Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
-
dimnjak
daze » wrote:
A tko je kriv ako kontracepcija podbaci? Nije dijete.
Ako se baš desi da nešto popusti, onda toleriram pilulu jutro poslije. Ne toleriram ono prođe 10 dana bez menge, ajmo u pokolj. Šta nisi mislio/la prije onda...
ali kako jedno toleriras, drugo ne?
i ovo prvo ima potencijal, zar ne?
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
-
daze
ex_anais » wrote:
Nisi mi odgovorio smatraš li "ubojstvo" zametka istim kao ubojstvo novorođenčeta? Odgovori na to, možda ti bude jasnije što želim reći.
Vanmaterična trudnoća je kao što i sam naziv kaže- izvan maternice. Obično oplođena stanica odluta u jajovod. Ako se ne prekine, žena će umrijeti. E sad, misliš da je ta žena do kraja života svjesna da je ubila svoje dijete da ona preživi?
A što misliš o običnoj jajnoj stanici kojoj svakog mjeseca propadne potencijal? Potencijal za što je neupitan? Misliš da će preživjeti? Ne preživi svaka oplođena stanica. A neke, kao što rekoh gore, ugroze i majčin život.
Pa nije isto u tom postotku koliko ti zametci uopće rezultiraju djetetom, nije 100% sigurno. Ali ono, tu opet uspoređujemo nekakve krajnosti, kakvo ubojstvo novorođenčeta sada? Tko bi normalan to napravio, normalno da bih to osudio. I ti bi.
Znači vanmaterična trudnoća spada u komplikacije opasne po život, to sam već objasnio.
---
Pa to je isto prirodni proces. Neoplođena stanica izađe za vrijeme menstruacije i dolazi nova. Kako ćeš ih ti iskoristiti to je tvoja stvar. Ako ćeš se prčiti zbog užitka, nemam problema s time. Samo nemoj kazniti onda dijete ako se ne zaštitiš adekvatno. Na ostalo je odgovoreno već.
0 new messages
-
daze
ex_anais » wrote:
Kako, kako? Kad točno postaje pokolj? Ako je oplođena te noći zašto bi deset dana nakon bio pokolj, a tog jutra ništa?
Jer si postupila moralno i adekvatno svojim željama. Nemoralno postupanje je seks bez zaštite i onda saniranje pogreške na tuđim leđima.
0 new messages
-
Eks
daze » wrote:
Pa nije isto u tom postotku koliko ti zametci uopće rezultiraju djetetom, nije 100% sigurno. Ali ono, tu opet uspoređujemo nekakve krajnosti, kakvo ubojstvo novorođenčeta sada? Tko bi normalan to napravio, normalno da bih to osudio. I ti bi.
Znači vanmaterična trudnoća spada u komplikacije opasne po život, to sam već objasnio.
Ne kužiš. Pitam te kako ti može biti jednako ubojstvo djeteta i odstranjivanje zametka. To te pitam. Da li jednak užas izaziva u tebi?
Misliš li da žena više pati ako spontano pobaci u prvom, drugom mjesecu ili ako joj umre dijete? Kužiš razliku?
Pa to je isto prirodni proces. Neoplođena stanica izađe za vrijeme menstruacije i dolazi nova. Kako ćeš ih ti iskoristiti to je tvoja stvar. Ako ćeš se prčiti zbog užitka, nemam problema s time. Samo nemoj kazniti onda dijete ako se ne zaštitiš adekvatno. Na ostalo je odgovoreno već.
Ali ti govoriš o potencijalu. Koji propada. Ja ti kažem da je to približno slična stvar i da smo po tom svi ubojice. I posebno mi nije jasno zašto je ok uzeti pilulu za jutro poslije. I to je , po tvojoj logici, ubojstvo. Koja je razlika u jutru poslije i deset dana nakon?
-
Eks
daze » wrote:
Jer si postupila moralno i adekvatno svojim željama. Nemoralno postupanje je seks bez zaštite i onda saniranje pogreške na tuđim leđima.
Ali to nije sprječavanje, to jest uništavanje već oplođene stanice ako je oplođena. Izazivanje pobačaja.
-
dimnjak
daze » wrote:
uf uf uf
zaci ne radi se o pravu na zivot zametka vec namjeri onih koji dovedu do oplodnje?
-
daze
Beta ženka » wrote:
Pretpostavljam da si mislio da nemaš pravo odlučivati o tuđem životu, jer borbom za opstanak svog života naravno da odlučuješ o svom životu.
Sebično je i roditi dijete u takvim uvjetima kad ga ne želiš. Čak i ako ga daš na posvajanje.
Ajmo sad malo konkretnije. Bi li ti osobno rađe da ne postojiš ili da imaš priliku postojati pa makar i kroz nekakve nesređene životne uvjete?
Ljudi se rode i u sređenim uvjetima, pa im život bude pakao. Tko kaže da ovaj kojeg se odbacilo u startu ne bi na kraju bio u boljim uvjetima? Tko smo mi da uopće odlučujemo o takvom nečemu kad ne možemo ni banalne stvari posložiti u svojoj glavi za sebe? Razumiješ li o čemu pričam? Nismo mi 'bogovi'. Osim Tottia, naravno.

