Gastro chat

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
ombia

Post 25 Jan 2012, 23:19

judolino » wrote:Glodati kosti je fraza. Zapravo se glođe meso s kostiju, a nekima (primjerice meni) to je jedan od najljepših dijelova pečenke.

Ne smeta meni ničiji jelovnik, ali mi smeta neznanje i glupost. A najviše mi smeta kad neznalice glume nekakve moralne autoritete i nameću svoj stil života drugima.
Ja imam rođu vegeterijanca (zna on tu i tamo klopnuti i ribe), ali nikad mu ne guram pred nos svoje ćevape. Niti on mene jebe da bih ja trebao biti vegos.

Eto, izgleda da su i ovi tvoji travopasci OK ako te ne jebu zato kaj jedeš odrezak u njihovom društvu.
I sta imamo sad?
Ne jebe te taj tvoj rodjo. Ni mene ovi moji. Zasad te ne jebe ni jedan vegic na temi. Pa koji kuki se onda uzrujavas? :headbang:
Ne znam koji sadomazohist bi uopce prijateljevao sa ljudima koji mu popuju u vezi bilo cega.

Dapace jedna vegetarijanka prija je udana za svezdera. :zubo: I lijepo su se dogovorili da mali dobiva meso dok ne bude sam odlucio da nece. Zasad nije.
Drugi vegic ima psa i hrani ga sirovim, barfa. S normalnim ljudima lako. :)

Nikolajevna

Post 25 Jan 2012, 23:20

Gdje vi nađete te ljude?
Ja poznajem samo jednu vegetarijanku ali je toliko mila i draga osoba da bih prije pobrstila gredicu sirove blitve nego joj dala do znanja da se ne slažem s njezinim argumentima. :zubo:
ombia

Post 25 Jan 2012, 23:23

Nikolajevna » wrote:Gdje vi nađete te ljude?
Ja poznajem samo jednu vegetarijanku ali je toliko mila i draga osoba da bih prije pobrstila gredicu sirove blitve nego joj dala do znanja da se ne slažem s njezinim argumentima. :zubo:
:rofl:

A gdje ih nadjem? Pa ne trazim ih. :zubo: Naidju sami.
iako nikad dosad u zivotu nije bilo toliko vegetarijanaca/vegana oko mene, valjda su to nekakve faze. :zubo:
Nikolajevna

Post 25 Jan 2012, 23:27

Moment » wrote: Mršav je i ispijen. Podsjeca me na anoreksicne manekenkice, vjecno umoran.
Njegova četverogodišnja kćer također. :(
Bezveze. A kad je njemu trebalo, tj. kad je rastao i razvijao se, njega su njegovi roditelji sigurno hranili mesom. Tako mu reci.
baja

Post 26 Jan 2012, 08:51

judolino » wrote: A mene čude vegetarijanci koji jedu neke tamo zdrkane alge, a nisu ni svjesni koliko je biljaka i životinja izginulo da bi oni svojom usranom kreditnom karticom kupili te usrane alge u usranom bio-nebio-ubio dućanu. Vidio sam nekakve alge u Konzumu, u malim malim paketićima. izračunao sam da kila košta tri soma kuna.
obzirom da sam uvela alge i njihovu skupoću u ovu priču, dugujem pojašnjenje:
meni su skupe jer su, u mom slučaju, samo dodatak prehrani
vegancima/vegetarijancima takve stvari spadaju u osnovne namirnice i za njih je takav trošak isto što i meni za teletinu
ne mislim da u konačnici troše išta više od sveždera
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 12:27

Moment » wrote:Poznajem nekoliko vegetarijanaca i jednog vegana.
Ovom zadnjem vec nekoliko godina nije palo na kraj jebene pameti zucnuti o prehrani u mojoj blizini.
Proglasio me ubojicom a ja njega salatožderom.
Mršav je i ispijen. Podsjeca me na anoreksicne manekenkice, vjecno umoran.
Njegova četverogodišnja kćer također. :(
Za njega mi puca kuki, ali zbog prehrambene fiksacije i neželje da se barem raspita jel maloj sto fali, zvala bih mu socijalnu doma.
Osobno me apsoštrumpfno nije briga za patnje kokoski i buducih pršuta, niti sklapanja nježnih listića mimoze za vazu.
I kako se to tocno pravi šunka od rajčice?
I treba ga prijavit, to je zlostavljanje djeteta. Šta čekaš?
A ovo o patnjama kokoški... U mom selu kokoši veselo trčkaraju uokolo, dobivaju hranu, za desert u vidu crva, ličinki insekata i raznog bilja brinu se same na svježem zraku. Spavaju u toplim kokošinjcima i ne fali im ama baš ništa.
Naravno, dođe im sudnji dan, ali svima ionako dođe smrtna vura, ne?
E pa, pička mu materina, i one moraju nekako platiti taj luksuz koji smo im stavili na raspolaganje. Za koji kurac ja moram prevoditi imbecilne romane za sitnu lovu? Zato da bih mogao živjeti, ne? Zar bi te kurčeve kokoši i ostale životinje trebale biti bolje od mene?
Zar je itko toliko šašav da pretpostavi kako bi kokoši u divljini živjele duže i udobnije nego u mom selu?

