Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
Silajn

Post 04 Feb 2012, 15:50

Beta ženka » wrote:

(btw, hvala na odgovoru na onaj post)
Koji? Jesam ili nisam? Reci sad ili šuti zauvijek Image

ombia

Post 04 Feb 2012, 15:57

Silajn » wrote:To nije prirodno radno vrijeme. Nije čak ni ekonomski opravdano :ne zna: Najsretnija sam bila kad sam radila od 6 do 14. Radno vrijeme od 9 - 17 + prekovremeni služi isključivo robovluku i zaduživanju.
Rad od sest ujutro :visi: , ubila bih se necim tupim. Recimo da se zimi moram dizati u pet i bauljati po gradu u pola sest.
Prije osam tesko da mogu biti budna. :ne zna: Zapravo bi za moj ukus bilo idealno od 12-8. Najbolje i radim kasno popodne i ranu vecer. Naspavam se, obavim u gradu sto treba ter navecer mogu jos na kupanje ili izaci. Naravno za obitelji to ne bi bilo zgodno.
Nije ni meni izvedivo jer necemo sastanciti u osam navecer.
Robijala sam prekovremene dok sam morala otplatiti nesto. Dakle meni prekovremeni (placeni) naravno sluze nekim svrhama.
Silajn

Post 04 Feb 2012, 15:58

Sjedim u kući, jedem Nutelu žlicom i kroz ostakljena vrata gledam undu kako radi snjegovića. Je l' bi mi trebalo bit neugodno?

Edit: uopće mi nije neugodno. Napravio je neodređenu hrpu snijega i to s rukavicama prljavim od čišćenja dimnjaka :rofl: :rofl:
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 15:58

ombia » wrote:Zatvorena ona tema a bas je krenulo :zubo: ter sam htjela Mortici odgovoriti na ono, ljeti obavis posao i gustas u moru i pijes pivu citavo popodne. Ha?
Uredovno radno vrijeme za koje znam je od devet do sest, pokupis usput neko voce, mlijeko, dodjes doma hop sedam. Kuhanje, pranje. Nema popodneva. :ne zna:
Cak i ako nema fiksnog radnog vremena (ja), posao moram nekad napraviti, a nocu mi se ne radi. Niti mogu nocu zvati druge ljude koje trebam. :zubo:
Ispast ćeš jalna, pobogu, šuti.

Silajn wrote:To nije prirodno radno vrijeme. Nije čak ni ekonomski opravdano :ne zna: Najsretnija sam bila kad sam radila od 6 do 14. Radno vrijeme od 9 - 17 + prekovremeni služi isključivo robovluku i zaduživanju.
Slažem se, ali nitko te ne pita...

Silajn wrote:
Koji? Jesam ili nisam? Reci sad ili šuti zauvijek Image
Sa zaključane teme na kojoj ja sipam mržnju prema Dalmatincima. :rofl:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
ombia

Post 04 Feb 2012, 16:03

Vecina firmi koje nisu robovlasnicke a nemaju rad sa strankama recimo, nego su zatvorenog tipa ce imati neko gl. radno vrijeme gdje ljudi moraju biti nazocni, recimo od deset do dva, a ostatak vremena je svakome osobno na odabir hoce li doci ranije ili kasnije dodati sate. Nije tesko zakljuvciti sto biram. :zubo:
Beta ženka

ombia » wrote:
Rad od sest ujutro :visi: , ubila bih se necim tupim. Recimo da se zimi moram dizati u pet i bauljati po gradu u pola sest.
Prije osam tesko da mogu biti budna. :ne zna: Zapravo bi za moj ukus bilo idealno od 12-8. Najbolje i radim kasno popodne i ranu vecer. Naspavam se, obavim u gradu sto treba ter navecer mogu jos na kupanje ili izaci. Naravno za obitelji to ne bi bilo zgodno.
Nije ni meni izvedivo jer necemo sastanciti u osam navecer.
Robijala sam prekovremene dok sam morala otplatiti nesto. Dakle meni prekovremeni (placeni) naravno sluze nekim svrhama.
Ja sam radila od 6, ustajala malo prije 5 i nisam mogla doći k sebi ostatak dana, iako je bio gušt ići s posla za dana čak i zimi. Mijenjala sam se s nekim ljudima kojima je ta smjena odgovarala za njihove popodnevne tjedne, od 14 do 22h. Ali ako ćemo iskreno - najbolje mi je jedan dan ujutro, drugi popodne, kako liječnicima i zubarima. No nisam liječnik niti zubar. Sad ustajem u 6, radim od 9 do 17 i kući sam najranije u 19 i nešto sitno...

