Veganska prehrana roditelja i za djecu?

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
kuki

Post 01 Oct 2011, 13:37

Lako sad za lijekove, đepika, reci ti meni koliko mesa treba pojesti beba do desetog mjeseca da ne umre od sepse sa tri i po kile, da imam tu informaciju kad se omajčim. I kad točno trebam početi uvoditi meso, jaja i med, i u kojim količinama, a da mi mladunče ne skonča prije prvog rođendana.

Zahvaljujem unaprijed.

bliss

Post 01 Oct 2011, 13:39

kuki » wrote: I kad točno trebam početi uvoditi meso, jaja i med, i u kojim količinama, a da mi mladunče ne skonča prije prvog rođendana.
Nemoj mu davat med prije trećeg.
JPK

Post 01 Oct 2011, 13:51

kuki » wrote:Lako sad za lijekove, đepika, reci ti meni koliko mesa treba pojesti beba do desetog mjeseca da ne umre od sepse sa tri i po kile, da imam tu informaciju kad se omajčim. I kad točno trebam početi uvoditi meso, jaja i med, i u kojim količinama, a da mi mladunče ne skonča prije prvog rođendana.

Zahvaljujem unaprijed.
Ajde ne trolaj. :D
Jasno mi je da beba može preživjeti i gore uvjete od veganske prehrane, i da je ova bila izgladnjivana.
No, činjenica je i da veganska prehrana nije optimalna i da će takvo dijete biti manje i lakše od očekivanog prosjeka.

Što me navodi na sljedeću misao. Zašto bi neka osoba, nazovimo je kuki, agresivno bila protiv svake stvari koja možebitno ugrožava dijete i možebitno nije baš najbolja praksa za djetetovu sigurnost (sjetimo se autosjedalica), u ovom slučaju obrnula stav i zagovarala opasniju praksu.
Ne znam, ali možda nekakav utjecaj ima i ideološko opredijeljenje spomenute kuki, koje je slučajno travojedno.
Biti i mniti svemiropolisno
xibalba

Post 01 Oct 2011, 13:51

JPK » wrote: Pretpostavljam da ovakve stvari nisu ništa za tebe (nema direktno mrtvih):
A gdje tu piše da su to učinili vegani? I zar od 1990. na ovamo nije bilo nijednog goreg slučaja kojim bi potkrijepio tvrdnju o zločinima koje čine vegani?

I da, opekline, ozljede od šrapnela i gubitak dijela prsta smatram groznim, jer osuđujem svaki oblik nasilja. Ma tko ga počinio i kome.
Oh, čini se da mi je promaklo da su ti Slovenci - a i očito svi vegani - članovi ALF-a.
Evo i tebi jedan link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_t ... ted_States

Pretpostavljam da su sve ostale nabrojane terorističke organizacije podružnice ALF-a?
Ako misliš da je FBI nepravedno optužio AR fanatike kao najopasnije domaće teroriste, možda bi se trebala njima požaliti za povredu ugleda.
Ta bi izjava imala veću težinu da si dao izvor iz kojega bi se vidjelo kad je to FBI službeno izjavio i gdje.

A što se ugleda tiče, boli me briga za to. Ne bi me bilo briga čak ni da sam vegan.

Ne branim ja ničiji ugled, samo pravo da jede što hoće i ima životnu filozofiju kakvu hoće.

Prije nego što te zasvrbe prsti da mi podmetneš da time branim nasilje, daj da to odmah riješimo: ne branim nasilje, ne branim militantne organizacije, ne branim ispade koji nanose zlo bilo kome i u bilo kojem obliku. Baš naprotiv, osuđujem ih.

Borim se protiv toga da se jednu skupinu ljudi (bili to vegani, gay populacija, pripadnici neke vjere itd.) osuđuje na temelju izdvojenog slučaja.
Opet, gdje tu piše da su to bili vegani?
Ne piše čak ni da su bili Prijatelji životinja (a pretpostavljam da je bila riječ o njima).

