Elementarna nepogoda

Stare teme i začeci foruma
vrrrlet

Post 07 Feb 2012, 11:54

Koncept im je da su gradovi na sredozemnom moru. :D

A nisu organizirani ni za ljeto, pa zaista ne čudi da nisu organizirani ni za zimu koja za razliku od ljeta ne dolazi svake godine.

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
klonka

Post 07 Feb 2012, 12:05

aryna » wrote:imaju li vjetrovi veze i s tim da vojska čisti ulaz u splitsku bolnicu? ne pristup do bolnice ili grada, nego sam ulaz, koji je već sto puta trebao biti očišćen, jer to nije nikakva teška filozofija: recept je - uzmeš lopatu u ruke i čistiš... pa posipaš solju.... pa kad i ako opet napada, ponovo lopatu u ruke, pa ponovo čistiš. pa onda ako ponovo napada, opet čistiš. i tako dok svizac phil ne izađe iz rupe.
To je Kerumova pizdarija i radi toga bi ga trebalo maknuti s mjesta gradonačelnika. Jedno je da građani sami trebaju očistiti prilaze domovima, a nešto sasvim deseto kad zakažu gradske službe. Ili gore, kad temeljito očiste ispred gradonačelnikovog shopping centra i nigdje drugdje.

Senzacionalizam mi ide na živce. Nepripremljenost također. Ali ajd isto uzmite u obzir i da u Splitu ovakav snijeg nije pao 30 godina.
gonj špadi
klonka

Post 07 Feb 2012, 13:15

Ljudi su nastradali jer nemaju čizme, zimske gume i lance, a nemaju ih jer država od svakog prodanog artikla uzima 60 posto poreza i čini ih skupima. Sigurni su samo oni na državnim jaslama, političari, koji su sada u snijegu našli izliku za prozivke, a ljeti će to valjda raditi zbog velikih vrućina - kaže Kerum.

:mama: :mama: :mama: :mama: :mama:
gonj špadi
vrrrlet

Post 07 Feb 2012, 14:23

Mislim da nas je ova katastofa konačno uvjerila da je Splitu potrebna profesionalna zimska služba. Pod hitno treba oformiti službu i zaposliti koju tisuću momaka u naponu snage da se bore protiv ove pošasti.

Dođeš dole, čekaš traju za otok, sretneš Šimeta, alo Šime šo ima? A ništa brale, evo radim u zimsku službu. To mi se čini kao idealan posao za Šimeta. Još da je lukav, pa svakih 30 godina uzme godišnji usred zime...
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
aryna

Post 07 Feb 2012, 15:00

klonka » wrote:Ljudi su nastradali jer nemaju čizme, zimske gume i lance,
zato sam ja uvijek bila spremna dat zadnju kunu za čizme, bogu hvala.
to je moj instinkt za preživljavanje.
"Čim sam vidio tvoju facu, znao sam da si to ti" (?!?!)
Chiro

Post 07 Feb 2012, 15:46

Skinheadsi, takav si!
ali

Post 07 Feb 2012, 17:09

Sad sam čula komentar predsjednice splitskog gradskog vijeća na moguće tužbe 500-tinjak građana :facepalm:

- Građani su apsolutno sami krivi što ceste nisu očišćene. Oni koji su nemoćni i ne mogu sami čistiti imaju djecu pa su im oni mogli pomoć. Oni koji nemaju djecu imaju valjda nećake pa su tijekom života mogli sa njima uspostavljat i održavat lijepo odnose, pa bi onda danas imali koga pitati da im pomogne lopatat.

Što reći, koju poruku poslati :o
kukuriku

Post 07 Feb 2012, 18:01

m.za » wrote:Sad sam čula komentar predsjednice splitskog gradskog vijeća na moguće tužbe 500-tinjak građana :facepalm:

- Građani su apsolutno sami krivi što ceste nisu očišćene. Oni koji su nemoćni i ne mogu sami čistiti imaju djecu pa su im oni mogli pomoć. Oni koji nemaju djecu imaju valjda nećake pa su tijekom života mogli sa njima uspostavljat i održavat lijepo odnose, pa bi onda danas imali koga pitati da im pomogne lopatat.

pametna žena ta precjednica.ja se s njon skroz slažem.
precjednicu za precjednicu! :usama:
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 07 Feb 2012, 19:57

m.za » wrote:Sad sam čula komentar predsjednice splitskog gradskog vijeća na moguće tužbe 500-tinjak građana :facepalm:

Gleda, a ne cuje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
karambol

Post 07 Feb 2012, 20:05

vrrrlet » wrote:
Koncept im je da su gradovi na sredozemnom moru. :D

A nisu organizirani ni za ljeto, pa zaista ne čudi da nisu organizirani ni za zimu koja za razliku od ljeta ne dolazi svake godine.
Koncept belgijskih i nizozemskih gradova je isto morski, vise plazni model jer je tu 2 cm snijega isto razlog da djeca ne idu uskolu, vlakovi ne voze, aerodromi se zatvaraju i svi u coffe shopove na relaksaciju...nije cudo da si je van gogh odsjekao uho, cudo je da si nije odsjekao glavu...
ombia

Post 07 Feb 2012, 20:47

Pješčana

Post 07 Feb 2012, 21:40

aryna » wrote: zato sam ja uvijek bila spremna dat zadnju kunu za čizme, bogu hvala.
to je moj instinkt za preživljavanje.
:rofl:

