jeste li pod pritiskom?

Blago onom tko rano poludi
Pješčana

Post 05 Aug 2012, 16:19

Perzefona » wrote: Jel ti možeš onak tu i tamo nešto prešutjet?
To je jedna od rijetkih stvari zbog kojih ostavljam dojam njegovane i skupe. I ti onda ovako nemilosrdno razotkriješ prave razloge moje dotjeranosti. Kvragu!
+1 :facepalm: :D

zna mi se desiti da mi nokti pocrne kad nosim jedne crne krasne kožne zle balerinke na bosu nogu. nakon toga uvijek imam crveno nalakirane nokte :kava:

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Tea Tree

Post 05 Aug 2012, 16:50

Kod nas je izražena potreba uštogljivanja i u situacijama koje objektivno ne bi zahtijevale toliko formalno odijevanje. Često će naši muškarci provoditi radne dane u odijelima ako si ih mogu priuštiti. I žene u ženskim odijelima, naravno. I smatrat će to minimumom pristojnosti nekakve. Često sam čula da je na nekom ozbiljnom poslu, što god to značilo, nepristojno nositi majicu te da bi se trebale nositi košulje. I koliko god je to kod nas uvriježeno, smatram to pretjerivanjem.

Što me podsjetilo na jednu situaciju:
Image
Ostalo mi je u sjećanju da je tom prilikom Tuđman čak nosio onu lentu. :misli: :zubo:

Međutim, ne treba ići iz krajnosti u krajnost niti gledati na stvari crno-bijelo.
Koliko god nisam za bilo kakve oblike uštogljivanja, ne mislim da bismo trebali na posao dolaziti u istom outfitu kao za plažu. To što ipak ne dolazimo na posao u japankama ne znači da smo pod pritiskom.
Pa tako i ono sitno svakodnevno ili periodično uređivanje nije pritisak već održavanje neke granice do koje smo zadovoljni vlastitom pojavom kad dođemo među ljude da ne izgledamo zapušteno i neuredno.
Margarita

Post 05 Aug 2012, 20:44

Perzefona » wrote: Jel ti možeš onak tu i tamo nešto prešutjet?
To je jedna od rijetkih stvari zbog kojih ostavljam dojam njegovane i skupe. I ti onda ovako nemilosrdno razotkriješ prave razloge moje dotjeranosti. Kvragu!
Ti stvarno misliš da neko uz tvoje oči, da ne nabrajam ostale atribute, primjećuje lak na noktima?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
ombia

Post 05 Aug 2012, 21:54

Pješčana » wrote: +1 :facepalm: :D

zna mi se desiti da mi nokti pocrne kad nosim jedne crne krasne kožne zle balerinke na bosu nogu. nakon toga uvijek imam crveno nalakirane nokte :kava:
A prsti naprijed nisu pocrnili? :o
Pješčana

Post 05 Aug 2012, 22:37

ne, samo nokti :facepalm:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
zeleni zub

Post 06 Aug 2012, 12:11

Aristocat » wrote:

Je li zgodan? :cerek:

A je, drugima. Uposlilo mene da pitam za njega, odgovor je bio- Nema ti on curu, ima psa. :zubo:
zeleni zub

Post 06 Aug 2012, 12:15

ombia » wrote: K tome putujem ponesto okolo, zivim posvuda i nisam bitno mijenjala odnos prema svom izgledu, iako je odnos drugih zena oko mene spram svog izgleda dosta varirao i kulturoloski je determiniran. Pa bih rekla da sam nasla neke moje standarde i da mi je o.k. s njima.
Kak sad ne?
rh4ps0dy

Post 06 Aug 2012, 13:10

Ne osjećam se pretjerano pritisnuto, sve što radim za svoje tijelo osjećam kao gušt. Najviše me doduše muči nepostojanost ruževa, a volim ih. :( Noge brijem jer volim da su glatke, sređujem pete jer su mi ružne suhe, nokti na nogama su uvijek nalakirani, kožicu na rukama sređujem da ju ne grickam :D, a šminkam se jako malo jer se ne znam. *blush*
ombia

