Ne volim Hercegovce, jebiga!

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jul 2013, 19:21

Hajde, ako mi netko može pomoći da ih zavolim!

Imate li reći nešto pozitivno u njihovu korist?

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 23 Jul 2013, 19:27

Ima jako dobrih Hercegovaca.

Cak bi rekao i postenih.

Pomazu jedni drugima kao sto mi necemo nikad.

Gostoprimljivi.

Cure su im odlicne.

Mozda se jos sjetim cega :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 23 Jul 2013, 19:36

Da provjerimo znamo li o čemu se priča, što podrazumijevaš pod Hercegovci? Mostar included ili ne? :D
Margarita

Post 23 Jul 2013, 20:35

Prave blatinu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 23 Jul 2013, 20:41

Radišan svijet.
Mnogo kršni muškići, zgodni za moj ukus. Odi u pedere, možda ti se više svide?
Pješčana

Post 23 Jul 2013, 20:43

Tea Tree » wrote:Da provjerimo znamo li o čemu se priča, što podrazumijevaš pod Hercegovci? Mostar included ili ne? :D
:rofl: :rofl:

članci vele da od miljon i pol turističkih noćenja u Međugorju, nijedno nije prijavljeno. u Linićevom duhu, to im je minus.

dobro je što je većina visoka i kršna. manje je dobro što svatko svakog zna, i svi će doć na red prije tebe u menzi.

dobra je stvar što vole pomoć. Hrvatima.

ono što sam pričala s njima, Hercegovci se više osjećaju Hrvatima nego što ih Hrvati osjećaju Hrvatima, i tu nastaje problem.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Tea Tree

Post 23 Jul 2013, 22:47

Pješčana » wrote: :rofl: :rofl:

članci vele da od miljon i pol turističkih noćenja u Međugorju, nijedno nije prijavljeno. u Linićevom duhu, to im je minus.

dobro je što je većina visoka i kršna. manje je dobro što svatko svakog zna, i svi će doć na red prije tebe u menzi.

dobra je stvar što vole pomoć. Hrvatima.

ono što sam pričala s njima, Hercegovci se više osjećaju Hrvatima nego što ih Hrvati osjećaju Hrvatima, i tu nastaje problem.
Znam ja o čemu pričam. :mudri: Oni "pravi" su se ograđivali i znali govoriti da Mostar nije Hercegovina. Jer se tamo nisu baš toliko osjećali Hrvatima, pa ono, nije im to to.
Doduše, moguće je da su se vremena promijenila. Da im bar u ono pola grada jest to to. :zubo:
Silajn

Post 24 Jul 2013, 09:30

Mislim da to nije problem s Hercegovcima, nego problem s drugom kulturom - umreženom, primitivnom, sklonoj ustašenju i, naravno, glasnom. Onda od te grupe ne vidiš druge ljude i eto predrasuda. Ja isto sa sobom pokušavam riješit zašto osjećam toliku odbojnost prema ekipi u selu koja arlauče na cajke i bavi se što sitnim što krupnim kriminalom, ali mi je definitivno prestalo bit neugodno što ih skupno nazivam "Bosanci" (a bilo mi je neugodno što etnički ili nacionalno određujem ljude koji mi se ne sviđaju i ne, nisu svi iz Bosne, ali jest većina i svi su novonaseljeni). Znam i superkul ljude iz Bosne (i Hercegovine :D) i mislim da se ni oni ne bi vrijeđali na tu objedinjujuću kvalifikaciju - sasvim je jasno tko je tko.
Baš jučer pričam s undom - meni je još uvijek i strano i odbojno da se sve riješava - faks, posao, stan - po plemenskoj osnovi, jer sam odgojena da su postignuća vezana uz individualni trud. Koliko god ja kao odrasla osoba dekonstruirala i taj mit, još uvijek se osjećam neugodno kad dođem, recimo, u FINU u Splitu i sa šaltera i ureda čujem isključivo - BiH. Valjda se osjećam neugodno jer se osjećam slabije od plemena. Ljudi habitusa sličnog mojem nemaju gotovo nikakve šanse u nizu sfera z suvremenoj Hrvatskoj, od državnih institucija, preko sveučilišta do šaltera. Čiji je to problem? Nije Hercegovaca ;)
S druge strane, čitam nešto u zadnje vrijeme o hrvatskoj povijesti - pa ovdje su oduvijek živjela govna :o Samo par generacija odraslo je s iluzijama da pripada svijetu, da je ravnopravno onim civilizacijama koje smatramo dobrim :ne zna: Te pak civilizacije nisu bitno bolje od naše. Koliko god njihovi "hercegovci" bili suptilniji i koliko god plemićkih titula nosili.
Ukratko, svi su govna, ne mogu ograničit nevoljenje :ne zna:
Beau

Post 24 Jul 2013, 09:32

nina williams » wrote: Mnogo kršni muškići, zgodni za moj ukus
meni bome baš i nisu nešto :p
Beau

Post 24 Jul 2013, 09:37

Silajn » wrote:meni je još uvijek i strano i odbojno da se sve riješava - faks, posao, stan - po plemenskoj osnovi, jer sam odgojena da su postignuća vezana uz individualni trud
da, kod njih je ovo posebno izraženo. i zato ne mogu govoriti o njihovoj radišnosti bez velikog ALI.
Silajn

