Ne volim Hercegovce, jebiga!
Hajde, ako mi netko može pomoći da ih zavolim!
Imate li reći nešto pozitivno u njihovu korist?
Imate li reći nešto pozitivno u njihovu korist?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Ima jako dobrih Hercegovaca.
Cak bi rekao i postenih.
Pomazu jedni drugima kao sto mi necemo nikad.
Gostoprimljivi.
Cure su im odlicne.
Mozda se jos sjetim cega
Cak bi rekao i postenih.
Pomazu jedni drugima kao sto mi necemo nikad.
Gostoprimljivi.
Cure su im odlicne.
Mozda se jos sjetim cega
'if you fall, i'll be there' (floor)
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Radišan svijet.
Mnogo kršni muškići, zgodni za moj ukus. Odi u pedere, možda ti se više svide?
Mnogo kršni muškići, zgodni za moj ukus. Odi u pedere, možda ti se više svide?
Tea Tree » wrote:Da provjerimo znamo li o čemu se priča, što podrazumijevaš pod Hercegovci? Mostar included ili ne?
članci vele da od miljon i pol turističkih noćenja u Međugorju, nijedno nije prijavljeno. u Linićevom duhu, to im je minus.
dobro je što je većina visoka i kršna. manje je dobro što svatko svakog zna, i svi će doć na red prije tebe u menzi.
dobra je stvar što vole pomoć. Hrvatima.
ono što sam pričala s njima, Hercegovci se više osjećaju Hrvatima nego što ih Hrvati osjećaju Hrvatima, i tu nastaje problem.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Znam ja o čemu pričam.Pješčana » wrote:![]()
![]()
članci vele da od miljon i pol turističkih noćenja u Međugorju, nijedno nije prijavljeno. u Linićevom duhu, to im je minus.
dobro je što je većina visoka i kršna. manje je dobro što svatko svakog zna, i svi će doć na red prije tebe u menzi.
dobra je stvar što vole pomoć. Hrvatima.
ono što sam pričala s njima, Hercegovci se više osjećaju Hrvatima nego što ih Hrvati osjećaju Hrvatima, i tu nastaje problem.
Doduše, moguće je da su se vremena promijenila. Da im bar u ono pola grada jest to to.
Mislim da to nije problem s Hercegovcima, nego problem s drugom kulturom - umreženom, primitivnom, sklonoj ustašenju i, naravno, glasnom. Onda od te grupe ne vidiš druge ljude i eto predrasuda. Ja isto sa sobom pokušavam riješit zašto osjećam toliku odbojnost prema ekipi u selu koja arlauče na cajke i bavi se što sitnim što krupnim kriminalom, ali mi je definitivno prestalo bit neugodno što ih skupno nazivam "Bosanci" (a bilo mi je neugodno što etnički ili nacionalno određujem ljude koji mi se ne sviđaju i ne, nisu svi iz Bosne, ali jest većina i svi su novonaseljeni). Znam i superkul ljude iz Bosne (i Hercegovine
) i mislim da se ni oni ne bi vrijeđali na tu objedinjujuću kvalifikaciju - sasvim je jasno tko je tko.
Baš jučer pričam s undom - meni je još uvijek i strano i odbojno da se sve riješava - faks, posao, stan - po plemenskoj osnovi, jer sam odgojena da su postignuća vezana uz individualni trud. Koliko god ja kao odrasla osoba dekonstruirala i taj mit, još uvijek se osjećam neugodno kad dođem, recimo, u FINU u Splitu i sa šaltera i ureda čujem isključivo - BiH. Valjda se osjećam neugodno jer se osjećam slabije od plemena. Ljudi habitusa sličnog mojem nemaju gotovo nikakve šanse u nizu sfera z suvremenoj Hrvatskoj, od državnih institucija, preko sveučilišta do šaltera. Čiji je to problem? Nije Hercegovaca
S druge strane, čitam nešto u zadnje vrijeme o hrvatskoj povijesti - pa ovdje su oduvijek živjela govna
Samo par generacija odraslo je s iluzijama da pripada svijetu, da je ravnopravno onim civilizacijama koje smatramo dobrim
Te pak civilizacije nisu bitno bolje od naše. Koliko god njihovi "hercegovci" bili suptilniji i koliko god plemićkih titula nosili.