Post 06 Aug 2012, 14:41

Ajde ajde to mnoge ne sprecava da se nasminkaju. :zubo:
Kad razsmilim vecina mojih prijateljica ne voli sminkanje ali u kupaoni provedu tri puta vise vremena od mene. :misli:
Ne na pranje. :zubo:
I ujutro za spremiti na posao im treba sat i pol. A ne lakiraju nokte u tom razdoblju, ne sminkaju se ili traze bas tu i tu narukvicu.
Naravno nisu nenjegovane.
blue
Asgard

Post 07 Aug 2012, 12:52

Aristocat » wrote: Svugdje gdje je zima a nose se japanke je hladno. Bez iznimke. U mom primjeru japanke su uzete radi ilustracije opustenosti. Dakle, nose se po kuci, pa se s njima udje u auto da se odveze djecu u vrtic, ode u ducan, pokupi brza hrana i tako dalje.
Japanke kao ilustracija opuštenosti na -5 stupnjeva Celzijusa - ne berem. Ako se tresem od hladnoće nije mi ugodno i nisam opuštena. Možda je do mene :D
Ormari su prepuni cipela ali ne kopa se za cipelama u kojima ce se otici do ducana. U drustvu u kojem ako-odem-u -slapama-netko -ce-me-vidjeti a ako me vidi takvu necu se osjecati dobro, odlazi se u ducan sa sminkom i novim cipelama. Zapitajte se, zasto ne idemo u ducan u pidzami - a pidzama je najugodnija odjeca koju obozavamo nosti?
Ja ne znam s kime se ti družiš u Hr, ali i ovdje ima ljudi koji neće razmišljati o odjeći za dućan.
Osobno, za odlazak u dućan u pidžami sam navela već zašto ja ne idem.

To što neki ljudi idu u dućan u pidžami je samo opozicija nekima uber napirlitanim za odlazak po kruh i jogurt. I sad se od toga radi slučaj :ne zna:
To je ta neopterecenost u drustvenom i estetskom smislu o kojoj pricamo. Koliko je to nama koji smo nauceni zivjeti s odredjenim pravilima drustva da bi bili:
-sexi
-pozeljni
-pametni
-prihvaceni
-itd,
Trolaš li ti pomalo?
Pamet se jako teško procjenjuje iz štikla ili japanki :D
Margarita

Post 07 Aug 2012, 14:19

Na posao znam otići u japankama. Ali po kruh u pidžami, nikada. Spavam gola.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
karambol

Post 07 Aug 2012, 14:22

Margarita » wrote:Na posao znam otići u japankama. Ali po kruh u pidžami, nikada. Spavam gola.
Da. To može biti prepreka takvoj vrsti zabune... :D
ombia

Post 07 Aug 2012, 15:08

:rofl: :rofl: :rofl: karambole odakle ih cupas
blue
Asgard

Post 07 Aug 2012, 15:09

Margarita » wrote:Na posao znam otići u japankama. Ali po kruh u pidžami, nikada. Spavam gola.
To :zubo:
Da odem najslobodnija i najopuštenija u dućan po kruh priveli bi me zbog narušavanja javnog reda i mira :zubo:
Aristocat

Post 07 Aug 2012, 15:50

blue » wrote:
Trolanje
Zaista ne znam sto ta rijec znaci. Trolanje. :rolleyes:

Kad ne bi bila toliko zapuhana od trcanja da kontiras svakoj recenici koju sam napisala mozda bi uspjela vidjeti da je spomenuta 'pamet' uzeta u generalnom kontekstu, koji se, proteze kroz moja pisanja na forumu.

No, oholost obucena u wannabe pamet je jos nesto sto ponekad hoda i u japankama i u stiklama.

