Veganska prehrana roditelja i za djecu?

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
kuki

Post 01 Oct 2011, 17:50

ex_anais » wrote: Moguće. Samo kako drugu djecu nisu usmrtili?
Da su nasmrt zatukli šesto dijete, pitala bi kako to da prvih petero nisu?

Ne pušim da se radilo o gluposti ili neinformiranosti, koliko god glup i neinformiran čovjek bio, jasno mu je da dijete koje s 10 mjeseci ima porođajnu težinu opako nije dobro.

Eks

Post 01 Oct 2011, 17:52

kuki » wrote:Da su nasmrt zatukli šesto dijete, pitala bi kako to da prvih petero nisu?

Ne pušim da se radilo o gluposti ili neinformiranosti, koliko god glup i neinformiran čovjek bio, jasno mu je da dijete koje s 10 mjeseci ima porođajnu težinu opako nije dobro.
A ovi?
jevgenija

Post 01 Oct 2011, 17:53

ex_anais » wrote:
Moguće. Samo kako drugu djecu nisu usmrtili? Nedovoljna informiranost ili glupost vulgaris mogu biti jednako zlo kao i bilo koji poremećaj. A ako oni nisu bili dovoljno informirani i ako su mislili da svi vegani tako rade pa su još uvijek živi moguće da su zanemarili simptome tješeći se da su djeca vegana obično mršavija. To s liječnikom mi je sumnjivo, očito je bilo dio neke filozofije. Ne mogu se dosjetiti zašto baš njega nisu vodili liječniku niti je imao karton, a sva ostala djeca su ipak preživjela rano djetinjstvo.
Meni se čini da je ipak fanatizam u pitanju, onako iskreno.
Izgleda mi kao ova nova fora s porođajem kod kuće - prva dva puta nisi mogao izbjeći registraciju djeteta (u analogiji - porod u bolnici), pa si morao ići na "štetna" cijepljenja i slušat patronažnu i vodit na kojekakve kontrole, a s trećim su bili "pametniji".
S nekima od stvari koje su ovdje napisali "antivegani" se ni u kom slučaju ne slažem, ali ovdje ne vidim drugo objašnjenje nego da su potpuno popizdili i/ili završili ispranog mozga i s potpuno krivim poimanjem onoga što oni nazivaju veganstvom i "samodostatnošću" u društvu :tuzni:
Nije problem u veganstvu kao načinu prehrane, ali može postati problematično kao način života, i sasvim sigurno postaje problem kad preraste u sektaštvo.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Eks

Post 01 Oct 2011, 17:56

jevgenija » wrote:
Meni se čini da je ipak fanatizam u pitanju, onako iskreno.
Izgleda mi kao ova nova fora s porođajem kod kuće - prva dva puta nisi mogao izbjeći registraciju djeteta (u analogiji - porod u bolnici), pa si morao ići na "štetna" cijepljenja i slušat patronažnu i vodit na kojekakve kontrole, a s trećim su bili "pametniji".
S nekima od stvari koje su ovdje napisali "antivegani" se ni u kom slučaju ne slažem, ali ovdje ne vidim drugo objašnjenje nego da su potpuno popizdili i/ili završili ispranog mozga i s poptuno krivim poimanjem onoga što oni nazivaju veganstvom i "samodostatnošću" u društvu :tuzni:
Nije problem u veganstvu kao načinu prehrane, ali može postati problematično kao način života, i sasvim sigurno postaje problem kad preraste u sektaštvo.
Slažem se. To su ljudi koji naprosto popizde. Prije nisu imali prilike jer nije bilo rodinih foruma i sl, ali sad su se raspojasali. Ne znam, ja vjerujem da onaj francuski par ipak ne bi zatukao dijete sjekirom i da bi preživjelo da se nisu mašili tv programa jednog dokonog popodneva. Možda bi bilo psihički oštećeno zbog nekih drugih stvari, ali živo. Isto tako vjerujem da će rodino ispiranje mozga ponekoj neukoj i mladoj mami usmrtiti dijete.
kuki

Post 01 Oct 2011, 18:13

ex_anais » wrote: A ovi?
A koja točno životinja pati dok majka doji dijete?

Neki ljudi su nažalost duboko poremećeni. To nema veze s time što jedu.

edit: Sad sam pročitala više od naslova. Jedanaestomjesečna beba je umrla od avitaminoze jer joj nisu davali majčino mlijeko? :rofl:

Kao da je najmilitantnija i najgluplja od Roda napisala ovaj članak. :s
Eks

Post 01 Oct 2011, 18:16

kuki » wrote: A koja točno životinja pati dok majka doji dijete?

