Osim majstora i automehanicara, al' imamo novi stan i auto pa se jos ne kvare, a i kad budu to ce Ze.
Dalmoši/Tovari
Imam frizider na poslu i sve to sto si nabrojala ustvari i obavljam za vrijeme posla. 
Osim majstora i automehanicara, al' imamo novi stan i auto pa se jos ne kvare, a i kad budu to ce Ze.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
To se sve obavi bez nerviranja ako radiš do dva ili triombia » wrote:
Kaj te tu ima ne zanimati? Ili zanimati.
Doktor, moras na poreznu, po neki novi dokumen na policijt, majstor dodje nesto popraviti, moras kupiti neku stvar za kucu, auto odvesti na popravak, kupiti nekome poklon, ono te dosadne stvari. Koje se nece obaviti same od sebe a ne radis iz za vrijeme radnog vremena.
Zapravo deficit sna se ne moze bas "nadoknaditi", al kad je covjek umoran spava jel. Samo nije to bas ono zdravo nadoknadjivanje.Beta ženka » wrote:
Djeca neće ispaštati u vrtiću, no kad dođu kući...
Kako čiji, moj organizam ne može podnijeti to niti sam se navikla, vikendom nadoknađujem "minuse" preko tjedna pa se dižem iza podne...
Kod naseg faksa je bio plac, i babe iz referade ( a ista je otvorena tri sata dnevno za stranke) bi bas u to vrijeme zakljucale i isle na plac. Nije Dalmacija. Al mi se zamjerilo gadno.
I onda se cudimo drzavi u kurcu?Morticia » wrote:Imam frizider na poslu i sve to sto si nabrojala ustvari i obavljam za vrijeme posla.
Osim majstora i automehanicara, al' imamo novi stan i auto pa se jos ne kvare, a i kad budu to ce Ze.![]()
Inace imamo i mi frizider na poslu, al da si svatko stavi gablec, mlijeko, jogurt a ne da svak od nas uvali unutra vrecicu spize. Cak bi svega jedna omanja i stala, vise ne.
Silajn, da bih to obavila nakon dva moram poceti raditi rano. Opcija koja je iskljucena.
A mogu kao i sad to obaviti bilo kad, ak radno vrijeme nije fiksno. Slobodan dan zbog zubara da ne bi.
- Beta ženka
Odem i u 11 navečer (iako mi je grehota ići spavati prije 1, i često i ne mogu zaspati), onda se probudim oko 4 ujutro i naravno, zaspim slatko 15-30 min prije 6, kad mi se oglasi alarm...Silajn » wrote:Nikad nisam otišla s posla obavljat privatne stvari. Čak ni kad sam mogla.
Nego, deficit sna: ako se uritmiš, potreban broj sati možeš odradit i sa dizanjem u 5Za mene je to spavanje u 11.
A i sve zanimljivo (meni) se događa kasno navečer + imam hrpu prijatelja s kojima se tad čujem jer su i oni noćne ptice...
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ja radim specifican posao, kad se radi, radi se, al' kad se ne radi- ladanje.
Iako, ako vas imalo tjesi, vjerojatno imam placu 4 puta manju od svih ovdje.
I ne bunim se, uopce, svjesna sam sto i kako i ostajem ovdje vec desetu godinu bas zbog svega toga sto je meni osobno bitnije od place.
I ne bunim se, uopce, svjesna sam sto i kako i ostajem ovdje vec desetu godinu bas zbog svega toga sto je meni osobno bitnije od place.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Excuses, excuses....Beta ženka » wrote:
Odem i u 11 navečer (iako mi je grehota ići spavati prije 1, i često i ne mogu zaspati), onda se probudim oko 4 ujutro i naravno, zaspim slatko 15-30 min prije 6, kad mi se oglasi alarm...![]()
A i sve zanimljivo (meni) se događa kasno navečer + imam hrpu prijatelja s kojima se tad čujem jer su i oni noćne ptice...
Ovo za san, da slazem se. Ne moras imati deficit ak se dizes u pet ujutro.Silajn » wrote:Nikad nisam otišla s posla obavljat privatne stvari. Čak ni kad sam mogla.
Nego, deficit sna: ako se uritmiš, potreban broj sati možeš odradit i sa dizanjem u 5Za mene je to spavanje u 11.
Iako ti jos dobro i funkcioniras. Meni je 6 sati malo.
Ono prvo isto se slazem. Ajde da se to obavi tijekom radnog dana ali u sat vremena neplacene pauze za rucak.
- Beta ženka
Nije ni meni dosta 6 sati, iako sam se pokušavala prešaltati - spavanje mi je gubljenje vremena.ombia wrote:
Ovo za san, da slazem se. Ne moras imati deficit ak se dizes u pet ujutro.![]()
Iako ti jos dobro i funkcioniras. Meni je 6 sati malo.![]()
Ono prvo isto se slazem. Ajde da se to obavi tijekom radnog dana ali u sat vremena neplacene pauze za rucak.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ma nije toliko do specificnog posla nego radis u specificnoj drzavi.Morticia » wrote:Ja radim specifican posao, kad se radi, radi se, al' kad se ne radi- ladanje.
