Baniranje nije fer: rasprava o banovima

Stare teme i začeci foruma
ombia

Post 10 Feb 2012, 13:37

Ima li igdje pravilo nakon koliko opomena se nekon banira?
Jel to znaci srati jedan dan, dobiti opomenu, biti normalan pa opet srati dva dana kasnije istim stilom. Sto ta upozorenja znace i jel se zbrajaju? :ne zna:
Hvala.

schmokljan

Post 10 Feb 2012, 13:37

Predivno. Kako nas je Paprika upravo poučila - u redu je osobu nazvati bolesnom, ali nije u redu raspravljati.

Kako mi se ovaj forum i forumaši sve intenzivnije gade - donio sam odluku svoju trećinu foruma vratiti Morticii. Izvoli Morticia. Sad provedi u djelo svoje ideje.

Ja odoh.
Morticia

Post 10 Feb 2012, 13:38

Ali zašto ste se vi odlučili inatiti i ne dozvoliti joj tri točke za nick?
Mislim da ne postoji neka tehnička prepreka. :ne zna:

Šmokljane, to za alkohol sam rekla više iz neke zajebancije, iako se i Hek jednom prilikom "opravdao" tim argumentom, ako se ne varam.
Ako sam pogriješila iskreno se i od srca ispričavam, stvarno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Nikolajevna

Post 10 Feb 2012, 13:39

schmokljan » wrote: jedni prigovaraju da kako se to Polinu tretira, drugi prigovaraju jer uopće gubimo vrijeme na Polinu, treći, to su oni oberkul, prigovaraju što uopće gubimo vrijeme na rasprave, treći bi jasna pravila, četvrti misle da je problem vlasnička struktura, peti poslovično seru, šesti se zajebavaju.
Bokte, po ovome ispada da smo jedino ja i Hroboatos normalni.
Chiro

Post 10 Feb 2012, 13:39

Opet dosadno, a?
Skinheadsi, takav si!
Blesava

Post 10 Feb 2012, 13:40

schmokljan » wrote: Pravila nisu sastavljena iz prostog razloga što se vjerovalo u zdrav razum članova. Ja i dalje vjerujem. A ljudi odlaze iz sto razloga. No, zanimljivo, čim je tema moderiranje ili nešto slično - svi se sjate.
Zdrav razum članova... ?
Jel tebi fakat nije jasno da je zdrav razum kao kriterij temeljito neodrživ? Jebote, pa svaki od 300tinjak članova itekako vjeruje da su njegove vlastite odluke i stavovi zdravorazumski (za razliku od tuđih, tj. stavova neistomišljenika)... Ono što je meni savršeno zdravorazumski, ne mora biti i nekome drugome. I obratno, naravno.
Kako vam to nije jasno...
Zekoslawa

Hekatonhir » wrote:
To je Elli promijenila. Umjesto da Polinu odmah banira.
Okej, ako bi tkogod bio ljubazan da mi da sažetak ove priče, zaista ne mogu pohvatati. Dakle, Polina je tražila predugačak nick. Zahtjev odbijen. Dobro. Polina otvara profil s trotočkastim nickom. Elli mijenja nick u što? Polina se klonira u što? Jesu li novootvoreni klonovi kršili pravila?

Drugi je dio to što si ti upao u taj razgovor a nitko te nije zvao. I nastupio u svom uobičajenom prijetećem kava-tonu. Oprosti, ali dobro te Morti pitala - jel ti baš baš, ali ono baš baš moraš na sve odgovarati? Bogami, ne moraš. I ne možeš se upuštati u kava-razgovore, a onda kasnije objašnjavati kako na to imaš pravo jer dotični/dotična ionako nije dobronamjeran. To se ne radi. Publika je tu da procijeni, nije tvoje da im namećeš mišljenje. I uvijek isto s tobom - upustiš se u beskonačno natezanje koje nije lijepo gledati. Šuti jednom, jebemu sve ikad. Zbog umjetničkog dojma ako ni zbog čega drugoga.
vrrrlet

A.P. » wrote:
Niko ništa, kažem ti.
Ja san čuja da's ti dob'la.
m.za » wrote:Ja, pak, mislim da..... :raspa:
:zubo:

Mislim da je pravo svakog vlasnika biločega da ON odlučuje kako želi da mu radnja izgleda.
(A on, kao i oni koji za njega rade neka klijente i poslovnu politiku razrađuju na zatvorenim sjednicama, osim ako nije riječ o poslu u nekoj konceptualnoj umjetnosti)

Jebote, ljudi pa nije ovo radnički savjet, prešli smo u kapitalizam odavno :rofl:

Oćeš - nećeš - ne moraš

edit: potpis
oberkul team
:nono: U kapitalizmu ne zatvaraju neistomišljenike, nego ih puste da umru od gladi.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 10 Feb 2012, 13:41

schmokljan » wrote:Predivno. Kako nas je Paprika upravo poučila - u redu je osobu nazvati bolesnom, ali nije u redu raspravljati.