No jel' ovo topic u kojem se piše sve i svašta, ili se držimo onog prvo - toplane i Hvidre?
Evo sam čula (nije potvrđeno) da je na nekim vijestima bilo kako će u Zadru zbog vanredne situacije uključiti struju i neplatišama, a kasnije će se razračunavati.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Silajn

Jebiga, Beta, stvarno ne znam na što misliš. Ja u Dalmaciji uživam. Dalmatinci (uglavnom) ne uživaju. Ja mislim da su sjebani. Ne mislim da su lijeni :zubo:

ombia, probaj se dić jedan dan u 5 ujutro :bliss:

Ahahahahah, zla sam, ali unda me upravo pita da li da uzme sjekiru da snješka učini bublastim. Nemam mu srca pomagat :rofl: :rofl:
Silajn

Post 04 Feb 2012, 16:05

Raditi od 6 ili od 7 je humano. Sve ovo poslije nije. I da, sastanci se normalo obavljaju od 10 do 14 h.

Usput, ovo je topik na kojem se ja trijeznim. Pričajte što hoćete, dok god se to meni sviđa :cerek:

Prljavi stožac je nešto veći nego prije par minuta. Jedva čekam da ga uslikam :zubo:
Morticia

Post 04 Feb 2012, 16:07

ombia » wrote:Zatvorena ona tema a bas je krenulo :zubo: ter sam htjela Mortici odgovoriti na ono, ljeti obavis posao i gustas u moru i pijes pivu citavo popodne. Ha?
Uredovno radno vrijeme za koje znam je od devet do sest, pokupis usput neko voce, mlijeko, dodjes doma hop sedam. Kuhanje, pranje. Nema popodneva. :ne zna:
Cak i ako nema fiksnog radnog vremena (ja), posao moram nekad napraviti, a nocu mi se ne radi. Niti mogu nocu zvati druge ljude koje trebam. :zubo:
Radim od 7 i pol do 3 i pol.
Imam spremne rucnike, kupace i ostalu opremu u autu, dodjem doma na skuhano do 4 i pol, mala spremna na polazak (a s njom prije 5 i pol i tako nemam sto radit na suncu), poklopamo, krcamo se u auto, plaza mi je 10 minuta autom, a sunca ima do 8 i pol, 9.
You do the math. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 04 Feb 2012, 16:10

Sto se budjenja tice ja se ni vikendom ne budim nakon 7. :ne zna:
Ni kad male nije bilo.

Prespavat pol dana?
Ne, hvala.

A da radim do 5 samoukinula bih se. :trio:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 04 Feb 2012, 16:11

Pa dizala sam se u pet ujutro, ono moras na avion i to i ostatak dana sam kao nadrogirana, kao da kroz maglu gledam i slusam. :facepalm:
Al zato nemam problem raditi u ponoc.

Beta meni ne bi pasale smjene, samo bi me izbacivalo iz takta, ovako imam jedan ritam i njega se drzim. Bilo bi mi tlaka misliti svaki dan kad zapravo moram na posao.
Ajde ljeti se dignem ranije, cak sam neko vrijeme prije posla isla i na trening. :zubo:
A dignem se max. 60 minuta prije nego moram sjediti na poslu (ljeti kad sa mokrom kosom idem van, znam se dici i pola sata ranije, al tad jurim). :zubo: Do posla mi treba 15 minuta. Biciklom i brze, pjesice duze jel. Ovisno o vremenu koristim sve tri opcije.

