Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
danas nista, ima kelja od jucer, ali sutra cu mozda raditi zapeceni grah s pancetom. hoce li biti gravce na tavce ili neka moja izmisljotina, ne znam. bilo bi zgodno iskombinirati sa svjezom paprikom i pasiranom rajcicom ili mozda s ajvarom, ali jos cu vidjeti.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Zavisi za što. Za čušpajz kockice stranice oko 1 cm, za gulaš 2 cm. Za saft tipa bolonjez 3 - 5 mm.Potjeh » wrote:Eto, konačno te nađoh.
Već si napisao da radije sjeckaš meso umjesto da ga melješ. Na koliko velike komadiće misliš u prosjeku?
Meni je tak puno bolje. Inače, volim ja i mljeveno, ali samo onda kad ga ja sameljem.
A ja našao nekakvu jekološku leću, pa ću je sutra skuvam u stilu pasulja...
Ja ću patlidžane onako u komadu u pećnicu na najjače na pol sata da se istale iznutra, ohladit, izdubiti sadržaj u staklenu teću, dodati češnjaka, soli, papra i već nešto po inspiraciji s maslinovim uljem pa na prepečeni kruh uz bijelo vino...možda malo pršuta i pokoju rajčicu dodam, onako, ekstra...uf, sline mi cure....
Bi li napravio video gdje radiš te 3-5mm kockice? Koliko si investirao u nož za rezanje?judolino » wrote: Zavisi za što. Za čušpajz kockice stranice oko 1 cm, za gulaš 2 cm. Za saft tipa bolonjez 3 - 5 mm.
Meni je tak puno bolje. Inače, volim ja i mljeveno, ali samo onda kad ga ja sameljem.
video moze ovdje, za razgovor o nozevima cu molit' na novu temu ''kuhinjski pribor, posudje, aparati''.
I meni.karambol » wrote:Ja ću patlidžane onako u komadu u pećnicu na najjače na pol sata da se istale iznutra, ohladit, izdubiti sadržaj u staklenu teću, dodati češnjaka, soli, papra i već nešto po inspiraciji s maslinovim uljem pa na prepečeni kruh uz bijelo vino...možda malo pršuta i pokoju rajčicu dodam, onako, ekstra...uf, sline mi cure....
Sve štima (dapače, super zvuči), ali ovo s rajčicom sereš bez veze. Otkuda ti rajčica u ovo doba?karambol » wrote:Ja ću patlidžane onako u komadu u pećnicu na najjače na pol sata da se istale iznutra, ohladit, izdubiti sadržaj u staklenu teću, dodati češnjaka, soli, papra i već nešto po inspiraciji s maslinovim uljem pa na prepečeni kruh uz bijelo vino...možda malo pršuta i pokoju rajčicu dodam, onako, ekstra...uf, sline mi cure....
Piletina ili pileća prsa?Pješčana » wrote:piletina na naglo. stavila sam ju pacat još jučer. nemam volje ni vremena za išta drugo
Joj, gljive mi jaaaaaako fale. Prije sam ih redovito spremao a otkako smo pročitali da nisu preporučljive za vrijeme dojenja susdržavamo se.
S druge strane, znam što u restoranu naručiti:
krem juha od gljiva
odrezak u umaku od ljiva
kao prilog gljive sa roštilja
Šteta što ih nema i u salati.
krem juha od gljiva
odrezak u umaku od ljiva
Potjeh » wrote:Budi fina pa detaljiziraj način pripreme.
Dakle, ti si najveći papučar na svijetu - sad si počeo i dojit!Potjeh » wrote:Joj, gljive mi jaaaaaako fale. Prije sam ih redovito spremao a otkako smo pročitali da nisu preporučljive za vrijeme dojenja susdržavamo se.![]()
krem juha od gljiva
odrezak u umaku od ljiva
Predlažem da potjeh bude jedinica za papučara. Al, ono, u stili farada - nitko nemre bit papučar za cjeli jedan potjeh, već tri mikropotjeha, sedam pikopotjeha...