A kad otkrijem kako se pravi šunka od rajčice budi sigurna da ti neću reći. Nisam lud otkriti poslovnu tajnu za zarađivanje na račun vegića...
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 12:29

baja » wrote: obzirom da sam uvela alge i njihovu skupoću u ovu priču, dugujem pojašnjenje:
meni su skupe jer su, u mom slučaju, samo dodatak prehrani
vegancima/vegetarijancima takve stvari spadaju u osnovne namirnice i za njih je takav trošak isto što i meni za teletinu
ne mislim da u konačnici troše išta više od sveždera
O troše, bez brige.
Daj, ako nije tajna, koje to tvari unosiš u organizam jedući alge?
Pješčana

Post 26 Jan 2012, 12:30

mislim da je baja na početku spomenula alge kao zamjenu za meso koje sam ja navela kao bitan izvor željeza.

ovo sam zguglala:
http://www.ordinacija.hr/zdravi-tanjur/ ... nu-algama/

Spirulina spada u mikroalge i sadrži preko 100 hranljivih supstanci. Predstavlja najbogatiji i najpotpuniji izvor hrane, sadrži beta karoten, vitamin B12, hlorofil, aminokiseline, željezo, vitamine E i F, kalcij, proteine i antioksidanse.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
baja

Post 26 Jan 2012, 12:40

judolino » wrote: Daj, ako nije tajna, koje to tvari unosiš u organizam jedući alge?
eliksir mladosti :E :zubo:

Pješčana je već zguglala
ja to koristim prvenstveno zbog djeteta, u zimskim mjesecima kad je manje zelenja
ombia

Post 26 Jan 2012, 12:49

judolino » wrote: I treba ga prijavit, to je zlostavljanje djeteta. Šta čekaš?
A ovo o patnjama kokoški... U mom selu kokoši veselo trčkaraju uokolo, dobivaju hranu, za desert u vidu crva, ličinki insekata i raznog bilja brinu se same na svježem zraku. Spavaju u toplim kokošinjcima i ne fali im ama baš ništa.
Naravno, dođe im sudnji dan, ali svima ionako dođe smrtna vura, ne?
E pa, pička mu materina, i one moraju nekako platiti taj luksuz koji smo im stavili na raspolaganje. Za koji kurac ja moram prevoditi imbecilne romane za sitnu lovu? Zato da bih mogao živjeti, ne? Zar bi te kurčeve kokoši i ostale životinje trebale biti bolje od mene?
Zar je itko toliko šašav da pretpostavi kako bi kokoši u divljini živjele duže i udobnije nego u mom selu?

A kad otkrijem kako se pravi šunka od rajčice budi sigurna da ti neću reći. Nisam lud otkriti poslovnu tajnu za zarađivanje na račun vegića...
Pa ova kokosh koju si opisao i ne pati. :)
Zivi normalno.
Pate one koje napumpaju hormonima da bi im narasla prsa, jer prsa se najbolje prodaju, pa puze po podu i dobivaju rane, jer ih ta prsa vuku prema dolje jer su bolesno neproporcionalna. Ili kad stave na metar kvadratni toliko svinja da jedna maltene na drugima stoje i niti se okrenuti ne mogu i provedu zivot u mraku i blatu.

Meni ovo vidis nije normalno

http://img840.imageshack.us/img840/851/ ... 11581c.jpg

http://img85.imageshack.us/img85/4360/h ... ontier.jpg

:facepalm:

Oprez ova je gadna. Jesi ovakvo sto ikad vido na nekom seoskom imanju?

