Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
*jezebel*

Post 30 Jan 2012, 14:38

danas nista, ima kelja od jucer, ali sutra cu mozda raditi zapeceni grah s pancetom. hoce li biti gravce na tavce ili neka moja izmisljotina, ne znam. bilo bi zgodno iskombinirati sa svjezom paprikom i pasiranom rajcicom ili mozda s ajvarom, ali jos cu vidjeti.

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Jan 2012, 15:14

Potjeh » wrote:Eto, konačno te nađoh.

Već si napisao da radije sjeckaš meso umjesto da ga melješ. Na koliko velike komadiće misliš u prosjeku?
Zavisi za što. Za čušpajz kockice stranice oko 1 cm, za gulaš 2 cm. Za saft tipa bolonjez 3 - 5 mm.
Meni je tak puno bolje. Inače, volim ja i mljeveno, ali samo onda kad ga ja sameljem.
blue
Asgard

Post 30 Jan 2012, 16:15

Jučer, grah :klopa:
Inspirirala me Ajvina slika s Mosora :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Jan 2012, 17:03

blue » wrote:Jučer, grah :klopa:
Inspirirala me Ajvina slika s Mosora :D
A ja našao nekakvu jekološku leću, pa ću je sutra skuvam u stilu pasulja...
karambol

Post 30 Jan 2012, 17:12

Ja ću patlidžane onako u komadu u pećnicu na najjače na pol sata da se istale iznutra, ohladit, izdubiti sadržaj u staklenu teću, dodati češnjaka, soli, papra i već nešto po inspiraciji s maslinovim uljem pa na prepečeni kruh uz bijelo vino...možda malo pršuta i pokoju rajčicu dodam, onako, ekstra...uf, sline mi cure....
Potjeh

Post 30 Jan 2012, 17:30

judolino » wrote: Zavisi za što. Za čušpajz kockice stranice oko 1 cm, za gulaš 2 cm. Za saft tipa bolonjez 3 - 5 mm.
Meni je tak puno bolje. Inače, volim ja i mljeveno, ali samo onda kad ga ja sameljem.
Bi li napravio video gdje radiš te 3-5mm kockice? Koliko si investirao u nož za rezanje? :S

video moze ovdje, za razgovor o nozevima cu molit' na novu temu ''kuhinjski pribor, posudje, aparati''.
ombia

Post 30 Jan 2012, 18:20

karambol » wrote:Ja ću patlidžane onako u komadu u pećnicu na najjače na pol sata da se istale iznutra, ohladit, izdubiti sadržaj u staklenu teću, dodati češnjaka, soli, papra i već nešto po inspiraciji s maslinovim uljem pa na prepečeni kruh uz bijelo vino...možda malo pršuta i pokoju rajčicu dodam, onako, ekstra...uf, sline mi cure....
I meni. :)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Jan 2012, 18:59

karambol » wrote:Ja ću patlidžane onako u komadu u pećnicu na najjače na pol sata da se istale iznutra, ohladit, izdubiti sadržaj u staklenu teću, dodati češnjaka, soli, papra i već nešto po inspiraciji s maslinovim uljem pa na prepečeni kruh uz bijelo vino...možda malo pršuta i pokoju rajčicu dodam, onako, ekstra...uf, sline mi cure....
Sve štima (dapače, super zvuči), ali ovo s rajčicom sereš bez veze. Otkuda ti rajčica u ovo doba?
Pješčana

Post 30 Jan 2012, 19:07

piletina na naglo. stavila sam ju pacat još jučer. nemam volje ni vremena za išta drugo
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Jan 2012, 19:19

Pješčana » wrote:piletina na naglo. stavila sam ju pacat još jučer. nemam volje ni vremena za išta drugo
Piletina ili pileća prsa?
Pješčana

Post 30 Jan 2012, 19:22

pileći bataci. ja ne volim prsa.presuha su mi
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Jan 2012, 20:10

Pješčana » wrote:pileći bataci. ja ne volim prsa.presuha su mi
To, to!
Pješčana

Post 30 Jan 2012, 21:03

to što to? :D
*jezebel*

Post 31 Jan 2012, 00:09

devet i pol tjedana prebaceno na chat. skratite malo, paradajza vam vasega.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 02 Feb 2012, 13:53

Kuha li se ista?
Sinoc lungic na naglo, pa jos mrvicu zapecen sa paprikom, gljivama i sirom u pecnici. Salata.

Danas ce kuskus i neka riba.
Potjeh

Post 02 Feb 2012, 14:03

Joj, gljive mi jaaaaaako fale. Prije sam ih redovito spremao a otkako smo pročitali da nisu preporučljive za vrijeme dojenja susdržavamo se. :(

S druge strane, znam što u restoranu naručiti:
krem juha od gljiva
odrezak u umaku od ljiva
kao prilog gljive sa roštilja

Šteta što ih nema i u salati.
ombia

Post 02 Feb 2012, 14:25

Pa..u mojoj ima. :zubo: Marinirani sampinjoni na ploske u zelenoj recimo.
Potjeh

Post 02 Feb 2012, 14:26

Budi fina pa detaljiziraj način pripreme. :trep:
ombia

Post 02 Feb 2012, 14:34

Potjeh » wrote:Budi fina pa detaljiziraj način pripreme. :trep:
:ne zna: nema nekakvih detalja, neke gljive, cesto sampinjone narezem na ploske, uvaljam u neku marinadu - evo ovo zadnje soja umak, luk, bucino, sol, papar, aceto, razni zacini, fakat sto ulovim - stoji tako citav dan, navecer to razlijem po mijesanoj salati. A nekad i bacim kratko na tavu prije stavljanja na salatu.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 02 Feb 2012, 16:13

