Koji? Jesam ili nisam? Reci sad ili šuti zauvijek

Koji? Jesam ili nisam? Reci sad ili šuti zauvijek

Rad od sest ujutroSilajn » wrote:To nije prirodno radno vrijeme. Nije čak ni ekonomski opravdanoNajsretnija sam bila kad sam radila od 6 do 14. Radno vrijeme od 9 - 17 + prekovremeni služi isključivo robovluku i zaduživanju.
Ispast ćeš jalna, pobogu, šuti.ombia » wrote:Zatvorena ona tema a bas je krenuloter sam htjela Mortici odgovoriti na ono, ljeti obavis posao i gustas u moru i pijes pivu citavo popodne. Ha?
Uredovno radno vrijeme za koje znam je od devet do sest, pokupis usput neko voce, mlijeko, dodjes doma hop sedam. Kuhanje, pranje. Nema popodneva.![]()
Cak i ako nema fiksnog radnog vremena (ja), posao moram nekad napraviti, a nocu mi se ne radi. Niti mogu nocu zvati druge ljude koje trebam.
Slažem se, ali nitko te ne pita...Silajn wrote:To nije prirodno radno vrijeme. Nije čak ni ekonomski opravdanoNajsretnija sam bila kad sam radila od 6 do 14. Radno vrijeme od 9 - 17 + prekovremeni služi isključivo robovluku i zaduživanju.
Sa zaključane teme na kojoj ja sipam mržnju prema Dalmatincima.Silajn wrote:
Koji? Jesam ili nisam? Reci sad ili šuti zauvijek![]()
Ja sam radila od 6, ustajala malo prije 5 i nisam mogla doći k sebi ostatak dana, iako je bio gušt ići s posla za dana čak i zimi. Mijenjala sam se s nekim ljudima kojima je ta smjena odgovarala za njihove popodnevne tjedne, od 14 do 22h. Ali ako ćemo iskreno - najbolje mi je jedan dan ujutro, drugi popodne, kako liječnicima i zubarima. No nisam liječnik niti zubar. Sad ustajem u 6, radim od 9 do 17 i kući sam najranije u 19 i nešto sitno...ombia » wrote:
Rad od sest ujutro, ubila bih se necim tupim. Recimo da se zimi moram dizati u pet i bauljati po gradu u pola sest.
Prije osam tesko da mogu biti budna.Zapravo bi za moj ukus bilo idealno od 12-8. Najbolje i radim kasno popodne i ranu vecer. Naspavam se, obavim u gradu sto treba ter navecer mogu jos na kupanje ili izaci. Naravno za obitelji to ne bi bilo zgodno.
Nije ni meni izvedivo jer necemo sastanciti u osam navecer.
Robijala sam prekovremene dok sam morala otplatiti nesto. Dakle meni prekovremeni (placeni) naravno sluze nekim svrhama.
Radim od 7 i pol do 3 i pol.ombia » wrote:Zatvorena ona tema a bas je krenuloter sam htjela Mortici odgovoriti na ono, ljeti obavis posao i gustas u moru i pijes pivu citavo popodne. Ha?
Uredovno radno vrijeme za koje znam je od devet do sest, pokupis usput neko voce, mlijeko, dodjes doma hop sedam. Kuhanje, pranje. Nema popodneva.![]()
Cak i ako nema fiksnog radnog vremena (ja), posao moram nekad napraviti, a nocu mi se ne radi. Niti mogu nocu zvati druge ljude koje trebam.
Silajn » wrote:Jebiga, Beta, stvarno ne znam na što misliš. Ja u Dalmaciji uživam. Dalmatinci (uglavnom) ne uživaju. Ja mislim da su sjebani. Ne mislim da su lijeni![]()
Eto, različiti smo - meni odgovaraju smjene baš zbog te fleksibilnosti, još ako se možeš dogovoriti za zamjene (kao što sam mogla) - savršeno. Ponekad neke stvari ne stignem obaviti, treba ići u neke birokratske institucije koje rade do 13, 14... h pa ne stižeš, moraš moliti šefa da te pusti...ombia » wrote:Pa dizala sam se u pet ujutro, ono moras na avion i to i ostatak dana sam kao nadrogirana, kao da kroz maglu gledam i slusam.![]()
Al zato nemam problem raditi u ponoc.
Beta meni ne bi pasale smjene, samo bi me izbacivalo iz takta, ovako imam jedan ritam i njega se drzim. Bilo bi mi tlaka misliti svaki dan kad zapravo moram na posao.
Ajde ljeti se dignem ranije, cak sam neko vrijeme prije posla isla i na trening.![]()
A dignem se max. 60 minuta prije nego moram sjediti na poslu (ljeti kad sa mokrom kosom idem van, znam se dici i pola sata ranije, al tad jurim).Do posla mi treba 15 minuta. Biciklom i brze, pjesice duze jel. Ovisno o vremenu koristim sve tri opcije.
I na proslom poslu je bilo tako, onom prije toga, trebalo mi je 40 minuta do posla i to mi je bilo puno.
Ne sipaš mržnju ali sereš.