I da, protiv sam takvih stvari. Da je ovo topik o ispravnosti takvog načina ukazivanja na neetično postupanje prema životinjama, digla bih glas i protiv toga i rekla istu stvar koju govorim sada: nitko nema pravo nikome nametati svoju životnu filozofiju. To vrijedi i za jednu i za drugu stranu.
Trolaš li, ili samo ne znaš čitati?
Očito znam čitati, jer znam da riječ vegan ima 5 slova, a riječi zločinac i terorist po 8. Čak sam i u rječnik pogledala - i ne bi vjerovao, ali to nisu istoznačnice. Doduše, postoji mogućnost da je rječnik pisao vegan.
Centralno načelo kršćanstva nije ni pedofilija, ni silovanje, a ni ubijanje. Ako se pedofilija i razne grozne stvari zataškavaju u RKC i licemjerno se okreće glava na drugu stranu (i u RKC i u narodu), to se radi iz čisto pragmatičnih razloga, a ne zato što se bilo RKC bilo licemjerna pastva slažu s pedofilima po ideološkoj liniji.
Za razliku od situacije u veganstvu, gdje je ista zločinačka ideologija u pozadini, ali neki su manje ekstremni a neki više.
Znači, veganstvo, koje se protivi ubijanju životinja, nehumanom postupanju prema njima i groznim uvjetima u kojima žive životinje koje se uzgajaju za jelo temelji se na zločinačkoj ideologiji. A katoličanstvo, koje bi se trebalo temeljiti na ljubavi prema bližnjemu svome, iz čisto pragmatičnih razloga okreće glavu na drugu stranu i pretvara se da ne vidi stvarne zločine koji se događaju pod njegovim okriljem.

OK, bitno da smo to raščistili.
Opet, analogija je potpuno promašena.
Jasno.
Koji penis ti ova floskula znači? Ovo što mi radimo je u pozadini magnetizma? :confused:
Daj se ne pravi blesav. -izmi na koje sam mislila oni su koji počinju s riječima poput ras-, nacional- i sl.
Pitaj bilo kojeg od tih veganskih roditelja bi li zabranili testiranje farmaceutskih proizvoda na životinjama.
Evo, to je već podržavanje zločina koji bi imao veće posljedice od komunizma i nacizma zajedno.
Ne moram ih pitati, znam odgovor.
Ova druga rečenica toliko je nebulozna da ne zavređuje komentar. Otvori temu o najvećim zločinima protiv čovječanstva pa o tome raspravljaj ondje. Nedvojbeno će se mnogi složiti s tobom da vegani zaslužuju mjesto na samome vrhu ljestvice.

Usput, ja sam protiv testiranja kozmetičkih i drugih proizvoda na životinjama. I takve ne kupujem. Također sam i protiv testiranja farmaceutskih proizvoda na ljudima mimo njihova znanja (Tuskegee syphilis study, npr.).
No budući da sam skoro pa zločinka, to nikoga neće iznenaditi.

Vrijeme je da se prestanemo vrtjeti u krug. Ovo više nije konstruktivna rasprava. Zapravo, kao što reče beta ženka, nikad nije ni bila.

Imamo dva suprotna gledišta i možemo ovako u nedogled. Što nema smisla.

Neka raspravu s tobom i schmokljanom nastavi netko drugi. Jasno sam izrazila svoj stav. Nemam što drugo dodati.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 14:14

JPK » wrote: Evo, o tome govorim.

Na temelju potpuno lažne propagande se poziva na zločin protiv određene skupine ljudi (onih kojima trebaju lijekovi).
Gdje je lažna propaganda? :ne zna:
Pa ako je testiranje lijekova tako nježno i ok, zašto ne testirati na onima koje sam spomenula? :zubo:
xibalba wrote:
Vrijeme je da se prestanemo vrtjeti u krug. Ovo više nije konstruktivna rasprava. Zapravo, kao što reče beta ženka, nikad nije ni bila.

Imamo dva suprotna gledišta i možemo ovako u nedogled. Što nema smisla.

Neka raspravu s tobom i schmokljanom nastavi netko drugi. Jasno sam izrazila svoj stav. Nemam što drugo dodati.
Meni je super bilo ono s Thompsonom, svaka čast! :top: :rofl:

Inače sam primijetila da se velika većina ljudi nađe uvrijeđenima ako njihov sustav vrijednosti drugima ne znači puno i ne igra im neku ulogu u životu. Ponašaju se kao da ih netko proziva, vrijeđa i umanjuje njihove principe, čak i kad ih nitko ne dira niti pita zašto žive tako, a ne onako. Djeluju mi kao netko tko radi sela kupi bijesni auto, napravi kućerinu ili nabavi najnoviji mobitel, i onda se nađe neki seoski "terorist" :D koji se tome ne divi jer ga boli neka stvar za bijesni auto, bijesnu kućerinu ili bijesni mobitel, dapače, nema niti jedno od navedenog, i ne namjerava niti nabaviti jer mu je dovoljan njegov stari golf/jugić/astra/mercedes D200/peglica/_____ (dopiši što želiš), prizemnica od 60 m2 i mobitel star 3 godine. :) I onda to jebe ostale kako je to moguće. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Gazda

Post 01 Oct 2011, 15:05

Beta ženka wrote:
Inače sam primijetila da se velika većina ljudi nađe uvrijeđenima ako njihov sustav vrijednosti drugima ne znači puno i ne igra im neku ulogu u životu. Ponašaju se kao da ih netko proziva, vrijeđa i umanjuje njihove principe, čak i kad ih nitko ne dira niti pita zašto žive tako, a ne onako. Djeluju mi kao netko tko radi sela kupi bijesni auto, napravi kućerinu ili nabavi najnoviji mobitel, i onda se nađe neki seoski "terorist" :D koji se tome ne divi jer ga boli neka stvar za bijesni auto, bijesnu kućerinu ili bijesni mobitel, dapače, nema niti jedno od navedenog, i ne namjerava niti nabaviti jer mu je dovoljan njegov stari golf/jugić/astra/mercedes D200/peglica/_____ (dopiši što želiš), prizemnica od 60 m2 i mobitel star 3 godine. :) I onda to jebe ostale kako je to moguće. :)
Ako dobro razumijem ovaj post, vegani su ekvivalent antikonzumerista. To je iznimno paušalna tvrdnja. Naime, radi se o načinu prehrane, ne o odbacivanju kapitalističkog zla. A o tome sam već pisao - "self-righteousness" (sori, ne mogu se sjetiti dobre hrvatske riječi ovaj čas) vegana - mi smo dobro, a vi ste zlo.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Oct 2011, 15:23

Nije isto, ali pokriva dio značenja riječi self-righteousness - samodopadnost.

P. S.
Moralizatorska samodopadnost?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
blaze

Post 01 Oct 2011, 15:30

kad na kozmetičkom proizvodu piše da nije testiran na životinjama, to samo hoće reći da "nema štetnih sastojaka" (parabena i sl.), tj. da je prirodan
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 15:58

Gazda » wrote: Ako dobro razumijem ovaj post, vegani su ekvivalent antikonzumerista. To je iznimno paušalna tvrdnja. Naime, radi se o načinu prehrane, ne o odbacivanju kapitalističkog zla. A o tome sam već pisao - "self-righteousness" (sori, ne mogu se sjetiti dobre hrvatske riječi ovaj čas) vegana - mi smo dobro, a vi ste zlo.
Ovo je bio samo primjer, a možeš uzeti bilo što što odstupa od "normalne većine", "pe-esa", "onog što je red", ako hoćeš - i malograđanštine i mediokriteta. Dakle, sve one koji se iščuđavaju vanbračnim zajednicama, homoseksualcima, ljudima koji ne žele imati djecu, ljudima koji su sretni sa svojim "mizernim" poslovima, ljudima koji ne jedu isto što i oni, ne štuju istog boga kao i oni... itd., i još se, zamisli, usude biti sretni! A ne žive kao većina, sram ih bilo!
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
kuki

Post 01 Oct 2011, 16:11

blaze » wrote:kad na kozmetičkom proizvodu piše da nije testiran na životinjama, to samo hoće reći da "nema štetnih sastojaka" (parabena i sl.), tj. da je prirodan
:s :s :s

Ajde sad pokušaj napisati tri totalne gluposti u duplo manje riječi. :rofl:
blaze

Post 01 Oct 2011, 16:29

animal rights za lakovjerne
blaze

Post 01 Oct 2011, 16:35

ugrađeno u cijenu skupa s "prirodnim"
(farmaciji to ne treba, tubica gela protiv ožiljaka ful na bazi soka od luka - 120 kuna :zubo:)
blaze

Post 01 Oct 2011, 16:42

ne smiju to napisati na šamponu protiv buha :cerek:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Oct 2011, 16:58

Ono što mene zanima je kako nekome u marketingu može pasti na pamet da je "nema štetnih sastojaka" približno isto kao i "nije testirano na životinjama". To je apsurdnije od cijele teme s babom i kolačima.