Bez obzira na temperaturu. :D
Pješčana

Post 07 Aug 2012, 15:54

blue » wrote: To :zubo:
Da odem najslobodnija i najopuštenija u dućan po kruh priveli bi me zbog narušavanja javnog reda i mira :zubo:
:rofl:
blue
Asgard

Post 07 Aug 2012, 16:03

Aristocat » wrote:
Zaista ne znam sto ta rijec znaci. Trolanje. :rolleyes:
Da ti prevedem na engleski da ti bude lakše :ne zna:

I bilo je pitanje, ne konstatacija, kad me već citiraš...
Kad ne bi bila toliko zapuhana od trcanja da kontiras svakoj recenici koju sam napisala mozda bi uspjela vidjeti da je spomenuta 'pamet' uzeta u generalnom kontekstu, koji se, proteze kroz moja pisanja na forumu.

No, oholost obucena u wannabe pamet je jos nesto sto ponekad hoda i u japankama i u stiklama.

Bez obzira na temperaturu. :D
Ja ne pratim generalni kontekst koji se proteže kroz tvoja pisanja na forumu, sorry :ne zna: Čitam što piše post po post.

Mislim da ćemo se nas dvije (dvoje? :misli: ) jedino složiti da na određeno poimanje opuštenosti ne gledamo na isti način.
Aristocat

Post 07 Aug 2012, 18:43

blue » wrote: Da ti prevedem na engleski da ti bude lakše :ne zna:
Sure. Inace prevodimo hrvatske rijeci onima koji ne razumiju, a kako je trolanje prava hrvatska rijec, please do that. Vrlo vjerovatno cu razumjeti pojam koji mi je nerazumljiv na materinjem jeziku.

Be my guest.
baja

Post 10 Aug 2012, 13:52

Aristocat » wrote:

Ne? Good for you.

Za one koji misle da im okolina/tradicija/sistem ne namece pritiske preporucujem putovanja.
hvala na preporuci
proputovala sam veliki dio evrope, stigla i do jamerike, radim sa strancima... pa sam slobodna zaključiti da svaka okolina ima svoje, specifične pritiske
što se tiče spomenutih auta, ajfona i mode;
kurcobolju prema modnim imeprativima sam razvila u malom mi rodnom gradu, a majka ju je svesrdno podržavala svojom krojačkom virtuoznošću
krojenju sam i sama vična tako da i iz kuhinjske krpe mogu napraviti dopadljiv odjevni predmet
automobile kupujem(o) rabljene, a ajfona nemam :ne zna:
Morticia

Post 10 Aug 2012, 13:54

baja » wrote: hvala na preporuci
proputovala sam veliki dio evrope, stigla i do jamerike, radim sa strancima... pa sam slobodna zaključiti da svaka okolina ima svoje, specifične pritiske
što se tiče spomenutih auta, ajfona i mode;
kurcobolju prema modnim imeprativima sam razvila u malom mi rodnom gradu, a majka ju je svesrdno podržavala svojom krojačkom virtuoznošću
krojenju sam i sama vična tako da i iz kuhinjske krpe mogu napraviti dopadljiv odjevni predmet
automobile kupujem(o) rabljene, a ajfona nemam :ne zna:
Zašto, zašto mi ne živimo u istom gradu pa da me naučiš šivat i krojit?! :mama::mama::mama:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 10 Aug 2012, 13:57

Morticia » wrote:
Zašto, zašto mi ne živimo u istom gradu pa da me naučiš šivat i krojit?! :mama::mama::mama:
aj' kad ti naučiš plesti, dogovorit ćemo preseljenje na pola puta - fužine :ne zna: :cerek: :zubo: - pa ćemo razmijenjivati znanja :cerek:
zeleni zub

Post 12 Aug 2012, 22:23

rh4ps0dy » wrote: Najviše me doduše muči nepostojanost ruževa, a volim ih.
Riješila je to kozmetička industrija, ima ih trajni. I stvarno rade.
rh4ps0dy

Post 12 Aug 2012, 22:32

Dok imaš suhe usne... :(
zeleni zub

Post 12 Aug 2012, 22:34

Imaš suhe usne ili ti ih isušuju trajni ruževi?
rh4ps0dy

Post 12 Aug 2012, 23:40

Imam apriori suhe, da.
  • Information