Abortus

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
bliss

Post 14 Nov 2011, 01:28

Khm. Osjećam se nevidljivo :tuzni:
Pitam opet - daze, koju metodu zaštite da koristi žena koja ne želi djecu kad znamo da nijedna metoda osim apstinencije nije 100% djelotvorna?

daze

Post 14 Nov 2011, 01:30

Silajn » wrote:Daze, podsjećam te da si u ovu raspravu ušao sa, tvoje riječi, znanstvene pozicije. Od kud onda "nije mu suđeno"?
Da, zaboravio sam staviti pod navodnike što si dobro uočila. Tu djeluje zakon survival of the fittest, to sam mislio pod tim suđeno. Pomakli smo te granice sa medicinom, ali ako usprkos tome nije uspjelo preživjeti, onda 'priroda nije to dopustila'.

offtopic:
Ispričavam se zbog ovih uzastopnih postova. Tek se učim na ovaj forum mod, s vremenom ću savladati i multiquote kao i ostale quotove. :D
0 new messages
daze

Post 14 Nov 2011, 01:35

bliss » wrote:Khm. Osjećam se nevidljivo :tuzni:
Pitam opet - daze, koju metodu zaštite da koristi žena koja ne želi djecu kad znamo da nijedna metoda osim apstinencije nije 100% djelotvorna?
Nisi nevidljiva. :)

Opisao sam ti svoj modus operandi, pa sam mislio da si dobila odgovor. Ne postoji 100% sigurna zaštita. Ako se upuštaš u odnose s nekim s kim nisi toliko sigurna da želiš riskirati, onda koristi i tablete i kondome i sve na raspolaganju. Kondomi neće sigurno škoditi zbog mogućih popratnih boleština.

Ako se upuštaš s nekim s kim misliš da bi mogao biti 'pravi', i to je uzajamno, onda riskiraj. :)
0 new messages
Silajn

Post 14 Nov 2011, 01:42

Daze, odi spavat ili djecu radit :azdaja:
daze

Post 14 Nov 2011, 01:53

Evo samo što nisam. Morao sam otvoriti pivu dok sam sve odgovorio, a svi znamo da se piva ne baca. To je ubojstvo. :zubo:
0 new messages
Beta ženka

Post 14 Nov 2011, 02:10

daze » wrote:
Pitao sam te pitanje. Možemo sad raspravljati o filozofskom temelju tog pitanja ili možeš odgovoriti na to pitanje. Prvim se nećemo baviti. Pitanje je tako jednostavno, a opet tako teško. Svodi se na zavrijeđujem li ja živjeti ili umrijeti. Ali ja sam ti bar dao priliku da odgovoriš na to. U slučaju abortusa te nitko ne pita.
Mislim da se kao pobačeni embrio koji ne zna što ga čeka, nije vezan ni za što niti emocionalno, niti materijalno, bez uspomena ili voljenih osoba, koji čak i nije u mogućnosti išta spoznati, ima samo reflekse, sigurno ne bih niti sjećala niti osjećala. Tako da opet nema vajde od tvog pitanja. S druge strane, postoji i taj nagon o samoodržanju i preživljavanju, tako da se boriš i grebeš da preživiš. No postoje i samoubojstva, dakle osobama koje to počine sigurno život nije odgovarao - eto, bezveze su se mučili, mogli su biti pobačeni odmah na početku. :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
daze

Post 14 Nov 2011, 02:15

Beta ženka » wrote:
Mislim da se kao pobačeni embrio koji ne zna što ga čeka, nije vezan ni za što niti emocionalno, niti materijalno, bez uspomena ili voljenih osoba, koji čak i nije u mogućnosti išta spoznati, ima samo reflekse, sigurno ne bih niti sjećala niti osjećala. Tako da opet nema vajde od tvog pitanja. S druge strane, postoji i taj nagon o samoodržanju i preživljavanju, tako da se boriš i grebeš da preživiš. No postoje i samoubojstva, dakle osobama koje to počine sigurno život nije odgovarao - eto, bezveze su se mučili, mogli su biti pobačeni odmah na početku. :zubo:
Jesi li ti embrio? Vjerujem da nisi. Onda nemoj odgovarati kao embrio. Misliš li da zavrijeđuješ živjeti? Bi li sada u ovim okolnostima dala nekome da odlučuje o tome?
0 new messages
Beta ženka