I mozes si to priustiti.
Zivim sad solo u smislu da sama placam sve racune i ne mogu si priustiti ispodprosjecno placen posao, ne bih imala od cega platiti sve.
A kamoli kupiti nesto namjestaja, tehnike itd.
A da.Morticia » wrote:Sto se frizidera tice- nas je 200-ak u firmi i imamo bezobrazno puno frizidera.
:socijalizam:
Beta spavanje je gubljenje vremena? Ma daj
A cuj, pa normalno da je sve stvar prilika i trenutka.ombia » wrote:
Ma nije toliko do specificnog posla nego radis u specificnoj drzavi.![]()
I mozes si to priustiti.![]()
Zivim sad solo u smislu da sama placam sve racune i ne mogu si priustiti ispodprosjecno placen posao, ne bih imala od cega platiti sve.![]()
A kamoli kupiti nesto namjestaja, tehnike itd.
Al' ja sam opcenito neambiciozna, lijena truba.
- Beta ženka
Daklem, ovdje gdje sad radim imamo frižider, ljudi uglavnom naručuju hranu i odmah tamo i pojedu, ponekad netko ode na ručak. Ako mi nešto treba "osobno", obavim ako je usput kad našto obavljam vani za posao, ako nije - zamolim ili da izađem, ili nakon radnog vremena.
U telekomu je pred kraj mojeg radnog vijeka tamo nekim šefovima postalo nepoželjno izaći na pol sata na ručak (iako zakonski imaš pravo na to), a za trgovinu ili bilo šta administrativno (a tog bilo šta i nije bilo jer su smješteni uglavnom po pripizdinama pa i nema ničega što možeš obaviti) morao si se najaviti unaprijed, vidjeti s njima kad bi ti oni dozvolili, ne premašiti predviđenih 10/30 min za to itd.
Zato mi je odgovaralo to što imam sreću da radim u smjenama pa stignem obaviti i druge stvari po gradu. Inače ne bi bilo šanse. No kad je došlo ovo sranje pred kraj, prebacili su me na 8-16 i nema... još radiš na izlazu iz grada, maltene u selu koje je postalo business zona... Mah... a plaća hrv. prosjek, k tome još ugovor na određeno - godinama.
Svaka čast onima koji nisu radili i ne rade u korporacijama - moj savjet: i nemojte ako ne morate. Čak ni za veće pare - nije vrijedno vašeg zdravlja i živaca.
U telekomu je pred kraj mojeg radnog vijeka tamo nekim šefovima postalo nepoželjno izaći na pol sata na ručak (iako zakonski imaš pravo na to), a za trgovinu ili bilo šta administrativno (a tog bilo šta i nije bilo jer su smješteni uglavnom po pripizdinama pa i nema ničega što možeš obaviti) morao si se najaviti unaprijed, vidjeti s njima kad bi ti oni dozvolili, ne premašiti predviđenih 10/30 min za to itd.
Zato mi je odgovaralo to što imam sreću da radim u smjenama pa stignem obaviti i druge stvari po gradu. Inače ne bi bilo šanse. No kad je došlo ovo sranje pred kraj, prebacili su me na 8-16 i nema... još radiš na izlazu iz grada, maltene u selu koje je postalo business zona... Mah... a plaća hrv. prosjek, k tome još ugovor na određeno - godinama.
Svaka čast onima koji nisu radili i ne rade u korporacijama - moj savjet: i nemojte ako ne morate. Čak ni za veće pare - nije vrijedno vašeg zdravlja i živaca.
6Silajn » wrote:To nije prirodno radno vrijeme. Nije čak ni ekonomski opravdanoNajsretnija sam bila kad sam radila od 6 do 14. Radno vrijeme od 9 - 17 + prekovremeni služi isključivo robovluku i zaduživanju.
Uf, meni je puno draže moje od 8:30 do 16:30. Voljela bih da je od 9 do 17, al šta je, tu je.
Ne mogu uopće zamisliti ustajanje u 5, ajme. Već i ovo u 8 mi dovoljno teško pada.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
- Beta ženka
To su sve razlozi ZA spavanje - ali tada ne možeš gubiti vrijeme na netu, ne možeš čitati knjige, gledati Seinfelda ili raditi čak nešto korisno. Često sam pomislila kako bi bilo dobro da netko izmisli čitač forumâ u snu - pa da barem to vrijeme spavanja iskoristim na forume (jer mi je gušt, ali većinom beskorisno i "time consuming").ombia » wrote:
A da.![]()
Beta spavanje je gubljenje vremena? Ma daj. Od sna se postaje ljepsi, pametniji, ne ispadaju stvari iz ruke kao kad si nenaspavan, ne zivciraju te budale kao kad si nenaspavan. Ono san je eliksir mladosti.
Silajn wrote:Evo ga![]()
![]()
- Megalodona
šešir

umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
-
- Information
-