Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
ombia

Post 22 Jan 2012, 22:09

nodens » wrote:
fl: - ali jedno je otići na izbore iz nekog mutnog osjećaja dužnosti, a drugo je brijati da je to 'iznimno bitno', hoćeš li uopće izaći i što ćeš zaokružiti.

:ne zna: Nisam ni rekao da 'nikako' ne dotiču, nego da 'precjenjuje' njihov značaj. Ako možeš ignorirati lavež pasa i smog u zraku, ne vidim zašto ne bi i nečiju kuknjavu. Dakako, ako je to neki stranac, a ne recimo član obitelji.
Lavez pasa ja zabranjen od 22:00 do 07:00 :zubo: ali da, smeta me deset puta manje nego kuknjava. Pogotovo kad potice od mimoza. :facepalm:

Da svatko sam za sebe nece promijeniti izborni rezultat ALI je pogubno ako tako zabrije masa ljudi i ne ode na izbore. Jer masa i je zbroj pojedinaca.

I ovaj, vas dvoje oprostite na upadu. :zubo:

nodens

Post 22 Jan 2012, 22:18

ombia » wrote:Lavez pasa ja zabranjen od 22:00 do 07:00 :zubo: ali da, smeta me deset puta manje nego kuknjava. Pogotovo kad potice od mimoza. :facepalm:

Da svatko sam za sebe nece promijeniti izborni rezultat ALI je pogubno ako tako zabrije masa ljudi i ne ode na izbore. Jer masa i je zbroj pojedinaca.

I ovaj, vas dvoje oprostite na upadu. :zubo:

Eeeee, točno tako. :E

Znači, daleko je važnije kad neki političar, recimo, onako karizmatičan itd - uspije 'nagovoriti' hrpu ljudi na izlazak na izbore, nego 'odluka' svakog pojedinca među ovim potonjima. :zubo: Upravo to i jest poanta; na rezultate se 'utječe' tako što pokušavaš motivirati mnoštvo ljudi; a NE tako da šutiš cijelo vrijeme, ali uredno izlaziš na izbore. :rofl:

Dapače, možemo još malo produbiti tu misao. Kao što rekoh - da sam ja izašao na izbore, 'promjena' koju sam mogao postići je bila 90280 vs. 90281. :rofl: Naravno, 'kad bi svi' ljudi razmišljali kao ja, to bi možda bio 'problem' (a možda i ne bi, ne vidim kako to možemo znati) - ali kakve to veze ima sa mnom? Ljudi misle onako kako misle; neće na njihovo mišljenje utjecati ono što JA mislim. Neće uglavnom čak ni ako to napišem naglas :rofl: a kamoli ako ne napravim čak ni to.

Iz svega toga slijedi, da činjenica mog izlaženja ili neizlaženja jednostavno NEMA nikakvih posljedica niti značaja, ni za mene, a još manje za druge ljude. Sad, nina je tu pokušala potegnuti Kantov kategorički imperativ, no to je već nešto deseto. Hajdemo se prvo složiti da je ovo gore točno, pa onda možemo prijeći na Kanta. :kava:

Dakle: ima li tko ovdje tko imalo sumnja u tu moju tvrdnju - da se 'ništa u mom životu neće promijeniti bez obzira izašao ja na izbore/referendum ili ne izašao, ili koju god opciju zaokružio'? :zubo:
Eks

Post 23 Jan 2012, 00:07

Tea kasni. :rolleyes:

Image

Našla sam europske smajliće. :raspa:
Tea Tree

Post 23 Jan 2012, 00:34

Ćao, bagro! Vidim još stoji trkeljanje, nismo se rastjerali međusobno, a ovi potencijalni novi bi se bar mogli registrirati tek toliko da nam kažu koliko smo ih otjerali. :zubo:
Evo, malo sam se družila, a vidim i vi ste bili vrijedni. Idem sad čitati da vidim imam li ja što pametno dodati. :o
ombia