E moj druže dubrovački, da samo znaš gdje ja živim... Ma, zapravo, po mojim otmenim manirima i uljudnom ophođenju s ljudima očito je da živim u šumi. A sezona gljiva mi traje, brat-bratu, nekih devet mjeseci...
Ajd ak nađeš neku dobru stjuardesu - ti meni ribe, ja tebi gljive, evo ruka? :cigo:
Imam u staklenki, zelenih....judolino » wrote: Sve štima (dapače, super zvuči), ali ovo s rajčicom sereš bez veze. Otkuda ti rajčica u ovo doba?
I proplakaće zora...ombia » wrote:
nema nekakvih detalja, neke gljive, cesto sampinjone narezem na ploske, uvaljam u neku marinadu - evo ovo zadnje soja umak, luk, bucino, sol, papar, aceto, razni zacini, fakat sto ulovim - stoji tako citav dan, navecer to razlijem po mijesanoj salati. A nekad i bacim kratko na tavu prije stavljanja na salatu.
Eto, to je problem s kupovnim šampinjonima: treba ih marinirat da bi se dali pojest. Ljudi moji, samo da znate koja je razlika drastična kad istu tu pečurku uberete u prirodi - aroma je za popizdeti!
Inače, dok nisam brao gljive, kupovne šampinjone sam pekao u rolu tako da u glaviće kapnem malo maslinjaka i stavim nekog finog sira, a začini prema inspiraciji. Najviše sam volio majčinu dušicu (da, MAJČINU DUŠICU, a ne ko što ona sisačka narkomanka s televizije kaže timijan, jebo je timijan u dupe mršavo, a mlohavo, brrr... A ako se stavi kozji sir onda paše bosiljak, o da... A mažuran, za profinjena nepca...
Ma nemrete fulat čak i sa sirom šugavcem (tak moja žema i ja zovemo sir što se prodaje na akciji, a košta xx,99 kuna) ak je ekipa podnapita.
Inače se ti bezvezni kupovni šampinjoni daju i marinirati u flašicama, to je prilično fina zimnica. Znam da su Grci imali neke dobre recepte. Oni ih, koliko se sjećam, kuhaju s limunom i nekim začinima pa ih onda spremaju u staklenke. Ono, nije loše.
Ali!
Tko jednom proba marinirane prosenjake - taj više ne jebe šampinjone. U pravilu, svaka gljiva koja se može jesti sirova, može se i marinirati ako je dovoljno čvrste strukture - što je gljiva čvršća, to je bolja za mariniranje.
Ima jedna prilično ljuta i gorka gljiva, paprena mliječnica, koje su u krajem proljeća pune šume. Ljudi ih mahom ne jedu jer su - vidi vraga - gorke i ljute. Ali, dragom bogeku fala, Bosanci, Rusi i Poljaci nisu ljudi, pa su skužili kako se te gljive kisele u stilu kiselog zelja.
Jebena ambrozija!
Moram nać nekog Bosanca da mi kaže kako se to radi, fenomenalno je!
Ih, to je ko da ljudožderu skuhaš juhu od supermodela od 20 kg s krevetom i menađerom... A on plače za juhom od Jace, matore i podeblje...karambol » wrote:
Imam u staklenki, zelenih....
Al dobro, riješismo misteriju! Nisam neki ljubitelj zelenih paradajza, ali u turšiji su mi mrak. Baš je neki dan bila repriza Kornelijine vrtlarske emisije s receptom za turšiju. Tko god ima vrt, turšiju je grijeh ne napraviti.
ombia » wrote:Kuha li se ista?
Sinoc lungic na naglo, pa jos mrvicu zapecen sa paprikom, gljivama i sirom u pecnici. Salata.
Danas ce kuskus i neka riba.
Ajvi wrote:Kiseli kupus s pečenicom i pancetom, grah salata, popečci od tikvica. Djeci sam još zapekla tjesteninu sa šalšom i sirom. I, naravno, zelena salata.![]()
Marinirane gljive pišem u tekicu.
Jebem ti život, umjesto da ja vlažim vas, vi komadi vlažite mene... Kad pročitam ovako lijepe riječi, dobijem nacionalni park u ustima...
-
- Information
-