0 new messages
-
daze
bliss » wrote:
Što to točno popusti? Misliš pukne kondom pa žena ode po pilulu za dan poslije? A što ako žena pije kontracepcijske pilule i unatoč tome zatrudni? I to se događa, nisu pilule 100% djelotvorne. Ona će doznati da je trudna tek kad joj izostane menstruacija a tad je puno prekasno za pilulu za dan poslije.
Znači, znala si da nisu 100% djelotvorne, a pouzdala si se u njihovu zaštitu? E, pa nije ti dijete tu krivo. Ako ideš kockati i popušiš, zna se tko je kriv.
0 new messages
-
bliss
daze » wrote:
Znači, znala si da nisu 100% djelotvorne, a pouzdala si se u njihovu zaštitu? E, pa nije ti dijete tu krivo. Ako ideš kockati i popušiš, zna se tko je kriv.
Koju onda ti zaštitu preporučaš? Što da žena koja ne želi dijete radi, osim živi u celibatu? Da se počne seksat tek onda kad odluči imati djecu?
-
daze
ex_anais » wrote:
One koje ne ubace su mučki ubijene.

One koje ne ubace, te nemaju potencijal. Ali ajde, vidim da ste se sad počeli zajebavati i čekati da negdje pogriješim zarez. Inače mi to ne smeta, ali ne mogu tako protiv 10 kreativnih ŽENA, treba mi ispomoć.

0 new messages
-
Beta ženka
daze » wrote:
Ajmo sad malo konkretnije. Bi li ti osobno rađe da ne postojiš ili da imaš priliku postojati pa makar i kroz nekakve nesređene životne uvjete?
Ljudi se rode i u sređenim uvjetima, pa im život bude pakao. Tko kaže da ovaj kojeg se odbacilo u startu ne bi na kraju bio u boljim uvjetima? Tko smo mi da uopće odlučujemo o takvom nečemu kad ne možemo ni banalne stvari posložiti u svojoj glavi za sebe? Razumiješ li o čemu pričam? Nismo mi 'bogovi'. Osim Tottia, naravno.

Pričaš o logici, a ovo tvoje pitanje nema nikakve logike.
Ne mogu birati želim li postojati ili ne, ne možeš birati hoćeš li se roditi ili ne.
U slučaju da mogu birati, automatski znači da postojim, samo u nekom drugom obliku, zar ne?
I iskreno, u takvom hipotetskom i nemogućem slučaju, ne bi mi bilo nešto pretjerano žao da se i ne rodim. Pa bilo bi mi svejedno, što ne?
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
-
Eks
daze » wrote:
One koje ne ubace, te nemaju potencijal. Ali ajde, vidim da ste se sad počeli zajebavati i čekati da negdje pogriješim zarez. Inače mi to ne smeta, ali ne mogu tako protiv 10 kreativnih ŽENA, treba mi ispomoć.

Nema ispomoći, vidiš da su te kukavički ostavili.

-
Silajn
daze » wrote:

Tjah, taj koji bi tebi u ovoj situaciji pomogao nije se rodio. Možda je pobačen.
-
daze
dimnjak » wrote:
ad 1- da li to znaci da pravo na pobacaj imaju samo one zene koje su uspjele dokazati da su silovane?
ad 2- da li smatras da psihicke posljedice imaju istu tezinu kao i fizicke, odnosno da je zdravlje- zdravlje, bilo dusevno bilo fizicko? ili radis razliku?
Ovo je sada pitanje pravne naravi. Zašto bi žena trebala dokazati da je silovana ako je zakonom dopušten pobačaj. Pitanje je morala i koga ti (ne ti) lažeš ako takvo nešto trebaš dokazivati.
Zdravlje je zdravlje. Što god ti ugrožava život (ne imaginarno, već realna opasnost) imaš pravo na 'sebičnost'. To ni nije sebičnost, ali lakše je tako objasniti. Ne znam bolju riječ.
0 new messages
-
Éowyn
daze » wrote:

Imaš li ti djece, čisto informativno? Po tvojoj logici je humanije roditi dijete koje će živjeti u jako nesređenoj obitelji (mama je narkomanka i teško psihički bolesna, tata je alkoholičar i isto tako bolestan, mlate to dijete, drže ga zaključanog u podrumu

) nego ga pobaciti?
Desire makes slaves out of kings.
-
dimnjak
daze » wrote:
Ovo je sada pitanje pravne naravi. Zašto bi žena trebala dokazati da je silovana ako je zakonom dopušten pobačaj. Pitanje je morala i koga ti (ne ti) lažeš ako takvo nešto trebaš dokazivati.
Zdravlje je zdravlje. Što god ti ugrožava život (ne imaginarno, već realna opasnost) imaš pravo na 'sebičnost'. To ni nije sebičnost, ali lakše je tako objasniti. Ne znam bolju riječ.
pa sada je, ali da se pita tebe (i one koji misle kao ti) ne bi bio, pa me zanimalo kako bi ove iznimke bile "regulirane" jer ona mora dokazati da je silovana u slucaju da je pobacaj dopusten iznimkama, zar ne