Post 14 Nov 2011, 02:17

daze » wrote:
Jesi li ti embrio? Vjerujem da nisi. Onda nemoj odgovarati kao embrio. Misliš li da zavrijeđuješ živjeti? Bi li sada u ovim okolnostima dala nekome da odlučuje o tome?
Naravno da ne, ali kao što si i napisao - ja nisam embrio. A koliko znam, o embrijima i zametcima i pričamo, a ne o odraslim ljudima ili rođenim bebama ili djeci itd., a ti govoriš u ime embrija. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
daze

Post 14 Nov 2011, 02:37

Beta ženka » wrote:
Naravno da ne, ali kao što si i napisao - ja nisam embrio. A koliko znam, o embrijima i zametcima i pričamo, a ne o odraslim ljudima ili rođenim bebama ili djeci itd., a ti govoriš u ime embrija. :)
U ovom konkretnom slučaju i hipotetskoj situaciji pričamo o tebi. Sad se ti odluči što si? Neće to odlučiti 'pobjednika' u raspravi, ali ti možda približi moje stajalište. :)
0 new messages
Eks

Post 14 Nov 2011, 02:39

daze » wrote:
U ovom konkretnom slučaju i hipotetskoj situaciji pričamo o tebi. Sad se ti odluči što si? Neće to odlučiti 'pobjednika' u raspravi, ali ti možda približi moje stajalište. :)
Možda pomogne.

Image
Beta ženka

Post 14 Nov 2011, 19:09

Naravno da ne bih da drugi odlučuju o mojem životu (iako je i to relativno), ali da ponovo pitam - jel bi trebalo pitati embrij šta on misli o svemu. Kak nije jasno da pitanje nema smisla? Tako je na temi na fhr pro-lajferica pitala pro-čojsericu kako bi se ona osjećala da je pobačena, pa joj je ova odgovorila nešto u stilu da bi negdje plutala u nekoj drugoj dimenziji s ostalim embrijima i plakala jer se nije rodila. :D

Mislim, a što drugo odgovoriti?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Nov 2011, 19:47

Beta ženka » wrote:..Naravno da ne bih da drugi odlučuju o mojem životu (iako je i to relativno), ali da ponovo pitam - jel bi trebalo pitati embrij šta on misli o svemu. Kak nije jasno da pitanje nema smisla? Tako je na temi na fhr pro-lajferica pitala pro-čojsericu kako bi se ona osjećala da je pobačena, ..
:rofl: ..

mene ovo podsjeca na one razgovore odvjetnika i svjedoka ..http://www.boardofwisdom.com/default.as ... me=Lawyers

:rofl:
Beta ženka

Post 14 Nov 2011, 21:41

..a unda » wrote:

mene ovo podsjeca na one razgovore odvjetnika i svjedoka ..http://www.boardofwisdom.com/default.as ... me=Lawyers

Ah da, meni je najdraži onaj odgovor s mrtvim čovjekom kojem je tijekom autopsije izvađen mozak, i na pitanje je li možda ipak moguće da je živ, doktor je odgovorio da je moguće, i da se negdje bavi advokaturom. :rofl: :rofl:

U svakom slučaju - dobra usporedba. :D
kuki

Post 16 Nov 2011, 00:24

daze » wrote: Ajmo sad malo konkretnije. Bi li ti osobno rađe da ne postojiš ili da imaš priliku postojati pa makar i kroz nekakve nesređene životne uvjete?
Pitaš živu osobu. Embrij nije osoba. Oplođena stanica nije osoba. Potencijalna osoba, da. Osoba, ne.