I na proslom poslu je bilo tako, onom prije toga, trebalo mi je 40 minuta do posla i to mi je bilo puno. :zubo:
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 16:12

Silajn » wrote:Jebiga, Beta, stvarno ne znam na što misliš. Ja u Dalmaciji uživam. Dalmatinci (uglavnom) ne uživaju. Ja mislim da su sjebani. Ne mislim da su lijeni :zubo:
:misli:
Pa samo nadopunjujem ombiu.

(da sam ja napisala ovo što si ti, bio bi to govor mržnje, al dobro :durica: )

Btw, dići se u pet ujutro JEDAN dan ujutro, ma i dva i tri - super je. Ali svaki dan... :bonk:
ombia » wrote:Pa dizala sam se u pet ujutro, ono moras na avion i to i ostatak dana sam kao nadrogirana, kao da kroz maglu gledam i slusam. :facepalm:
Al zato nemam problem raditi u ponoc.

Beta meni ne bi pasale smjene, samo bi me izbacivalo iz takta, ovako imam jedan ritam i njega se drzim. Bilo bi mi tlaka misliti svaki dan kad zapravo moram na posao.
Ajde ljeti se dignem ranije, cak sam neko vrijeme prije posla isla i na trening. :zubo:
A dignem se max. 60 minuta prije nego moram sjediti na poslu (ljeti kad sa mokrom kosom idem van, znam se dici i pola sata ranije, al tad jurim). :zubo: Do posla mi treba 15 minuta. Biciklom i brze, pjesice duze jel. Ovisno o vremenu koristim sve tri opcije.

I na proslom poslu je bilo tako, onom prije toga, trebalo mi je 40 minuta do posla i to mi je bilo puno. :zubo:
Eto, različiti smo - meni odgovaraju smjene baš zbog te fleksibilnosti, još ako se možeš dogovoriti za zamjene (kao što sam mogla) - savršeno. Ponekad neke stvari ne stignem obaviti, treba ići u neke birokratske institucije koje rade do 13, 14... h pa ne stižeš, moraš moliti šefa da te pusti...

Još se naspavam do mile volje kad radim popodne. A znaš kako je super kad izađeš s posla npr. u 14 ili 15h, i znaš da te neće biti tamo do popodne sutradan? Ono, 24 sata ili skoro 24 sata bez posla - slobodan cijeli dan, a zapravo nije slobodan dan. Jebeno. :cerek:
Silajn

Post 04 Feb 2012, 16:14

Najveća plaća za koju sam ikad radila bila je najskuplja: radila sam službeno do 17, uglavnom do 18, pa još sat vremena putovala doma. Sjebanost: nemjerljiva. Radila sam za internacionalnu korporaciju, lagan, odlično plaćen posao i bila sam najjadnija ikad. Ne bih više nikad.

Donio je motiku :rofl:
Jade

Post 04 Feb 2012, 16:15

Beta ženka » wrote:
Sa zaključane teme na kojoj ja sipam mržnju prema Dalmatincima. :rofl:
Ne sipaš mržnju ali sereš. Image
Morticia

Post 04 Feb 2012, 16:15

Ja se vec 10 godina svaki dan (s izuzetcima nakon izlazaka) dizem u 6 i pol i super mi je. :trio: :cerek:
Po danu sam k'o puska, po noci spavam ili bancim, al' kod nas se nakon 8 navecer vise ni casa ne mice, kamoli kakav tezi posao. :zubo:
Silajn

Post 04 Feb 2012, 16:16

Beta ženka » wrote: :misli:
Pa samo nadopunjujem ombiu.

(da sam ja napisala ovo što si ti, bio bi to govor mržnje, al dobro :durica: )

Btw, dići se u pet ujutro JEDAN dan ujutro, ma i dva i tri - super je. Ali svaki dan... :bonk:

Eto, različiti smo - meni odgovaraju smjene baš zbog te fleksibilnosti, još ako se možeš dogovoriti za zamjene (kao što sam mogla) - savršeno. Ponekad neke stvari ne stignem obaviti, treba ići u neke birokratske institucije koje rade do 13, 14... h pa ne stižeš, moraš moliti šefa da te pusti...