Neki ljudi su nažalost duboko poremećeni. To nema veze s time što jedu.

edit: Sad sam pročitala više od naslova. Jedanaestomjesečna beba je umrla od avitaminoze jer joj nisu davali majčino mlijeko? :rofl:

Kao da je najmilitantnija i najgluplja od Roda napisala ovaj članak. :s
Članak je pogrešan, čini se. U drugima piše da su je hranili samo majčinim mlijekom. :o
kuki

Post 01 Oct 2011, 18:22

ex_anais » wrote: Članak je pogrešan, čini se. U drugima piše da su je hranili samo majčinim mlijekom. :o
A to bi s veganstvom imalo kakve točno veze? Zadnji put kad sam provjeravala, vegani su smjeli jesti jabuke i banane i zob i brokule i koješta još.

Vegani nisu duboko poremećeni ljudi. Poneki duboko poremećeni ljudi postanu vegani. Neki se učlane u KKK, neki u BBB, neki u HDZ, neki u RKC, a neki u neke druge akronime.
Eks

Post 01 Oct 2011, 18:32

kuki » wrote: A to bi s veganstvom imalo kakve točno veze? Zadnji put kad sam provjeravala, vegani su smjeli jesti jabuke i banane i zob i brokule i koješta još.

Vegani nisu duboko poremećeni ljudi. Poneki duboko poremećeni ljudi postanu vegani. Neki se učlane u KKK, neki u BBB, neki u HDZ, neki u RKC, a neki u neke druge akronime.
Ti drastični slučajevi koji završe smrću djeteta jesu duboko poremećeni. Ali uvjerena sam da postoje manje drastični slučajevi gdje je dijete mršavije od prosjeka, boležljivo, kako reče Beta- "niže i mršavije od prosjeka" i to se obično poprati komentiranjem okoline i to je to. Ne kažem da su svi vegani ovakvi i onakvi kao ni da je svaka žena koja je na Rodinom forumu ovakva i onakva, ali neke stvari jesu ako se prilično ne pazi, štetnije od drugih. Lako je biti neinformiran o veganstvu jer je to nešto s čim većina ljudi nije upoznata. Ljudi popuše kojekakve gluposti. Ima dosta uvjerljivih šarlatanskih knjiga u kojima se svaka druga namirnica proglašava kancerogenom i malo labilniji čovjek, ujedno posjetitelj nekog fanatičnog foruma će popustiti. Raskrinkavanje ovakvih slučajeva i upiranje prstom da veganstvo treba shvatiti ozbiljno i odgovorno je korisno jer smanjuje broj onih neukih kojima fanatici svašta podvale pod veganstvo. S tim da ipak mislim da veganstvo nije primjereno maloj djeci. Neki oblik vegetarijanstva može, ali veganstvo je too much.

Zašto neki ljudi počnu eksperimentirati na trećem, četvrtom djetetu, nije mi jasno, ali očito je da je to njihov hir. Ne znači da su potencijalni masovni ubojice, možda su samo budale kojima treba šamar.
kuki

Post 01 Oct 2011, 18:34

Btw, tu i tamo neki poremećeni veganski par ubije dijete glađu.

Dajte proučite statistike o uzrocima smrti djece u Hrvatskoj. Puno ih češće ubiju prometom. Kako se točno zove ona vrsta luđaka koja ne veže djecu u AS? Znam, puno je manje kul pljuvati po njima jer i Rode pljuju po njima a Rode su najgora bagra i Rode mrzimo, njih i njihovu homeopatiju i dojenje i autos... pardon :o. Tako da, kad pogine dijete jer nije bilo vezano, nema bombastičnih naslova "Neodgovorna gamad se riješila djeteta u prometnoj nesreći", nego su to jadni roditelji kojima se dogodilo najgore što se roditelju može dogoditi. Bu fakin hu.

Tako dugo dok vegani ne ubiju dijete prometnom nesrećom. Onda će to biti u naslovu.
kuki

Post 01 Oct 2011, 18:44

ex_anais » wrote:Zašto neki ljudi počnu eksperimentirati na trećem, četvrtom djetetu, nije mi jasno, ali očito je da je to njihov hir.
Pustiti dijete da mjesecima pomalo umire od gladi nije hir, nego brutalno zanemarivanje. Možeš li uopće zamisliti kosturasto dijete koje plače i plače i plače gladno, a ti mu IZ HIRA ne daš jesti?