Da sam ja bolesna od neke opskurne boleštine, a ti jedini koji mi možeš pomoći, i to tako da devet mjeseci budem prikopčana na tebe, a onda me otkvače, a i prikopčanost i otkvačivanje te mogu ubiti, bi li smatrao da si dužan devet mjeseci ležati u krevetu i kroz cjevčice sa mnom izmjenjivati krv i ne moći ni jesti tunu kad god ti se jede tuna, možda izgubiti posao, možda dobiti zdravstvene probleme koji će te pratiti ostatak života, ne moći šetati svog psa i koješta još?
daze » wrote:
Nisi nevidljiva. :)

Opisao sam ti svoj modus operandi, pa sam mislio da si dobila odgovor.
Da, iz modusa operandi "mi eto koristimo 'kontracepciju' koja zakazuje jednom od pet parova koji je koriste kroz godinu dana" se može zaključiti koju bi kontracepciju preporučio parovima koji ne žele dijete.
Aurora

Post 16 Nov 2011, 18:20

kuki » wrote: Pitaš živu osobu. Embrij nije osoba. Oplođena stanica nije osoba. Potencijalna osoba, da. Osoba, ne.

Da sam ja bolesna od neke opskurne boleštine, a ti jedini koji mi možeš pomoći, i to tako da devet mjeseci budem prikopčana na tebe, a onda me otkvače, a i prikopčanost i otkvačivanje te mogu ubiti, bi li smatrao da si dužan devet mjeseci ležati u krevetu i kroz cjevčice sa mnom izmjenjivati krv i ne moći ni jesti tunu kad god ti se jede tuna, možda izgubiti posao, možda dobiti zdravstvene probleme koji će te pratiti ostatak života, ne moći šetati svog psa i koješta još?

Da, iz modusa operandi "mi eto koristimo 'kontracepciju' koja zakazuje jednom od pet parova koji je koriste kroz godinu dana" se može zaključiti koju bi kontracepciju preporučio parovima koji ne žele dijete.
Slažem se sa cijelim postom.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1540 times
Post 25 Nov 2011, 19:19

Vrlo je zanimljiv fenomen da Google ima posebnu politiku o abortusu. Citiram iz pravila oglašavanja:

Google AdWords zabranjuje promidžbu abortusa jezikom nasilja ili mučnim slikama.

Ova se pravila odnose na sadržaj oglasa i web-lokacije. Napominjemo da se primjenjuju različita pravila vezana uz određene zemlje (...).

Kršenje pravila može dovesti do provođenja niza mjera, uključujući:

onemogućivanje domene
zabranjivanje oglasa
obustavljanje računa
automatsko obustavljanje po postavljanju novih računa (zabranu sudjelovanja u programu Google AdWords)

Primjeri

Primjeri zabranjenih proizvoda:

slike abortiranih fetusa
grubi izrazi, poput "abortus je ubojstvo"

Primjeri prihvatljivih proizvoda:

klinike za abortus
medicinska procjena abortusa
savjetovanje o abortusu.
Potpisi su za budale.
Aurora

Post 26 Jan 2012, 16:23

Normalno. Vidjela sam slike, mučne su... I dalje podržavam abortus.

Te slike služe samo za emocionalno uvjeravanje tankoćutnih.

Prije bih rekla da izgledaju kao mali majmunčići, a opet, meni ljudi sliče majmunima (kad pogledam majmuna i čovjeka mogu pronaći sličnost).
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
vrrrlet

Post 26 Jan 2012, 16:46

Aurora » wrote:Normalno. Vidjela sam slike, mučne su... I dalje podržavam abortus.

Te slike služe samo za emocionalno uvjeravanje tankoćutnih.

Prije bih rekla da izgledaju kao mali majmunčići, a opet, meni ljudi sliče majmunima (kad pogledam majmuna i čovjeka mogu pronaći sličnost).
U pravu si, ja se volim penjati na drvo i svako jutro pojedem bananu. Komunisti su bili 45 godina na vlasti, a HDZ 20. Što smo nego majmuni.
..a unda wrote:

Q: Doctor, before you performed the autopsy,
did you check for a pulse?
A: No.
Q: Did you check for blood pressure?
Q: Did you check for breathing?
Q: So, then it is possible that the patient was alive
when you began the autopsy?
Q: How can you be so sure, Doctor?
A: Because his brain was sitting on my desk in a jar.

OT

Abortus je ubojstvo. Ali i bolje da je mrtav nego da živi s tako usranim roditeljima ili sirotištima. Oćete ga vi hranit'? Ja neću, jedva ukradem za sebe.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
  • Information