Kuhanje za neznalice

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
ombia

Post 28 Dec 2011, 23:59

JPK » wrote:Inače, super su mi stručnjaci za kvalitetnu hranu, znaju koji supermarket ne valja, znaju je li organsko bolje, ali ne znaju što obično zamrzavanje čini hrani. :xzubo:
Ne kupujem smrznuto meso. Ni ono koje se smrzlo pa mi ga odmrznuto prodaju. Ne smrzavam ga uglavnom.
Odakle se strucnost za kvalitetnu namirnicu mjeri znanjem u smrzavanju? Frisko je najbolje :xlux:
Kupim koliko mi treba za slj. dva dana.
Nekad smrznem lazanje koje sam slozila pa da imam za brzo gurnuti u pecnicu kad je frka.

JPK

Post 29 Dec 2011, 03:19

ombia » wrote:
Ne kupujem smrznuto meso. Ni ono koje se smrzlo pa mi ga odmrznuto prodaju. Ne smrzavam ga uglavnom.
Odakle se strucnost za kvalitetnu namirnicu mjeri znanjem u smrzavanju? Frisko je najbolje :xlux:
Kupim koliko mi treba za slj. dva dana.
Nekad smrznem lazanje koje sam slozila pa da imam za brzo gurnuti u pecnicu kad je frka.
Pardon, zaboravio sam da je smrzavanje anorganski postupak. :xzubo:
Biti i mniti svemiropolisno
JPK

Post 29 Dec 2011, 03:32

Pješčana wrote:a) ali ako se stavi u mlaku vodu?
b) zar ne bi termalna obrada pobila bakterije?
robot jura » wrote: Znači radi se o vrućoj vodi? Ili? Zar se bakterije tak brzo razmnože? :eek:
Termička obrada neće ubiti sve bakterije, nego će im smanjiti broj za par redova veličine. I rast i odumiranje bakterijskih kultura idu eksponencijalno, a tu je vrlo bitan početni broj. Dakle, ako kreneš s mesom koje je bilo nesavršeno uskladišteno pa se već tada nešto namnožilo, ili je prilikom obrade bilo malo više kontaminirano, te bakterije će u toploj vodi buknuti i broj im može biti takav da se normalnom termičkom obradom ne može dovoljno smanjiti.
Dakle, u većini slučajeva neće biti ništa, ali jednom naletiš pa rigaš danima, što nije lijepo.
Zato postoji i ono pravilo o višestrukom smrzavanju mesa - to isto u principu nije nikakav problem, ali ako nije propisno napravljeno i ako meso nije savršeno na početku, znatno povećava rizik.
Biti i mniti svemiropolisno
Potjeh

Post 29 Dec 2011, 08:29

U frižideru odmrzavati znači? Malo zvuči apsurdno ali znam da je najkorektnije. Ujedno je i najekološkije sa strane potrošnje energije.

Ali, to znači da treba obroke planirati unaprijed. :mama: Moj dosadašnji kulinarski stil bi mogao zvati - spur of the moment :lol:
judolino wrote: E, sad da sam zajeban, dodao bih da su pileća prsa za pičkice, a da pravi muškarci jedu batake, karabatake i krilca, al eto, neću...
Svaki obrok je posvećen njoj.... ;) Znam, jesam.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 29 Dec 2011, 13:40

Potjeh » wrote:U frižideru odmrzavati znači? Malo zvuči apsurdno ali znam da je najkorektnije. Ujedno je i najekološkije sa strane potrošnje energije.

Ali, to znači da treba obroke planirati unaprijed. :mama: Moj dosadašnji kulinarski stil bi mogao zvati - spur of the moment :lol:

Svaki obrok je posvećen njoj.... ;) Znam, jesam.
A, znači tako - kroz čičke do pičke?
Dobro je, kolega, opravdano...
Potjeh

Post 29 Dec 2011, 13:51

judolino » wrote: A, znači tako - kroz čičke do pičke?
Dobro je, kolega, opravdano...
:lol: Da sam znao koliko žene cijene frajera koji se snalazi u kuhinji počeo bih kuhati još sa 15.g.
ombia