Post 23 Jan 2012, 00:38

nodens » wrote:[quote="[url=https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=100018#p100018]

Znači, daleko je važnije kad neki političar, recimo, onako karizmatičan itd - uspije 'nagovoriti' hrpu ljudi na izlazak na izbore, nego 'odluka' svakog pojedinca među ovim potonjima. :zubo: Upravo to i jest poanta; na rezultate se 'utječe' tako što pokušavaš motivirati mnoštvo ljudi; a NE tako da šutiš cijelo vrijeme, ali uredno izlaziš na izbore. :rofl:

Dapače, možemo još malo produbiti tu misao. Kao što rekoh - da sam ja izašao na izbore, 'promjena' koju sam mogao postići je bila 90280 vs. 90281. :rofl: Naravno, 'kad bi svi' ljudi razmišljali kao ja, to bi možda bio 'problem' (a možda i ne bi, ne vidim kako to možemo znati) - ali kakve to veze ima sa mnom? Ljudi misle onako kako misle; neće na njihovo mišljenje utjecati ono što JA mislim. Neće uglavnom čak ni ako to napišem naglas :rofl: a kamoli ako ne napravim čak ni to.

Iz svega toga slijedi, da činjenica mog izlaženja ili neizlaženja jednostavno NEMA nikakvih posljedica niti značaja, ni za mene, a još manje za druge ljude. Sad, nina je tu pokušala potegnuti Kantov kategorički imperativ, no to je već nešto deseto. Hajdemo se prvo složiti da je ovo gore točno, pa onda možemo prijeći na Kanta. :kava:

Dakle: ima li tko ovdje tko imalo sumnja u tu moju tvrdnju - da se 'ništa u mom životu neće promijeniti bez obzira izašao ja na izbore/referendum ili ne izašao, ili koju god opciju zaokružio'? :zubo:
Cudne zakljucke donosis.
Vidim još stoji trkeljanje, nismo se rastjerali međusobno, a ovi potencijalni novi bi se bar mogli registrirati tek toliko da nam kažu koliko smo ih otjerali
Pa registirali su se i onda im se salju pm-ovi poziva u klan i prije nego su i jedan post napisali. :facepalm: Cime se bave dokone zenice po vorumu, a vamo drama tamo drama da se nema vremena. :rofl:
Tea Tree

Post 23 Jan 2012, 00:42

ombia » wrote: Lavez pasa ja zabranjen od 22:00 do 07:00 :zubo: ali da, smeta me deset puta manje nego kuknjava. Pogotovo kad potice od mimoza. :facepalm:
Kako se provodi taj zakon/pravilnik ili što je već? Pas zalaje, iskoči komunalni redar ili netko sličan, koji je na dežurstvu upravo u vrijeme zabrane, pozvoni mi na vrata i sa zlobnim osmijehom kaže: 700 Kuna?
:zubo:
Eks

Post 23 Jan 2012, 00:44

Jel taj pravilnik postoji i za sumanute susjede? Jučer se ovaj ispod dernja- "kurvo, daj mi zadnju šansu ili ću se ubiti" curi na mobitel. :cerek: Taj bi bio dobar materijal za ŽuD. Ili ona. :misli:
Tea Tree

Post 23 Jan 2012, 00:47

Pa ono, trebao bi za susjede više nego za pse i lavež. Ali, tko će ga znati, možda se mogu i psi dresirati da znaju koliko je sati. :ne zna:
Mislim, možeš pozvati policiju i reći im da ovaj ima festivale narodne pjesme i predanja, ne znam bi li to imalo kakvog efekta. Jesi probala kad?
Eks

Post 23 Jan 2012, 00:48

Nisam. Malo se stišao s tulumima u zadnje vrijeme. Ali je i dalje poremećen. Već je bio u zatvoru, šta će mu policija. :ne zna:
Tea Tree

Post 23 Jan 2012, 00:50

Uh, nije dobro. Iskusio je i gore, policija ga neće posebno uzrujati. Valjda ih već sve poznaje. :zubo:
A, da prijaviš da je prijetio curi da će nju ubiti? (umjesto sebe) :D Pa da je i tebi prijetio da će i tebe ako pozoveš policiju. Tako, malo sve skupa začiniš prijetnjama pa ga možda opet odvedu, čisto da se odmoriš.

