Gastro chat
Ma problem s algama je taj što su preskupe, a reklamiraju se ko da su eliksir za rast kose i liječenje tuberkuloze i bradavica s Divljeg Zapada.baja » wrote:![]()
![]()
![]()
ja isto planiram nabaviti koze![]()
jeb'la te kečiga![]()
zašto ne alge? ili kopriva? naravno da se tamani i kiselo zelje, blitve i špinati ali držim da - što šarolikije to bolje![]()
kuvala bi i kamen da nije tako tvrdoglav
U našoj zemlji imamo obilje raznolike hrane koja može potpuno zadovoljiti naše potrebe u bilo koje godišnje doba. Znam da sam se šokirao kad sam prije desetak godina čuo koliko košta jebeni japanski krumpir. Kupovala ga neka makrobiotičarka koju sam poznavao. Rekoh, koji će ti to kurac? A onda ona meni počela srat po makrobiotici, kak je to zdravo, a ju ju pitam zakaj su onda ti Japanci svi neki grbavi i ćoravi?
To me tak raspizdilo da sam počeo čitati o makrobiotici i pazi kaj sam našel: da u principu trebaš jesti onu hranu koju ti nudi tvoje podneblje! Pa normalno da Japanci jedu kojekakve pizdarije kad na onom njihovom golom kamenu jedva da kaj i raste.
Čital sam i o nekoj poznatoj japanskoj makrobiotičarki koja se naprosto oduševila kiselim zeljem. Koja luzerica...
Inače ja mislim da sve treba probat, ali ne vidim neki razlog zašto bih skupo plaćao egzotičnu hranu koja i nije baš nešto (meni je, primjerice, papaja goli kurac u odnosu na naše voće).
mislim da bi išlo kao i s običnim. pola mlijeka, pola mineralne, brašno, jaja, sol, šećer, uljevrrrlet » wrote:Zna li netko recept za sladoled s majčinim mlijekom? Frendica mi se oždrijebila, pa ću je probati nagovoriti da nam napravi sladoled.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
judolino » wrote:
Inače ja mislim da sve treba probat, ali ne vidim neki razlog zašto bih skupo plaćao egzotičnu hranu koja i nije baš nešto (meni je, primjerice, papaja goli kurac u odnosu na naše voće).
Tako se zbori!!
Ovo me sjetilo na "Borac, hoćeš papaju?".judolino » wrote: Inače ja mislim da sve treba probat, ali ne vidim neki razlog zašto bih skupo plaćao egzotičnu hranu koja i nije baš nešto (meni je, primjerice, papaja goli kurac u odnosu na naše voće).
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Majčino ima manje proteina i masti, pa ga moraš prvo kondenzirati do nivoa kravljeg, a onda po receptu za kravlje.vrrrlet » wrote:Zna li netko recept za sladoled s majčinim mlijekom? Frendica mi se oždrijebila, pa ću je probati nagovoriti da nam napravi sladoled.
A planiraš li raditi i s očevim, ili to konzumiraš čisto?
Biti i mniti svemiropolisno
Preferiram čisto, i to direktno u grlo, da se ne zarazi bacilima i mikrobima iz uzduha. Osim toga, ne treba trošiti energiju za zagrijavanje. Tako me mama naučila.JPK » wrote: Majčino ima manje proteina i masti, pa ga moraš prvo kondenzirati do nivoa kravljeg, a onda po receptu za kravlje.
A planiraš li raditi i s očevim, ili to konzumiraš čisto?
Iz Lepa sela lepo gore, kada dođu narkići u posjet ranjenom prijatelju u komi, pa nude njegove suborce papajom. I javljaju im vijesti s ratišta da su Bugari ušli u Sofiju.judolino » wrote: Jebote, od kud je to?
al' su zato mnogo pametnijudolino » wrote: U našoj zemlji imamo obilje raznolike hrane koja može potpuno zadovoljiti naše potrebe u bilo koje godišnje doba. Znam da sam se šokirao kad sam prije desetak godina čuo koliko košta jebeni japanski krumpir. Kupovala ga neka makrobiotičarka koju sam poznavao. Rekoh, koji će ti to kurac? A onda ona meni počela srat po makrobiotici, kak je to zdravo, a ju ju pitam zakaj su onda ti Japanci svi neki grbavi i ćoravi?
slažem se ja, načelno, s ovim što pišeš i uvijek ću dati prednost domaćoj namirnici
ali zbog praktičnosti ću posegnuti i u druge kulture jedenja
tako npr. ja ne stignem svom djetetu uvaliti dovoljno zdravih namirnica iz prostog razloga što se ne vidimo skoro čitav dan, a za to vrijeme ona u školi jede smeće
i onda joj lijepo zveknem u frape spiruline, sjemenja, peluda... i eto bombe
Ma kurac su Japanci pametni! Jedino kaj fanatično šljakaju i kaj su veliki patrioti, al na glup način. Jebeš čoeka koji državu stavlja ispred sebe.