Post 29 Dec 2011, 14:56

JPK » wrote: Pardon, zaboravio sam da je smrzavanje anorganski postupak. :xzubo:
:rofl: pa...smrzavala bih da imam domace i da mi netko da veliku kolicinu. Ovako kupim koliko mi treba svjeze.
Da sam znao koliko žene cijene frajera koji se snalazi u kuhinji počeo bih kuhati još sa 15.g.
Danasnja djeca to znaju. Evo cimera, 21 godinica a radi delicije kakvih se ni moja mama ne bi posramila. :s
Morticia

Post 29 Dec 2011, 14:59

Moram priznati da meni nikad nije bila jasna ta fama oko frajera u kuhinji. :xne zna:
Meni to nije ništa posebno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
A.P.
Cactus

Post 29 Dec 2011, 15:04

Ni meni :xne zna:
Men to normalno. Možda je ostalima normalno da muškarac ne zna kurcem mrdnut u kuhinji, pa im je božanstvo ako zna skuvat kavu ili tjesteninu.
Pih.
Beau

Post 29 Dec 2011, 15:06

Moram priznat da je meni jasna fama oko frajera u kuhinji. :kava:
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:13

Šta ja znam, svi s kojima sam ja imala posla snalazili su se ok u kuhinji, počevši od tate pa do partnera.
I ok mi je to, al' nije da bih sad instant dala pizde frajeru samo zato što mi je skuhao božanstvenu buzaru od škampi. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:15

BoDerek » wrote:Moram priznat da je meni jasna fama oko frajera u kuhinji. :kava:
Ok, ali zašto?
Poželjno je da nije truba, to je jasno, ali frajer za štednjakom mi nije ni više ni manje seksi zbog toga.
Beau

Post 29 Dec 2011, 15:18

Morticia » wrote:Šta ja znam, svi s kojima sam ja imala posla snalazili su se ok u kuhinji, počevši od tate pa do partnera.
I moj stari dobro kuha oduvijek. Ostali frajeri - više ne nego da.
al' nije da bih sad instant dala pizde frajeru samo zato što mi je skuhao božanstvenu buzaru od škampi. :ne zna:
:rofl: :rofl: E, jesi neka.
Beau

Post 29 Dec 2011, 15:19

Morticia » wrote:
Ok, ali zašto?
Poželjno je da nije truba, to je jasno, ali frajer za štednjakom mi nije ni više ni manje seksi zbog toga.
Pa ne znam, ja sam malo razmažena, i oduvijek sam jako voljela da me se dvori i tako to. Ima mi nešto seksi u tome, da mi se ugađa jel :kokice:
A osim toga, ja sam truba i ne kuham, pa ono...poželjno je da jedan u kući zna kuhat.
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:21

:rofl:
E to je drugo, ako ti uopće ne kuhaš. :xzubo:
Al' meni treba da mi frajer ugađa drugdje, a ne za štednjakom. :xzubo:
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:24

Sad ću ja reć' nešto i riskiram da me se razapne, al' jbga.
Poznajem par u kojem muž radi apsolutno SVE. Od kuhanja, spremanja, čišćenja, peglanja, SVE.
Plus što on radi, a ona sjedi doma.
Jebi me u glavu ako bih takvom ikad dala pizde.
Muškarac koji dozovljava da ga se tretira kao takvu krpetinu jednostavno NOT seksi! :o
Nažalost, ovo siroče toga nije svjesno, on misli da će ga ona više voljeti ako joj bude ugađao uvijek, uvijek, uvijek.
A ova ga gazi. Al' onako, baš.
Beau

Post 29 Dec 2011, 15:25

Morticia » wrote::rofl:
E to je drugo, ako ti uopće ne kuhaš. :xzubo:
Al' meni treba da mi frajer ugađa drugdje, a ne za štednjakom. :xzubo:
A ja moram obrnuto jadna. Ugađat drugdje, a meni se ugađa u kuhinji. :rofl:
Beau

