu, ja sam okružena ljudima koji nisu uspjeli doć do posla s vezom. jesu uz preporuke.
dalako od toga da mislim da je posvuda tako, ali vi koji tražite posao, nemojte misliti da samo zato jer nemate nekog iza sebe, nema šanse da neđete posao.
isto tako, ako nemate nekog iza sebe, toplo preporučam posao u privatnom sektoru, gdje je ipak rukarukumije manje osjetan
vidim ovdje lagano formiranje dviju struja, moguće preživljavanje s vezom i bez nje
u mom svijetu, ja sam okružena ljudima koji nisu uspjeli doć do posla s vezom. jesu uz preporuke.
dalako od toga da mislim da je posvuda tako, ali vi koji tražite posao, nemojte misliti da samo zato jer nemate nekog iza sebe, nema šanse da neđete posao.
isto tako, ako nemate nekog iza sebe, toplo preporučam posao u privatnom sektoru, gdje je ipak rukarukumije manje osjetan
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
da me se krivo ne shvati .Pješčana » wrote:koliko ja znam, hrt je čistku već odradio.
vidim ovdje lagano formiranje dviju struja, moguće preživljavanje s vezom i bez nje![]()
apsolutno se do posla može i bez veza.
ako nešto ekčuali dobro znaš raditi, ako se znaš takvim i prezentirati+ ako te malo pomiluje i fortuna.
bolje se rodit bez jaja nego bez sreće.
Nek(v)arljiva.
Bit ce da ga nisu dovoljno dobro pocistili, nekidan sam vidio na Jutarnjem Maltu negdje kod Turske, a na naslovnici clanak o Tesli koji je "predvidio" neutrine brze od svjetlosti. Osim ako nisu pocistili debile iz Jutarnjeg i zamijenili ih dresiranim majmunima.Hekatonhir » wrote:A je li provedena u EPH? Prije mjesec-dva govorilo se o 150 ljudi.
Biti i mniti svemiropolisno
- Stitch
- Head Honcho
U našim velikim tvrtkama čistke se nikad ne provode po vrijednosti, što ti je. Nego po podobnosti. I ne po hijerarhiji i odgovornosti - jer uvijek najebu mali, a ne oni koji su ustvari pogrešno odlučivali. I koji su odgovorni za poslovne promašaje i gubitke. Njih unaprijede.JPK » wrote: Bit ce da ga nisu dovoljno dobro pocistili, nekidan sam vidio na Jutarnjem Maltu negdje kod Turske, a na naslovnici clanak o Tesli koji je "predvidio" neutrine brze od svjetlosti. Osim ako nisu pocistili debile iz Jutarnjeg i zamijenili ih dresiranim majmunima.
Potpisi su za budale.
Dobrodošao u svijet globalnih korporacija.Hekatonhir » wrote:
U našim velikim tvrtkama čistke se nikad ne provode po vrijednosti, što ti je. Nego po podobnosti. I ne po hijerarhiji i odgovornosti - jer uvijek najebu mali, a ne oni koji su ustvari pogrešno odlučivali. I koji su odgovorni za poslovne promašaje i gubitke. Njih unaprijede.
Istina, nažalost.Gazda » wrote: Paradoksalno, dok je sve više nezaposlenih, sve je teže i naći nekog za zaposliti.
Svake godine sve gore i gore.
Mladi ljudi, a toliko nezainteresirani da ni nakon godinu dana od njih nikakve koristi.
(primamo uglavnom mlade pripravnike)
aisling » wrote:Ah te reorganizacije, ko ih ne bi volio. I ona u Vipu je bila zanimljiva nedavno. Čujem da sad zapošljavaju nove snage.
I idu na posudbe iz jednog centra u drugi. Što uz plaću znači troškove putanja, smještaja, dnevnice...
..taj stav prema poslu ce biti jos debilniji i neodgovorniji. cak bih rekao da je to na neki nacin dobro. sustavno dobro, tj to je neka vrsta socijalnog ili kojeg vec bumeranga, neka vrsta takve inteligencije sustava, intereakcije.Ze_Administratum » wrote:
Ma i mene vozi neki weltschmerz, odnosno cro-schmerz.
Nisam neki ekonomist, ali sve u svemu, situacija mi se čini poprilično beznadna.
Posao danas usitinu nije lako nać, a ni dobrog poslodavca. Ono što me doduše čudi jest da par ljudi koje i jesmo zaposlili imaju totalno debilan i neodgovoran stav prema poslu.