Kaj svaki dan? Svejedno je kad se navikneš, a prednosti su neprocjenjivije nego u reklami za MastercardBeta ženka » wrote:![]()
Pa samo nadopunjujem ombiu.
(da sam ja napisala ovo što si ti, bio bi to govor mržnje, al dobro)
Btw, dići se u pet ujutro JEDAN dan ujutro, ma i dva i tri - super je. Ali svaki dan...
Eto, različiti smo - meni odgovaraju smjene baš zbog te fleksibilnosti, još ako se možeš dogovoriti za zamjene (kao što sam mogla) - savršeno. Ponekad neke stvari ne stignem obaviti, treba ići u neke birokratske institucije koje rade do 13, 14... h pa ne stižeš, moraš moliti šefa da te pusti...
Još se naspavam do mile volje kad radim popodne. A znaš kako je super kad izađeš s posla npr. u 14 ili 15h, i znaš da te neće biti tamo do popodne sutradan? Ono, 24 sata ili skoro 24 sata bez posla - slobodan cijeli dan, a zapravo nije slobodan dan. Jebeno.
Mozda tebiSilajn » wrote:Raditi od 6 ili od 7 je humano. :
Nisam jedina koja sere, moji su-serači ili mudro šute ili ih (većine) nema na ovom forumu.Jade » wrote: Ne sipaš mržnju ali sereš.
Moja najveca placa dosad je bila u savjetnickoj firmi sa 60+ sati tjedon (zapravo do devet navecer su svi uredi jos bili puni, ljudi naravno dosli ujutro). Posao mi nije bio lagan, doma nisam nikad bila, bila sam umorna i jadn i iscrpljena al jebiga netko je morao platiti dugove (ne moje).Silajn » wrote:Najveća plaća za koju sam ikad radila bila je najskuplja: radila sam službeno do 17, uglavnom do 18, pa još sat vremena putovala doma. Sjebanost: nemjerljiva. Radila sam za internacionalnu korporaciju, lagan, odlično plaćen posao i bila sam najjadnija ikad. Ne bih više nikad.
Donio je motiku
Djeca neće ispaštati u vrtiću, no kad dođu kući...Silajn » wrote:Pa ne znam kako bi se problem riješio, ugovore su raskinuli prošle jeseniLjudi se valjda griju na struju.
http://www.dalmacijanews.com/Biznis/Vie ... atine.aspx
Zaoblio je snješka motikicom
Kako čiji, moj organizam ne može podnijeti to niti sam se navikla, vikendom nadoknađujem "minuse" preko tjedna pa se dižem iza podne...ombia » wrote:
Moja najveca placa dosad je bila u savjetnickoj firmi sa 60+ sati tjedon (zapravo do devet navecer su svi uredi jos bili puni, ljudi naravno dosli ujutro). Posao mi nije bio lagan, doma nisam nikad bila, bila sam umorna i jadn i iscrpljena al jebiga netko je morao platiti dugove (ne moje).
Do sest radi 90% ljudi sa uredskim poslovima koje znam.
Bilo bi dobro da ljudi mogu birati, ako ne ometa jel posoa koji rade. No ja nikad ne bih odabrala raditi od sest ili sedam ujutro.
Beta najlakse se i dizati u pet ak tako svaki dna, orgnaizam se oipak navikne. Najgore je tu i tamo.
Silajn wrote: Unda je već doma. Sad ćemo radit snješka, napokon![]()
![]()
![]()
Silajn wrote:Sjedim u kući, jedem Nutelu žlicom i kroz ostakljena vrata gledam undu kako radi snjegovića. Je l' bi mi trebalo bit neugodno?
Edit: uopće mi nije neugodno. Napravio je neodređenu hrpu snijega i to s rukavicama prljavim od čišćenja dimnjaka :ro fl: :ro fl:
Silajn wrote: Ahahahahah, zla sam, ali unda me upravo pita da li da uzme sjekiru da snješka učini bublastim. Nemam mu srca pomagat :rof l: :ro fl:
Silajn wrote: Donio je motiku :ro fl:
Silajn » wrote:Zaoblio je snješka motikicom :ro fl:
Kaj te tu ima ne zanimati? Ili zanimati.Morticia » wrote:Ombia, mene te dosadne stvari, pogotovo ljeti, uopce ne zanimaju.
Spezu obavim na pjaci za vrijeme posla, kao i eventualne birokratske zavrzlame (radim u centru i sve mi je na pol metra udaljenosti).
Tako da kad zavrsim s poslom samo mala, Ze i ja postojimo, sve drugo k'o jebe.
Ok, i vas volim.![]()
Users browsing this forum: ClaudeBot and 5 guests