Daj i meni malo
Gastro chat
vrrrlet » wrote:Zna li netko recept za sladoled s majčinim mlijekom? Frendica mi se oždrijebila, pa ću je probati nagovoriti da nam napravi sladoled.
Da, uvjerena sam da ce ona pristati, bas tako nekako izgleda, kao da bi joj to bio vrhunac zivota.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
To, majstore!JPK » wrote: Isključiv sam kad konverziram s pompoznim besadržajnim seratorima, žao mi je ako si se osjetila pogođenom ili prepoznala.
Gledaj, moj problem je preseravanje i pomodarstvo koje isključuje upotrebu mozga. Idioti koji nasjedaju jeftinim reklamama omogućili su nastanak imbecilnog društva u kojemu je bitnije napikavati loptu ili isfuravati plastične sise od bilo kakvog konstruktivnog doprinosa boljitku društva u cjelini.blue » wrote:judolino, kakav je točno tvoj problem s time što netko drugi voli ili ne voli jesti?
Šopali su te kad si bio klinac nečime što nikako nisi volio, pa se glupost prenijela na sljedeću generaciju? :dr.phil:![]()
I ja sam svojedobno mislio da je sloboda kupiti u dućanu nekakav proizvod iz Tunguzije. Sad znam da nisam bio u pravu.
Slobodan čovjek uživa u pašticadi, ali i ajnpren juhi!
Dok sam bio klinac, jeo sam svega nekoliko banalnih namirnica i nisu me ničim šopali. Tek sam pred pubertet shvatio koja sam bio budala.
Ponavljam: jebe mi se živo što će tko jesti, ali ne volim kad mi isfuravaju nekakvo kurčevo vegeterijanstvo, makrobiotiku ili sangejzing. Zato jer to jednostavno nema smisla. Nitko, ali baš nitko ne može dokazati da je vegetarijanstvo bolje za zdravlje od prehrane koja uključuje meso u optimalnim količinama. Da, mrzim i Paola Kvelja i njegove obožavatelje.
Mačak, ti si jedinica za papučarstvo.Potjeh » wrote:Danas sam se dočepao par svježih lignji. Prvotno sam planirao napuniti ih pa u pećnicu ali moja najdraža je bila gladna, gladna, gladna pa sam ih ispržio nabrzinu sa pomfriem. Čisti fast food.
Potpisujem. Vegetarijanstvo eventualno prihvaćam kao moralni, nikako zdravstveno-smisleni, čin. Zdravstveno gledano, to je bedarija.judolino » wrote:jebe mi se živo što će tko jesti, ali ne volim kad mi isfuravaju nekakvo kurčevo vegeterijanstvo, makrobiotiku ili sangejzing. Zato jer to jednostavno nema smisla. Nitko, ali baš nitko ne može dokazati da je vegetarijanstvo bolje za zdravlje od prehrane koja uključuje meso u optimalnim količinama. Da, mrzim i Paola Kvelja i njegove obožavatelje.
A s moralne strane, svakome svoje, ali moralnost vegetarijanstva u najmanju mi je ruku čudna. Životinje se može humano tretirati i onda ako ih rabimo za jelo.
Da, znam da se životinjama namijenjenima prehrani često rade grozne stvari, ali to nije posljedica mesožderstva nego mentalnog svinjstva, koje s prehrambenim navikama nema baš ništa. Svinjsko ponašanje rješava se kulturom i zakonodavstvom, a ne promjenom prehrane.
Da... Shvatio sam da nakon 40-50 sati tjedno šefovanja mi treba nekakva kompezacija.judolino » wrote: Mačak, ti si jedinica za papučarstvo.
Grozni uvjeti držanja životinja je posljedica tržišne utakmice. Ali, slažem se da se to prvenstveno treba rješavati zakonodavstvom. Štoviše, dosta stroži propisi bi sasvim sigurno rezultirati kvalitetnijim i skupnjim mesom. Pozdravio bih takav smjer.Emericzy » wrote: Da, znam da se životinjama namijenjenima prehrani često rade grozne stvari, ali to nije posljedica mesožderstva nego mentalnog svinjstva, koje s prehrambenim navikama nema baš ništa. Svinjsko ponašanje rješava se kulturom i zakonodavstvom, a ne promjenom prehrane.
Netko tko ima hrpu djece i plaću od 3k kuna jamačno ne bi pozdravio takav smjer.Potjeh » wrote:
Grozni uvjeti držanja životinja je posljedica tržišne utakmice. Ali, slažem se da se to prvenstveno treba rješavati zakonodavstvom. Štoviše, dosta stroži propisi bi sasvim sigurno rezultirati kvalitetnijim i skupnjim mesom. Pozdravio bih takav smjer.
Biti i mniti svemiropolisno
Ma jebo zakonodavstvo, i jebo zakone uopće.Potjeh » wrote:
Grozni uvjeti držanja životinja je posljedica tržišne utakmice. Ali, slažem se da se to prvenstveno treba rješavati zakonodavstvom. Štoviše, dosta stroži propisi bi sasvim sigurno rezultirati kvalitetnijim i skupnjim mesom. Pozdravio bih takav smjer.
Ne možeš ti, mačak, zakonom propisat da ljudi budu čovječni. To se stiče u manjoj mjeri odgojem, a u daleko većoj mjeri samoodgojem. A i Đepika je napisao da bi sirotinja najebala. Manimo se kurčevog moralizma u svezi glede živine kad nam ljudi doslovno pred očima umiru od besparice.
Od Jehovinih svjedoka svojedobno sam dobio nekakvu brošuru gdje su nacrtani lavovi i koze kako bilateralno aktivno koegzistiraju jedni kraj drugih... Jebi se, Jahve.