Valjda samo nismo imali sreće?
zasto bi netko radio?
rad je kod nas (a i ne samo kod nas, a i ne bas toliko ekstremno shvaceno ili prikazano ili prepoznato) cisti gubitak. narocito ako si na nizoj okovratnickoj ili klasnoj ljestvici.
po svim aspektima i kriterijima sa gledista radnika i ako zelimo primjeniti ekonomske zakone na radnike, potpuno neisplativ. rad je roba, radnici su roba, ana takav nacin o sebi nitko ne zeli razmisljati, pogotovo ako je jeftin, tj placen koliko je placen.
radi sustava koji je u svojoj srzi toliko shizofren, dolazimo do toga da je takav rad, radnik, najskuplji i onda mi npr ovdje , u hrvatskoj kukamo kako je kod nas rad skup.
da logicki karikiram, skup je upravo stoga sto je enormno jeftin.
to se mozda na nizim poslovodnim razinama ne uocava toliko, a i uvijek postoji zakonska polusiva poluregulativa koja omogucava poslodavcima ako pristanu na neka pravila igre, da svoju dobit (tocnije..da se zadrzi neki dobar odnos dobiti, tj odnos koji pokazuje koliko sve npr placa radnik mora zaraditi, da bi zaradio sebi za placu) zakonski mogu ostvariti van zakona ili protuzakonito.
ima tu dosta primjera..od obrta, preko malih poduzeca, a o velikima i korporacijama da i ne govorim..oni jesu zakon, oni jesu sustav.
kriticna karika, valjda kao i uvijek, je taj neki srednji radnicki sloj, obojajmo ga bilo kako, negdje na granici posloprimca, menadzmenta, i poluvlasnistva, motiviran raznim beneficijama koji radnici na nizoj razini ne mogu ni zamisliti, za njih je ideal dostici upravo tu razinu, a ne neku visoku vlasnicko-menadzersku funkciju, korporativnu ili neku slicnu.
tar neki srednji sloj je isto granicno opterecen (u smislu..vrsno) i mozda jos vise ucijenjen strahom nego slojevi koje ta srednja razina drzi pod nadzorom i u funkciji. slikovito bih rekao i vulgarno, ako je radnistvo na nizim razinama ucijenjeno toliko da im je svejedno i vec su spremni na prodaju bubrega, vise razine su vec stavile pod hipoteku bubrege svoje djece da bi odrzali taj zatvoreni krug koji im omogucava takvo blagostanje pod takvim hipotekarnim uvjetima.
na tom antagonizmu se bazira funkcioniranje cjelokupnog takvog sustava, filozofije, ponasanja i o tome je napisano vec dosta, ne samo u okviru marksizma.
ovdje sam izuzeo jedan vrlo vazan dio, a to je taj administrativni dio, drzavni, birokratski dio, tzv javni dio, kao i uzrok, politiku, koja je operativni dio te kapitalne, ucjenjujuce biti i nemilosrdno reagira kad se ona..i bit i operativa dovede u pitanje..ali, taj dio sam ovdje zanemario da bih pojednostavnio, oplosnio sliku.
sve se ovo vise osjeca nego sto se vidi, a dokazivanje je toliko onemoguceno da se uopce postavlja pitanje o smislu dokazivanja, postavlja se pitanje sto ce se dobiti ako se i dokaze.
naravno, samo poptuno neosjetljivom agresivnom tudum pragmaticaru, moze stoga, ova nasa situacija djelovati kao da pruza ili dopusta neku nadu.
ali, ne treba ni zaboraviti da postoje i citavi sustavi, citave organizacije koje bilo kakve moguce drustvene reakcije i pitanja, sustavno i metodicno otupljuju davanjem neke nade i dekolektivizacijom ili individualizacijom, odnosno sprijecavanjem stvaranja kriticnih masa.
nema nade. jedino sto moze biti pozitivno, cega se moze uhvatiti jest realnost i realno sagledavanje i shodno tome, realna reakcija, realna odluka. i individualna, i drustvena. nema druge. sve drugo je nesloboda i to ekstremna, pa ma kako god njoj mi suprotno tepali.
Dobra analiza.
Jedino bih se nadovezao na dio o dekolektivizaciji.
Riječ je tu o individualizaciji, ali na način homogenizacije i to kao globalnom fenomenu (dakle, sad oftopičarim).