Post 24 Jul 2013, 09:47

BoDerek » wrote: da, kod njih je ovo posebno izraženo. i zato ne mogu govoriti o njihovoj radišnosti bez velikog ALI.
Ma da, ali to nema veze (to jest: nema isključivo veze) s geografskim podrijetlom. Isto funkcioniraju i sva povijesno-gospodarski slična područja i u Hrvatskoj (i svijetu ;zubo: ).
Beau

Post 24 Jul 2013, 09:52

Silajn » wrote:
Ma da, ali to nema veze (to jest: nema isključivo veze) s geografskim podrijetlom. Isto funkcioniraju i sva povijesno-gospodarski slična područja i u Hrvatskoj (i svijetu ;zubo: ).
htjela sam se nadovezat da i ostala naša, više ruralna, područja funkcioniraju na jednak način. samo što su kod nas ercegovci najistureniji po tom pitanju.

evo recimo kod mene u uredu radi sestra jednog našeg poznatog glumca.
isuse, nije bilo čovjeka u mojoj firmi koji se nije čudom čudio da šta sestra takvog jednog glumca radi kod nas, pa šta joj brat ne nađe neki bolji posao :rofl: :S

a ne radim ni sa bosancima, ni ercegovcima, a bogami ni dalmatincima. odnosno ne pretežno.

edit: e da, a ovo sam spomenula baš za hercegovce jer se uz njih vječito veže taj epitet radišni koji me nervira jer taj njihov famozni rad (ili način rada) ponekad više šteti.
ali

Post 24 Jul 2013, 10:53

Meni se čini da su plemenski samo kad su dijaspora, kao i Albanci recimo. Ili Kinezi.
Doma sigurno nisu tako homogeni :ne zna: ( Sherlock :rofl: )

Skoro da zavidim šta nisam i ja pripadnik takve neke etničke skupine koja sebe brižno čuva od vanjskog svijeta :S
Emericzy

Post 24 Jul 2013, 14:00

Pješčana » wrote:u Linićevom duhu, to im je minus

Image
schmokljan

Post 24 Jul 2013, 14:07

Opa. Kretenske li teme.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 24 Jul 2013, 14:55

Emericzy wrote:

Image
Umirem... :rofl: :rofl:
'if you fall, i'll be there' (floor)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 24 Jul 2013, 17:53

schmokljan » wrote:Opa. Kretenske li teme.
Pa zato sam je i otvorio da te dovabim, nismo te dugo čuli...
blue
Asgard

Post 24 Jul 2013, 21:22

Mlađi muškarci su lijepi su za vidjet, a žene su vrlo zgodne, dotjerane i patrijarhalno-ženstvene.
Pa eto, ponešto za svakog :lux:
S ozbirom da su uglavnom religiozni, možda ima i djevica do 25 godina, pa evo nešto i za nodensa :lux:

Judolino, baš si picajzla ako toj paleti ne možeš naći nešto fino :D
Tea Tree

Post 24 Jul 2013, 21:28

blue » wrote:Mlađi muškarci su lijepi su za vidjet, a žene su vrlo zgodne, dotjerane i patrijarhalno-ženstvene.
S ozbirom da su uglavnom religiozni, možda ima i djevica do 25 godina, pa evo nešto i za nodensa :lux:

Muškarci nisu zgodni, imaju velike kockaste glave i izgledaju nekako nezgrapno. Neki su k'o od brda odvaljeni, ali ne na dobar način. :D
Žene mi se čine nešto podnošljivije, vizualno barem. Ali i dalje mi se čini pretjerano reći da su zgodne. :D

Koliko god bili religiozni, nekako ne bih računala na veliki postotak djevica.
Margarita

Post 24 Jul 2013, 21:30

Nisu plavi. :tuzni:
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
blue
Asgard

Post 24 Jul 2013, 21:32

Mislila sam da kockaste glave pripadaju Bosancima :zvrko:

Šta je, je - nisu plavi :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 24 Jul 2013, 23:13

blue » wrote:Mlađi muškarci su lijepi su za vidjet, a žene su vrlo zgodne, dotjerane i patrijarhalno-ženstvene.

Ne smijem bit indiskretan prema određenoj dami s kamenjara, ali iznenadila bi se kad bi znala tko je Letećoj bio konkurencija... :mirko:
Ima tako lijepih, rasnih Hercegovki... ali muške bih možda volio da sam tetka tipa Modnog Mućka...
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 24 Jul 2013, 23:14

Margarita » wrote:Nisu plavi. :tuzni:
Šta je onda, kurac, Đuka Čajić? :misli:
Ak to nije Arijevac, onda u kurac.
Tea Tree

Post 25 Jul 2013, 01:45

Margarita » wrote:Nisu plavi. :tuzni:
Uglavnom nisu. A i oni koji jesu su na neki bezvezan način.
judolino wrote: Šta je onda, kurac, Đuka Čajić? :misli:
Ak to nije Arijevac, onda u kurac.
Zbunio si me s Đukom pa sam ga išla guglat. Ne znam zašto sam bila uvjerena da je iz Slavonije.

Nisam našla otkud je, samo sam našla da mu je djed djelovao u selu Jamarica, pošta 44321 Banova Jaruga.
Ne piše kako je djelovao. Možda kao Hercegovac? :zubo:
  • Information