Edit: čitam ovu raspravu između nine i nodensa i sve se ne mogu oteti dojmu kojeg sam često imala ovdje i tamo: jedan šumom, drugi drumom. Je li se to ljudi na forumima inače slabo razumiju ili namjerno svaka strana okreće vodu na svoj mlin?
Eks

Post 23 Jan 2012, 00:55

Ne znam. Ljudi su ludi. I susjedi i forumaši i sve. :gaah: Čitam LJES tamo i ne mogu doć sebi koliko trolova i običnih luđaka. Image
nodens

Post 23 Jan 2012, 00:56

ombia » wrote: Cudne zakljucke donosis.
Što je čudno u zaključku, da je jedan koji motivira njih 10.000 - važniji od bilo kojeg *pojedinačnog* među ovih 10.000?

Da se bilo koji od tih pojedinačnih predomisli, ostalo bi 9.999 ovih ostalih.

Da ovaj jedan nije nikog motivirao - otpalo bi njih 10.000.

I sad tebe 'čudi' zaključak da je taj jedan mnogo važniji od bilo kojeg pojedinačnog među onih 10.000? :misli:
Eks

Post 23 Jan 2012, 00:59

nodens » wrote:
Što je čudno u zaključku, da je jedan koji motivira njih 10.000 - važniji od bilo kojeg *pojedinačnog* među ovih 10.000?

Da se bilo koji od tih pojedinačnih predomisli, ostalo bi 9.999 ovih ostalih.

Da ovaj jedan nije nikog motivirao - otpalo bi njih 10.000.

I sad tebe 'čudi' zaključak da je taj jedan mnogo važniji od bilo kojeg pojedinačnog među onih 10.000? :misli:
Ne mogu ja ovo pratit. Image
nodens

Post 23 Jan 2012, 01:00

Tea Tree » wrote:Edit: čitam ovu raspravu između nine i nodensa i sve se ne mogu oteti dojmu kojeg sam često imala ovdje i tamo: jedan šumom, drugi drumom. Je li se to ljudi na forumima inače slabo razumiju ili namjerno svaka strana okreće vodu na svoj mlin?
:zubo: No, pa budi ti onda most između šume i druma?

Meni zbilja nije jasno što njoj nije bilo jasno - počelo je od vrlo jednostavne i evidentne činjenice, da svijet ne visi o odluci Almost Rosey koji brojček će zaokružiti, pa da prema tome to nije neka dilema oko koje si ona treba razbijati glavu, niti je treba biti 'sram' što ne zna što da zaokruži. Jer dnevno ziher donese jedno desetak daleko značajnijih odluka, a da to ni ne primijeti, a kamoli da si razbija glavu s njom. Ova konkretna odluka je i za nju, i za bilo koga drugog - totalno irelevantna.

Na to je nina, ničim izazvana, počela o Kantovom kategoričkom imperativu... i dalje je povijest. :rofl:
nodens

Post 23 Jan 2012, 01:02

ex anais » wrote: Ne mogu ja ovo pratit. Image
Ozbiljno to kažeš, ili me samo pokušavaš uzrujati? :zubo:

Jbt, kao da sam zašao u zonu sumraka, ljudima 'nije jasno' zašto je 10.000 više nego 1. :misli:
Eks

Post 23 Jan 2012, 01:03

nodens » wrote:
Ozbiljno to kažeš, ili me samo pokušavaš uzrujati? :zubo:

Jbt, kao da sam zašao u zonu sumraka, ljudima 'nije jasno' zašto je 10.000 više nego 1. :misli:
Ne, nego čitam staklenim pogledom, onako samo prelijećem i ne trudim se. Image

Nije do vas, nego mi se ne da. Shvatila sam odmah.
nodens

Post 23 Jan 2012, 01:07

ex anais » wrote: Ne, nego čitam staklenim pogledom, onako samo prelijećem i ne trudim se. Image

Nije do vas, nego mi se ne da. Shvatila sam odmah.
Staklenim pogledom, od nespavanja, alkohola, suza...? Čega. :zubo:
Eks

Post 23 Jan 2012, 01:09

nodens » wrote:
Staklenim pogledom, od nespavanja, alkohola, suza...? Čega. :zubo:
Dosadno mi je, kao što rekoh, odmah sam shvatila, što ću dalje čitati. :zubo:
nodens

Post 23 Jan 2012, 01:11

ex anais » wrote: Dosadno mi je, kao što rekoh, odmah sam shvatila, što ću dalje čitati. :zubo:
Odmah si shvatila da ti je tema dosadna, ili si odmah shvatila poantu teme, pa ti je zato dosadna? :misli:
Eks

Post 23 Jan 2012, 01:12

nodens » wrote:
Odmah si shvatila da ti je tema dosadna, ili si odmah shvatila poantu teme, pa ti je zato dosadna? :misli:
:rofl:
Poantu.
nodens

Post 23 Jan 2012, 01:14

ex anais » wrote: :rofl:
Poantu.
Dokaži. :kava:

Koja je poanta? :cerek:
ombia

Post 23 Jan 2012, 01:14

ex anais » wrote:Jel taj pravilnik postoji i za sumanute susjede? Jučer se ovaj ispod dernja- "kurvo, daj mi zadnju šansu ili ću se ubiti" curi na mobitel. :cerek: Taj bi bio dobar materijal za ŽuD. Ili ona. :misli:
Pa vrijedi. Dosta je da ti susjedi dovoljan broj puta pozovu policiju zbog tebe ili psa svejedno. :zubo: Policiji dopizdi dolaziti i svaki sljedeci dolazak naplate kaznu za remecenje javnog mira i reda. Pa kome prvom dojadi.
Samo ovdje su svi kush pa ne mozes nekog ni posteno prijaviti. :rolleyes:

Inace nema sta pas lajat u dva u noci. Ako laje il je sam (jebo vlasnika) il ga vlasnik nije u stanju smiriti (opet jebo vlasnika).
Eks

Post 23 Jan 2012, 01:17

nodens » wrote:
Dokaži. :kava:

Koja je poanta? :cerek:
Da Roseyin glas nema nikakvog utjecaja na njen život.
ombia wrote:
Pa vrijedi. Dosta je da ti susjedi dovoljan broj puta pozovu policiju zbog tebe ili psa svejedno. :zubo: Policiji dopizdi dolaziti i svaki sljedeci dolazak naplate kaznu za remecenje javnog mira i reda. Pa kome prvom dojadi.
Samo ovdje su svi kush pa ne mozes nekog ni posteno prijaviti. :rolleyes:
Good to know. :D
nodens

Post 23 Jan 2012, 01:19

ex anais » wrote: Da Roseyin glas nema nikakvog utjecaja na njen život.
I sad to objasni nini, vidiš da mene ne sluša. :rofl:

A što kažeš na Kantov kategorički imperativ, iliti - 'eeeee kad bi svi tako mislili, onda bismo bili u grdnoj banani'? :zubo:
Eks

Post 23 Jan 2012, 01:20

nodens » wrote:
I sad to objasni nini, vidiš da mene ne sluša. :rofl:

A što kažeš na Kantov kategorički imperativ, iliti - 'eeeee kad bi svi tako mislili, onda bismo bili u grdnoj banani'? :zubo:
Ne dam se na to navuć. :durica:
  • Information