Da, Željko koji ne zna ništa radit, posao traži tako da sjedi pred kvartovskim dućanom, a onda kad ga pitaju zašto ne radi kaže - u ovoj državi posla ima samo preko veze, trebao sam otić u Australiju.Pješčana » wrote:pa nije preporuka nepotizam. zar itko misli da je?
Posao, iliti gdje su se sakrila slobodna radna mjesta
Zapanjujuć broj forumaša s Posla i karijere, za početak.Pješčana » wrote:pa nije preporuka nepotizam. zar itko misli da je?
Do te rasprave nekako sam mislio da je razlika sama po sebi razumljiva; onda sam se otrijeznio.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Zanimljivo je, pak, da ljudi uglavnom uopće ne uočavaju pravi nepotizam. Ne prepoznaju ga.Lastan » wrote: Zapanjujuć broj forumaša s Posla i karijere, za početak.
Do te rasprave nekako sam mislio da je razlika sama po sebi razumljiva; onda sam se otrijeznio.
ne znam kako vi, ali ja imam pismene preporuke bivših šefova, koji valjda nekog klinca vrijede.
i zar bi to trebao biti nepotizam, što netko može čovjeka nazvati i provjeriti kakva sam?
kako je lako sve proglasiti nepotizmom, to nije z avjerovati.
i onda sam ja čudna kad kažem da barem trećina od ovih 300 k nezaposlenih i ne traži zapravo šansu za raditi
i zar bi to trebao biti nepotizam, što netko može čovjeka nazvati i provjeriti kakva sam?
kako je lako sve proglasiti nepotizmom, to nije z avjerovati.
i onda sam ja čudna kad kažem da barem trećina od ovih 300 k nezaposlenih i ne traži zapravo šansu za raditi
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
..ja bih to nekako eliminirao, pretvorio u naftu, nesto..neke koristi da bude od njih.ElliQuinn » wrote:Od tih 300 000 nezaposlenih, trećina je nezapošljiva - nemaju dovoljno znanja i vještina i predugo su nezaposleni. To je jako tvrd orah s kojim se i bogatije države teško nose.
ne znam kako mi je ovo sad palo na pamet..
uglavnom, gledala sam dokumentarac o japanskim pčelama, koje su marljive i poštene i sve ikad, i onda im u košnicu uleti zli veliki stršljen i pobije ih pola i pojede sve.
vrijedne male pčelice lijepo se popnu na njega, i prekriju ga svojim tijelima, i toliko mu podignu temperaturu da stršljen, zli stršljen koji jede tuđu hranu i ubija radnu snagu, krepa.
moram li napisati analogiju uopće?
uglavnom, gledala sam dokumentarac o japanskim pčelama, koje su marljive i poštene i sve ikad, i onda im u košnicu uleti zli veliki stršljen i pobije ih pola i pojede sve.
vrijedne male pčelice lijepo se popnu na njega, i prekriju ga svojim tijelima, i toliko mu podignu temperaturu da stršljen, zli stršljen koji jede tuđu hranu i ubija radnu snagu, krepa.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Vidi ga, ovaj bi odma' konačna rješenja.....a unda » wrote: ..ja bih to nekako eliminirao, pretvorio u naftu, nesto..neke koristi da bude od njih.
S druge strane, i najnesposobniji čovjek može služiti kao slabiji radijator. A postoje i kombinirane individue, poput moje bivše, ona je mogla glavom ukuhati vodu, a nogama raditi led.
Tako da ih treba koristiti na toj elementarnijoj razini, ako već ne nekoj višoj. Evo, tko nema posla, može biti batuda za autocestu. Ili strašilo. Ili nek' glumi ljepilo - baš mi bratu pukao retrovizor na motoru. I onda kažu nema posla.
Meni ćeš morati. Ja sam, naime, glup.Pješčana » wrote:ne znam kako mi je ovo sad palo na pamet..