Japanci samo kradu tuđe ideje i onda ih štreberski permutiraju dok po zakonu velikih brojeva ne dođu do nečeg boljeg.
Jedino kaj su Japanci u povijesti izmislili to je katana, najsavršeniji mač. S njim je puno lakše rezat ljude, jebo ih izum...
Bolje živjet 100 godina ko Bosanac nego 150 ko Okinavac!
Japanci samo kradu tuđe ideje i onda ih štreberski permutiraju dok po zakonu velikih brojeva ne dođu do nečeg boljeg.
Jedino kaj su Japanci u povijesti izmislili to je katana, najsavršeniji mač. S njim je puno lakše rezat ljude, jebo ih izum...
Bolje živjet 100 godina ko Bosanac nego 150 ko Okinavac!
najte zameriti za prebacene postove, ali ja sam morala konacno nauciti kako se to radi. :zla: :moderatorska samovolja: :zla zla zla moderatorska samovolja:
vrlete, na desertima zeljno iscekujemo tvoj recept i slikicu sladoleda.
vrlete, na desertima zeljno iscekujemo tvoj recept i slikicu sladoleda.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- Nikolajevna
Za željezo smiksaš cikle, mrkve, limuna i meda. To svi znaju.ombia » wrote:
Alge ne volim, al sam svojedobno poboljsava zeljezno spirulinom.
Je i svi znaju da ciklu ne mogu ni nacrtanu vidjeti. Preodvratan mi je okus i kad sam se ne tako davno prisilila prevazici taj osjecaj povratila sam sve.
ovo ne znadoh, zvuči fino i izvedivo, hvala!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
To, mala, to!
Igraj mala na stolove
dat ću kola i volove
ja je pito i ona mi dala
a ujutro
miiciju zvala!
jebote, cikla je odvratna, a alge su fine? Pa tko ti je djecu pravio , Aleksandar Beljajev?ombia » wrote:
Je i svi znaju da ciklu ne mogu ni nacrtanu vidjeti. Preodvratan mi je okus i kad sam se ne tako davno prisilila prevazici taj osjecaj povratila sam sve.
Odvratan ti je okus cikle, a nije ti odvratan okus alge it nekog prokletog žutaćkog zaljeva gdej nebo ima boju televizora ugođenog na kanal gdje nema programa? Zagledaj se u svoje čizme i odi u Chiba City, jebote...
Problem? Ja isto znam prokomentirati razne preseravačine s makrobiotikom i organskom i anorganskom hranom, no nemam problem s njom.blue » wrote:judolino, kakav je točno tvoj problem s time što netko drugi voli ili ne voli jesti?
Šopali su te kad si bio klinac nečime što nikako nisi volio, pa se glupost prenijela na sljedeću generaciju? :dr.phil:![]()
Dobro, ti laprdaš gdje stigneš i iz postova vrišti tvoja isključivost, zato pitanje nisam postavila tebi nego judolinu
koji mi se u osnovi čini ok, pa me zanima od kud takavo osuđivanje izbora, ni manje ni više nego, eeeeej , hrane u tuđem tanjuru 
blue » wrote:Dobro, ti laprdaš gdje stigneš i iz postova vrišti tvoja isključivost, zato pitanje nisam postavila tebi nego judolinukoji mi se u osnovi čini ok, pa me zanima od kud takavo osuđivanje izbora, ni manje ni više nego, eeeeej , hrane u tuđem tanjuru
Judolino ciklom su me sopali ko malu jel sam bila slabokrvna i zamjerila mi se gadno. Alge smuckam s nekim shakeom i nista ne osjetim a tek ako sam kapsulu popila, nista.
Pila sam to jednom, ne pijem to svaki dan.
Isključiv sam kad konverziram s pompoznim besadržajnim seratorima, žao mi je ako si se osjetila pogođenom ili prepoznala.blue » wrote:Dobro, ti laprdaš gdje stigneš i iz postova vrišti tvoja isključivost, zato pitanje nisam postavila tebi nego judolinukoji mi se u osnovi čini ok, pa me zanima od kud takavo osuđivanje izbora, ni manje ni više nego, eeeeej , hrane u tuđem tanjuru
Joj micica, ma kakvi, ja sam ti tu vrlo objektivna, naime, volim ciklu, jako
Ne volim npr. naranče.
Nego, zna se dogoditi da naletim na neki tvoj mentalni isprdak u obliku posta, pa se pitam - poše, poše, i to je kao pametan čovjek

Al i to je valjda ok, ljudi nisu isti
Nego, zna se dogoditi da naletim na neki tvoj mentalni isprdak u obliku posta, pa se pitam - poše, poše, i to je kao pametan čovjek

Daj molim te, da sam imalo pametan, ne bih se tu sad prepirao s debilima.blue » wrote:Joj micica, ma kakvi, ja sam ti tu vrlo objektivna, naime, volim ciklu, jakoNe volim npr. naranče.
Nego, zna se dogoditi da naletim na neki tvoj mentalni isprdak u obliku posta, pa se pitam - poše, poše, i to je kao pametan čovjek![]()
-
- Information
-