Post 29 Dec 2011, 15:27

Morticia » wrote:Sad ću ja reć' nešto i riskiram da me se razapne, al' jbga.
Poznajem par u kojem muž radi apsolutno SVE. Od kuhanja, spremanja, čišćenja, peglanja, SVE.
Plus što on radi, a ona sjedi doma.
Jebi me u glavu ako bih takvom ikad dala pizde.
Muškarac koji dozovljava da ga se tretira kao takvu krpetinu jednostavno NOT seksi! :o
Nažalost, ovo siroče toga nije svjesno, on misli da će ga ona više voljeti ako joj bude ugađao uvijek, uvijek, uvijek.
A ova ga gazi. Al' onako, baš.
Naravno da to nije seksi. To je mlakonjski.
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:30

Pa da.
Ali problem je što žene često ne znaju stati u svojim zahtjevima dok frajera ne pretvore u kuhinjsku krpu, pardon, pomoćnicu.
I onda kukaju kako je mlakonja. :o

Isus, zabrazdismo u totalni off. :brukica:
Beau

Post 29 Dec 2011, 15:32

Morticia » wrote:Pa da.
Ali problem je što žene često ne znaju stati u svojim zahtjevima dok frajera ne pretvore u kuhinjsku krpu, pardon, pomoćnicu.
I onda kukaju kako je mlakonja. :o

Isus, zabrazdismo u totalni off. :brukica:
Samo da napomenem da ja nisam jedna od takvih :mama:
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:34

Nadam se. :o
Jer inače ne'š nikad bit' sritna. :xzubo:
Potjeh

Post 29 Dec 2011, 15:35

Morticia » wrote:Moram priznati da meni nikad nije bila jasna ta fama oko frajera u kuhinji. :xne zna:
Meni to nije ništa posebno.
Žene vole samopouzdane, sposobne i kreativne muškarce a kuhanje je jedan od načina da se sve tri kvalitete istaknu (ako postoje). Pazi, ne govorim ovdje o nivou kuhanja - pasta + konzerva ragu-a.

Drugo, budući da svi mi u prosjeku klopamo tri puta dnevno onda je ova vještina iznimno upotrebljiva a da nikada ne postane dosadna jer većina nas cijeni i rado se predaje gastronomnskim užitcima.
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:38

Potjeh » wrote:
Žene vole samopouzdane, sposobne i kreativne muškarce a kuhanje je jedan od načina da se sve tri kvalitete istaknu (ako postoje). Pazi, ne govorim ovdje o novu kuhanja - pasta + konzerva ragu-a.

Drugo, budući da svi mi u prosjeku klopamo tri puta dnevno onda je ova vještina iznimno upotrebljiva a da nikada ne postane dosadna jer većina nas cijeni i rado se predaje gastronomnskim užitcima.
Ma sve je to ok. I istinito.
Samo, eto, svatko se valjda pali na nešto drugo.
Meni je kecelja na muškarcu onako... Ni vrit ni mimo. :xne zna:
Ponekad skuham ja, ponekad on, ne radim oko toga neku famu.
Al' ok, uistinu dopuštam da možda ja ne uživam dovoljno u gastronomiji. Ili barem jednako kao netko drugi.
Svakako, lijepo je vidjeti osobu koja je u nečemu strastvena. Pa ako je to kuhanje- super. Plus što je korisno i funkcionalno u svakodnevnom životu, tu si u pravu.
ombia

Post 29 Dec 2011, 15:48

Nisam nikad bila s tipom kojin ne zna kuhati, al dobro kuhati.
Sva sreca da je to u mom selu najnormalnija stvar na svijetu. :s
Da muski zive solo izmedju roditeljskog doma i braka. Da se znaju brinuti za sebe.

Ne mora musko imati pregacu pa ni ja nemam to sranje dok kuham.
Mene se definitivno moze tanjurom osvojiti. Prvo orgazam za nepce a u nastavku veceri cemo i na ostale organe prijeci.
Morticia

Post 29 Dec 2011, 15:51

Ma pregača je bila samo karikiranje.
Upravo zbog ovog što ti govoriš mene to ni ne pali pretjerano.
Normalno mi je da frajer kuha i zna se pobrinuti za sebe, ne smatram takve nekakvom egzotičnom vrstom pred koju bih trebala pasti ničice čim zamaše ku...hačom. :xzubo:
Al' ne, ne mora bit vrhunski kuhar i znat' speć' 687 vrsti kolača da bi došao u obzir.
  • Information