Kako mi se ovaj forum i forumaši sve intenzivnije gade - donio sam odluku svoju trećinu foruma vratiti Morticii. Izvoli Morticia. Sad provedi u djelo svoje ideje.

Ja odoh.
E vidiš, ovo je pošteno.
Lijepo kažeš- idete mi svi na kurac, gadite mi se i ja odoh.
Pošteno.
A ne glumit neki fikus i kao, ništa me se ne tiče.

Hvala lijepa, meni nije do toga da mi se išta "vraća" tako da ne prihvaćam tvoju ponudu, ali smatram da ljudi koji obitavaju na jednom mjestu imaju pravo kritizirati vlast ukoliko im se ne sviđa način na koji ta vlast vlada.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ali

Morticia » wrote:Mirza, ja se slažem s tobom.
Ali onda neka nam konačno to i otvoreno kažu, u brk.

Tko vas jebe- hoćete, nećete, al' ovdje će se radit kad i kako se nama sprdne.

I bok, nema tu više rasprave. :ne zna:
Ma ne mislim uopće da tu netko razmišlja u "ko vas jebe" stilu, dapače čak, nego da je glupo da "običan puk" propituje odluke vlasnika. U tom smislu bi "puk" trebao shvaćati da ne vodi on uređivačku politiku. A ako mu se politika ne sviđa nek kupi druge novine, nije rješenje da se svi petljaju kako bi i šta oni.....
(ti konkretno i Ze ipak niste u ovoj priči "običan puk", ali meni se osobno ovakvo javno raspravljanje ne sviđa. Kontraproduktivno forsiranje demokracije)
schmokljan

Blesava, read my lips, BOLI ME KURAC!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Ljudi moji, pravila o banu nema jer permabaniranje nije praksa, ali nikakva. Polina je iznimka jer je maliciozni trol. Mislite da nije? Pogledajte što se događa, ne što govori, nego što radi i što su posljedice.

Na kraju sami forumaši zahtijevaju jasnija pravila moderiranja, a to obično znači da će više ljudi biti uhvaćeno u mrežu sitnijih očica, a Polina će i dalje preispitivati veličinu svake očice dok je se ne smanji. I prigovarat će za svaki post njoj upućen koji se da uloviti u te nove i nove očice. Manipulacija dok se ne ugušimo vlastitim pravilima.

A ostavku dajem jer se protivim uvođenju dodatnih pravila i jer i dalje, usprkos svemu rečenome mislim da Polina ovdje ne smije biti. Jasno mi je da se većina forumaša s tim ne slaže i jasno mi je da ja u takvim okolnostima ne trebam imati bilo kakve forumske alate na raspolaganju.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Ze.

Post 10 Feb 2012, 13:44

Trolovi su sastavni dio foruma (i mostova). :D
A.P.
Cactus

Post 10 Feb 2012, 13:50

vrrrlet » wrote:
Ja san čuja da's ti dob'la.

Ovdje nisam dobila ni penis, kamoli slike istog :crying:

Morticia » wrote:
E vidiš, ovo je pošteno.
Lijepo kažeš- idete mi svi na kurac, gadite mi se i ja odoh.
Pošteno.
A ne glumit neki fikus i kao, ništa me se ne tiče.
Tako je.