Još se naspavam do mile volje kad radim popodne. A znaš kako je super kad izađeš s posla npr. u 14 ili 15h, i znaš da te neće biti tamo do popodne sutradan? Ono, 24 sata ili skoro 24 sata bez posla - slobodan cijeli dan, a zapravo nije slobodan dan. Jebeno. :cerek:
Kaj svaki dan? Svejedno je kad se navikneš, a prednosti su neprocjenjivije nego u reklami za Mastercard :cerek:
Silajn

Post 04 Feb 2012, 16:17

Jade » wrote: Ne sipaš mržnju ali sereš. Image
:five: Inače, ja stvarno sličim ovom smajliću :o
ombia

Post 04 Feb 2012, 16:18

Silajn » wrote:Raditi od 6 ili od 7 je humano. :
Mozda tebi :zubo: . Na srecu nisam imala jos takvo radno vrijeme. :S
Uopce se ne mogu zamisliti kako cijelu zimu skupa s ralicom krcim put do posla. Oni koji duze putuju, ono da odlaze od doma u pet. :mama:
Morticia ajde ak ste od pol sest tam, to jos nekako i uvijek zaboravim da dolazis na skuhano. Ono popodne na plazi mi je zvucalo, od tri smo tam pa tako svaki dan.
Cak i s tvojim radnim vremenom, netko tko svaki dan mora skuhati, oprati, obaviti x dosadnih stvari ne moze tako provoditi vecinu popodneva.
Pa ne prespavam pola dana, noc je dok spavam sad zimi. :zubo:

A vikendom bez problema spavam do podne, pogotovo ako dodjem doma u cetiri ujutro. I danas sam spavala skoro do podne. :S
Obozavam spavati.
Nadam se da cu sutra barem do podne. :cerek:
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 16:20

Jade » wrote: Ne sipaš mržnju ali sereš. Image
Nisam jedina koja sere, moji su-serači ili mudro šute ili ih (većine) nema na ovom forumu. :raspa:

:rofl:

Ma bmk, mene zanima ovo o grijanju, jebale vas smjene i bioritmi. I Dalmatinci isto. :zubo:

Dakle, silajn - ima li ikakvih naznaka da će se ovaj problem s grijanjem riješiti - ili su ljudi doslovno prisliljeni na onu "snađi se kako znaš"? :eek:

Znaš li možda koliko se tražilo za grijanje, kolika je bila rata?

Evo recimo, ja sam u ZG-u plaćala grijanje preko toplane (dakle, neograničeno tople vode preko cijele godine, ne treba ti bojler, zimi i grijanje) najviše 280 kn mjesečno, a ljeti paušal od 70 i nešto sitno kuna. Koliko Hvidra traži?
Silajn

Post 04 Feb 2012, 16:23

Pa ne znam kako bi se problem riješio, ugovore su raskinuli prošle jeseni :ne zna: Ljudi se valjda griju na struju.

http://www.dalmacijanews.com/Biznis/Vie ... atine.aspx

Zaoblio je snješka motikicom :rofl:
Morticia

Post 04 Feb 2012, 16:25

Ombia, mene te dosadne stvari, pogotovo ljeti, uopce ne zanimaju.
Spezu obavim na pjaci za vrijeme posla, kao i eventualne birokratske zavrzlame (radim u centru i sve mi je na pol metra udaljenosti).
Tako da kad zavrsim s poslom samo mala, Ze i ja postojimo, sve drugo k'o jebe. :zubo:
Ok, i vas volim. :o :rofl:
ombia

Post 04 Feb 2012, 16:26

Silajn » wrote:Najveća plaća za koju sam ikad radila bila je najskuplja: radila sam službeno do 17, uglavnom do 18, pa još sat vremena putovala doma. Sjebanost: nemjerljiva. Radila sam za internacionalnu korporaciju, lagan, odlično plaćen posao i bila sam najjadnija ikad. Ne bih više nikad.