How To Survive Split. by aryna :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Pješčana

Post 08 Feb 2012, 11:32

Image

sad sam tek vidjela kako Riva izgleda
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 689 times
Been thanked: 1164 times
Post 08 Feb 2012, 11:33

Ajme. Zimske gadosti. :zubo:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 08 Feb 2012, 12:40

Pješčana » wrote:Image

sad sam tek vidjela kako Riva izgleda
..cudi me da kerum nije odlucio stavit ograde na kraj rive i naplacivat ulaznicu za klizanje. u marmontovoj je jos gore, ako se zaletis odozgo, prije sutivana se neces zaustavit, a ako dobro naciljas, moda prodjes izmedju splitskih vrata i zavrsis na hvaru.
a mogao bi kerum i vidjet da bi ovo mogla bit dobra tradicija, pa da zaledi rivu svake godine.. :raspa:

kaze mu sestra generalisimus..pa ko tira ljude ic na rivu, ko to ide tamo di je led? nek ne idu na rivu.. :S
o, kako je zivot, ustvari, jednostavan.. :raspa:
ali

Post 08 Feb 2012, 12:51

..a unda » wrote: .
kaze mu sestra generalisimus..pa ko tira ljude ic na rivu, ko to ide tamo di je led? nek ne idu na rivu.. :S
o, kako je zivot, ustvari, jednostavan.. :raspa:
...Sjaj i bijeda demokratskih izbora

:zubo:
klonka

Post 08 Feb 2012, 14:26

ombia » wrote:
Ovo je groteskno :rofl:
Ima i gore. Nevenka :S

:mama:
gonj špadi
ali

Post 08 Feb 2012, 15:24

klonka

Post 08 Feb 2012, 15:43

Dobar je. :cerek:

Osim što je brojka polomljenih narasla na 775. :(
gonj špadi
rh4ps0dy

Post 08 Feb 2012, 16:01

Komentar na jednom od naših portala na vijesti da će preko vikenda još padati:

"Kupite 1000 komada konzerviranog graha, kelja i kranjske kobasice. Izmijesite nemrvljujući kruh večeras kako bi ga ispekli sutra dok još ima struje. Kupite metke za vaš kalašnjikov. Zakucajte drvene letve preko prozora. Downloadirajte večeras 10-ak filmova dok još nisu ugasili internet. Kupite debelu deku. Kupite debeli poplun. Kupite presvlaku za poplun jer ova originalna ne paše uz pancirku. Trosjed okrenite prema ulaznim vratima i uperite cijev od kalašnjikova prema njima. U tom položaju ostanite do ponedjeljka ujutro kada će se, predviđa se, dići temperatura i pasti kiša.

Za daljnje upute kako ćete se ponašati kada padne kiša, pričekajte nedjelju navečer. Ako uopće i bude struje i ako još budete živi." :D
Pješčana

Post 08 Feb 2012, 16:09

:rofl:

ali napunit ću si kuću s još malo hrane ovih dana :D
baja

Post 08 Feb 2012, 16:14

Pješčana » wrote::rofl:

ali napunit ću si kuću s još malo hrane ovih dana :D
brašna i kvasca imam ali sam slaba s alkoholom, hvala na podsjetniku :D
schmokljan

Post 08 Feb 2012, 17:22

Split je toliko propao grad da u tome za mene, kao zluradog promatrača, više nema nikakvog zadovoljstva.
Aristocat

Post 08 Feb 2012, 19:02

Gledajuci nas izvana prvo sto primjecujem je - mentalitet i kulturne specificnosti.

Nije snijeg problem i nisu problem vremenske nepogode. Snijeg i vremenske nepogode su vanjski faktori na koje se ne moze utjecati. Trebalo bi se moci utjecati na ponasanje.
Mediteranski mentalitet kojem i sama pripadam, je mentalitet svadje, rijeckanja, koskanja, ogovaranja i neizbjezne sramote.
Uzeti lopatu u ruku je koliko tesko toliko i sramota. Cistiti je sramota. (Sto ako me netko vidi?)
Kurcenje bez pokrica je isto dio mentaliteta. Zapovjedni i rugalacki ton. Osjecaj vrijednosti bez realne osnove. Uglavnom, kad pocnemo sutiti i sutke ponavljam sutke cistiti snijeg, prasinu, ovo i ono i da nas ne bude briga tko nas gleda, kako izgledamo u tom trenutku, hoce li nas platiti za to, hocemo li biti prepoznati kao dobrocinitelji - kad budemo radili sutke iz prostog razloga da ocistimo snijeg tada cemo postati normalni.

Jer mi nismo normalni ljudi. Nije snijeg problem. Problem je nacija i problem je kultura te nacije.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 08 Feb 2012, 19:29

Aristocat » wrote: Uzeti lopatu u ruku je koliko tesko toliko i sramota. Cistiti je sramota. (Sto ako me netko vidi?)
Ha? Zar neki ljudi stvarno to misle?
Pa ne kužim, bar po Dalmaciji dosta ljudi ima svoj 'vrtal', ono, lopataju tamo ljudi.
I nisu Dalmoši ni prljavci ni ljenčuge, ne, fakat ne vjerujem da je ovo neki raširen stav.
  • Information