Šmoky, mrzim političku korektnost :bunt:
schmokljan

Post 10 Feb 2012, 13:51

Ne, Morticia, nema sad neću. Jasno si dala do znanja da bi ti to bolje. Hic Rhodus, hic salta! Ili, prenesi vlasništvo na nekog trećeg. Predlažem Papriku, ona je puna odlučnosti i sve zna. U svakom slučaju - to je sad tvoje. Uživaj.
Blesava

Post 10 Feb 2012, 13:51

schmokljan » wrote:Blesava, read my lips, BOLI ME KURAC!
Možda da staviš oblog? :zubeki:
baja

Post 10 Feb 2012, 13:52

ElliQuinn » wrote:... Pogledajte što se događa, ne što govori, nego što radi i što su posljedice.
...
događa se ono što se dogodi izbezumljenim roditeljima koje je dijete vješto izmanipuliralo dernjavom i kreveljenjem
Morticia

Post 10 Feb 2012, 13:53

m.za » wrote: Ma ne mislim uopće da tu netko razmišlja u "ko vas jebe" stilu, dapače čak, nego da je glupo da "običan puk" propituje odluke vlasnika. U tom smislu bi "puk" trebao shvaćati da ne vodi on uređivačku politiku. A ako mu se politika ne sviđa nek kupi druge novine, nije rješenje da se svi petljaju kako bi i šta oni.....
(ti konkretno i Ze ipak niste u ovoj priči "običan puk", ali meni se osobno ovakvo javno raspravljanje ne sviđa. Kontraproduktivno forsiranje demokracije)
Ali ja sve što govorim govorim iz perspektive običnog puka.
U trenutku kad sam se makla makla sam se uistinu i ne očekujem da se moje mišljenje uvažava više nego mišljenje ikog drugog.

Što se tiče javnih rasprava- jbga, od početka je dogovoreno da će sve biti transparentno i javno.
E sad, slažem se da bi sve skupa izgledalo puno ušminkanije i ispeglanije da ovakve gadarije nisu javne, al' jbga, to svejedno ne bi značilo da je sve realno idealno.

Elli, a zašto se vi dozvolite uvući u njezinu mrežu?
Evo, to je ono što mene istinski zanima, od početka.
Zašto?
A.P.
Cactus

Post 10 Feb 2012, 13:54

schmokljan » wrote: Ili, prenesi vlasništvo na nekog trećeg. Predlažem Papriku, ona je puna odlučnosti i sve zna.
:S :facepalm:
ali

Post 10 Feb 2012, 13:55

ElliQuinn » wrote:
A ostavku
Molim vas poslušajte :crying:

Nema potrebe za ostavkama.
Samo nemojte sumnjati u vlastite odluke :moli: i to je sve.

Mogu ljudi i predlagati i komentirati i raspravljati.....ali to je samo - njihovo mišljenje.
Vaše mišljenje i odluka (vlasnika i admina) , kakvo god bilo, je zakon.
I to je to.
Morticia

Post 10 Feb 2012, 13:55

schmokljan » wrote:Ne, Morticia, nema sad neću. Jasno si dala do znanja da bi ti to bolje. Hic Rhodus, hic salta! Ili, prenesi vlasništvo na nekog trećeg. Predlažem Papriku, ona je puna odlučnosti i sve zna. U svakom slučaju - to je sad tvoje. Uživaj.
Daj se saberi, ponašaš se k'o uvrijeđena frajla. :facepalm:

Nisam ja ništa rekla da bih ja bolje, a pogotovo ne JASNO.

Samo sam rekla da ovako kako sad vi radite NE VALJA.
ali

Post 10 Feb 2012, 13:59

Morticia » wrote:
Daj se saberi, ponašaš se k'o uvrijeđena frajla. :facepalm:

Nisam ja ništa rekla da bih ja bolje, a pogotovo ne JASNO.

Samo sam rekla da ovako kako sad vi radite NE VALJA.
Onda pošalji mail ili pm ili odi na Mod kutak, ovo je tema za banirane :ne zna:

Zakuhala si :unda:
Nikolajevna

Šteta da ode Elli, glas razuma, potpisujem svaku riječ u njenom postu.

Potpisujem i m.zu.

Moderatore i administraciju toplo savjetujem da se prestanu stalno bojati 'kakvi će ispasti', neka shvate da su sposobni donijeti odluku i neka budu dosljedni.

Sretno.
vrrrlet

A.P. » wrote:

Ovdje nisam dobila ni penis, kamoli slike istog :crying:
Aha, to si prije dobila. A joj, a ja mislio da je to plod ovdašnje ljubavi. Pa ovo čini situaciju još tragičnijom.

Vidim da padaju ostavke, izljevi mržnje i gađenja. Zar vam je to zaista lakše nego skinuti grudnjak? :ne zna:

Ako je tako, odlazim i ja.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Ze.

Post 10 Feb 2012, 14:02

Ah, odlasci i ostavke...

Image
  • Information