Kiseli kupus s pečenicom i pancetom, grah salata, popečci od tikvica. Djeci sam još zapekla tjesteninu sa šalšom i sirom. I, naravno, zelena salata. :D

Marinirane gljive pišem u tekicu.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 16:25

Potjeh » wrote:Joj, gljive mi jaaaaaako fale. Prije sam ih redovito spremao a otkako smo pročitali da nisu preporučljive za vrijeme dojenja susdržavamo se. :(

S druge strane, znam što u restoranu naručiti:
krem juha od gljiva
odrezak u umaku od ljiva
kao prilog gljive sa roštilja

Šteta što ih nema i u salati.
Dakle, ti si najveći papučar na svijetu - sad si počeo i dojit!
Predlažem da potjeh bude jedinica za papučara. Al, ono, u stili farada - nitko nemre bit papučar za cjeli jedan potjeh, već tri mikropotjeha, sedam pikopotjeha... :rofl:

E moj druže dubrovački, da samo znaš gdje ja živim... Ma, zapravo, po mojim otmenim manirima i uljudnom ophođenju s ljudima očito je da živim u šumi. A sezona gljiva mi traje, brat-bratu, nekih devet mjeseci...
Ajd ak nađeš neku dobru stjuardesu - ti meni ribe, ja tebi gljive, evo ruka? :cigo:
karambol

Post 02 Feb 2012, 16:29

judolino » wrote: Sve štima (dapače, super zvuči), ali ovo s rajčicom sereš bez veze. Otkuda ti rajčica u ovo doba?
Imam u staklenki, zelenih....
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 16:37

ombia » wrote:
:ne zna: nema nekakvih detalja, neke gljive, cesto sampinjone narezem na ploske, uvaljam u neku marinadu - evo ovo zadnje soja umak, luk, bucino, sol, papar, aceto, razni zacini, fakat sto ulovim - stoji tako citav dan, navecer to razlijem po mijesanoj salati. A nekad i bacim kratko na tavu prije stavljanja na salatu.
I proplakaće zora...
Eto, to je problem s kupovnim šampinjonima: treba ih marinirat da bi se dali pojest. Ljudi moji, samo da znate koja je razlika drastična kad istu tu pečurku uberete u prirodi - aroma je za popizdeti!
Inače, dok nisam brao gljive, kupovne šampinjone sam pekao u rolu tako da u glaviće kapnem malo maslinjaka i stavim nekog finog sira, a začini prema inspiraciji. Najviše sam volio majčinu dušicu (da, MAJČINU DUŠICU, a ne ko što ona sisačka narkomanka s televizije kaže timijan, jebo je timijan u dupe mršavo, a mlohavo, brrr... A ako se stavi kozji sir onda paše bosiljak, o da... A mažuran, za profinjena nepca...
Ma nemrete fulat čak i sa sirom šugavcem (tak moja žema i ja zovemo sir što se prodaje na akciji, a košta xx,99 kuna) ak je ekipa podnapita.
Inače se ti bezvezni kupovni šampinjoni daju i marinirati u flašicama, to je prilično fina zimnica. Znam da su Grci imali neke dobre recepte. Oni ih, koliko se sjećam, kuhaju s limunom i nekim začinima pa ih onda spremaju u staklenke. Ono, nije loše.
Ali!
Tko jednom proba marinirane prosenjake - taj više ne jebe šampinjone. U pravilu, svaka gljiva koja se može jesti sirova, može se i marinirati ako je dovoljno čvrste strukture - što je gljiva čvršća, to je bolja za mariniranje.
Ima jedna prilično ljuta i gorka gljiva, paprena mliječnica, koje su u krajem proljeća pune šume. Ljudi ih mahom ne jedu jer su - vidi vraga - gorke i ljute. Ali, dragom bogeku fala, Bosanci, Rusi i Poljaci nisu ljudi, pa su skužili kako se te gljive kisele u stilu kiselog zelja.
Jebena ambrozija!
Moram nać nekog Bosanca da mi kaže kako se to radi, fenomenalno je!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 16:41

karambol » wrote:
Imam u staklenki, zelenih....
Ih, to je ko da ljudožderu skuhaš juhu od supermodela od 20 kg s krevetom i menađerom... A on plače za juhom od Jace, matore i podeblje...

Al dobro, riješismo misteriju! Nisam neki ljubitelj zelenih paradajza, ali u turšiji su mi mrak. Baš je neki dan bila repriza Kornelijine vrtlarske emisije s receptom za turšiju. Tko god ima vrt, turšiju je grijeh ne napraviti.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 16:43

ombia » wrote:Kuha li se ista?
Sinoc lungic na naglo, pa jos mrvicu zapecen sa paprikom, gljivama i sirom u pecnici. Salata.

Danas ce kuskus i neka riba.
Ajvi wrote:Kiseli kupus s pečenicom i pancetom, grah salata, popečci od tikvica. Djeci sam još zapekla tjesteninu sa šalšom i sirom. I, naravno, zelena salata. :D

Marinirane gljive pišem u tekicu.

Jebem ti život, umjesto da ja vlažim vas, vi komadi vlažite mene... Kad pročitam ovako lijepe riječi, dobijem nacionalni park u ustima...
  • Information