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- esmerallda
Razmišljala sam na sličan način poput tebe o natječajima, no ipak odlučih povući očajnički potez i javiti se na jedan na kojem sam prošla i dobila posao. Bez poznanstava, a nisu mi čak ni trebale preporuke koje sam si osigurala u slučaju da mi zatreba.Hekatonhir » wrote:No na natječaje kao metodu ne bih uložio ni pola lule duhana. Sve se u nas svodi na poznanstva i osobne kontakte, oduvijek. Uopće ne želim gubiti vrijeme na takvo što.
Treba probati, pa ako prođe, prođe. Ne gubiš puno, a možda ipak dobiješ posao.
U slučaju da ne prođeš bar znaš što možeš očekivati na nekom sljedećem razgovoru za posao.
Ma kurac, evo živim u bogatijoj državi i sasvim uspješno zapošljava idiote. Danas glupači u dućanu nisam minutama uspio objasniti da mi je naplatila dvaput istu stvar. Da počnu zapošljavati osobe s Downovim sindromom, poboljšala bi im se jebena usluga.ElliQuinn » wrote:Od tih 300 000 nezaposlenih, trećina je nezapošljiva - nemaju dovoljno znanja i vještina i predugo su nezaposleni. To je jako tvrd orah s kojim se i bogatije države teško nose.
Biti i mniti svemiropolisno
Sapun je provjereno rješenje...a unda » wrote: ..ja bih to nekako eliminirao, pretvorio u naftu, nesto..neke koristi da bude od njih.
Pazi sad - da netko najuri ove sve kvalitetne kadrove iz državnih službi, ti ne bi našli posao više nikad.
Kad cijeli život radiš isključivo na promjeni prezimena u Štakorovcu, teško se možeš priviknuti na život bez tone formulara i korektora.
Akakije Akakijevič Bašmačkin neka je slova volio više od drugih.
hoćeš reći, da sad svi nesposobni a zaposleni završe bez posla, oni bi tumarali ko zombiji po RH, zbunjeni i nepametni, uzrokujuću prometni kolaps, kašnjenje na posao, ružan prizor po korzima i špicama?Ze_Administratum » wrote:
Sapun je provjereno rješenje.
Pazi sad - da netko najuri ove sve kvalitetne kadrove iz državnih službi, ti ne bi našli posao više nikad.
Kad cijeli život radiš isključivo na promjeni prezimena u Štakorovcu, teško se možeš priviknuti na život bez tone formulara i korektora.
u biti, i dobro je da rade di rade
To sam i napisao ovima Kukurikačima. Kad dođu na vlast, neka budu na oprezu. Pustiti tu masu na ulice može djelovati krajnje destabilizirajuće za ovu perspektivnu i poletnu mladu državu!Pješčana » wrote: hoćeš reći, da sad svi nesposobni a zaposleni završe bez posla, oni bi tumarali ko zombiji po RH, zbunjeni i nepametni, uzrokujuću prometni kolaps, kašnjenje na posao, ružan prizor po korzima i špicama?
u biti, i dobro je da rade di rade
Ti se ne mogu drugačije prehranit onda nego da tumaraju ulicama u ofucanim odjelima (uz postapokaliptične zvuke Miše Kovača) i grizu radni narod za grkljan u gladi svojoj.
-
Almost Rosey
O jebemti
Zapravo je prediktivna valjanost takvih preporuka prilično niska, odnosno one ne predviđaju uspjeh u poslu. Ne kurčim se, samo velimPješčana » wrote:ne znam kako vi, ali ja imam pismene preporuke bivših šefova, koji valjda nekog klinca vrijede.
ot: kad sam upisivala faks, govorilo se da posla u struci ima na bacanje, da se može birati, pa onda "sad kad uđemo u EU"
pa, ja znam za primjere gdje vrijedeAlmost Rosey » wrote:
Zapravo je prediktivna valjanost takvih preporuka prilično niska, odnosno one ne predviđaju uspjeh u poslu. Ne kurčim se, samo velim
.
kad dođe do finala, svaka pizdarija je bitna
Preporuka ti ne garantira ništa drugo nego to da kad te pitaju da li imate preporuke da kažeš da imaš i da im možeš dat taj papir il broj telefona, što li već hoće. Bar one preporuke iz nekih prošlih firmi meni za to služe. Ne izgleda loše u CV-u kad piše da su preporuke dostupne na zahtjev, al da bi koristilo moraš nekome dati do znanja da uopće postojiš, preporuka sama po sebi to ne radi.