Pričuvni moderator.
kuki

Post 01 Oct 2011, 17:00

Mene zanima kako nekome može pasti na pamet da je "nema štetnih sastojaka" = "nije testirano na životinja" = "prirodno", i bi li ta osoba jela neštetne prirodne zelene pupavke. Recimo. :D
jevgenija

Post 01 Oct 2011, 17:01

ElliQuinn » wrote:Ono što mene zanima je kako nekome u marketingu može pasti na pamet da je "nema štetnih sastojaka" približno isto kao i "nije testirano na životinjama". To je apsurdnije od cijele teme s babom i kolačima.
Ima dvije opcije

a) debelo je istestirano na ljudima i životinjama prije, i gotovo dvije tisuće godina se zna da ne škodi, ili se bar znaju nuspojave vezane uz količine
b) sastoji se od potpuno uobičajenih sastojaka i garantiraju zapravo samo placebo efekt

ni u jednom ni u drugom slučaju ne moraš testirati na životinjama, osim ako je riječ o učestalom hipoalergenu. Takav natpis, recimo, nećeš naći na proizvodima od orašastog voća ili jagoda, ma koliko
"prirodni" bili. :)
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Oct 2011, 17:03

Ma je li to ista ona fora kao kad na neki sok stave "0% masnoća"?

Pričuvni moderator.
kuki

Post 01 Oct 2011, 17:03

jevgenija » wrote: b) sastoji se od potpuno uobičajenih sastojaka i garantiraju zapravo samo placebo efekt
Za razliku od maskara testiranih na životinjama, koje garantiraju da ćeš pronaći muža sljedeći put kad ih staviš. :D
jevgenija

Post 01 Oct 2011, 17:09

kuki » wrote: Za razliku od maskara testiranih na životinjama, koje garantiraju da ćeš pronaći muža sljedeći put kad ih staviš. :D
jašta :D

da se razumijemo, u životu koristim samo dva proizvoda testirana na životinjama - oba su lijekovi, kozmetiku i pizdarije za kuću prat ne.
Al stoji činjenica da s marketinškog aspekta jednostavno koriste "jeftiniju" istinu. Ili stvarno misliš da Saponija ima para za testiranje na životinjama? :rofl:
Eks

Post 01 Oct 2011, 17:10

Vidjeh taj članak već odavno, zgražanje me već popustilo. Najbolje od svega je što su ostalu djecu hranili, a ovog su uzeli valjda kao accessoires. Voditi dijete doktoru, to je tako passé.
Neki francuski par je osuđen na 30 godina zatvora jer su na sličan način ubili dijete. Mašala.
Odvjetnica ih je branila da su čitali krive knjige u krivo vrijeme. :facepalm: Čita i moja baba pa i mačke hrani kako spada.
kuki

Post 01 Oct 2011, 17:16

jevgenija » wrote: Al stoji činjenica da s marketinškog aspekta jednostavno koriste "jeftiniju" istinu. Ili stvarno misliš da Saponija ima para za testiranje na životinjama? :rofl:
I da ima, zašto ne bi plaćala pijanke zaposlenicima tim novcem umjesto da muči blago da bi izbacila još jednu pastu za zube na tržište, od koje ti trepavice budu gušće.

Da se stoput na glavu postavim, ne razumijem testiranje dekorativne kozmetike na životinjama. Za druge stvari se da raspravljati o tome jesu li nekome potrebne i o koječemu, a ja nisam ni približno dovoljno obrazovana da bih znala za druge metode koje bi koristan proizvod dovele do postojanja.
jevgenija

Post 01 Oct 2011, 17:21

kuki » wrote:I da ima, zašto ne bi plaćala pijanke zaposlenicima tim novcem umjesto da muči blago da bi izbacila još jednu pastu za zube na tržište, od koje ti trepavice budu gušće.

Da se stoput na glavu postavim, ne razumijem testiranje dekorativne kozmetike na životinjama. Za druge stvari se da raspravljati o tome jesu li nekome potrebne i o koječemu, a ja nisam ni približno dovoljno obrazovana da bih znala za druge metode koje bi koristan proizvod dovele do postojanja.
ja se slažem s tobom, jbt :D
daj obrati pažnju na pitanje na koje sam odgovorila :ne zna:
kozmetiku i pizdarije za čišćenje jednostavno nije opravdano testirati na životinjama - ne danas, kad postoji toliko odavno istestiranih sastojaka i kombinacija, i toliko jeftine odjeće. Nemoralno je.

objašnjavam samo zašto se taj izraz koristi kao istoznačnica izrazu "nema štetnih sastojaka" iz pozicije marketinga.