Duboko me užasava postojanje ljudi koji su sposobni pustiti dijete da umre od gladi, ali ne mislim da su takvi jer su vegani. Ne mislim da to s veganstvom ima ikakve veze. Ne mislim da su ljudi koji utove svoju djecu (bude tu i tamo primjer i djeteta od deset mjeseci i i dvadeset kila) to napravili jer jedu meso.

Neka količina ljudi na ovom svijetu je duboko, duboko poremećena. Neki od njih si ubiju djecu hranom, neki ubiju djecu jer im ne daju hranu, neki siluju svoje tromjesečne kćeri, neki ubiju djecu tako da ih prime za noge i glavicom udare o zid, neki ih vežu u podrum, neki ih bace u smeće.
Pješčana

Post 01 Oct 2011, 18:47

kuki » wrote:Mene zanima kako nekome može pasti na pamet da je "nema štetnih sastojaka" = "nije testirano na životinja" = "prirodno", i bi li ta osoba jela neštetne prirodne zelene pupavke. Recimo. :D
pa to je standardan zaplet.
ljudima je pojam "ekološki" i "prirodan" nekako postao sinonim za "zdravo"
nije sve ekološki dobro i kvalitetno i nije sve prirodno dobro
dalje, nije svaki proizvod, rezultat tehnologije 21. stoljeća, zao i štetan.
kako bismo dogurali do 3. tisućljeća da je sve zlo?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 01 Oct 2011, 18:59

Beta ženka » wrote: Gdje je lažna propaganda? :ne zna:
Pa ako je testiranje lijekova tako nježno i ok, zašto ne testirati na onima koje sam spomenula? :zubo:
Ne testiraju se samo lijekovi, nego i kirurški postupci, medicinska pomagala i druge stvari. Na ljudima se ionako testiraju svi lijekovi koji prođu pretkliničku fazu. Ali tako velik broj ih ne prođe da na svijetu nema ni približno dovoljno ljudi osuđenih na smrt. Osim toga, nehumano je. Osim toga, trebaš imati genetski uniformne jedinke, a ne nasumične kriminalce.

Nemaš pojma o čemu pričaš i papagajiš onu žalosnu propagandu prijatelja životinja.
Biti i mniti svemiropolisno
Pješčana

Post 01 Oct 2011, 19:13

kuki » wrote: A to bi s veganstvom imalo kakve točno veze? Zadnji put kad sam provjeravala, vegani su smjeli jesti jabuke i banane i zob i brokule i koješta još.

koliko sam ja shvatila članak koji sam ovdje stavila, ta obitelj ima više djece.
bebi ne daješ povrće i voće do nekog šestog mjeseca života.
do tada jede majčino mlijeko i formulu.
pretpostavit ću da mu nisu dali formulu, nego da je živjelo od majke veganke.
koja je, moguće, svojim dotadašnjim trudnoćama i dojenjima dovoljno iscrpla vlastite zalihe da njeno mlijeko i nije bilo dovoljno nutritivno.
znaš kako ženama bebe povuku kalcij iz kostiju i zubiju? misliš da ne rade to isto s mineralima i vitaminima?
ja stvarno ne mislim da je prvo dijete te žene imalo jednaku šansu kao i ovo namlađe, umrlo. šta ti misliš?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
kuki

Post 01 Oct 2011, 19:17

Ako ti dijete ne napreduje, a nisi potpuno poremećen, odvest ćeš ga pedijatru. Poznanica poznanice :D je dojila na zahtjev, dijete nije napredovalo, kupili su formulu, dijete je počelo napredovati. Čiča miča.
JPK

Post 01 Oct 2011, 19:18

xibalba » wrote: A gdje tu piše da su to učinili vegani? I zar od 1990. na ovamo nije bilo nijednog goreg slučaja kojim bi potkrijepio tvrdnju o zločinima koje čine vegani?
AR aktivisti/teroristi su vegani. To im je temeljna postavka cijele ideologije. Mislim, ovo je kao da pitaš otkud znam da je papa katolik. Praviš li se glupom, ili što?