Eto, nahranila me žena čistom vegetarijanom - tijesto i saft od samog povrća.
E, jebiga, sad sam je pitao pa mi je rekla da je u saftu bilo špeka. A već sam pomislio da sam prosvijetlija ka sijalica...
S jogurtom? Zašto ne s margarinom? :gamulin - gama budi bog s nama:ombia » wrote:
Ja koristim margarin tu i tamo i nemam se sta iscudjavati tvom savjetu. Mene ono iskreno prenerazi kad oko mene sve slano rade na maslacu, a ne podnosim okus mesa pecenog na maslacu ili ribe.![]()
Radila sam i kolace na margarinu i vlastita majka, ono alfa za kolace nije skuzila, jos je i komentirala da se vidi razlika i da je puno bolje ovako s maslacem.![]()
Kakva je to zerbo pita?
Ja cu danas svjezu tunu na naglo, za slatko strudlu od visanja s jogurtom.
A eto, subotom zivim zdravo. Sest dana se trujem i tako.judolino » wrote: S jogurtom? Zašto ne s margarinom? :gamulin - gama budi bog s nama:
Hehehehe... A nisi me pitala tko je Gamulin AKA Gama?
A sta cu jadna. Ne zvuci mi bas zdravo.judolino » wrote: Hehehehe... A nisi me pitala tko je Gamulin AKA Gama?
Valjda neka sprdnja na moj margarin.
Ma to ti je neki šupak od kuhara čije su se kuharice prodavale uz novine. Frajer umobolno forsira margarin, jebo ga on da ga jebo. Maragarin njega. Ili on margarin? Ma isti kurac.
Ma glup je ko kurac i prodaje tako banalne recepte da ih valjda zna i Nives Celzijus.
A kaj si to klopala nekaj kaj je on skuhal?
Potjeh » wrote:
slažem se s judolinomjudolino wrote:Ma jebo zakonodavstvo, i jebo zakone uopće.
Ne možeš ti, mačak, zakonom propisat da ljudi budu čovječni. To se stiče u manjoj mjeri odgojem, a u daleko većoj mjeri samoodgojem. A i Đepika je napisao da bi sirotinja najebala. Manimo se kurčevog moralizma u svezi glede živine kad nam ljudi doslovno pred očima umiru od besparice.
samo, teško je biti čovječan uz imperative kapitalizma koji, u ime brzog okretanja kapitala, proizvodi gomile smeća
nije čovjek, u takvom sustavu, ništa manje zlostavljan nego životinja
naravno, uz relativan odmak u definiranju zlostavljanja, ovisan o geografskoj širini i dužini
Ma ja sam o njemu slušao sve u superlativima, ali njegova kuharica koju imam doma sadrži fakat banalne recepte tipa kuhane blitve i restanoga krumpira.Ajvi » wrote:Ma, da, kuhao je za događanja jednog sportskog kluba. S obzirom da je bio alkos pretjeravao je sa začinima.
Nije mu kuharica toliko loša ako već znaš kuhati.
I s obzirom da znam kuhat, ne znam kaj bum s tom knjigom.
A to tebe muči, što mišliš da ne doprinose boljitku društva u cjelinijudolino » wrote: Gledaj, moj problem je preseravanje i pomodarstvo koje isključuje upotrebu mozga. Idioti koji nasjedaju jeftinim reklamama omogućili su nastanak imbecilnog društva u kojemu je bitnije napikavati loptu ili isfuravati plastične sise od bilo kakvog konstruktivnog doprinosa boljitku društva u cjelini.
I ja sam svojedobno mislio da je sloboda kupiti u dućanu nekakav proizvod iz Tunguzije. Sad znam da nisam bio u pravu.
Slobodan čovjek uživa u pašticadi, ali i ajnpren juhi!
Dok sam bio klinac, jeo sam svega nekoliko banalnih namirnica i nisu me ničim šopali. Tek sam pred pubertet shvatio koja sam bio budala.
Ponavljam: jebe mi se živo što će tko jesti, ali ne volim kad mi isfuravaju nekakvo kurčevo vegeterijanstvo, makrobiotiku ili sangejzing. Zato jer to jednostavno nema smisla. Nitko, ali baš nitko ne može dokazati da je vegetarijanstvo bolje za zdravlje od prehrane koja uključuje meso u optimalnim količinama. Da, mrzim i Paola Kvelja i njegove obožavatelje.
Ok, hvala na objašnjenju
Ja ne gledam na makrobiotičare, vegane i koga god kao na skupinu (ok, osim onih po medijima - ti jesu skupina
Potpis ko kućaEmericzy wrote: Da, znam da se životinjama namijenjenima prehrani često rade grozne stvari, ali to nije posljedica mesožderstva nego mentalnog svinjstva, koje s prehrambenim navikama nema baš ništa. Svinjsko ponašanje rješava se kulturom i zakonodavstvom, a ne promjenom prehrane.
Blesavo je očekivati da će se uvjeti držanja životinja promijeniti jer je Todorića štrecnulo oko srca kad je vidio da u Agrokorovim kombinatima pilad stoje nagruvani jedni drugima na glavi, ali kad ga pukne kazna po džepu onda će im kupiti malo veći kavez. Bitan je rezultat, a to osjeća li se on senzibilizirano, pa ono - kog briga
isto odakle i patlidžanjudolino » wrote: Sve štima (dapače, super zvuči), ali ovo s rajčicom sereš bez veze. Otkuda ti rajčica u ovo doba?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
-
- Information
-