Dakle svi smo isti, svi težimo istom (auto, plazma, plejka za djecu) i u nemogućnosti smo bilo kakvog povezivanja i komunikacije. Oruđa su svima dobro znana - mediji i utjerivanje straha. Ljudi čak ni ne znaju ŠTO bi se točno desilo kad bi ostali bez svih tih materijalnih sranja - ali usađeni strah će ih natjerati da učine sve - na što ova globalna banda i računa - da se to ne desi.
To uključuje i rad, nerijetko od bogomdanog jutra do mraka. Isti taj strah i način života ubija komunikaciju, razbija onu iskonsku plemensku povezanost "Zapadnog" čovjeka. Obitelj danas nikad nije bila manja, u formalnom smislu, a i ti i takvi pripadnici iste se nerijetko otuđuju od bližnjih - karijera, pare, strah. Što je najgore i taj strah za preživljavanje obitelji gura ih sve više od tih članova za koje se boje.
Izmanipuliran je čovjek danas, gadno.
A kod nas, e, kod nas je izmanipuliran glupo. Zastave, himne, ustaše i partizani. Tu i takvu zastavu nećemo moći uskoro nigdje ni objesiti.
Znam da nije direktan odgovor na tvoj post. Pišem o onom što vidim.
A vidim to beznađe, vidim taj strah koji nas udaljava i individualizira (pazi leđa i gledaj samo sebe).
Nitko ni ne vjeruje da se išta dade napraviti više, zaraditi, pomaknuti.
Pa ni ja.
Srednja klasa i jest ta koja najviše drži stupove financijske manipulacije i mazanja očiju. U normalnim uvjetima zauzimaju širok pojas Gaussovog zvona i, kao što kažeš, napravit će sve da tamo i ostanu.
Kad imaš para, zaboli te tko te pljačka sastrane. Ali, pokazalo se neodrživo tamo vani u bijelom svijetu.
Kod nas se pljačka otvoreno, do zadnje korice kruha. I svi sjedimo i čekamo da nam to netko potvrdi na Dnevniku.
PS. Da se razumijemo, ovo kod nas s korupcijom i prodaje strateških tvrtki i sl. - ja to ne bi sudio
kao gospodarski kriminal. Ja bi ih sudio za veleizdaju.
Jedino bih se nadovezao na dio o dekolektivizaciji.
Riječ je tu o individualizaciji, ali na način homogenizacije i to kao globalnom fenomenu (dakle, sad oftopičarim).
Dakle svi smo isti, svi težimo istom (auto, plazma, plejka za djecu) i u nemogućnosti smo bilo kakvog povezivanja i komunikacije. Oruđa su svima dobro znana - mediji i utjerivanje straha. Ljudi čak ni ne znaju ŠTO bi se točno desilo kad bi ostali bez svih tih materijalnih sranja - ali usađeni strah će ih natjerati da učine sve - na što ova globalna banda i računa - da se to ne desi.
To uključuje i rad, nerijetko od bogomdanog jutra do mraka. Isti taj strah i način života ubija komunikaciju, razbija onu iskonsku plemensku povezanost "Zapadnog" čovjeka. Obitelj danas nikad nije bila manja, u formalnom smislu, a i ti i takvi pripadnici iste se nerijetko otuđuju od bližnjih - karijera, pare, strah. Što je najgore i taj strah za preživljavanje obitelji gura ih sve više od tih članova za koje se boje.
Izmanipuliran je čovjek danas, gadno.
A kod nas, e, kod nas je izmanipuliran glupo. Zastave, himne, ustaše i partizani. Tu i takvu zastavu nećemo moći uskoro nigdje ni objesiti.
Znam da nije direktan odgovor na tvoj post. Pišem o onom što vidim.
A vidim to beznađe, vidim taj strah koji nas udaljava i individualizira (pazi leđa i gledaj samo sebe).
Nitko ni ne vjeruje da se išta dade napraviti više, zaraditi, pomaknuti.
Pa ni ja.
Srednja klasa i jest ta koja najviše drži stupove financijske manipulacije i mazanja očiju. U normalnim uvjetima zauzimaju širok pojas Gaussovog zvona i, kao što kažeš, napravit će sve da tamo i ostanu.
Kad imaš para, zaboli te tko te pljačka sastrane. Ali, pokazalo se neodrživo tamo vani u bijelom svijetu.
Kod nas se pljačka otvoreno, do zadnje korice kruha. I svi sjedimo i čekamo da nam to netko potvrdi na Dnevniku.
PS. Da se razumijemo, ovo kod nas s korupcijom i prodaje strateških tvrtki i sl. - ja to ne bi sudio
kao gospodarski kriminal. Ja bi ih sudio za veleizdaju.
-
- Information
-