Bilo je svakakvih slučajeva, potraži sama krvave detalje.
Oh, čini se da mi je promaklo da su ti Slovenci - a i očito svi vegani - članovi ALF-a.
Ne, ali dijele iste vrijednosti. Beskrajno sam strpljiv danas.

Ta bi izjava imala veću težinu da si dao izvor iz kojega bi se vidjelo kad je to FBI službeno izjavio i gdje.
Here's how the animal rights and eco-terrorists made it to the top of the FBI charts.

"There is nothing else going on in this country, over the last several years, that is racking up the high number of violent crimes and terrorist actions, arsons, etc, that this particular area of domestic terrorism has caused," Lewis testified to a Senate committee earlier this year.

Lewis said that from January 1990 to June 2004, "animal and environmental rights extremists have claimed credit for more than 1,200 [attacks], resulting in millions of dollars of damages and monetary loss."

The FBI is worried about mounting rhetoric from the Animal Liberation Front (ALF), whose members regularly break into labs, destroy equipment and threaten scientists; and the Earth Liberation Front (ELF), whose supporters attack SUVs and housing developments.
Izvor potraži sama, ako ne vjeruješ.
Prije nego što te zasvrbe prsti da mi podmetneš da time branim nasilje, daj da to odmah riješimo: ne branim nasilje, ne branim militantne organizacije, ne branim ispade koji nanose zlo bilo kome i u bilo kojem obliku. Baš naprotiv, osuđujem ih.
Pa dobro; Ovo je otprilike kao da kažeš da ne podržavaš premlaćivanje pedera, ali sasvim razumiješ stav da su oni poremećeni, protuprirodni i bogu neugodni, štoviše, simpatiziraš ga.
Borim se protiv toga da se jednu skupinu ljudi (bili to vegani, gay populacija, pripadnici neke vjere itd.) osuđuje na temelju izdvojenog slučaja.
Koliko ponavljanja istog tebi treba da konačno shvatiš?
Ne kritizira ih se zbog dijela ekstremista, to je samo višnja na vrhu kolača, nego zbog mizantropskog stava da ljudi i životinje trebaju imati jednaka prava.
Znači, veganstvo, koje se protivi ubijanju životinja, nehumanom postupanju prema njima i groznim uvjetima u kojima žive životinje koje se uzgajaju za jelo temelji se na zločinačkoj ideologiji.
A to što kao nužnu posljedicu povlači i praktično ukidanje farmaceutske industrije i pola medicine nećeš spomenuti?

Imaš pravo, s ovakvim sugovornikom se ni meni više ne da. Nisi ni pošteni veganski fanatik da te je zabavno podjebavati, a bogme nisi ni pošten sugovornik jer stalno izvrćeš riječi, strawmaniraš i i koristiš se podlim spinom.
Pješčana

Post 01 Oct 2011, 19:19

kuki » wrote:Ako ti dijete ne napreduje, a nisi potpuno poremećen, odvest ćeš ga pedijatru. Poznanica poznanice :D je dojila na zahtjev, dijete nije napredovalo, kupili su formulu, dijete je počelo napredovati. Čiča miča.
da, o tome i razgovaramo ovdje :D
nije bilo g. Miče :crying:
kuki

Post 01 Oct 2011, 19:24

Pješčana » wrote: da, o tome i razgovaramo ovdje :D
nije bilo g. Miče :crying:
Samo što ja ne mislim da je razlog izostanka g. Miče veganstvo roditelja, nego njihova duboka poremećenost.

Đepika, kad mi misliš odgovoriti kolikim količinama meda, mesa i jaja moram hraniti maleni kolačić da mi ne skapa od gladi sa deset mjeseci?
kuki

Post 01 Oct 2011, 19:27

JPK » wrote: Ne kritizira ih se zbog dijela ekstremista, to je samo višnja na vrhu kolača, nego zbog mizantropskog stava da ljudi i životinje trebaju imati jednaka prava.
Mrziš li jednako posvećeno i prosječne kapitaliste koji su stava da velik dio ljudi treba imati manja prava nego što bi ih prosječni vegan dao biglu?
Pješčana

Post 01 Oct 2011, 19:29

kuki » wrote: Samo što ja ne mislim da je razlog izostanka g. Miče veganstvo roditelja, nego njihova duboka poremećenost.
ok, misliš li da je njihova odluka da bebu hrane po vlastitom odabiru prehrane, utjecala na to da beba umre?
i nemoj mi sad da se tako što moglo desitti i u svežderskoj familiji, naravno da je. ali ovdje je tema ovo
JPK