Ukratko, svi su govna, ne mogu ograničit nevoljenje
Baš jučer pričam s undom - meni je još uvijek i strano i odbojno da se sve riješava - faks, posao, stan - po plemenskoj osnovi, jer sam odgojena da su postignuća vezana uz individualni trud. Koliko god ja kao odrasla osoba dekonstruirala i taj mit, još uvijek se osjećam neugodno kad dođem, recimo, u FINU u Splitu i sa šaltera i ureda čujem isključivo - BiH. Valjda se osjećam neugodno jer se osjećam slabije od plemena. Ljudi habitusa sličnog mojem nemaju gotovo nikakve šanse u nizu sfera z suvremenoj Hrvatskoj, od državnih institucija, preko sveučilišta do šaltera. Čiji je to problem? Nije Hercegovaca
S druge strane, čitam nešto u zadnje vrijeme o hrvatskoj povijesti - pa ovdje su oduvijek živjela govna
Ukratko, svi su govna, ne mogu ograničit nevoljenje
da, kod njih je ovo posebno izraženo. i zato ne mogu govoriti o njihovoj radišnosti bez velikog ALI.Silajn » wrote:meni je još uvijek i strano i odbojno da se sve riješava - faks, posao, stan - po plemenskoj osnovi, jer sam odgojena da su postignuća vezana uz individualni trud
Ma da, ali to nema veze (to jest: nema isključivo veze) s geografskim podrijetlom. Isto funkcioniraju i sva povijesno-gospodarski slična područja i u Hrvatskoj (i svijetu ;zubo: ).BoDerek » wrote: da, kod njih je ovo posebno izraženo. i zato ne mogu govoriti o njihovoj radišnosti bez velikog ALI.
htjela sam se nadovezat da i ostala naša, više ruralna, područja funkcioniraju na jednak način. samo što su kod nas ercegovci najistureniji po tom pitanju.Silajn » wrote:
Ma da, ali to nema veze (to jest: nema isključivo veze) s geografskim podrijetlom. Isto funkcioniraju i sva povijesno-gospodarski slična područja i u Hrvatskoj (i svijetu ;zubo: ).
evo recimo kod mene u uredu radi sestra jednog našeg poznatog glumca.
isuse, nije bilo čovjeka u mojoj firmi koji se nije čudom čudio da šta sestra takvog jednog glumca radi kod nas, pa šta joj brat ne nađe neki bolji posao
a ne radim ni sa bosancima, ni ercegovcima, a bogami ni dalmatincima. odnosno ne pretežno.
edit: e da, a ovo sam spomenula baš za hercegovce jer se uz njih vječito veže taj epitet radišni koji me nervira jer taj njihov famozni rad (ili način rada) ponekad više šteti.
Pa zato sam je i otvorio da te dovabim, nismo te dugo čuli...schmokljan » wrote:Opa. Kretenske li teme.
Mlađi muškarci su lijepi su za vidjet, a žene su vrlo zgodne, dotjerane i patrijarhalno-ženstvene.
Pa eto, ponešto za svakog
S ozbirom da su uglavnom religiozni, možda ima i djevica do 25 godina, pa evo nešto i za nodensa
Judolino, baš si picajzla ako toj paleti ne možeš naći nešto fino
S ozbirom da su uglavnom religiozni, možda ima i djevica do 25 godina, pa evo nešto i za nodensa
Muškarci nisu zgodni, imaju velike kockaste glave i izgledaju nekako nezgrapno. Neki su k'o od brda odvaljeni, ali ne na dobar način.blue » wrote:Mlađi muškarci su lijepi su za vidjet, a žene su vrlo zgodne, dotjerane i patrijarhalno-ženstvene.
Žene mi se čine nešto podnošljivije, vizualno barem. Ali i dalje mi se čini pretjerano reći da su zgodne.
Koliko god bili religiozni, nekako ne bih računala na veliki postotak djevica.
Ne smijem bit indiskretan prema određenoj dami s kamenjara, ali iznenadila bi se kad bi znala tko je Letećoj bio konkurencija...blue » wrote:Mlađi muškarci su lijepi su za vidjet, a žene su vrlo zgodne, dotjerane i patrijarhalno-ženstvene.
Ima tako lijepih, rasnih Hercegovki... ali muške bih možda volio da sam tetka tipa Modnog Mućka...
Uglavnom nisu. A i oni koji jesu su na neki bezvezan način.Margarita » wrote:Nisu plavi.
Zbunio si me s Đukom pa sam ga išla guglat. Ne znam zašto sam bila uvjerena da je iz Slavonije.judolino wrote: Šta je onda, kurac, Đuka Čajić?
Ak to nije Arijevac, onda u kurac.
Nisam našla otkud je, samo sam našla da mu je djed djelovao u selu Jamarica, pošta 44321 Banova Jaruga.
Ne piše kako je djelovao. Možda kao Hercegovac?
-
- Information
-