I takvo sto ti se moze dogoditi kad imas stotine svinja u mraku koje ni ne vidis prije klanja. Kome je ovo normalno nek jede takvo meso. Svakome njegovo.

http://img546.imageshack.us/img546/6418 ... muniqu.png
Nikolajevna

Post 26 Jan 2012, 13:19

Pješčana » wrote:gdje stada šeću većinu godine, vesela, sretna
judolino wrote: U mom selu kokoši veselo trčkaraju uokolo
Selo veselo!
Emericzy

Post 26 Jan 2012, 13:25

Nikolajevna » wrote:

Selo veselo!
Naravno. Praščići trčkaraju po dvorištu kao mala dječica. Mačke i psi love poslastice po poljima,, livadama i šumarcima, da si dopune dosadni kućni meni. Fazane i zečeve vidiš kroz prozor ako si strpljiv.

A i klanja su individualni rituali, a ne industrijski procesi. :)
karambol

Post 26 Jan 2012, 14:20

Emericzy » wrote: Naravno. Praščići trčkaraju po dvorištu kao mala dječica. Mačke i psi love poslastice po poljima,, livadama i šumarcima, da si dopune dosadni kućni meni. Fazane i zečeve vidiš kroz prozor ako si strpljiv.

A i klanja su individualni rituali, a ne industrijski procesi. :)
Možda sam malo zaglavio u urbanim sredinama, ali gdje toga još ima? :ne zna:

Volio bih odvesti dijete da doživi tu romantiku i sklad. To je vidjela samo u crtićima, nekim...
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 14:52

baja » wrote: eliksir mladosti :E :zubo:

Pješčana je već zguglala
ja to koristim prvenstveno zbog djeteta, u zimskim mjesecima kad je manje zelenja
Eto, ja nisam toliko napredan, pa tijekom zimskih mjeseci jedem salatu, mladi luk i srijemuš (medvjeđi ili partizanski luk) u maslinjaku, kiselo zelje, špinat, blitvu itd.
Mislim ono - alge... Jebate, nisam kečiga!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 14:54

ombia » wrote:
Pa ova kokosh koju si opisao i ne pati. :)
Zivi normalno.
Pate one koje napumpaju hormonima da bi im narasla prsa, jer prsa se najbolje prodaju, pa puze po podu i dobivaju rane, jer ih ta prsa vuku prema dolje jer su bolesno neproporcionalna. Ili kad stave na metar kvadratni toliko svinja da jedna maltene na drugima stoje i niti se okrenuti ne mogu i provedu zivot u mraku i blatu.

Meni ovo vidis nije normalno

http://img840.imageshack.us/img840/851/ ... 11581c.jpg

http://img85.imageshack.us/img85/4360/h ... ontier.jpg

:facepalm:

Oprez ova je gadna. Jesi ovakvo sto ikad vido na nekom seoskom imanju?

I takvo sto ti se moze dogoditi kad imas stotine svinja u mraku koje ni ne vidis prije klanja. Kome je ovo normalno nek jede takvo meso. Svakome njegovo.

http://img546.imageshack.us/img546/6418 ... muniqu.png
Ma, fuj, naravno da sam kontra toga. I zato se protiv toga borim uzgojem svojih veselih životinja, a ne gutanjem tableta s nadomjescima. :p
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 14:57

karambol » wrote:
Možda sam malo zaglavio u urbanim sredinama, ali gdje toga još ima? :ne zna:

Volio bih odvesti dijete da doživi tu romantiku i sklad. To je vidjela samo u crtićima, nekim...
Toga ima po cijeloj Hrvatskoj. Samo odeš nekoliko kilometara izvan grada. Ja živim u šumi, svega 17 km od Zagreba.
ombia

Post 26 Jan 2012, 15:14

judolino » wrote: Ma, fuj, naravno da sam kontra toga. I zato se protiv toga borim uzgojem svojih veselih životinja, a ne gutanjem tableta s nadomjescima. :p
Svaka cast. :) I takvo meso onda i ima okus po mesu. Ovo galofak moras ubiti mirodijama da na nesto ima okus.