Post 01 Oct 2011, 19:31

kuki » wrote:Mrziš li jednako posvećeno i prosječne kapitaliste koji su stava da velik dio ljudi treba imati manja prava nego što bi ih prosječni vegan dao biglu?
Kako se zove ta aktivistička organizacija i koji im je program? Nisam upoznat s njihovim djelovanjem.
JPK

Post 01 Oct 2011, 19:35

kuki » wrote: Đepika, kad mi misliš odgovoriti kolikim količinama meda, mesa i jaja moram hraniti maleni kolačić da mi ne skapa od gladi sa deset mjeseci?
Trebala bi imati dovoljno mlijeka do te dobi, da bih mogao dati preciznu preporuku, pošalji mi sliku sisa.

A kad ti meni misliš odgovoriti zašto braniš vegansku hranidbu djece, a na ostale roditeljske aktivnosti koje nisu dovoljno sigurne se obrušavaš kao pitbul?
kuki

Post 01 Oct 2011, 19:36

Pješčana » wrote: ok, misliš li da je njihova odluka da bebu hrane po vlastitom odabiru prehrane, utjecala na to da beba umre?
Ne. Dijete koje je u toj dobi hranjeno veganski nema razloga napredovati išta lošije od djece roditelja koji jedu meso, njihova se prehrana u toj dobi tek neznatno razlikuje.

[quote="JPK »
Kako se zove ta aktivistička organizacija i koji im je program? Nisam upoznat s njihovim djelovanjem.[/quote]
Dočim si sasvim upoznat s djelovanjem aktivističke organizacije vegana i njihovim programom. I oni vegani koji su samo vegani neučlanjeni u ikakvu organizaciju, osim možda Kluba vezilja ili HAK-a su također u zloj aktivističkoj organizaciji vegana. Valjda ti znaš bolje od njih.
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 19:38

JPK » wrote: Ne testiraju se samo lijekovi, nego i kirurški postupci, medicinska pomagala i druge stvari. Na ljudima se ionako testiraju svi lijekovi koji prođu pretkliničku fazu. Ali tako velik broj ih ne prođe da na svijetu nema ni približno dovoljno ljudi osuđenih na smrt. Osim toga, nehumano je. Osim toga, trebaš imati genetski uniformne jedinke, a ne nasumične kriminalce.

Nemaš pojma o čemu pričaš i papagajiš onu žalosnu propagandu prijatelja životinja.
Ja ne vidim nehumanost u tome.
Tko drugome svojevoljno odrekne slobodu, po meni se automatski odrekao i svoje i mora prihvatiti posljedice. U nekoj mojoj idealnoj utopiji. :zubo:

Inače, o tome "nemaš pojma" dalo bi se razglabati, jer većina tvojih "argumenata" nema nikakvog temelja, lupetaš napamet naučene fraze kao svaki pravi Rvat-katolik-muškarčina-homofob-ksenofob-ćevapoštovatelj-nogometni navijač... i tako dalje. You get the picture. I hope. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 01 Oct 2011, 19:39

kuki » wrote: Dočim si sasvim upoznat s djelovanjem aktivističke organizacije vegana i njihovim programom. I oni vegani koji su samo vegani neučlanjeni u ikakvu organizaciju, osim možda Kluba vezilja ili HAK-a su također u zloj aktivističkoj organizaciji vegana. Valjda ti znaš bolje od njih.
Pa dobro, nisam upoznat ni s činjenicom da kapitalisti žele oduzimati ljudima prava.
Za početak, nije mi jasno ni tko su uopće kapitalisti?
Vegane je bar lako prepoznati, izgledaju kao da su jučer preminuli i stalno moraliziraju o patnji živina.
JPK

Post 01 Oct 2011, 19:42

Beta ženka » wrote: Inače, o tome "nemaš pojma" dalo bi se razglabati, jer većina tvojih "argumenata" nema nikakvog temelja, lupetaš napamet naučene fraze kao svaki pravi Rvat-katolik-muškarčina-homofob-ksenofob-ćevapoštovatelj-nogometni navijač... i tako dalje. You get the picture. I hope. :)
Gle, s jedne strane imamo znanstveni konsenzus da je testiranje na životinjama potpuno nezamjenjivo, a s druge strane imamo prijatelje živina koji tvrde da je sve to globalna zavjera farmaceutske industrije.
Pametnome dosta.
  • Information