Happy Easter!
-
Almost Rosey
To stoji, da, ali mišljah reći da je malo vjerojatno da će onaj s preporukom doista i bolje radit. Naravno, to je generalno, u nekim poslovima je to jako važno.
-
Almost Rosey
Možebit. A i ja sam došla u doticaj samo s teorijom iz debelijeh knjiga, ne i s praksom 
..kako ide onaj neki vic?...netko je izgubio sapun i pita gdje je. napoleon kaze..nije ovdje, isus kaze nemam pojma, a hitler pokaze..eno ga na ormaru.Ze_Administratum » wrote:
Sapun je provjereno rješenje.
vec sam napisao krdo rijeci, ali..nije tema.
naravno, citavu jednu nasladjujucu elitu ne racunam u to, iako ni njima ne zavidim, ali ne bi prema njima trebalo imati bas neke socijalne ili neke druge milosti ili osjetljivosti.
nazalost, da ih tako nazovem, obicni ljudi koji danas zele naci koliko toliko siguran posao, prije svega se trebaju promijeniti, promijeniti odnos prema sebi, i to na bolje, ali na nacin da drugima bude gore.
nema tu kompromisa, nema tu opravdanja, nema tu uloga ova i uloga ona..radi se samo o izboru i to je to. ni vise ni manje.
mislim, ovo mozda brutalno izgleda, ja bih se trebao mozda ograditi nekim rijecima poput..vecina..vjerojatno..realnost..ekstremi..prosjek..opcenito..ucjena..ali, nema tu laganja, niti okajavanja nasih postupaka da bi nam s nama samima bilo lakse zivjet.
sori, nisam htio nikoga uvrijediti, ne zelim osobne primjere, dokazivanja..ionako sam zbog citave te situacije dovoljno tuzan do cinizma.
To ti je još godinu dana da se bogato udaš. Dok sam ja upisivao studij, postojale u još natruhe razumnosti takvog čina (bogatog studiranja, ne bogate udaje). Danas samo kompletan idiot može gubiti vrijeme na studij.Almost Rosey wrote:
ot: kad sam upisivala faks, govorilo se da posla u struci ima na bacanje, da se može birati, pa onda "sad kad uđemo u EU"i slično, a sad čujem da kolege sve teže pronalaze posao, ima ih sve više koji odgađaju diplomu, a sretnima se smatraju oni koji nakon diplome dobiju onaj "pripravnički staž" koji im HZZ plaća 1600kn mjesečno. Strah me svega toga, a imam još godinu do završetka studija.
Mislim iskreno, vrijeme koje sam utukao na to svoje zlo od fakulteta mogao sam uložiti u nešto isplativije - na ovom svijetu ima još dovoljno sirotih malih bogatašica i nezaštićenih pošti za popljačkat'.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Ma i mene vozi neki weltschmerz, odnosno cro-schmerz...a unda » wrote: ..kako ide onaj neki vic?...netko je izgubio sapun i pita gdje je. napoleon kaze..nije ovdje, isus kaze nemam pojma, a hitler pokaze..eno ga na ormaru.![]()
vec sam napisao krdo rijeci, ali..nije tema.. u svakom slucaju, ne zavidim nikome kod nas danas.. radio, ne radio.
naravno, citavu jednu nasladjujucu elitu ne racunam u to, iako ni njima ne zavidim, ali ne bi prema njima trebalo imati bas neke socijalne ili neke druge milosti ili osjetljivosti.
nazalost, da ih tako nazovem, obicni ljudi koji danas zele naci koliko toliko siguran posao, prije svega se trebaju promijeniti, promijeniti odnos prema sebi, i to na bolje, ali na nacin da drugima bude gore.