-
daze
dimnjak » wrote:
ali kako jedno toleriras, drugo ne?
i ovo prvo ima potencijal, zar ne?
Toleriram, što ne znači da i u potpunosti prihvaćam. Kad sam upoznao sadašnju djevojku, desila nam se slična situacija. Tada je pila pilule, a ja MOŽDA nisam prekinuo snošaj na vrijeme, tu je bilo dosta sumnje. Ali eto, to je bilo kasno noću a rano ujutro je popila te antibebi. Mislim da čak ni ne idu antibebi već nešto veća doza ovih. Otkad živimo zajedno (sad već četvrta godina) ne koristimo nikakvu kontracepciju. I ako ja 'kiksam', sigurno ne bi tu bilo nikakvih pilula. I to sam joj odmah objasnio čim smo započeli vezu. Složili smo se i tako funkcioniramo. Da se nismo složili, onda bi se koristila kontracepcija.
0 new messages
-
Silajn
Jebateled. Ti, dakle, ne koristiš kontracepciju (prekinuti snošaj to nije) i ako vam se omakne beba - imat ćete je. Zašto je onda odmah ne napraviš?

-
daze
ex_anais » wrote:
Ne kužiš. Pitam te kako ti može biti jednako ubojstvo djeteta i odstranjivanje zametka. To te pitam. Da li jednak užas izaziva u tebi?
Misliš li da žena više pati ako spontano pobaci u prvom, drugom mjesecu ili ako joj umre dijete? Kužiš razliku?
Ali ti govoriš o potencijalu. Koji propada. Ja ti kažem da je to približno slična stvar i da smo po tom svi ubojice. I posebno mi nije jasno zašto je ok uzeti pilulu za jutro poslije. I to je , po tvojoj logici, ubojstvo. Koja je razlika u jutru poslije i deset dana nakon?
Normalno da nije jednako ubojstvo djeteta i odstranjivanje zametka. Postoji i jasna pravna razlika. Ja govorim o svojim moralnim načelima i to sam naglasio već u prvom postu. A situacija da joj umre dijete, to nije njezina krivnja. Ona mu je dala priliku da se izbori u svijetu. Jebi ga, nije bilo suđeno.
0 new messages
-
Silajn
Daze, podsjećam te da si u ovu raspravu ušao sa, tvoje riječi, znanstvene pozicije. Od kud onda "nije mu suđeno"?
-
daze
Beta ženka » wrote:
Pričaš o logici, a ovo tvoje pitanje nema nikakve logike.
Ne mogu birati želim li postojati ili ne, ne možeš birati hoćeš li se roditi ili ne.
U slučaju da mogu birati, automatski znači da postojim, samo u nekom drugom obliku, zar ne?
I iskreno, u takvom hipotetskom i nemogućem slučaju, ne bi mi bilo nešto pretjerano žao da se i ne rodim. Pa bilo bi mi svejedno, što ne?
Pitao sam te pitanje. Možemo sad raspravljati o filozofskom temelju tog pitanja ili možeš odgovoriti na to pitanje. Prvim se nećemo baviti. Pitanje je tako jednostavno, a opet tako teško. Svodi se na zavrijeđujem li ja živjeti ili umrijeti. Ali ja sam ti bar dao priliku da odgovoriš na to. U slučaju abortusa te nitko ne pita.
0 new messages
-
daze
Éowyn » wrote:
Imaš li ti djece, čisto informativno? Po tvojoj logici je humanije roditi dijete koje će živjeti u jako nesređenoj obitelji (mama je narkomanka i teško psihički bolesna, tata je alkoholičar i isto tako bolestan, mlate to dijete, drže ga zaključanog u podrumu

) nego ga pobaciti?
Otkud ti znaš da će tvoje dijete ili nečije drugo baš tako završiti? Tko si ti da uopće odlučuješ odnosno predviđaš u kakvoj će se situaciju naći, pa na temelju toga sudiš? Vjerojatno ne znaš ni gdje ćeš sam biti za godinu dana, deset godina kao ni itko od nas.
0 new messages
-
daze
dimnjak » wrote:
pa sada je, ali da se pita tebe (i one koji misle kao ti) ne bi bio, pa me zanimalo kako bi ove iznimke bile "regulirane" jer ona mora dokazati da je silovana u slucaju da je pobacaj dopusten iznimkama, zar ne

Pa nisam ekstremist. Ako će neki takav zakon donijeti štetu nekome, onda bolje da ni ne postoji. Nek svako djeluje po svojim moralnim načelima.
0 new messages
-
daze
Silajn » wrote:Jebateled. Ti, dakle, ne koristiš kontracepciju (prekinuti snošaj to nije) i ako vam se omakne beba - imat ćete je. Zašto je onda odmah ne napraviš?

Zato što smatramo da to možemo kontrolirati. Ako se ispostavi da ne možemo, sa veseljem ću prihvatiti to dijete kao da smo ga planirano napravili.
0 new messages
-
Users browsing this forum: ClaudeBot and 10 guests