što se lijekova tiče - ne, nije bezbolno, ali draže mi je da boli životinje nego ljude. I podržavam testiranje novih lijekova na životinjama, apsolutno. jebiga :nezna:
Eks

Post 01 Oct 2011, 17:25

Beta ženka » wrote: Ovo je bio samo primjer, a možeš uzeti bilo što što odstupa od "normalne većine", "pe-esa", "onog što je red", ako hoćeš - i malograđanštine i mediokriteta. Dakle, sve one koji se iščuđavaju vanbračnim zajednicama, homoseksualcima, ljudima koji ne žele imati djecu, ljudima koji su sretni sa svojim "mizernim" poslovima, ljudima koji ne jedu isto što i oni, ne štuju istog boga kao i oni... itd., i još se, zamisli, usude biti sretni! A ne žive kao većina, sram ih bilo!
Evo ja sam iznimno tolerantna po tom pitanju, poštujem svačiji izbor dok on ne prelazi u pomodnost koja ugrožava dječji život. Diže mi se kosa na glavi od tih "povratak u prirodu" prenemaganja, nevođenja djeteta doktoru i iscjeljivanja istog travama. Malograđanski očekujem da dijete ima medicinsku skrb i da je hranjeno, a ne mučeno jer roditelji nisu dobro protumačili zadnji krik mode u svijetu žitarica. Netko će dobro protumačiti i dati djetetu sve potrebno. Netko neće imati vremena informirati se ili će se krivo informirati pa će ići linijom manjeg otpora i ne davati nikakve nadomjestke već hraniti dijete po minimalističkom načelu. Neki popuše self help knjige, ali barem time ne čine nikom štetu. Netko tko na svom djetetu isprobava eksperimentalnu prehranu iz najnovije američke knjige, well, treba oprezno pratiti posljedice eksperimenta. I povremeno ipak pitati doktora. Ako nije neprijatelj. I mesožder koji ništa ne zna.
kuki

Post 01 Oct 2011, 17:40

ex_anais » wrote: Malograđanski očekujem da dijete ima medicinsku skrb i da je hranjeno, a ne mučeno jer roditelji nisu dobro protumačili zadnji krik mode u svijetu žitarica.
U ovom slučaju je potpuno nebitno tko je kako protumačio što. Ako ti dijete umire od gladi, a nisi poremećen, zao, djecoubojica, ili ne znam što, odvest ćeš ga liječniku. Ovo bi dijete umrlo i da su roditelji bili jednako poremećeni svejedi, zdravo dijete od deset mjeseci nema devet kila od mesa ni od kravljeg mlijeka ni od meda ni od jaja, a bome ni od nošenja kožnih cipela. Ovo je bilo zanemareno dijete dvoje vrlo poremećenih ljudi.
Eks

Post 01 Oct 2011, 17:47

kuki » wrote: U ovom slučaju je potpuno nebitno tko je kako protumačio što. Ako ti dijete umire od gladi, a nisi poremećen, zao, djecoubojica, ili ne znam što, odvest ćeš ga liječniku. Ovo bi dijete umrlo i da su roditelji bili jednako poremećeni svejedi, zdravo dijete od deset mjeseci nema devet kila od mesa ni od kravljeg mlijeka ni od meda ni od jaja, a bome ni od nošenja kožnih cipela. Ovo je bilo zanemareno dijete dvoje vrlo poremećenih ljudi.
Moguće. Samo kako drugu djecu nisu usmrtili? Nedovoljna informiranost ili glupost vulgaris mogu biti jednako zlo kao i bilo koji poremećaj. A ako oni nisu bili dovoljno informirani i ako su mislili da svi vegani tako rade pa su još uvijek živi moguće da su zanemarili simptome tješeći se da su djeca vegana obično mršavija. To s liječnikom mi je sumnjivo, očito je bilo dio neke filozofije. Ne mogu se dosjetiti zašto baš njega nisu vodili liječniku niti je imao karton, a sva ostala djeca su ipak preživjela rano djetinjstvo.
  • Information