nema tu kompromisa, nema tu opravdanja, nema tu uloga ova i uloga ona..radi se samo o izboru i to je to. ni vise ni manje.
mislim, ovo mozda brutalno izgleda, ja bih se trebao mozda ograditi nekim rijecima poput..vecina..vjerojatno..realnost..ekstremi..prosjek..opcenito..ucjena..ali, nema tu laganja, niti okajavanja nasih postupaka da bi nam s nama samima bilo lakse zivjet.
sori, nisam htio nikoga uvrijediti, ne zelim osobne primjere, dokazivanja..ionako sam zbog citave te situacije dovoljno tuzan do cinizma.
Nisam neki ekonomist, ali sve u svemu, situacija mi se čini poprilično beznadna.
Posao danas usitinu nije lako nać, a ni dobrog poslodavca. Ono što me doduše čudi jest da par ljudi koje i jesmo zaposlili imaju totalno debilan i neodgovoran stav prema poslu.
Valjda samo nismo imali sreće?
Paradoksalno, dok je sve više nezaposlenih, sve je teže i naći nekog za zaposliti.Ze_Administratum wrote: Ma i mene vozi neki weltschmerz, odnosno cro-schmerz.
Nisam neki ekonomist, ali sve u svemu, situacija mi se čini poprilično beznadna.
Posao danas usitinu nije lako nać, a ni dobrog poslodavca. Ono što me doduše čudi jest da par ljudi koje i jesmo zaposlili imaju totalno debilan i neodgovoran stav prema poslu.
Valjda samo nismo imali sreće?
Vidim u posljednjih 5 godina značajan pad kvalitete kandidata za posao. Kao da su svi digli ruke od profesionalnosti s ulaskom u ekonomsku krizu. Kasne na razgovore, postavljaju nerazumne zahtjeve, ništa ne znaju o struci..bila je puno viša kvaliteta prije.
A globalno gledano - eto vam vaš jebeni outsourcing. Svjetskoj situaciji sigurno neće pomoći da je gomila pravih radnih mjesta sad u Indiji i Kini. Na "Zapadu", realno, nema dovoljno posla više. Ne mogu svi biti PR menadžeri i slična govna od izmišljenih poslova koji služe da se prikrije deficit pravih radnih mjesta.
Ovo ti potpisujem.Gazda » wrote: Paradoksalno, dok je sve više nezaposlenih, sve je teže i naći nekog za zaposliti.
Vidim u posljednjih 5 godina značajan pad kvalitete kandidata za posao. Kao da su svi digli ruke od profesionalnosti s ulaskom u ekonomsku krizu. Kasne na razgovore, postavljaju nerazumne zahtjeve, ništa ne znaju o struci..bila je puno viša kvaliteta prije.
A globalno gledano - eto vam vaš jebeni outsourcing. Svjetskoj situaciji sigurno neće pomoći da je gomila pravih radnih mjesta sad u Indiji i Kini. Na "Zapadu", realno, nema dovoljno posla više. Ne mogu svi biti PR menadžeri i slična govna od izmišljenih poslova koji služe da se prikrije deficit pravih radnih mjesta.
U Kini se dakle, danas - radi. Na "Zapadu" je globalizacija (a.k.a korporacije) potegla svoje i sve se manje proizvodi u matičnim državama. A taj i takav outsourcing zapravo znači da mali broj preplaćenih, nekorisnih guzica (mahom ekonomista, menadžera, marketingaša i pravnika) sjedi u matičnoj zemlji, a proizvodnju seljakaju po svijetu tamo gdje je najjeftinija. Otvoreno tržište, jel. Svoje sunarodnjake će bez po muke ostaviti na cjedilu, a države ucjenjuju upravo prijetnjama o preseljenju proizvodnje.
Uglavnom, države su sve bespomoćnije. Eto vam američkog modela kapitalizma, samoregulirajućeg, jel.
-
- Information
-