Kecigo :rofl:

Ovo za imanja, pa ima toga svuda, ono na selu. Moji baka i deda su do pred neku godinu tako drzali i svinje i guske i pure i kokosi.
Pješčana

Post 26 Jan 2012, 16:12

judolino » wrote: Mislim ono - alge... Jebate, nisam kečiga!
:rofl:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
vrrrlet

Post 26 Jan 2012, 17:24

judolino » wrote: Ma, fuj, naravno da sam kontra toga. I zato se protiv toga borim uzgojem svojih veselih životinja, a ne gutanjem tableta s nadomjescima. :p
Ti imaš životinja? Mislim, osim žene? Koje sve životinje imaš? Imaš li kozu? Ja razmišljam o kozi, za mlijeko i sir, a najviše da ne moram više kositi tu jebenu strminu. Moja labradorica popase sasvim malo. :ne zna:

I konja bih htio imati, da mogu ići svuda po šumi i krčiti puteve, govoriti "zagrabi Mando" i silovati kmetkinje.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 17:25

ombia » wrote:
Svaka cast. :) I takvo meso onda i ima okus po mesu. Ovo galofak moras ubiti mirodijama da na nesto ima okus.
Pa to je to! Kad sam se počeo baviti kuhanjem, uopće nisam kužio u čemu je poanta svih tih silnih umaka za meso. Meni uz dobro meso ide samo sol, papar i salata, eventualno senf, majoneza (za prsa od peradi) ili hren (za kravu).
Kad vidim ona kupovna vodnjikava pureća prsa, bljuje mi se.
A u reklami za Zvijezdinu majonezu vidiš kako netko njome preliva pečeni batak... Katastrofa!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 17:29

vrrrlet » wrote:
Ti imaš životinja? Mislim, osim žene? Koje sve životinje imaš? Imaš li kozu? Ja razmišljam o kozi, za mlijeko i sir, a najviše da ne moram više kositi tu jebenu strminu. Moja labradorica popase sasvim malo. :ne zna:

I konja bih htio imati, da mogu ići svuda po šumi i krčiti puteve, govoriti "zagrabi Mando" i silovati kmetkinje.
Ja ću, ako bog da sreće i zdravlja, udomiti dvije koze. Samo, ja radim doma (kad radim, jebemu mater), pa ću ih valjda uspjeti održavati. Koze su zahtjevne u tom smislu da moraš biti uz njih, nemreš ih zaprt pa im davat sijeno.
Imam neke kokice za sebe, ali planiram im povećati broj. Svašta ja planiram, jebo ja sebe...
vrrrlet

Post 26 Jan 2012, 17:33

judolino » wrote: Ja ću, ako bog da sreće i zdravlja, udomiti dvije koze. Samo, ja radim doma (kad radim, jebemu mater), pa ću ih valjda uspjeti održavati. Koze su zahtjevne u tom smislu da moraš biti uz njih, nemreš ih zaprt pa im davat sijeno.
Imam neke kokice za sebe, ali planiram im povećati broj. Svašta ja planiram, jebo ja sebe...
Pa ja moram raditi, ali možda mogu pustiti psa da pazi na kozu dok me nema? Svejedno je kozi da li netko laje ili govori, šta ona zna. Vrt je ograđen i velik.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Jan 2012, 18:21

vrrrlet » wrote:
Pa ja moram raditi, ali možda mogu pustiti psa da pazi na kozu dok me nema? Svejedno je kozi da li netko laje ili govori, šta ona zna. Vrt je ograđen i velik.
A dobro, bit ćemo u kontaktu, tko prvi nabavi kozu, nek javi.
ombia

Post 26 Jan 2012, 20:43

judolino » wrote: Pa to je to! Kad sam se počeo baviti kuhanjem, uopće nisam kužio u čemu je poanta svih tih silnih umaka za meso. Meni uz dobro meso ide samo sol, papar i salata, eventualno senf, majoneza (za prsa od peradi) ili hren (za kravu).
Kad vidim ona kupovna vodnjikava pureća prsa, bljuje mi se.
A u reklami za Zvijezdinu majonezu vidiš kako netko njome preliva pečeni batak... Katastrofa!
Na sve :s :s :s . Al bas sve. Majonezu za prsa bih i ja napisala. :zubo:
baja

Post 27 Jan 2012, 09:51

:rofl: :rofl: :rofl:

ja isto planiram nabaviti koze :o
judolino wrote:Mislim ono - alge... Jebate, nisam kečiga!
jeb'la te kečiga :zubo:

zašto ne alge? ili kopriva? naravno da se tamani i kiselo zelje, blitve i špinati ali držim da - što šarolikije to bolje :ne zna:
kuvala bi i kamen da nije tako tvrdoglav :D
  • Information