Donio je motiku :rofl:
Moja najveca placa dosad je bila u savjetnickoj firmi sa 60+ sati tjedon (zapravo do devet navecer su svi uredi jos bili puni, ljudi naravno dosli ujutro). Posao mi nije bio lagan, doma nisam nikad bila, bila sam umorna i jadn i iscrpljena al jebiga netko je morao platiti dugove (ne moje).
Do sest radi 90% ljudi sa uredskim poslovima koje znam.
Bilo bi dobro da ljudi mogu birati, ako ne ometa jel posao koji rade. No ja nikad ne bih odabrala raditi od sest ili sedam ujutro.

Beta najlakse se i dizati u pet ak tako svaki dan, organizam seoipak navikne. Najgore je tu i tamo.
Beta ženka

Post 04 Feb 2012, 16:26

Silajn » wrote:Pa ne znam kako bi se problem riješio, ugovore su raskinuli prošle jeseni :ne zna: Ljudi se valjda griju na struju.

http://www.dalmacijanews.com/Biznis/Vie ... atine.aspx

Zaoblio je snješka motikicom :rofl:
Djeca neće ispaštati u vrtiću, no kad dođu kući... :facepalm:

ombia » wrote:
Moja najveca placa dosad je bila u savjetnickoj firmi sa 60+ sati tjedon (zapravo do devet navecer su svi uredi jos bili puni, ljudi naravno dosli ujutro). Posao mi nije bio lagan, doma nisam nikad bila, bila sam umorna i jadn i iscrpljena al jebiga netko je morao platiti dugove (ne moje).
Do sest radi 90% ljudi sa uredskim poslovima koje znam.
Bilo bi dobro da ljudi mogu birati, ako ne ometa jel posoa koji rade. No ja nikad ne bih odabrala raditi od sest ili sedam ujutro.

Beta najlakse se i dizati u pet ak tako svaki dna, orgnaizam se oipak navikne. Najgore je tu i tamo.
Kako čiji, moj organizam ne može podnijeti to niti sam se navikla, vikendom nadoknađujem "minuse" preko tjedna pa se dižem iza podne...
Megalodona

Post 04 Feb 2012, 16:31

Silajn wrote: Unda je već doma. Sad ćemo radit snješka, napokon :lux: :lux: :lux:
Silajn wrote:Sjedim u kući, jedem Nutelu žlicom i kroz ostakljena vrata gledam undu kako radi snjegovića. Je l' bi mi trebalo bit neugodno?

Edit: uopće mi nije neugodno. Napravio je neodređenu hrpu snijega i to s rukavicama prljavim od čišćenja dimnjaka :ro fl: :ro fl:
Silajn wrote: Ahahahahah, zla sam, ali unda me upravo pita da li da uzme sjekiru da snješka učini bublastim. Nemam mu srca pomagat :rof l: :ro fl:
Silajn wrote: Donio je motiku :ro fl:
Silajn » wrote:Zaoblio je snješka motikicom :ro fl:
:rofl: :rofl: :rofl:
:cerek:
daj slike kad bude gotovo :zubo:
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
ombia

Post 04 Feb 2012, 16:32

Morticia » wrote:Ombia, mene te dosadne stvari, pogotovo ljeti, uopce ne zanimaju.
Spezu obavim na pjaci za vrijeme posla, kao i eventualne birokratske zavrzlame (radim u centru i sve mi je na pol metra udaljenosti).
Tako da kad zavrsim s poslom samo mala, Ze i ja postojimo, sve drugo k'o jebe. :zubo:
Ok, i vas volim. :o :rofl:
Kaj te tu ima ne zanimati? Ili zanimati.
Doktor, moras na poreznu, po neki novi dokumen na policijt, majstor dodje nesto popraviti, moras kupiti neku stvar za kucu, auto odvesti na popravak, kupiti nekome poklon, ono te dosadne stvari. Koje se nece obaviti same od sebe a ne radis iz za vrijeme radnog vremena.
Na postu idem izvan radnog vremena itd. A ode vremena na te sitnice.

Super sto mozes po spizu za vrijeme posla.
Cak i da mogu ne znam gdje bih drzala sve to sto kupim a treba odmah u frizider.
  • Information